Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 24.07.06 07:01
« Bez nadpisu
@ jenik
Také jsem pamětníkem dob, kdy člověk motorista s sebou vozil "kufr" náhradních dílů, svíčky a kondenzátor rozdělovače byl základ. Můžu tě ujistit, že v dnešním autě si na motoru neopravíš ani nevyměníš nic, tedy skoro nic >:D Na vše potřebuješ spec. nářadí apod. Snad jen vzduchový filtr je možné "laicky" vyměnit. Svíčky jsem na Seicentu měnil asi 40 minut a pak jsem to odvezl ke kamarádovi do dílny, kde na to měl to správné nářadí. Jediné co se dnes na novém voze dá vyměnit amatérsky, tak to jsou pojistky, žárovky (jak které :roll: ) a rezerva (pneu). -
jenik1 23.07.06 11:26
« Náhradní svíčky a nové Pandy
Zdravím,
má nějaký význam vozit v Pandě náhradní zapalovací svíčky? U starších aut a motorek to bylo téměř nutností. Třeba Trabant, Wartburk apod. Ani nevím kde v motoru u Pandy svíčky jsou a mám-li na ně ve výbavě klíče. Jaký opravy vůbec je možné s tím nářadím co mi dali provádět? Kromě pochopitelně výměny kol, žárovek a pojistek. -
jenik1 21.07.06 12:55
« Re: Re: Vzduchový filtr u Pandy
Dotaz. Hrozí nějaký nebezpečí, když se vyndá vzduchový filtr a zase se zasune zpět? Pochopitelně se nesmí startovat motor bez filtru. Nejsou tam nějaké mechanické pojistky? Filtr se nasouvá zpět tak, že se nasune do té odklopné části? Mám na mysli pochopitelně novou Pandu -
gtv6 20.07.06 21:59
« Re: Vzduchový filtr u Pandy
Nechej tam ten originál, možná seženeš nějakej sportovní ( KN, Green, atd. ) změna filtru u tohoto motoru a auta nemá žádný smysl.
To Panda CZ: jezdím 40 tis ročně - no problem.
To Andre : Pokud na to nepřijdou nyní, vyměň servis a staň se arogantním zákazníkem. -
"-- skrytý --" 18.07.06 17:50
« Bez nadpisu
Ahoj všem Pandám,
tak jsem za ten měsíc, co mám Pandu, najel bezmála 15tis. km a bez jediného problému. Spotřeba 6,8L/100 s klimou trvale puštěnou. Olej bez vady (příští týden budu měnit), vše funguje, až se sám divím. Motor moc nešetřím, Panda je v provozu každý den tak 10hodin i víc (2x Praha-Košice-Praha, 2xPraha-Stuttgart-Praha apod.) Po prázdninách vyměním gumy, pokud nevydrží do listopadu. Poraďte gumy na zimu, jaké máte zkušenosti, díky. -
"-- skrytý --" 17.07.06 19:48
« Re: Re: možná jen malá zavada :-l
jj mam 1.2 dinamic. po druhé reklamaci mi řekli že to hlásí Moc směsy a ptali se jestli to víc žere tak sem řek že ne a je to tak spotřebu mam jen 5.5 litru. Vymenili mi jen Lambda sondu tu před katalisatorem. nevim no v pondeli to tam vezu. -
"-- skrytý --" 16.07.06 21:20
« možná jen malá zavada :-l
Nazdar Panďáci. Mam Pandu rok a pul najeto 17500 Km. No celkem v pohodě auto až na pár věcí a to že po 1500Km přestali fungovat stěrače. A po 12000km se dosvítila kontrolka poruchy motoru. V servisu už to bylo 4x a do teď neví co s tím je a kontrolka se občas na pár desítek kilometru rozvití. Samozřejmě sem objednanej na další servis ale jestli se to vyřeší to nevím. Ale jestli ne tak mi to bude mrzet protože je to skvělí auto a nerad aby mě z klamalo.
spotřeba je 5,5 jizdní vlastnosti taky v pohodě prostě Panda je Panda. Jinak kdo má náký podobný problému ať to sem hrne ať víme co nás muže čekat. Zatím *
:D -
"-- skrytý --" 15.07.06 18:26
« Bez nadpisu
to jenik
gumy kontroluji pravidelně vždy než vyjedu, ale pouze pohledem, jestli nějaká nedělá bačkoru. Jinak 1x za 14 dní zajedu k pumpě nechám Pandu vykoupat >:D , vyluxuju a dofoukám pneu, dělá to tak asi 1 až 2 desetiny. Jezdím na liťákách Alessio 14" SanRemo a mohu potvrdit, že jsou o něco těžší než plechové disky, ale vypadají dobře s Goodyear GT2 175/65 14"

V kostce postup:
- umýt poškozené místo
- protřepat pořádně "tužku"
- odšroubovat uzávěr/šteteček a opatrně nanést barvu na poškozený lak
- nechat zaschnout (myslím asi hodinu, viz návod)
- vyleštit ono místo
A máš-li netalízu, tak to samé ještě jednou s bezbarvým krycím lakem.
Ale je to jen na malé škrábance a ďubky od kamínků, velké plochy s tím neopravíš. A potřebuješ na to stín a plech nesmí být rozpálený.