...Co si myslíte o Dodge Caliber....?????????
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
- ...Co si myslíte o Dodge Caliber....????????? 01.07.2006 14:05 DeMooro
- Bez nadpisu 01.07.2006 15:17 Tommy100
- Bez nadpisu 01.07.2006 16:04
- změna 01.07.2006 16:11
- Re: tommy 04.07.2006 09:19
- Bez nadpisu 04.07.2006 13:25 Tommy100
- Bez nadpisu 04.07.2006 13:57
- Bez nadpisu 04.07.2006 18:24
- Bez nadpisu 30.07.2006 00:59
- Bez nadpisu 06.08.2006 14:44
- Bez nadpisu 06.08.2006 16:22 Charger
- Bez nadpisu 06.08.2006 18:58
- novy caliber 08.08.2006 11:10
- Bez nadpisu 08.08.2006 11:22 prekladys
- klid 10.08.2006 10:30
- Re: 11.08.2006 08:59
- Spolahlivost !?!? 11.08.2006 20:42
- Re: Dodge 14.08.2006 09:39
- Bez nadpisu 16.08.2006 20:57
- Re: Neon 17.08.2006 08:57
- Bez nadpisu 17.08.2006 21:40
- Re: Neon 18.08.2006 09:00
- Bez nadpisu 18.08.2006 18:03
- Re: 21.08.2006 10:35
- Bez nadpisu 25.08.2006 20:04
- Bez nadpisu 28.08.2006 09:51
- Bez nadpisu 28.08.2006 23:13
- Bez nadpisu 29.08.2006 10:33 Tommy100
- Pro fanoušky Chrysler a Dodge 29.08.2006 13:58
-
Tommy100 01.07.2006 15:17
Bez nadpisu
no popravdě řečeno,mě se to auto moc nelíbí,má stále americký styl se vším všudy.
Jízdní vlastnosti taky nic moc,to je auto pro toho kdo má rád ameriky.Já bych si vzal octavii,podle mě je podstatně lépe promyšlená a zpracovaná,i užitnou hodnotou,kvalitou a zůstatkovou cenou dodge poráží.
Ale je to můj názor,někomu se to auto může líbit,mě osobně nezaujalo...... :? -
-
« Re: Wallot
To víš, chyběj tomu dva válce. Jinak by nebyl problém z těch 115KW dostat při hmotnosti Caliberu tak 230.....
Jenže to by zas nikdou nekoupil, bo by to bralo o 2 litry benzínu navíc a to by tu nikdo nepřežil.......
Holt nejlepší je vrcholný objev techniky TSi, kombinace 40 a 30 let starého vynálezu - totiž mechanický kompresor typu Roots (měl už Jag v roce 60 něco) a starého dobré turba. Vskutku geniální objev.......
Co převedou pánové z koncernu příště? Zas skombinují nějaké 100 let staré věci dohromady?
-
-
"-- skrytý --" 01.07.2006 16:11
změna
už jsem to psal v jinym foru. Měl jsem s dodge Caliber zkušební jízdu a prvni poznatky jsou spíše pozitivni. (nejvyšší výbava motor 2.O diesel)
1) vyraz americkyho auta z evropskejma rozměrama. Neni zas až tak velkej jak by se zdalo z fotografií.
2) všude se psalo o plastovym interiéru, jo z plastu je je ale nevypada zas až tak lacině. Pro každodení užívání a snadnou údržbu se mi jeví velmi praktický. Hrany? Jo jejich hodně ale nějak mi v ničem nevadily.
3) auto není závoďák, s 17" kolama a pneu s vysokým profilem to asi nebude to pravy ořechový. Ale na český silnice pro jizdu po okreskách ale i do města na kostky a kanály super. Fitruje opravdu hodně. S ohledem na světlou výšku si myslím, že má v tomto ohledu lepší ambice jak OCII 4x4
4) hluk motoru a kol v interiéru v rámci jízdy po městě: velmi dobře odhlučněný. Řazení fajn. Ikdyž je tam motor s WV žádný typicky projev PD motoru tam není slyšet. 1 a 2 jsou dle mého úsudku rychlosti terénní - žádnou dynamiku od vozu nečekejte, teprve 3 a4 trochu s vozem pohnou. Tady to žádný závodění nebude. S ohledem na charakteristiku zkušební trati jsem se k jinýmu stupni nedostal.
5) místa všude dost, ale malá okna kazí pocit vzdušnosti. Světlá barva interiéru to však trochu vyvažuje.
6) posaz řidiče - jsem vejš a to mám rád, a velký zrcátka - moc dobře.
7) kufr malej- bohužel- to číslo co je v technických datech - asi až po střechu.
8)zadní sedadla- možnost regulace sklonu opěradla- další plus.
9) jen dojezdový kolo- to nemusím (hlavně v zimě)
10) klima hodně účinná
11) budíky přehledný
závěr: je to něco jinýho, tohle není limuzína ale spíše praktický auto na denní užívání jak do města, tak i pro volný čas, stejně tak i na delší trati. Jelikož jsem osobně hledal něco, v čem můžu jezdit na stavby, lomy s pískovny aniž by trpěl podvozek a interiér a zároveň jsem schpen jezdit i dlouhý štreky-je tohle asi to správný (až na ten kufr).
Prosím nesrovnávejte to s OCII, tohle je jiná kategorie, i když podvozkově a rozměrama je to nižší střední. Nebýt toho, že se jedná o novinku a malej rozsah servisní sítě, asi bych do toho šel. -
Re: tommy
Když je to americké auto, těžko bude mít švédský design že!!! Ježiš marja......
Caliber je sice americké auto, z pravé ameriky nemá ale vůbec nic.
Už jen nabídkou motorů - diesly a R4. Pravá amerika má V8 nebo alespoň V6.
Podvozků se nemusíte bát, vůz byl vyvinut pro evropu a ještě evropské verze jsou přispůsobeny evropským podmínkám......
Na co je vám maximální rychlost 200, když platí bodový systém. Vy chcete jezdit na 130 200?
Nu tak směle do toho :D -
Bez nadpisu
Ja jsem mel treba s Pontiacem G6 ve verzi GT (3.5V6 neco pres 200 koni) mel za 4000 mil prumernou spotrebu 7.4 litru na sto (31.9 MPG). Samozrejme to bylo s automatickou prevodovkou. Po meste jsem s timhle autem jezdil za cca 9-10 litru na 100. Jen podotykam ze G6 je takove vetsi Vectra (rozvor asi 2850), takze pomerne tezsi auto nez Caliber ... Ja bych si klidne ten 6ti valec bral - me se s tim jezdi mnohem lip nez s moji 1.5kou, ktera ve vysledku zere stejne (no dobre, tak o pul litru min ...)-
« Re: Snehulak
S tim Pontasem si ale jezdil ve státech že.
Spotřeba v USA a tady je se stejným vozem neporovnatelná. Moje auto taky podle údajů ve státech žere mimo město (okresky, dálnice) 7,8 litru, taky je to nemožný dosáhnout.....
Tam je zcela jinej provoz, jiný silnice atd....
Tady bys měl s Pontou 3,5 V6 spotřebu v průměru tak 11-12
-
-
Bez nadpisu
Jo, to sice jo, ale po meste jsem jezdil fakt po meste - tzn. zacpy, krizovatky i jiny a zralo to tech 9-10. Jinak co se tyce silnic - nevim jestli jsi nekdy prejizdel pres Sonora pass, ale to je silnici ktera nema v Evrope mozna ani obdoby (sama serpentyna, sileny stoupani - pass je v cca 3000 metrech) a tak. Ale je pravda ze 80% ty cesty mohly bejt dalnice, ktery jsem jezdil zasadne na tempomat (pohodicka). Tam to fakt nezere - ono taky jak by mohlo kdyz to pri 75MPH toci asi 2000 otacek ... -
-
-
Charger 06.08.2006 19:32
« Re: Re:
Mám to- je to číslo 30/06 Dodge Caliber SXT...cituji: Loni jsme označili Jeep Grand Cherokee za nejhorší auto roku. Vypadá to že koncern Daimler-Chrysler chce letos první místo obhájit. Uvnitř najdete laciný interiér z tvrdých plastů. Jízdní vlastnosti nejsou o nic lepší. Komfort je snesitelný do okamžiku, kdy richleji přejedete první nerovnost. Řízení nemá žádný cit, točivým moment motoru a podélné nerovnosti mají na jízdu pomalu větší vliv než vy. Motor produkce VW je sice silný, ale s výrazným turboefektem a převodovka je nepřesná. Jen málo nových aut je tak špatných.
Caliber je velký, robustní, celkem dobře vybavený a za rozumnou cenu. uvnitř také najdete několik chytrých odkládacích prostorů. To ovšem nestačí. Cena a hodnota jsou dva rozdílné pojmy. Nezaměnujte je!-
« Re: Re: Re:
No jo. Když je podvozek evropsky tvrdý a sou cítit rázy, je to špatný. když je měkký, tak to zas podle Vás plave a nedá se s tím jezdit? Hoši, jestli pak víte co vlastně chcete?
Asi sotva.......
Interiér není žádný zázrak o tom byla řeč, ale když se koukneme na předchozí generaci vozů koncernu VW, raděj bych to moc nerozbíral >:D >:D >:D
No a Grand číro je tak špatné auto, že jich denně vidím tak 5-8, narozdíl od slavných Land Cruiserů apod., které sou vidět jednou za pětiletku :D-
Charger 08.08.2006 11:03
« Re: Re: Re: Re:
No víš jenže v dnešní době má většina aut toho segmentu takový podvozek že není příliš tvrdý, ale zároven neplave- no prostě je jistý! A takový podvozek teda Caliber rozhodně nemá....a nechápu jak můžeš porovnávat 10 let starý interiér vozů VW s autem které je nové a chce být konkurence schopné...já vím..je to pro tebe jistě těžké uznat si že pro náročného evropského zákazníka jsou americká auta nedostatečná... ;-) A jinak Dacia Logan taky není nijak dobré auto a kolik se jich prodává. Nechápu jak můžeš říct že auto je dobré jen podle toho že se hodně prodává. Grand Cherokee se lidem líbí, ale je výrazně podprůměrné a to je škoda, protože je vidět že amíci umí postavit výborné auto vyhovující evropanům (mluvím o Chrysleru 300C) ;-)-
« Re: Charger
Ono jich je spíš hodně dotaženo z ciziny coby ojeté. Proč si teda lidi nedotáhnou slavné LandCruisery, Pajera či Patroly???
Proč je Wrangler povžován za jeden z mála opravdových offroadů dnešní doby?
No on ten interiér je možná 10 let starý, ale šel nalézt ještě ve vozech roku 2000 mimochodem....
Já v Caliberu teda nejel, neb projíždka naftkem vybaveným kvedlačkou mě teda neláká, ale jel sem v jiných vozech od Chrysleru a žádné palvání se u evropských verzí nekonlao ani u vozů starých 10 let, pravda některé podvozky jsou trochu tvrdší no. Ale při stavu našich silnic sou rázy cítit ve všem, zvláště když se nahodí nové tlumiče.... :)-
« Zajímavé porovnání pro kritkky amerických aut
2001 VW Passat 2,8 V6 4 Motion a 2001 Chrysler Sebring 2,7 V6
Passat: 142 Kw(193 HP) při 6000 ot/min
Sebring 149 Kw(202,5 HP) při 5900 ot/min
Mno, tak co říkáte na to že z niššího objemu má větší výkon vůz zpoza velké louže??? >:D
Jedině v čem je motor Passatu lepší Toč. moment - 280 oproti 262 v Sebringu. Jinak ale nic, spotřeba takřka stejná.....-
"-- skrytý --" 10.08.2006 10:31
« Re: Zajímavé porovnání pro kritkky amerických aut
Jeden konkrétní příklad proti desítkám a stovkám, které by se daly uvést obráceně... uff, uff, jsme celí zničení... od teďka už si budeme myslet, že ameriky mají vždy z menšího objemu větší výkon...-
« Re: Re: Zajímavé porovnání pro kritkky amerických aut
Jo, akorát že oba spadají do stejné třídy že.....Takže konkurenti.....
Ono se daj porovnávat i další, třeba takový 2000 Cadilac Seville STS - taky velmi zajímavý vůz na porovnánávání s Evropskou či japonskou konkurencí...
Samozřejmě nelze porovnávat 1990 Camaro a 1990 Toyota Celica, neb to sou trochu odlišné stoje nebo přeskakovat toky a provnávat sedan z roku 1976 s něčím ze vropy o 20 let mladším....
A proč jsou vozy z USA tak oblíbené ve Švýcarsku, Skandianávi či Španělsku? Co?? A v Neměcku je jich taky dost....
Proč je dnes na každé druhé vesnici vidět na poli trator či kombajn John Deere, proč tam nemají nějaké Komatsu apod?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
novy caliber
Vazeni,
Chtel bych napsat par postrehu ohledne Calibru 2.0 crd ktery jsem koupil asi pred mesicem, za velmi dobrou cenu. Me predchozi auto byl Ford Focus ktery byl rovnez zakoupen jako novy takze mam s cim srovnavat. Takze na fotkach interier vypada dost desne, ale ve skutecnosti je velmi prakticky da se rici pekny a absence mekcenych plastu absolutne nevadi, rovnez v interieru se neozyvaji zadne pazvuky. Podvozek je naladen komfortne, ale auto drzi svuj smer a jede tam kde chcete. Takze pokud nejste vylozene zavodnik naladeni podvozku vam nebude vadit a naopak se vam bude libit (uz mam dost tvrdych podvozku kde kazdou diru ucitite vice nez by jste chteli). Motor je trosku hlucnejsi pri pomale jizde (to mi trosku vadi, ale je to crossover za levny peniz takze co?) pri vyssich rychlostech je tichy, rovnez zadne duneni dieslu se nekona. Jedina vec na kterou si jen tezce zvykam se tyka chovani auta v zatacce pri plnem plynu – musim s volantem tezce bojovat abych vyrovnal kola po prujezdu zatacky (nejsem si jisty zda za to nemuze ESP), pri klidne jizde nic nepoznate. Shrnuto a podecteno - myslim si ze se jedna o zdarile auto za velmi rozumny peniz. Mel jsem rovnez v merku Hondu Civic, ale tvrdost a nizka svelost podvozku, dale cekaci doba a nemoznost dostat nejakou zajimavou slevu toto auto odstrcila do pozadi. -
Re:
To že je nevidim já znamená to že se tudíž v Praze jaksi vyskytují velice zřídka, narozdíl od Jeepů Cherokee, Grand Cherokee, Wranglerů, Fordů Explorer, Expedition a Bronco, občas je vidět i Dodge Durango nebo Chevrolet Blazer a Tahoe.
Vono totiž nejvíc se tu vyskutují stroje typu Rav4; Santa Fe, Tuscon, MB M-klase a BMW X3 a X5 a občas nějaký Defender a ARO pracovních čet...
Sorry, ale Toyotoy vidim 1x za měsíc a to ještě bývá pikap
Pajer taky moc není, nejčastěji je z toho trojlístu vidět Patrol. -
Spolahlivost !?!?
Vazeni mam zaujem o toto auto nakolko hladam nieco co ma vyssiu svetlu vysku, velky kufor, diesel a hlavne nieco co je spolahlive. Zatial tu citam, ze caliberu su vytykane lacne plasty a malo sportovy podvozok - co je mi jedno nakolko rychlost dodrzujem, pred zakrutou si radsej pribrzdim a kozeny interier nemusim. V aute som absolvoval jazdu a mne vyhovuje. Mna hlavne zaujima spolahlivost a naklady na prevadzku. Na Slovensku ma auto 2 roky zaruku a bezplatny servis do 160tkm, alebo 6 rokov.
Ak mate niekto skusenosti so spolahlivostou resp. poruchovostou aut DODGE, prip. s ich servisom prosim napiste. Uvitam negativa aj pozitiva.
Dalej ma zaujima ake mate skusenosti s VW dieselom co tam pouzili - hlavne s jeho spolahlivostou - poruchovostou.
Auto vymenim do 100.000,- km a dovtedy s nim nechcem mat starosti, prihliadajte aj na to.
Dakujem. -
Re: Dodge
Hm, Tak to máš těžký. To totiž musíš rozhodit dotazy dvěmi směry: co se týče motoru a převodovky na majitelé stejného ropného zázkraku od VW a co se týče spolehlivosti značky Dodge na někoho kdo má tyhle vozy dotažené z USA. Což tady nikdo není, jedinej kdo tu má s Dodge něco společnýho sem já kterej má Chrysler.
Ovšem aby sis udělal představu, tak Dodge se tu z dřívějších modelů vyskytuje hlavně toto: Caravan (= Chrysler Voyagar) ; Dodge Stratus, Intrepid, RAM; RAM Van; Neon; Stealth; Durango.....
Většinou automaty s benzínyovými motory. Spolehlivost je dobrá, díly na tyto vozy levné, pokud se kupuje přes neofiko dovozce ND na americká auta...
Do servisu DaimlerChrysler Bohemia s hodinouvou sazbou 900,- Kč si to nikdo samozřejmě nevozí, musel by být šílenec!!!
Takže asi tak.... -
Bez nadpisu
My máme neon r.v. 96, spoľahlivosť je v pohode. Má 150000 km. Poruchy tri. Dva krát prdla hadica automatickej prevodovky (druhý krát sme tam dali českoslovesnkú a už drží- 0 Sk), po natankovaní špinavého benzínu (nechcelo to horieť :shock: ) odišlo palivové čerpadlo (15 000 Sk). Bol odtrhnutý ešte silentblok, čo držal motor, tam sme namontovali s. zo škodovky >:D (O Sk). Zlá kvalita spracovania interiéru, špičková antikorózna ochrana (jazdí na tom moja mama, bolo celé otrepané zo všetkých strán a hrdza nikde). Nekvalitné dverné spínače. Ale teraz je dodge technikou už vlastne mercedes, takže tieto moje keci sú o ničom :D
Ozaj hodina v značkovom servise v BA 700 Sk. Ale mám s nimi len zlé skúsenosti (za dva týždne nezistili že je zlé pal. č. :roll: ) -
Re: Neon
Tak Neon byl základní stupen ve škále Chryslerovic rodiny v 90. letech. Jedno z nejoblíbenějších a zárvoeň nejvelvnějších aut v USa, velmi oblíbený u studentů, mexičanů apod.
Ovšem motor R4 2.0 žádnej zázrak není a ve spojení s 3 st. autoamtem už teda vůbec ne.
Ze R4 byl nejlepší motor 2,4 DOHC 150 HP, ale ten se dával až do Stratusu/Breeze.....
Já mám teda s Chryslerem opačný zkušenosti a to mám evropskou verzi. Teda je to už model nad Neonem. Kvalita zpracování interiéru bezvadná, dodnes nikde nic nevrže (auto z roku 1996, najeto přes 180 tis) všechny ovladače fungujou.....
Naopak antikorozní ochrana žádnej zázrak, no je to sice 10 let no, takže lemy zadních blatníků už začínaj, ale podchyceno ještě včas.... -
Re: Neon
No to je hezký, ale ten motor se musí točit, jinak to moc nejede.
Ostatně tenhle motor se dával i do Stratusu - do verze LE s 5 st. manuálem. Taky žádnej zázrak, při hmotnosti Stratusu 1346 Kg.....
S 2,5 V6 je hmotnost 1431 a 163 HP......
Ty úplně poslední Neony (druhá generace) už měly i 4 st. automat ale největší špička byl Neon SR/T, to bylo dobrý žihadlo :D -
-
Bez nadpisu
hele,nenavážej se do R4 ve stratusu >:D My ho máme v Breezu a nemůžu proti němu říct křivýho slova..Pár koníků navíc by snes,ale potom co se zamylíš,že taková jetta má v základu 1260kg koníků 100 to zas až tak špatně nevypadá..
Zamýšlím se též nad koupí nového auta a uvažuju na R4 Caliber a končící generaci Sebringu 2.7 V6,kdy za rok starý auto dám cca370-400tis v plný palbě.,zatímco za Calibera 550tis..-
« Re:
Já se do něj nenavážim, vim že máte Breeze - (hihi, psal si to na autorevue), já vim všechno >:D
Jako ten motor není špatnej, ale - má několik ale- jednak se musí točit, jednak mu chybí pár HP a jednak nevydrží logicky tolik jako V6.
říkám nejelpší kombinací co se týká R4 je 2,4 DOHC, to mi nikdo nevymluví.
Jo o Sebringu 2,7 V6 DOHC taky uvažuju, ale to má eště svůj čas :D
-
-
Tommy100 29.08.2006 10:33
Bez nadpisu
nedávno jsem prodával pick up felicii 1.3MPI/50kw,a měl najeto 450000km bez poruchy motoru(jezdila nejčastěji po dálnicích),tomu říkám slušná výdrž :roll: