Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 31.07.06  08:26

« Re: Re: Přehřátý motor?

No už mám najeto 2200 km, to už je snat zajetá ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  21:10

« Re: Přehřátý motor?

@ jenik
    člověče, tohle je nějak divné. Je sice pravda, že motor táhne hůř při horkém a suchém vzduchu, ale aby to bylo takhle markantní, to se mi nějak nezdá. Jezdím v tomhle horku také s trvale zapnutou klimou, mám 1,4 16V ve Stilu MW, ale nemohu říci, že by motor táhl výrazně hůř než jindy. Spotřeba mi v tom hicu sice vylezla na 7,5 litru, ale je to díky klimě a jízdě po Praze. Neměl's Pandu nějak víc naloženou :?: a nezapoměň, že ještě zajíždíš :!: chce to včas řadit. Fiatu víc škodí podtáčení než vyšší otáčky :-) Napadá mě ještě mizerný benzín nebo špinavý vzduchový filtr.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 30.07.06  20:55

« Přehřátý motor?

Tak jsem dneska najel s Pandou 350 km >:D Vyjel jsem ve 14 hodin a přijel v osm večer. Kdž bylo horko, tak motor netáhnul, ale jak se k večeru ochladilo, tak šel jako víno
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.06  00:22

« možná jen malá závada

Nazdárek lidi tak panda už je doma ze servisu a doufám že to bude ok kontrolka se zatím ne rozsvítila. V servisu mi řekli že vyměnily "potenciometr škrtící klapky". a co se týče tý zpátečky tak motoru to rozhodně nevadí jen převodovce to krapet ne prospěje, mě se to taky párkrát stalo ale je to ok Mělo by to vydržet. ale pokud to bude často tak oholíš zuby . ale Panda je stroj a nic se jí nevyrovná. zatím čau
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.06  14:00

« Bez nadpisu

@ jenik
    Klídek, pro jednou se z toho nestřílí. Chce to si dávat pozor a neprovádět sčítání zubů často. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.06  13:54

« Re: Poškození převodovky

Při jednom "pokusu" těžko, dobře jí to ale nedělá.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 28.07.06  11:57

« Poškození převodovky

Zdravím,
    Dnes jsem chtěl zařadit zpátečku a nějak jsem málo domáčknul spojku a z převodovky se ozval nepříjemný zvuk. Může tímto dojít k poškození motoru? (převodovky)
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 26.07.06  20:41

« Podvozek nové Pandy

Zdravím,
    někde jsem zaslechl, že klasická Panda má stejný podvozek jako terení Panda 4x4. Nevíte co je na tom pravdy? Co terení Panda 4x4 dokáže je vidět třeba na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.06  00:08

« to wolff

Děkuji, dlouholetý trénink s vysvětlováním technických parametrů (a jejich důležitosti pro správnou funkci výrobku) lidem v call centrech a obchodníkům prostě musí být někde znát :D
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.07.06  15:35

« Bez nadpisu

Kura Viktore, ty by si mohl psát návody k použití v Améru... >:D
    Jo tak nějak to je.A le je to taky na draka... Když o tom víš, tak to prostě nezakryješ... :arrow:
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.06  15:04

« Re: Re: Re: Oprava poškozeného laku

Stojí to do 200 Kč. Je to lahvička se štětečkem, návod je na tom.
    V kostce postup:
    - umýt poškozené místo
    - protřepat pořádně "tužku"
    - odšroubovat uzávěr/šteteček a opatrně nanést barvu na poškozený lak
    - nechat zaschnout (myslím asi hodinu, viz návod)
    - vyleštit ono místo
    A máš-li netalízu, tak to samé ještě jednou s bezbarvým krycím lakem.
    Ale je to jen na malé škrábance a ďubky od kamínků, velké plochy s tím neopravíš. A potřebuješ na to stín a plech nesmí být rozpálený.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 24.07.06  12:07

« Re: Re: Oprava poškozeného laku

Nevíš kolik to stojí a jak se s tím pracuje?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.06  11:48

« Re: Oprava poškozeného laku

Vypadá to jako větší lak na nehty. Máš-li metalízu, jsou tam ty tužky dvě (barva + vrchní lak), k dostání u dealerů.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 24.07.06  11:38

« Oprava poškozeného laku

Tak už k tomu došlo, mírně jsem si odřel lak. Prý existují nějaké retušovací tužky na opravu drobných oděrek laku. Nevíte o tom něco?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.06  07:01

« Bez nadpisu

@ jenik
    Také jsem pamětníkem dob, kdy člověk motorista s sebou vozil "kufr" náhradních dílů, svíčky a kondenzátor rozdělovače byl základ. Můžu tě ujistit, že v dnešním autě si na motoru neopravíš ani nevyměníš nic, tedy skoro nic >:D Na vše potřebuješ spec. nářadí apod. Snad jen vzduchový filtr je možné "laicky" vyměnit. Svíčky jsem na Seicentu měnil asi 40 minut a pak jsem to odvezl ke kamarádovi do dílny, kde na to měl to správné nářadí. Jediné co se dnes na novém voze dá vyměnit amatérsky, tak to jsou pojistky, žárovky (jak které :roll: ) a rezerva (pneu).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.06  23:00

« Re: Náhradní svíčky a nové Pandy

no oni maju predpisany interval kedy sa maju menit..a to do vtedy musia vydrzat..takze velky vyznam v tom nevidim..
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.07.06  11:26

« Náhradní svíčky a nové Pandy

Zdravím,
    má nějaký význam vozit v Pandě náhradní zapalovací svíčky? U starších aut a motorek to bylo téměř nutností. Třeba Trabant, Wartburk apod. Ani nevím kde v motoru u Pandy svíčky jsou a mám-li na ně ve výbavě klíče. Jaký opravy vůbec je možné s tím nářadím co mi dali provádět? Kromě pochopitelně výměny kol, žárovek a pojistek.
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 22.07.06  10:12

« Bez nadpisu

Zásadní nebezpečí nehrozí. Nejlepší zajíždění je na jaře a na podzim ;o)
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 22.07.06  07:27

« Tropické teploty a auto v záběhu

Dík. Hrozí nějaké nebezpečí pro novou Pandu v těchto tropických vedrech? Je lepší nové auto zajíždět v létě nebo v zimě?
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 21.07.06  23:09

« Bez nadpisu

Nebezpečí žádné nehrozí, pokud zopakuješ pozpátku postup kterým jsi to rozdělal. Auto bez filtru můžeš startovat, jen dej pozor, aby ti do sání nic nespadlo. Jo, nasune do odklopené části.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…