Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
ironlionzion 08.08.06 11:14
« Bez nadpisu
... ještě bych dodal k tomu líbí/nelíbí ... auto, které vede v celoevropských prodejí v segmentu A asi nebude useknutý tenisák ... BTW možná jste to viděli a pro ty kdo ne tak tady je jedna Panda v luxusním provedení: [odkaz]
Mě osobně se Panda líbí a v segmentu A by to byla také moje volba, bez ohledu na to, že se cítím fandou FIATU :-) -
"-- skrytý --" 08.08.06 11:02
« Bez nadpisu
@ Viktor
V dříve popisované sestavě (i když naše mladá byla menší) jsme se do toho Seica vešli také >:D Pravda, moc pohodlí tam pak nebylo, ale dalo se to vydržet. Myslím, že do malých aut se vejde neuvěřitelný náklad, jen holt člověk musí hodně přemýšlet jak to tam naskládat. To my, s MWčkama, s Ideama nebo Multipláři, nemusíme řešit >:D >:D :D -
« Re: To Beaver2000
3 dospělí a 2 psi, to ti Panda musí být malá. Ale o víkendu jsme jeli se známými na kola Multiplou a v sestavě 3 dospělí se 3 horskými koly + jedno dítě s "kolem-vlečňákem" + malé dětské kolečko jsme se všichni se vším vešli dovnitř.
Jen si člověk musí zvyknout na ruční brzdu nalevo, na to, že to auto je trochu širší a na ovládání ventilace "schované" za řadicí pákou (první verze Multiply). Jinak naprosto úžasné auto, koncepce 3+3 nemá chybu. -
"-- skrytý --" 07.08.06 14:22
« Bez nadpisu
@ jenik
Většina z nás si kupuje auto i podle toho jak vypadá. Je pravda, že auto by mohlo být sebelepší a kdyby se mi nelíbilo, tak si ho nekoupím (můj názor) >:D Mnoho lidí posuzuje auta druhých podle sebe a proto s chutí dávají kolegovu autu různé "názvy". Když jsem měl Seicento, tak se mi smáli, "prej jak do té jednohubky lezu" (mám 191cm) apod. Ale když jsem fábistům v Praze ujel v největším provozu a protáhl se tam, kde oni jen smutně stáli, následně v pohodě zaparkoval, humor je přešel. Každé auto má své. Panda se mi moc líbí, ale na nás je dost malá (3 dospělí a 2 psi). Nenech se otrávit řečma, Panda má mnoho kladů, které jiná auta nemají. -
-
"-- skrytý --" 04.08.06 14:57
« Re: Re: Spotřeba
2 jenik - ref obava o motor/záběh@2200km
Cituju můj příspěvek z jiné diskuse o Pandicích (manželka má Pandici 1.2i 4x4 Climbing MR2006 - při stavu tacha asi 500 km jsem ji vzal na "projížďku"):
Fčera (5.5.2006 pozn redakce... ;-) ) sem ji (v rámci záběhu) prohnal perka po Dé jedničce..... Vsetín-Olomouc-Brno-Pha-Chomutov-Pha-Brn… (950km). Cestou tam sem se ještě trošku krotil, ale zpátky celá cesta doslova s plynem na podlaze.... Praha-Zlín za 3hoďky (chvílema tachometrových 150, průměr nad sto, průměrná spotřeba 10....), až mi ji bylo líto.... "řvala jak dvaapůla v bahně", ale aji v servisu (akce prodejce - preventivní prohlídka zdarma při stavu tachometru asi 1500 km) mě pochválili, že sem ji tak trápil....že prý je kvalitně rozdýchaná...
PS: a fčíl už ji pučit nedostanu.....
Konec citátu.....
PS: Při aktuálním stavu tacha 6.5kkm ukazuje PP průměr něco okolo 6.9 l (připomínám: 4-kolka s autoklimou a občas ježdění lesníma cestama...) Spokojenost. -
"-- skrytý --" 02.08.06 13:52
« Bez nadpisu
to jenik
se spotřebou si hlavu u Pandy nelam. Časem spadne mezi 5-6 litrů a když budeš jezdit piánko, dostaneš se i pod 5 litrů. Já mám 1,2 s klimou, dost to honím a teď v těch vedrech mi palubní comp ukázal 6,8. To nemá chybu.
Benzín má fakticky různou kvalitu i u stejné firmy. Chce to se vyhýbat hlavně Robin-oil, ale ani Shell není zárukou kvality :-( Velký rozdíl u nás a v D nebo A.
Když jednou kapánek přičísneš zuby v převodovce tak se nic neděje. Nesmí to být pravidlem >:D -
"-- skrytý --" 02.08.06 08:40
« Bez nadpisu
@ jenik
Spotřeba si zcela určitě sedne, neměj obavy. Její měření holt budeš muset obstarat starou klasickou matematikou, proto je dobré si schovávat účtenky od tankování (a nejen proto). Není od věci občas Pandu protáhnout, pokud to uděláš tak jak popisuješ, je vše OK. Hluk od pneu můžeš odstranit jedině jejich výměnou (je dobré se poradit s odborníkem), aerodynamický hluk také neodstraníš, ale asi to nebude tak zlé, většinou jezdíš do stovky nebo po městě a tam je Panda doma :D -
jenik1 01.08.06 15:26
« Re: Spotřeba
Panda 1.1 aktive nemá ve standardní výbavě palubní počítač, který by spotřebu měřil, ale podle mých záznamů ve spotřebě mojí Pandy 1.1 nepřesáhne určitě 7 litrů. Řekl bych tak 6,5 litru ve městě. Mám nejeto 2200 km. Po záběhu by měla spotřeba ještě klesnout...alespoň doufám.
Teď mám dotaz zase já. Po najetých asi 2000 km, jsem na dálnici zkusil jet krátkodobě maximální rychlostí. Udělá skutečně 150 km/h. Nepoškodil jsem tím motor, když je ještě v záběhu? Najeto zatím 2000 km. Maximální rychlostí jsem nejel trvale, ale střídal jsem poklesem na 100 km/h. Takto jsem projel úsek dálnice z Plzně do Boru, což je asi 30 km.
Jinak musím uznat, že Panda není příliž v hodná pro jízdu po dálnici. Při rychlosti 130 Km/h (bez problémů této rychlosti dosáhne) je v autě dost hluk od kol. Také aerodynamický hluk není zanedbatelný. Panda má nízko položený kroutící momentm, takže je ideální na okresní silnice nebo do města. Tady je až neuvěřitelně živá. -
« Spotřeba
Zdravím pánové, tak jsem se v těch vedrech jen tak letmo podíval do ceníků, které malé auto do města by vyšlo nejlevněji nové včetně posilovače a klimy. A vyšla mi Panda (nebo se mýlím?). Tak jsem se chtěl majitelů zeptat, jaká je ve městě spotřeba s tím motorem 1,1.
Díky. -
"-- skrytý --" 31.07.06 18:02
« Benzin
@ jenik
No, jedna věc je státní norma a druhá věc je skutečnost. Je všeobecně známo, že různé pumpy mají různou kvalitu benzínu a platí to obecně, tzn. i u značkových pump je kvalita různá, dokonce i u stejné značky. Mám ve svém okolí vytypované čerpačky, kde bych benzín nevzal i kdybych měl jít pěšky (špatné zkušenosti mé i kamarádů) :( -
« Re: Re: Re: Přehřátý motor?
Ne, benzín rozhodně není všude stejný, i když to (doufám) všechny odpovídají normě "Natural 95".
Osobně beru benzín buď u konkrétní Benziny v Praze-Hájích (obvykle nejnižší ceny v Praze), Jetu nebo u řetězců, kde pumpa slouží k nalákání lidí (Makro, Hypernova, Globus...). Špatnou zkušenost jsem měl s Robin-Oil - studená Brava chcípala, po přechodu na jiný benzín to bylo v pohodě. -
"-- skrytý --" 31.07.06 08:42
« Re: Re: Re: Přehřátý motor?
@ jenik
Motor má sice z fabriky "najeto" cca 5000km, ale ve skutečnosti ti začne opravdu ožívat až po 3-5 tis. km a skutečně zajetý motor má min. 10 tis. km. Na tom se nic nezměnilo. Sám jsem zažil jak na Seicentu, tak ve Stilu. Motor byl tak do 3000km celkem "syrový", pak se to začalo prudce zlepšovat a spotřeba se usadila, "tupost" zmizela úplně a motor šel ochotně do otáček až asi po 8000km (teda podle mých představ >:D )