Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 10.07.06  14:29

« Bez nadpisu

Cukání auta - mě to dělá nejvíc v plným rejdu při lehkým rozjezdu s malým plynem, moje teorie je, že se buď v tom rejdu přetahujou kola, nebo může odskakovat spojková lamela, ale jelikož už mám najeto 82. tis a je všechno v pořádku, nechám to polámat úplně ( v servise si nevědí rady a radí : specifická vlastnost zařízení :o)) )
    Lůžková úprava - nejde. Neposuneš přední sedadlo tak, aby zapadlo před zadní lavici ( mám verzi 5-místnou )
    Lišty: Viktor - nejsem si vědom, že ve dveřích pand bez lišt jsou díry. Tudíž asi budou samolepící. Origo lišty se dají objednat přes servis jako náhradní díl. Cena nebude lidová.
    Kola: mám daný 14" v rozměru 165/70 R14 spotřeba se zvedla dle počítače o cca 0,2 L ( Michelin MX )
    Světla: verze 1.2 bez klimy se mění žárovky v pohodě. Ve verzi JTD a nebo možná i 1.2 s klimou je jinej chladič s expanzkou mimo, tak tam může být míň místa.
    Pandám zdar !
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 10.07.06  12:30

« Benzín

Tohle mně sere:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  11:28

« Re: Ochranné postranní lišty

Lišty bývají dva typy - první se šroubuje nebo "nacvakává" do děr, druhý se lepí ("samolepí"). Rozhodně jsou lepší ty samolepící. Ty jsou na trhu buď jako metráž, nebo už připravené pro konkrétní auto. Rozhodně je ale doporučuji, blbců, co neumí otevřít dveře svého auta je u nás dost.
    Litá kola, nevím, podle mě to je jen estetická záležitost. Standardní litá kola jsou těžší než ocelové disky a jsou choulostivější. Osobně mám letní gumy na litých discích (byly součástí výbavy) a zimní na ocelových.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 10.07.06  10:51

« Ochranné postranní lišty

Rád bych si nechal udělat na Pandu ochranné lišty na boky vozu. Nevíte jak se tam připevňují. Někde jsem slyšel, že se lepí.
    A ještě dotaz. Má význam si namontovat kola z lechkých slitin? Má to vliv třeba na spotřebu auta?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  00:12

« Re: Lůžková úprava Pandy

No, v návodu se o tom nepíše?
    Lůžková úprava už nebývá zvykem, ale Idea ji třeba má. Ostatně, nejlepší ji měl Trabant 601 Combi, tam bylo "letiště" (s v podstatě) rovnou plochou...
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.07.06  20:38

« Lůžková úprava Pandy

Nevíte jestli jdou sklopit přední sedadla tak, aby se na nich nechalo ležet?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.06  19:16

« Bez nadpisu

Tak moje Panda má najeto něco málo přes 26000km a vše OK. Žádné cukání při rozjezdu jsem nepozoroval ani teď, ani dřív. Spotřeba se drží kolem 6litrů, olej neubývá, vše funguje, jsem spokojen. >:D
    ad cukání - je možné, že je to nějaká vadná série spojkového obložení a projeví se to až po pár stovkách km :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.06  18:27

« Bez nadpisu

Jenom pri rozjezdu a to dost razantne.Pri razeni ani skubnuti.Jo jeste jsem si vzpomel ze kdyz se skousim rozject na dvojku tak je to taky uplne v pohode, ani cuknuti.Jenom ten rozjezd na jednicku, zvlastni.Musim se rozjizdet razantneji aby to neskubalo s celim autem.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.07.06  15:08

« Re: Re: Nová PANDA

A to škubání se projevuje jenom při rozjezdu? Při řazení během jízdy je to OK?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.06  21:42

« Re: Nová PANDA

To skubani Pandy pri rozjezdu se me deje take.Mam Pandu 1.1 najeto 40000km a asi od tech 10000km me to dela taky.Pri garance sem na to poukazoval a taky si moc nevedeli rady.Vymenily me svicky a vycistili skrtici klapku a bylo to stejne.Me se take zda ze to dela neco okolo spojky a nebo jako by byl spatny nejaky silemblok motoru.Ale zase kdyz jsem vzal benzin u Shellu tak to ptestalo.No proste zahada, nekdy to dela a nekdy ne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.06  10:23

« sada žárovek

@ jenik
    Pokud má průměr okolo 10mm a je čirá, tak to bude přední obrysovka, event. někde ve voze osvětlení ("cigaretová" zásuvka apod.).
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 07.07.06  09:12

« Náhradní žárovka bez kovové objímky

Zdravím,
    koupil jsem si za 390 korun sadu náhradních žárovek a pojistek na svoji novou Pandu. Když jsem krabičku otevřel, tak nejmenší ze žárovek vůbec nemá kovovou objímku. Pouze ve skle jsou videt kovové přívody. Marně pátrám, kam taková žárovka patří. Dík za radu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.06  07:57

« výměna žárovek

Neberte to tak úplně vážně, ještě jsem nic neměnil a jenom jsem to tak trochu omrknul. Když to není problém, jak tvrdí Arnost, tím líp. Panda mi šlape i svítí OK. Mám dalších 600km.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 03.07.06  14:23

« Re:

To rád slyším :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.06  09:01

« Bez nadpisu

Jaky mate problem se zarovkama u Pandy? Ja sem mel vymenene za cca 5 minut obe dve - predni H4 - rozhodne lepsi nez u Fabie.
    Jinak, Panda je skvele auto, mam najeto 34 tisic a absolutni spokojenost. Pekna spotreba, na svoji velikost pohodlne auto ... no proste parada :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 02.07.06  22:18

« Re:

Tam mě dali jenom trojúhelník, lákárničku, lano a nářadí s klíči plus hever. Zádný pojistky a žárovky jsem zatím v autě nenašel
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.06  18:29

« Bez nadpisu

Jj, ten přístup k levému přednímu světlu je i v Pandě v pr...i. S autem jsem dostal "kapsu" s náhradními žárovkami a pojistkami, "kapsu" s nějakým nářadím a hever. Sám jsem si přidal děděnou sadu gola klíčů (8 - 22), sadu šroubováků plochých i křížových (celkem 6ks), hever panenku i se skládací tyčí, a malou tašku s drobným el. nářadím. Toť vše.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.06  22:26

« Bez nadpisu

Já je teda vozím, ale výměnu (u Stila levá potkávačka) na silnici si dost dobře nedovedu představit. Je to práce tak na hodinku a budu mít dodřené ruce a "děsnej vztek". A co jsem tak pozoroval u kolegy Pandisty, tak je na tom stejně. Správně by měla být ve voze sada žárovek a pojistek, od každého typu jedna.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 01.07.06  22:19

« Náhradní žárovky

Dík, to mě taky mohlo napadnout. Ještě mám dotaz. Je povinností vozit u sebe náhradní žárovky do světel?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.06  16:12

« Bez nadpisu

Existuje Fiat asistent (nebo tak nějak se to jmenuje), služba, která je dodávána s novým vozem (v záruce). Měl bys to nalézt v papírech, které jsi dostal od prodejce. Pokud je vůz ve 2 leté záruce, vše je hrazeno Fiatem (myšleny jsou závady funkčnosti vozu, nikoliv nehody a poškození vlastní či cizí vinnou). Dále v papírech nalezneš také veškeré kontakty v ČR+SK, v Evropě i ve světě, kam se lze obrátit. Nehledě na to, že domovský servis (prodejce) by tě měl o všech těchto věcech informovat již při prodeji nebo alespoň na vyžádání.
    Při dopravní nehodě se v mnoha případech postarají poliši sami o zavolání odtahové služby atd. (mají z toho provize) >:D
    Mohu ti ale za sebe říct, že za dobu vlastnictví Fiatů (ať starých ojetin nebo nových vozů) jsem potřeboval odtah pouze jednou (Fiat Uno - odešel mi rodělovač uprostřed slušně frekventované křižovatky), jinak mě i mou rodinu dovezl Fiat vždy do cíle cesty.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…