Individuální dovoz od 1.7.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« AUTO Z KANADY
Čau, dostal jsem od známých z Kanady obytnej Wolksvagen T3 z roku 1984 a je pěkný. Nechali mi k němu TP a zustali na něm kanadský SPZ. Je mi to auto ale k něčemu, když ho nemůžu zargistorvat páč je starší 8 let ? neví někdo jak to zařídit abych s ním mohl jezdit ? byla by škoda aby mi zrezlo na zahradě, auto potřebuju. Díky moc -
« dovoz
Zdarec chlapi, rozumím tomu jako koza petrželi. Nicméně, mám zájem o dovoz Saabu 900, r.v. 11/1989. Byl by od konkrétního člověka, bohužel jde o jižní Itálii. Poradíte mi někdo polopatě jaký by byl nejlepší postup a co udělat pro to, abych auto mohl normálně denodenně užívat? Díkes. -
"-- skrytý --" 17.07.06 14:39
« Bez nadpisu
Existuje firma, která dává ZTP dohromady právě pro STK. Má nějakou smlouvu s ministerstvem dopravy, ale není to prodejné pro nikoho jiného.
Před delším časem jsem se to tam snažil získat.
Jestli se nepletu, tak sídlí v Praze 2, ale dnes si už fakt nejsem jist. -
"-- skrytý --" 14.07.06 12:16
« Re: globálka
Kdo asi tak myslíš, že by takový seznam dával dohromady, a proč by to asi dělal? A případně, pokud by to udělal, proč by to dával zadarmo? Podle mě kompletní takovýhle seznam v jednoduché formě není, takže buď se ptát u jednotlivých značek, nebo možná vyrazit z nějakého známého technika na STK nějakou tu kompletní literaturu či zdroj, podle kterého dělají ono ztotožnění. Ale na netu dost pochybuju. -
« Petice na www.chcetezmenu.cz (sorry za OT)
:!: :!: Kdo si toho ještě nevšiml, tak na www.chcetezmenu.cz je ke stažení petice za zmírnění bodového systému resp. celého zákona. Takže stahujte, podepisujte, dávejte podepsat a informujte všechny známé a kamarády!!!! :!: :!: -
« Jak postupovat pri dovozu auta starsiho 8 roku ?
Potreboval bych poradit.
Chtel bych si dovezt BMW 316i Touring '93 z Nemecka. Zajimalo by mne, co a jak je potreba udelat?
Jestli musi byt takove auto prihlasene (v Nemecku), musi mit Euro 2, homologaci ES, da se dovezt po vlastni ose nebo se musi vezt na voziku? V pripade, ze nebude prihlasene, dovezu ho na voziku, bude splnovat ES, da se prihlasit v CR? A kolik tyto transakce stoji. Vim, ze se plati za vozidlo, ktere ma euro 2 asi 2000,- + se musi udelat technicka a 500,- za registraci...nevim to zcela presne.
Dekuji za jakoukoliv pomoc ci odpoved. -
« Dovoz veterana
Papirovaní a nutnost originality dílů pri dovozu veterana mi prijde slozitá, je mozno dodávku (oficialní prestavba na obytny) z r. 1972 prihlasit? Technicky prukaz SRN ma, ale udajne jde o druhopis (duvod - velke mnozstvi TUV diky stari a tim nedostatek kolonek), avsak udaj o homologaci nevyplnen (jedna se o Mercedes, tudiz auto schvalene pro provoz v Nemecku). Dekuji za jakoukoliv odpoved. -
"-- skrytý --" 10.07.06 21:19
« Re:
No zatim ti přihlásí bez problémů auto, který maj na STK v jejich ZTP. Pokud ho tam mají tak ti udělaj technickou a jde to přihlásit. Bez problémů jakýkoliv auto s ES homologací (globálkou) a jiný tak od roku 1993. Problém může nastat u něčeho exotičtějšího, které nemaj v ZTPečku.....jinak doporučuji se před koupí raději informovat na STK a úřadě. U aut z 80tých let bude asi problém.....ale zatim je to takový divoký. Jeden úřad přihlásí auto jenom na normální technickou (za cca 550 Kč) a jinej úřad chce po mě dovozovou technickou (za cca.2300 Kč). Tak a teď se v tom vyznej.. :'-(