Renault Clio 1,5 DCi, motor a palivová sústava

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.2006  17:20

Renault Clio 1,5 DCi, motor a palivová sústava

Potrebujem pomoc !!!! Je tu niekto kto má skúsenosti s palivovou sústavou Renault Clio 1,5 DCi, 48Kw, r.v.: 03/2004. :-(
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.2006  09:06

Bez nadpisu

No co potrebujes vediet? Poondilo sa ti to?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.2006  12:39

Veľká porucha

V začiatkoch som spozoroval mierné kolísanie resp. strpanie motora vo voľnobežných otáčkach. dal som auto do servisu s certifikatom od BOSCHu. Tam mi oznámili, že je porucha čerpadla a že jeho oprava bude stáť okolo 10.000,-Sk. Súhlasil som z opravou. Po asi 4-týždňoch mi údajne čerpadlo opravili, ale auto prestalo štartovať. Naštartuje asi na 8-10 raz po dlhom točení. Po naštartovaní je tam stále tá porucha strpania motora, teda ju neodstránili. Oznámili mi že to asi na 99% robia vstrekovače, preto že je slabý tlak na rampe. Som ochotný aj kúpiť vstrekovače, ale obávam sa, že keď ich kúpim tak to poruchu nevyrieši a oznámia mi že to môže robiť niečo iné (regulačný ventil už bol skúšaný - ten je dobrý). Neviem kto by bol schopný mi otestovať jednotlivé vstrekovače a potvrdiť či sú zlé alebo dobré. Ak mi vieš pomôcť budem veľmi vďačný.
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.2006  22:20

Bez nadpisu

No, znie to dosť zle. Mal som Clio o rok mladšie a podobnú poruchu riešil predošlý majiteľ našťastie ešte v záruke. Ako ti to ide, keď naštartuješ? Má rovnaký výkon ako predtým, alebo naopak ide horšie? čo dymivosť? Nejké iné príznaky? >:-[]
    Inak, ten Bosch servis nie je asi ktoviečo - pretože Clio používa vstrekovací systém od Delphi, ktorý sa vyznačuje vysokou citlivosťou na kvalitu nafty a následnými ťažkými poruchami. Podľa posladných info je to však už opraviteľné - na rozdiel od vstrekovania od Boscha - asi preto ti to chcú rovno meniť, *...
    Takže v prvom rade zisti, ako sa ti prejavuje chyba počas jazdy, potom napíš sem, potom si zožeň diesel servis - ale pre DELPHI a až nakoniec plať účty...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.2006  22:45

« Re:

Po naštartovaní motor stále vo voľnobežných otáčkach stŕpa. Pri jazde okolo 2000 otáčok dobrý chod, ale keď chcem akcelerovať a stúpim na plyn tak sa rozvieti žhavenie a zápis do registra závad zapíše slabý tlak v rampe. Po ubratí plynu na cca 2000 otáčok je všetko ako bolo predtým. Dymivosť je pri pridaní plynu zfarbená do biela.
      K tomu BOSCHu už som aj ja zistil že odborníci na všetko sú veľmi podozrivý a som poučený do budúcnosti.
      K tej vysokej kvalite nafty neviem kde mám teda tankovať. prevažne som tankoval ESSO alebo SLOVNAFT. Ako zistím kto má akú kvalitnú naftu ?
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.2006  07:42

« Re: Re:

Jen pro jistotu zkontroluj EGR ventil. Je přidělán 3-mi šrouby. Opatrně ho vyndej, aby jsi nepoškodil těsnění. Ventil se nejlépe vyčistíš čističem na brzdová obložení. Pokud jsi jezdil na nekvalitní naftu a hlavně jsi motor hodně šetřil, tak bude určitě zanesen.
        Kolik má to tvoje clio najeto km?
        • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.2006  08:28

« Re: Re: Re:

EGR ventil bol skúšaný za nový v ňom porucha nebola. A potom tam bol daný po vyčistení ten starý EGR ventil. Niekde mi uniká tlak, pravdepodobne niektorá tryska alebo niečo iné netesní. Clio má najazdených 27600 Km. K tej nafte neviem aká je bežne na ČS a kto má akú kvalitu, ja som tankoval buď na ESSO alebo Slovnaft.
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.2006  16:14

Bez nadpisu

No neviem, nemyslím, že ot bude EGR ventil, blbý je hlavne ten biely dym... netratí sa ti voda, alebo olej z motora? ale nepredpokladám, že je to prasknutá hlava, možno len povolilo tesnenie.
    K tej nafte... Záleží hodne na polohe pumpy a dôvere, ktorú máš k majiteľovi. Bežná je nafta pančovaná, väčšina nafty u nás je riedená. To v spojitosti s common railom nesie obrovské riziko. A tým, že berieš slovnaft mu veru nepomôžeš - ich nafta je jedna z najmenej kvalitných už od výroby. Samozrejme, väčšina iných značiek má tiež základ zo Slovnaftu, ale pridávajú vlastné aditíva, ktoré Slovnaft nedáva - takže jeho nafta síce plní normu, ale pre CR motor je málo mastná - teda pridiera vstrekovače a čerpadlo. Ja som jazdil zásadne k Tescu - berú naftu z ČR - Unipetrol, alebo Shell - báza je síce Slovnaft, ale aditivovaná.
    Samozrejme, nízky počet km spolu s relatívne starým autom môže spôsobiť, že ti tie vstrekovače odchádzajú oneskorene... už si bol pozrieť v Reanulte? Čo tak skúsiť záruku??? ešte to nie je také staré auto...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.2006  13:54

« Re:

EGR ventil to nie je pretože bol skúšaný za nový a chyba sa neodstránila. Olej a voda sa mi netratia teda zatiaľ som nezistil (kontroloval som). V piatok mi z druhého servisu kam som auto dal oznámili, že prišli na závadu. Robila to jedna tryska ktorá neviem prečo prepušťala tlak. Odpojili trysku, prívod utesnili a auto chytilo na prvý raz, síce len na tri valce ale pokrok tu je. Takže po objednaní trysky by malo byť všetko v poriadku.
      Chcel som sa spýtať aké aditívum a v akom množstve odporúčaš dávať do nafty tak aby to vyhovovalo systému CR a aby som predišiel podobnej poruche. Za odpoveď Ďakujem. :D
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.2006  20:54

Bez nadpisu

super, ze sa to zlepsilo, len nerozumiem tej tryske... To myslíč vstrekovač???
    Inak, čo sa týka tej nafty, nemyslím, že je nutné pridávať adidtíva, samotnú bázu tým nezmeníš a ak je v nafte voda, alebo iný saigon, tak to veľmi nepomôže...
    Takže, v každom prípade tankovať len na pumpách udržiavaných, s pravidelným čistením zásobníkov, s vysokou frekvenciou dopĺňania zásob. Odporúčam Shell a OMV - pozor - neplatí všeobecne! Neodporúčam naopak "sružstevné" pumpy a slovnaft - tí klamú takmer všetci na kvalite. tým myslím hlavne výrobcu, nielen samotných pumpárov... :roll:
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.2006  07:00

« Re:

Ano tryska = vstrekovač. No vstrekovač mi vymenili auto štartuje na prvý raz, ale tá prvotná porucha strpanie motora pri voľnobehu je tam stále. Zostáva mi len čakať a dúfať že nato niekto príde. :(
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.2006  08:39

« Diesel servisy DELPHI

Na Slovensku je jeden v Pezinku (AGAT Diesel). Ovšem jejich znalosti jsou chabé. Slováci jezdí často do Čech, servisy DELPHI jsou v Brně, Zlíně, Frýdeku-Místku, Praze, Českých Budějovicích, Poděbradech a na Kladně.
        Tvoje porucha může být schovaná v IMV ventilu (ovládací ventil čerpadla) - nereaguje dostatečně rychle na požadavky řídící jednotky - NEDÁ se přezkoušet jen tak v nějakém Bosch servisu, zvláště ne v Bosch servisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Dále mohou být vstřikovače unaveny, případně na přepadu pouštějí víc nafty než je zdrávo pro tlak v railu.
        Chceš-li to opravit opravdu 100%, musíš do Prahy. www.hale.cz
        Pokud budeš chtít vydržet na zahájení oprav vstřikovačů, bude to trvat ještě asi 2 měsíce. Do té doby se mění kompletní vstřikovače nebo opravuje čerpadlo.
        Nenech si to dělat u Renaulta, jsou to matláci. DELPHI servis musí zkontrolovat stav čerpadla, případně vyčistit nádrž a vyměnit filtr a vysokotlaké trubky. Pokud se to neudělá pořádně, čekají Tě opakované problémy.
        MEKY nemá pravdu, dobré aditivum je v ČR a SR extrémně důležité. Použij Formuli Výkonu od Stanadyne nebo Diesel Plus od Delphi, dodá Ti je AGAT Pezinok/Bratislava. Zdravím, mnoho štěstí ve Tvém počínání.
        • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.2006  14:57

« Re: Diesel servisy DELPHI

:D Ďakujem a budem sa riadiť Tvojimi radami ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.2006  08:16

Bez nadpisu

:roll:
    hovorim - skus pozriet nejake origo diesel servisy... V Cesku je par specializovanych na Delphi, ktore ti to vedia zdiagnostikovat a aj repasovat!
    Ja osobne mam s autorizovanymi Renault servismi len tie najhorsie skusenosti, tak ti chcem len pomoct usetrit.... ;-)
    No nie?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…