Jízda bez SPZ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
No a jaká je vlastně sankce za jízdu bez značky ?? Není nakonec lepší, když chci jet po dálnici 200, ty značky na chvíli sundat ?? A nejsme si úplně jistý tím, že když se auto vleče, tak není autem. Podle mě je i auto na laně normální ´motorové vozidlo. A platí pro něj to stejné, jako by jelo po vlastní ose.............. -
"-- skrytý --" 11.07.06 23:06
Myslim, ze v novem zakone je jizda s "vypujcenymi" RZ postavena na uroven masove vrazdy v materske skolce a uvazuje se o zavedeni trestu smrti na miste za tento zlocin... Ale vazne, parkrat jsem jel s takhle dovezenym autem bez znacek s rizikem, ze v nejhorsim zaplatim nejakou pokutu. Ted s novym zakonem bych to asi neriskoval. -
Díky za rady,
využil jsem nakonec firemního vleku :-) Asi dva dny jsem na netu hledal informace o převozních značkách - ale marně. Než ale vyřizovat nějakou provizorní ceduli a nemít možnost to odvézt na vleku to už je asi lepší risknout to s těma "vypůjčenýma" SPZ :) -
No, jako krajni a riskantni reseni se daji vzit SPZ z jineho vozu a za maximalni opatrnosti a maximalniho dodrzovani predpisu tam dojet po vlastni ose. Pred STK cisla sundat, udelat STK a za rohem zase nandat a opatrne dojet domu. (Osobne jsem jsem to udelal jiz 2x a dokonce v roce 92 jsem takto dojel s vozem z Mnichova az do Prahy.) ;-) -
« Jízda bez SPZ?
Dobrý den,
koupil jsem ojeté auto, nyní mě čeká registrace - v rámci ní bych se měl dostavit na evidenční kontrolu na stanici technické kontroly. Bohužel auto je nově dovezené ze zahraničí, nemá SPZ. Je možné s tímto vozidlem bez SPZ dojet ke stanici technické kontroly? Jak je to s jízdou bez značek?
Předem díky za rady.