Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Jak se pozná nové auto?
Ze skel zjistíš, v jakém roce bylo vyrobeno to sklo (poslední číslice, tuším...). Samotné datum výroby na autě myslím nenajdeš, podle výrobního čísla lze zjistit z databáze náhradních dílů (ePER, verze z ledna 2005 je třeba na www.fiat-bg.com:7080), mohl by ti to říct i servisák. ePER není jen databáze náhradních dílů, ale také vyrobených aut, kus po kuse -
jenik1 20.09.06 17:18
« Jak se pozná nové auto?
Příští rok v září si chci koupit nové auto (Grande Punto 1,4 PDA Sport). Pandu dám protiúčtem. Na každém skle u auta jsou nějaké údaje, ze kterých jde prý zjistit přesný datum výroby. Nevíte kde je ještě u Fiatů napsát datum výroby?
Jde mi o to, že mi v prodejně mohou prodat třeba auto pro zkušební jízdy a vydávat ho jako úplně nové... -
-
"-- skrytý --" 18.09.06 18:28
« Bez nadpisu
@ jenik
jj, jsou tam klasické zapalovací svíčky, ale dostává se k nim velmi špatně a nestačí na ně starý trubkový klíč. Pokoušel jsem se je sám vyměnit na Seicentu, ale po 3/4 hodině vztekání a klení, se sedřenými klouby na obou rukách, jsem to vzdal a nechal to udělat kamaráda v dílně. Měl na to speciální klíč a byl hotový za 15 minut. Stejné je to i s výměnou oleje, teda olejového filtru, pokud na to nemáš přípravek, tak filtr vyměníš jen velmi těžko. -
"-- skrytý --" 17.09.06 19:35
« Bez nadpisu
@ jenik
Při koupi Pandy jsi dostal určitě modrou složku, kde byla nejen Servisní knížka, ale i Manuál k autu (uživatelská příručka nebo Průvodce atd.) Tam je popis celého vozu, návod k ovládání jednotlivých prvků vozu a je tam i harmonogram servisních prohlídek a co se při nich kontroluje event. vyměňuje. -
"-- skrytý --" 17.09.06 17:17
« Malý Ratmírov FIAT MEET 23. - 24. 9.
Dnes jsem mluvil s majitelem kempu a dostal jsem povolení točit si sám pivo v "pitevně", tzn. že je možné si dovézt svůj vlastní sud. Potřebuji vědět, zda bude zájem více o Plzeň 12° PU nebo 10° G (event. oba ?) a kolik nás zhruba bude (na ten sud). Ve čtvrtek pojedu pro sud, tak do té doby pište. >:D >:D :D -
jenik1 16.09.06 20:26
« Výměna součástech v servisu
Tak mám s Pandou najeto 6,5 tisíce km. Zatím v pohodě, kromě prasknuté pneumatiky nedaleko Mohelnice.
Ještě dotaz. Nevíte co se všechno mění při roční prohlídce auta? Například když mi vymění zapalovací svíčky, dají mi na požádání ty staré? Jde o to, aby mi je skutečně vyměnili, když už jsem si to zaplatil. -
"-- skrytý --" 11.09.06 08:40
« Re: Panda 4x4 Climbing
Asi jo - doma ji máme teprve od qětence, takže pořádně ji drahá 1/2 prověří až v zimě (bydlíme na horách). Ale když jsem ji byl v březnu objednávat, tak sem se svezl s předváděcí (taky 4x4 1.2i climbing, ale v bledě modré barvě...brrrr - teda jako ta barva...) NA LETNÍCH gumách v hlubokým sněhu a jezdila jak po asfaltě.... (s rádoby 4-kolkou nějaké zkušenosti mám - s oftákou mám nalítáno skoro 200kkm - ale ta pandice v mi v tom hlubokým sněhu připadala jistější...) -
« Panda 4x4 Climbing
pavproch: a jaké máš zkušenosti s Pandou 4x4? Můj otec si ji chce koupit, nějakou mírně jetou, hlavně na zimu do sněhu a do bláta, přes léto jako poskakovadlo do města (na delší cesty i sportovní svezení máme jiná auta). Zvládne to ve sněhu opravdu tolik, jak se povídá? -
"-- skrytý --" 08.09.06 13:32
« Re: Kde se Nová Panda vyrábí?
Bydlim v severovýchodním rohu česka - nad náma pšonci, na východ bratia - a DENNĚ potkávám kamiony plný Pandic jedoucí směrem Z pšonska.... takže asi tady někde blízko.... sice jednu pandici máme doma (1.2i 4x4 climbing v černém) ale nenapadlo mě pátrat, kde ji vyrobili.....
a rači to ani nechcu vědět.... ;-)