...Co si myslíte o Dodge Caliber....?????????

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.06  10:31

« Re: Zajímavé porovnání pro kritkky amerických aut

Jeden konkrétní příklad proti desítkám a stovkám, které by se daly uvést obráceně... uff, uff, jsme celí zničení... od teďka už si budeme myslet, že ameriky mají vždy z menšího objemu větší výkon...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.06  10:30

« klid

Vzdyt oni si je dotahuji. Ze je ty nevidis, to je tvuj problem. Zkus si najit nejake statistiky a uvidis, ceho je vic... :-) Zaslepenost vuci jedne znacce ci zemi je vzdycky hrozna...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.06  09:37

« Zajímavé porovnání pro kritkky amerických aut

2001 VW Passat 2,8 V6 4 Motion a 2001 Chrysler Sebring 2,7 V6
    Passat: 142 Kw(193 HP) při 6000 ot/min
    Sebring 149 Kw(202,5 HP) při 5900 ot/min
    Mno, tak co říkáte na to že z niššího objemu má větší výkon vůz zpoza velké louže??? >:D
    Jedině v čem je motor Passatu lepší Toč. moment - 280 oproti 262 v Sebringu. Jinak ale nic, spotřeba takřka stejná.....
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.06  09:38

« Re: Charger

Ono jich je spíš hodně dotaženo z ciziny coby ojeté. Proč si teda lidi nedotáhnou slavné LandCruisery, Pajera či Patroly???
    Proč je Wrangler povžován za jeden z mála opravdových offroadů dnešní doby?
    No on ten interiér je možná 10 let starý, ale šel nalézt ještě ve vozech roku 2000 mimochodem....
    Já v Caliberu teda nejel, neb projíždka naftkem vybaveným kvedlačkou mě teda neláká, ale jel sem v jiných vozech od Chrysleru a žádné palvání se u evropských verzí nekonlao ani u vozů starých 10 let, pravda některé podvozky jsou trochu tvrdší no. Ale při stavu našich silnic sou rázy cítit ve všem, zvláště když se nahodí nové tlumiče.... :)
  • « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 08.08.06  12:06

« Re: novy caliber

to ron: To není ESP, ale přenos točivého momentu do řízení
  • 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 08.08.06  11:22

« Bez nadpisu

• 00 Reagovat !

foto

08.08.06  11:10

« novy caliber

Vazeni,
    Chtel bych napsat par postrehu ohledne Calibru 2.0 crd ktery jsem koupil asi pred mesicem, za velmi dobrou cenu. Me predchozi auto byl Ford Focus ktery byl rovnez zakoupen jako novy takze mam s cim srovnavat. Takze na fotkach interier vypada dost desne, ale ve skutecnosti je velmi prakticky da se rici pekny a absence mekcenych plastu absolutne nevadi, rovnez v interieru se neozyvaji zadne pazvuky. Podvozek je naladen komfortne, ale auto drzi svuj smer a jede tam kde chcete. Takze pokud nejste vylozene zavodnik naladeni podvozku vam nebude vadit a naopak se vam bude libit (uz mam dost tvrdych podvozku kde kazdou diru ucitite vice nez by jste chteli). Motor je trosku hlucnejsi pri pomale jizde (to mi trosku vadi, ale je to crossover za levny peniz takze co?) pri vyssich rychlostech je tichy, rovnez zadne duneni dieslu se nekona. Jedina vec na kterou si jen tezce zvykam se tyka chovani auta v zatacce pri plnem plynu – musim s volantem tezce bojovat abych vyrovnal kola po prujezdu zatacky (nejsem si jisty zda za to nemuze ESP), pri klidne jizde nic nepoznate. Shrnuto a podecteno - myslim si ze se jedna o zdarile auto za velmi rozumny peniz. Mel jsem rovnez v merku Hondu Civic, ale tvrdost a nizka svelost podvozku, dale cekaci doba a nemoznost dostat nejakou zajimavou slevu toto auto odstrcila do pozadi.
  • « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 08.08.06  11:03

« Re: Re: Re: Re:

No víš jenže v dnešní době má většina aut toho segmentu takový podvozek že není příliš tvrdý, ale zároven neplave- no prostě je jistý! A takový podvozek teda Caliber rozhodně nemá....a nechápu jak můžeš porovnávat 10 let starý interiér vozů VW s autem které je nové a chce být konkurence schopné...já vím..je to pro tebe jistě těžké uznat si že pro náročného evropského zákazníka jsou americká auta nedostatečná... ;-) A jinak Dacia Logan taky není nijak dobré auto a kolik se jich prodává. Nechápu jak můžeš říct že auto je dobré jen podle toho že se hodně prodává. Grand Cherokee se lidem líbí, ale je výrazně podprůměrné a to je škoda, protože je vidět že amíci umí postavit výborné auto vyhovující evropanům (mluvím o Chrysleru 300C) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.06  09:46

« Re: Re: Re:

No jo. Když je podvozek evropsky tvrdý a sou cítit rázy, je to špatný. když je měkký, tak to zas podle Vás plave a nedá se s tím jezdit? Hoši, jestli pak víte co vlastně chcete?
    Asi sotva.......
    Interiér není žádný zázrak o tom byla řeč, ale když se koukneme na předchozí generaci vozů koncernu VW, raděj bych to moc nerozbíral >:D >:D >:D
    No a Grand číro je tak špatné auto, že jich denně vidím tak 5-8, narozdíl od slavných Land Cruiserů apod., které sou vidět jednou za pětiletku :D
  • « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 06.08.06  19:32

« Re: Re:

Mám to- je to číslo 30/06 Dodge Caliber SXT...cituji: Loni jsme označili Jeep Grand Cherokee za nejhorší auto roku. Vypadá to že koncern Daimler-Chrysler chce letos první místo obhájit. Uvnitř najdete laciný interiér z tvrdých plastů. Jízdní vlastnosti nejsou o nic lepší. Komfort je snesitelný do okamžiku, kdy richleji přejedete první nerovnost. Řízení nemá žádný cit, točivým moment motoru a podélné nerovnosti mají na jízdu pomalu větší vliv než vy. Motor produkce VW je sice silný, ale s výrazným turboefektem a převodovka je nepřesná. Jen málo nových aut je tak špatných.
    Caliber je velký, robustní, celkem dobře vybavený a za rozumnou cenu. uvnitř také najdete několik chytrých odkládacích prostorů. To ovšem nestačí. Cena a hodnota jsou dva rozdílné pojmy. Nezaměnujte je!
  • « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 06.08.06  19:20

« Re:

OK..zkusím to číslo pohledat..jakože Caliber by tak před 5ti lety určitě výrazně uspěl, ale ve srovnání s dnešní konkurencí je to podprůměrné auto..... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.06  18:58

« Bez nadpisu

Charger:
    Neviem, ale myslim, ze sme tu viaceri, kto prislusne cislo necitali.... :!: :!: :!:
    Tak co keby si bol konkretnejsi :?: :?:
    :roll: >:-[] :?
  • 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 06.08.06  16:22

« Bez nadpisu

časopis Carauto o Caliberu napsal že aspiruje na nejhorší auto letošního roku a přesně tam napsali proč....tak asi tak.. :?
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.06  14:44

« Bez nadpisu

k tomu Calibru - uz je to pod kridlami Daimler Chrysler, takze kvalita by mohla byt dostatocna a co je dost dolezite - aspon podla mna - je fakt, ze v SK nan davaju bezplatny servis do 160tkm, alebo 6 rokov - co je dost slusna ponuka, nie? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  00:59

« Bez nadpisu

Krásná evropská amerika! Diesel VW! Osobnost za rozumné peníze. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  09:59

« Re:

Já v USA nebyl, takže nevim, neznam. Znam jen uváděné hodnoty a realitu tady :D
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.06  18:24

« Bez nadpisu

Jo, to sice jo, ale po meste jsem jezdil fakt po meste - tzn. zacpy, krizovatky i jiny a zralo to tech 9-10. Jinak co se tyce silnic - nevim jestli jsi nekdy prejizdel pres Sonora pass, ale to je silnici ktera nema v Evrope mozna ani obdoby (sama serpentyna, sileny stoupani - pass je v cca 3000 metrech) a tak. Ale je pravda ze 80% ty cesty mohly bejt dalnice, ktery jsem jezdil zasadne na tempomat (pohodicka). Tam to fakt nezere - ono taky jak by mohlo kdyz to pri 75MPH toci asi 2000 otacek ...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.06  14:08

« Re: Snehulak

S tim Pontasem si ale jezdil ve státech že.
    Spotřeba v USA a tady je se stejným vozem neporovnatelná. Moje auto taky podle údajů ve státech žere mimo město (okresky, dálnice) 7,8 litru, taky je to nemožný dosáhnout.....
    Tam je zcela jinej provoz, jiný silnice atd....
    Tady bys měl s Pontou 3,5 V6 spotřebu v průměru tak 11-12
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.06  13:57

« Bez nadpisu

Ja jsem mel treba s Pontiacem G6 ve verzi GT (3.5V6 neco pres 200 koni) mel za 4000 mil prumernou spotrebu 7.4 litru na sto (31.9 MPG). Samozrejme to bylo s automatickou prevodovkou. Po meste jsem s timhle autem jezdil za cca 9-10 litru na 100. Jen podotykam ze G6 je takove vetsi Vectra (rozvor asi 2850), takze pomerne tezsi auto nez Caliber ... Ja bych si klidne ten 6ti valec bral - me se s tim jezdi mnohem lip nez s moji 1.5kou, ktera ve vysledku zere stejne (no dobre, tak o pul litru min ...)
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 04.07.06  13:25

« Bez nadpisu

Až bude šestiválec s výkonem 125kw brat na 100km do 8litrů,tak o něm budu uvažovat.Jinak u mě zatím vyhrává TSi. 8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…