Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 01.10.06 14:11
« Re: ALU disky
Díky za radu. Dlouho jsem hledal nějaká hezká kola na pandičku, ale ta tvá se mi zdají nejhezčí. Přemýšlel jsem o 15", ale myslím, že už by to pak nebylo moc pohodlné svezení. Jinak díky za radu, začnu šetřit a na jaře si nějaké koupím >:D
P.S. Nevíš něco ohledně toho příšpěvku se spotřebou, kterou jsem sem dal? -
"-- skrytý --" 01.10.06 08:13
« ALU disky
to sgy
mám 14" Alessio SanRemo ET 28 a na nich 175/65 R14 a myslím si, že je to asi optimum, jasně můžeš si dát i 15" s gumama 175/55 R15, ale větší snad ani ne, pak už by ti ani ET nestačilo na tak široké gumy a policajti by asi moc čuměli. Větší šířka než 175 nemá už ani význam (jedině jako leštěnka :D). Teoreticky průměr disku 16" s gumama 185/50 R16 nebo 195/45 R16 je ještě snad únosný a maximum je disk 17" :roll: s obutím 195/40 R17, ale to je fakticky maximum, co se tam dá technicky dát bez drastických úprav. A kromě optického efektu to má nulový přínos, spíše naopak, větší spotřeba, nutnost úprav na karoserii i podvozku a zvýšená pozornost polišů. To je dobré jen na výstavy a srazy ne do běžného provozu, pak ti kola+pneu vyjdou dráž, než celá Panda :D -
-
"-- skrytý --" 24.09.06 14:11
« Škodí moc malá spotřeba?
Zkoušel jsem jet s menší spotřebou. Řadil jsem co nejrychleji nejvyšší možný stupeň. Nikdy jsem se vůbec rychle nerozjížděl. Téměř vůbec jsem nepřeřazoval z pětky dolů a motor jsem spíše podtáčel. Jel jsem sám, žádný náklad a to s max. rychlostí 80km/h. Na konci jsem ale počítal prům. spotřebu, která se pohybovala kolem 3,5L/100. Mám ale pocit, že to motoru příliš nesvědčí. Nějaké znalosti, zkušenosti??? Auto jsem kupoval před 4 měsíci nové, teď má najeto 4700km.. -
"-- skrytý --" 24.09.06 14:03
« Jde něco vylepšit na verzi 1.1 Active?
Tak prvně bych tady rád pozdravil všechny panďáky... Pročetl jsem celé fórum a moc se mi líbí témata, o kterých se tady bavíte. Chtěl bych si do toho fakt oholeného základu koupit (třeba z vrakáče) nějaké detaily z vyšších výbav (osvětlení kufru apod. ) Co si o tom myslíte? Rozebíral už někdo to auto trochu v interiéru? Myslíte, že kdybych si někde sehnal tacháč s otáčkoměrem, že by v něm fungovalo palubní PC? Nebo to musím mít něco někde ještě u řídícíjednotky? -
jenik1 24.09.06 12:09
« Je možné dolévat nový olej?
Možná moje otázka zní divně, ale někde jsem slyšel, že se nesmí míchat částečně vyjetý olej s novým olejem. Prý se musí všechen vyměnit za nový.
Je tedy možné klasicky dolévat olej, když podle měrky je ho v motoru málo? Třeba dolít jenom 2 deci oleje. Dík za odpověď.
Použil bych pro dolití tento olej [odkaz] -
« Re: Jak se pozná nové auto?
Ze skel zjistíš, v jakém roce bylo vyrobeno to sklo (poslední číslice, tuším...). Samotné datum výroby na autě myslím nenajdeš, podle výrobního čísla lze zjistit z databáze náhradních dílů (ePER, verze z ledna 2005 je třeba na www.fiat-bg.com:7080), mohl by ti to říct i servisák. ePER není jen databáze náhradních dílů, ale také vyrobených aut, kus po kuse -
jenik1 20.09.06 17:18
« Jak se pozná nové auto?
Příští rok v září si chci koupit nové auto (Grande Punto 1,4 PDA Sport). Pandu dám protiúčtem. Na každém skle u auta jsou nějaké údaje, ze kterých jde prý zjistit přesný datum výroby. Nevíte kde je ještě u Fiatů napsát datum výroby?
Jde mi o to, že mi v prodejně mohou prodat třeba auto pro zkušební jízdy a vydávat ho jako úplně nové... -
-
"-- skrytý --" 18.09.06 18:28
« Bez nadpisu
@ jenik
jj, jsou tam klasické zapalovací svíčky, ale dostává se k nim velmi špatně a nestačí na ně starý trubkový klíč. Pokoušel jsem se je sám vyměnit na Seicentu, ale po 3/4 hodině vztekání a klení, se sedřenými klouby na obou rukách, jsem to vzdal a nechal to udělat kamaráda v dílně. Měl na to speciální klíč a byl hotový za 15 minut. Stejné je to i s výměnou oleje, teda olejového filtru, pokud na to nemáš přípravek, tak filtr vyměníš jen velmi těžko. -
"-- skrytý --" 17.09.06 19:35
« Bez nadpisu
@ jenik
Při koupi Pandy jsi dostal určitě modrou složku, kde byla nejen Servisní knížka, ale i Manuál k autu (uživatelská příručka nebo Průvodce atd.) Tam je popis celého vozu, návod k ovládání jednotlivých prvků vozu a je tam i harmonogram servisních prohlídek a co se při nich kontroluje event. vyměňuje.
že pojede na pětku i do kopce, i když auto zpomaluje a motor se dře. To rozhodně škodí celému motoru i převodovce.