Individuální dovoz od 1.7.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto

20.07.06  21:25

« AUTO Z KANADY

Čau, dostal jsem od známých z Kanady obytnej Wolksvagen T3 z roku 1984 a je pěkný. Nechali mi k němu TP a zustali na něm kanadský SPZ. Je mi to auto ale k něčemu, když ho nemůžu zargistorvat páč je starší 8 let ? neví někdo jak to zařídit abych s ním mohl jezdit ? byla by škoda aby mi zrezlo na zahradě, auto potřebuju. Díky moc
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.06  14:48

« dovoz

Zdarec chlapi, rozumím tomu jako koza petrželi. Nicméně, mám zájem o dovoz Saabu 900, r.v. 11/1989. Byl by od konkrétního člověka, bohužel jde o jižní Itálii. Poradíte mi někdo polopatě jaký by byl nejlepší postup a co udělat pro to, abych auto mohl normálně denodenně užívat? Díkes.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.06  14:39

« Bez nadpisu

Existuje firma, která dává ZTP dohromady právě pro STK. Má nějakou smlouvu s ministerstvem dopravy, ale není to prodejné pro nikoho jiného.
    Před delším časem jsem se to tam snažil získat.
    Jestli se nepletu, tak sídlí v Praze 2, ale dnes si už fakt nejsem jist.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.07.06  12:16

« Re: globálka

Kdo asi tak myslíš, že by takový seznam dával dohromady, a proč by to asi dělal? A případně, pokud by to udělal, proč by to dával zadarmo? Podle mě kompletní takovýhle seznam v jednoduché formě není, takže buď se ptát u jednotlivých značek, nebo možná vyrazit z nějakého známého technika na STK nějakou tu kompletní literaturu či zdroj, podle kterého dělají ono ztotožnění. Ale na netu dost pochybuju.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.07.06  11:53

« globálka

Neměl by prosím někdo odkaz na seznam aut s globální homologací od r.v. 1995?
    Jen pro úplnost ještě jednou odkaz na prováděcí vyhlášku MD o dovozech po 1.7.2006:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  22:49

« Re: Dovoz po vl. ose

Musíš koupit auto a mít k němu vývozní značku. Tö znamená zaplatit povinné ručení a pak můžeš vytrazit na úřad.
    Použitou značku ochcotně příjmu do sbírky. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  20:01

« Dovoz po vl. ose

Chci se zeptat, jak na to, pokud chci auto dovezt z nejake evr. zeme po vlastni ose.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  19:45

« Re: Re: Re: to HGT

Sám jsem takhle loni dovezl Fiata Coupe 2,0 16V, kterej byl rok výroby 1994. Měl globálku a proto šel bez problémů přihlásit >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  19:33

« Re: Re: to HGT

jsi si jisty. pry maji jen euro1 ....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  19:32

« Re: to HGT

Vůbec se neboj, protože všechny Fiaty Coupe maj globální homologaci už od začátku výroby. TAkže jde přivést a přihlásit bez problémů >:D
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.06  15:08

« Petice na www.chcetezmenu.cz (sorry za OT)

:!: :!: Kdo si toho ještě nevšiml, tak na www.chcetezmenu.cz je ke stažení petice za zmírnění bodového systému resp. celého zákona. Takže stahujte, podepisujte, dávejte podepsat a informujte všechny známé a kamarády!!!! :!: :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  13:29

« Bez nadpisu

Takze provadeci vyhlaska je na svete. Huraa :-! Zda se to byt jednoduche a bezproblemove. Dovezl uz nekdo neco? Jak si s novou provadeci vyhlaskou poradi na urade, nedelaj zbytecne nejaky obstrukce? Jde mi o dovoz auta starsiho 8 let.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.06  21:31

« globálka

Neměl by prosím někdo odkaz na seznam aut s globální homologací od r.v. 1995?
    Jen pro úplnost ještě jednou odkaz na prováděcí vyhlášku MD o dovozech po 1.7.2006:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.06  17:39

« Bez nadpisu

no, tady [odkaz] je popis, ze by se melo dat dovez auto a i prihlasit, ktere nema euro 2.
    muze nekdo potvrdit/vyvratit onen postup? diky
    (jde mi o dovoz fiat coupe 2.0 t 16v)
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.06  15:09

« Jak postupovat pri dovozu auta starsiho 8 roku ?

Potreboval bych poradit.
    Chtel bych si dovezt BMW 316i Touring '93 z Nemecka. Zajimalo by mne, co a jak je potreba udelat?
    Jestli musi byt takove auto prihlasene (v Nemecku), musi mit Euro 2, homologaci ES, da se dovezt po vlastni ose nebo se musi vezt na voziku? V pripade, ze nebude prihlasene, dovezu ho na voziku, bude splnovat ES, da se prihlasit v CR? A kolik tyto transakce stoji. Vim, ze se plati za vozidlo, ktere ma euro 2 asi 2000,- + se musi udelat technicka a 500,- za registraci...nevim to zcela presne.
    Dekuji za jakoukoliv pomoc ci odpoved.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.06  06:44

« Dovoz veterana

Papirovaní a nutnost originality dílů pri dovozu veterana mi prijde slozitá, je mozno dodávku (oficialní prestavba na obytny) z r. 1972 prihlasit? Technicky prukaz SRN ma, ale udajne jde o druhopis (duvod - velke mnozstvi TUV diky stari a tim nedostatek kolonek), avsak udaj o homologaci nevyplnen (jedna se o Mercedes, tudiz auto schvalene pro provoz v Nemecku). Dekuji za jakoukoliv odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  21:19

« Re:

No zatim ti přihlásí bez problémů auto, který maj na STK v jejich ZTP. Pokud ho tam mají tak ti udělaj technickou a jde to přihlásit. Bez problémů jakýkoliv auto s ES homologací (globálkou) a jiný tak od roku 1993. Problém může nastat u něčeho exotičtějšího, které nemaj v ZTPečku.....jinak doporučuji se před koupí raději informovat na STK a úřadě. U aut z 80tých let bude asi problém.....ale zatim je to takový divoký. Jeden úřad přihlásí auto jenom na normální technickou (za cca 550 Kč) a jinej úřad chce po mě dovozovou technickou (za cca.2300 Kč). Tak a teď se v tom vyznej.. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  00:41

« Bez nadpisu

jak to teda je? musi mit auto alespon euro2? nebo si muyu dovezt vozidlo ktere je treba z 88 roku ?
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.06  21:08

« Bez nadpisu

Perfektní, díky moc.
    Je toho fakt dost, jdu to přečíst... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.06  21:01

« Bez nadpisu

No super!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…