Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 17.09.06 17:17
« Malý Ratmírov FIAT MEET 23. - 24. 9.
Dnes jsem mluvil s majitelem kempu a dostal jsem povolení točit si sám pivo v "pitevně", tzn. že je možné si dovézt svůj vlastní sud. Potřebuji vědět, zda bude zájem více o Plzeň 12° PU nebo 10° G (event. oba ?) a kolik nás zhruba bude (na ten sud). Ve čtvrtek pojedu pro sud, tak do té doby pište. >:D >:D :D -
jenik1 16.09.06 20:26
« Výměna součástech v servisu
Tak mám s Pandou najeto 6,5 tisíce km. Zatím v pohodě, kromě prasknuté pneumatiky nedaleko Mohelnice.
Ještě dotaz. Nevíte co se všechno mění při roční prohlídce auta? Například když mi vymění zapalovací svíčky, dají mi na požádání ty staré? Jde o to, aby mi je skutečně vyměnili, když už jsem si to zaplatil. -
"-- skrytý --" 11.09.06 08:40
« Re: Panda 4x4 Climbing
Asi jo - doma ji máme teprve od qětence, takže pořádně ji drahá 1/2 prověří až v zimě (bydlíme na horách). Ale když jsem ji byl v březnu objednávat, tak sem se svezl s předváděcí (taky 4x4 1.2i climbing, ale v bledě modré barvě...brrrr - teda jako ta barva...) NA LETNÍCH gumách v hlubokým sněhu a jezdila jak po asfaltě.... (s rádoby 4-kolkou nějaké zkušenosti mám - s oftákou mám nalítáno skoro 200kkm - ale ta pandice v mi v tom hlubokým sněhu připadala jistější...) -
« Panda 4x4 Climbing
pavproch: a jaké máš zkušenosti s Pandou 4x4? Můj otec si ji chce koupit, nějakou mírně jetou, hlavně na zimu do sněhu a do bláta, přes léto jako poskakovadlo do města (na delší cesty i sportovní svezení máme jiná auta). Zvládne to ve sněhu opravdu tolik, jak se povídá? -
"-- skrytý --" 08.09.06 13:32
« Re: Kde se Nová Panda vyrábí?
Bydlim v severovýchodním rohu česka - nad náma pšonci, na východ bratia - a DENNĚ potkávám kamiony plný Pandic jedoucí směrem Z pšonska.... takže asi tady někde blízko.... sice jednu pandici máme doma (1.2i 4x4 climbing v černém) ale nenapadlo mě pátrat, kde ji vyrobili.....
a rači to ani nechcu vědět.... ;-) -
"-- skrytý --" 05.09.06 10:36
« Malý Ratmírov - změna termínu o jeden den > 23. 9. - 24.
Musím zde oznámit malou změnu termínu, došlo k posunu o jeden den.
Vzhledem k tomu, že nebyl projeven zájem o památky v okolí ani v Praze bude rozumější posunout termín konání na:
sobota 23. září - neděle 24. září
a příjezd bude v sobotu do 12 hodin, to by měli stihnout všichni. Když někdo přijede později, také se nic nestane.
Počasí má dlouhodobou předpověď na září vcelku příznivou, takže by mohlo být i hezké počasí. -
jenik1 05.09.06 08:24
« Re: Dovolená s Pandou na SK
Neznáš tam nějaký hotel nebo penzion, kde je s pokojem i garáž? Ted jsem byl v Krkonoších a penzion Bouda Máma [odkaz] ke každému pokoji dává automaticky garáž s dálkovým ovládáním. Je to dobré pro klidný spaní. Cena je relativně dobrá. 700 za noc a v tom večeře a snídaně. Navíc je to 120 metrů od lanovky na Sněžku. -
"-- skrytý --" 04.09.06 22:57
« Dovolená s Pandou na SK
to jenik
S olejem si hlavu nelam, stačí hlídat hladinu oleje na měrce (viz. beaver). Výměnu teď doporučuji i já, je to přece jen "v záběhu", těch 1500 se ti vyplatí.
Byl jsem na dovolené na Slovensku, paráda, Tatry jsou fajn, Panda lítala po kopečkách jako "černá ovečka". Akorát mi ji jeden "somár" v Popradu na parkovišti lehce odřel na blatníku. Ale již zaretušováno :-) Najel jsem skoro 2000km za dovolenou i s malým výletem do PL, ale ten stál za h...no :-( Nepříjemní lidé a ještě horší řidiči. Stačil mi tam jeden den, už nikdy více. Spotřeba 5,7 ve třech lidech a plně naloženo bagáží (cca 180kg). Slováci nás všude přijali skvěle, žádná nevraživost, dokonce nám poradili kam chodit a kam ne, bylo to super bydlení i strava, velmi levná dovolená. V zimě tam jedeme znovu na lyže, už je zamluveno. -
"-- skrytý --" 04.09.06 12:18
« OLEJ
@ jenik
Klídek, stačí kontrolovat hladinu na měrce (ta tyčka, co kouká z motoru a má na konci držátko) >:D . Stopa oleje by měla být za studeného motoru mezi ryskami (auto musí stát na rovince). Jinak olej ti vydrží 20.000km. Jsi-li ale pečlivka, dej si vyměnit olej teď a pak v 10.000 a pak až ve 20.000km. Potom už klidně udržuj interval každých 20.000km -
"-- skrytý --" 30.08.06 12:16
2 jenik:
Rozhodně bych zajel do servisu na garančky. Zas tak drahé to není a můžeš tam uplatnit další nároky v reklamaci, pokud se ti něco nezdá.
Ve 20tkm mi měnili olej a filtr + celková prohlídka. Cca 2500.-
Za 6tkm půjdu na 40tkm prohlídku a ta vyjde na 4500.-.
Nejsem si jistej, ale právě nedodržováním servisních podmínek stanovených prodejcem ti ubírá v možnosti další reklamace, proptže se v tvém případě může jednat a neodborný servis. Je to jen na tobě.
Add. řemen: není problém si jej vyměnit sám. Já jsem si vyměňoval vzduchový filtr, protože kolem nás se staví. Do servisu s tím jezdit je blbbost. -
"-- skrytý --" 30.08.06 11:11
« FIAT meet - Malý Ratmírov - 22. - 23. 9. 06
@ ALL FIAT
Na závěr letní sezóny vás všechny zvu do Relax Campu Slunečnice mezi Malým Ratmírovem a Vlčicemi u Jindřichova Hradce ve dnech 22. 9. a 23. 9. Na programu jsou pouze tři body:
1) sejít se v přírodě
2) dobře se najíst a napít mezi svými
3) vše opět zdokumentovat a předat si zkušenosti i historky o našich miláčcích
Ubytování zajištěno v chatičkách, večerní a noční program - opékání, rožnění, grilování všeho, co si kdo přiveze, pití - 11° točené pivo a nealko v místní "pitevně" po dobu naší potřeby. V případě nepříznivého počasí se dá grilovat v "pitevně" (resp. tam se bude sedět v teple a vybraný jedinec bude před pitevnou, ale v přístřeší hlídat gril). Ostatní program záleží na počasí a chuti účastníků.
Místo naleznete na www.mapy.cz nebo www.bumball.wz.cz/images/mapka_.gif -
"-- skrytý --" 30.08.06 09:49
@ jenik
99,9% nových osobních vozů má bezdušovky, pohyb ventilku neřeš. Duše je dobrá jen v případě silně poškozeného ráfku disku (viz. TOMBY).
Při roční prohlídce jsou prováděny úkony popsané v servisní knížce (dostal's při koupi). Kontrola řemenu k alternátoru určitě patří do stand. prohlídky. Ze své zkušenosti i zkušeností některých ostatních Fiaťáků, servisy Fiat vyměňují díly až v případě skutečné potřeby výměny. Určitě tam patří fitry a výměna oleje (když je víc jak 20.000km, jinak na požádání)