Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 01.10.06  18:25

« Re: Re: Škodí moc malá spotřeba?

No nevím, ale kolega myslel jízdou na malou spotřebu třeba i to,
    že pojede na pětku i do kopce, i když auto zpomaluje a motor se dře. To rozhodně škodí celému motoru i převodovce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  16:42

« Re: Škodí moc malá spotřeba?

IMHO "jízda na spotřebu" by něměla uškodit. Ale nový auto se musí honit, když z něho nechceš mít šneka.... viz [odkaz] (poslední příspěvek... ale nemám patent na rozum... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  14:11

« Re: ALU disky

Díky za radu. Dlouho jsem hledal nějaká hezká kola na pandičku, ale ta tvá se mi zdají nejhezčí. Přemýšlel jsem o 15", ale myslím, že už by to pak nebylo moc pohodlné svezení. Jinak díky za radu, začnu šetřit a na jaře si nějaké koupím >:D
    P.S. Nevíš něco ohledně toho příšpěvku se spotřebou, kterou jsem sem dal?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  08:13

« ALU disky

to sgy
    mám 14" Alessio SanRemo ET 28 a na nich 175/65 R14 a myslím si, že je to asi optimum, jasně můžeš si dát i 15" s gumama 175/55 R15, ale větší snad ani ne, pak už by ti ani ET nestačilo na tak široké gumy a policajti by asi moc čuměli. Větší šířka než 175 nemá už ani význam (jedině jako leštěnka :D). Teoreticky průměr disku 16" s gumama 185/50 R16 nebo 195/45 R16 je ještě snad únosný a maximum je disk 17" :roll: s obutím 195/40 R17, ale to je fakticky maximum, co se tam dá technicky dát bez drastických úprav. A kromě optického efektu to má nulový přínos, spíše naopak, větší spotřeba, nutnost úprav na karoserii i podvozku a zvýšená pozornost polišů. To je dobré jen na výstavy a srazy ne do běžného provozu, pak ti kola+pneu vyjdou dráž, než celá Panda :D
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 27.09.06  08:13

« Bez nadpisu

PC určitě funguje jen s podporou řídící jednotky, takže pokud se do 1,1 nedodává, tak potom pocyhbuji, že je vůbec u 1,1 ten PC připojitlený... Ale envím, jen odhaduji...
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 26.09.06  19:41

« Utření olejové měrky

Zdravím,
    vůbec jsem netušil, že při měření hladiny oleje je potřeba nejdříve měrku
    vyndat z motoru, utřít hadrem (mě dali na baterii speciální utěrku) a znovu
    zasunout do motoru. Pak lze teprve měrku vytáhnout a vyhodnotit pohledem otisk oleje na měrce.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.06  14:49

« Elektrony? Má někdo zkušenosti s největšímy možnýmy?

našel jsem odkaz, ale přece jenom se mi zadji moc velké a drahé určitě >:D [odkaz]%20et35,4x100… poraďte nějaká hezká kolečka za rozumnou cenu
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.06  14:11

« Škodí moc malá spotřeba?

Zkoušel jsem jet s menší spotřebou. Řadil jsem co nejrychleji nejvyšší možný stupeň. Nikdy jsem se vůbec rychle nerozjížděl. Téměř vůbec jsem nepřeřazoval z pětky dolů a motor jsem spíše podtáčel. Jel jsem sám, žádný náklad a to s max. rychlostí 80km/h. Na konci jsem ale počítal prům. spotřebu, která se pohybovala kolem 3,5L/100. Mám ale pocit, že to motoru příliš nesvědčí. Nějaké znalosti, zkušenosti??? Auto jsem kupoval před 4 měsíci nové, teď má najeto 4700km..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.06  14:03

« Jde něco vylepšit na verzi 1.1 Active?

Tak prvně bych tady rád pozdravil všechny panďáky... Pročetl jsem celé fórum a moc se mi líbí témata, o kterých se tady bavíte. Chtěl bych si do toho fakt oholeného základu koupit (třeba z vrakáče) nějaké detaily z vyšších výbav (osvětlení kufru apod. ) Co si o tom myslíte? Rozebíral už někdo to auto trochu v interiéru? Myslíte, že kdybych si někde sehnal tacháč s otáčkoměrem, že by v něm fungovalo palubní PC? Nebo to musím mít něco někde ještě u řídícíjednotky?
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 24.09.06  12:09

« Je možné dolévat nový olej?

Možná moje otázka zní divně, ale někde jsem slyšel, že se nesmí míchat částečně vyjetý olej s novým olejem. Prý se musí všechen vyměnit za nový.
    Je tedy možné klasicky dolévat olej, když podle měrky je ho v motoru málo? Třeba dolít jenom 2 deci oleje. Dík za odpověď.
    Použil bych pro dolití tento olej [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 21.09.06  18:47

« Re: Re: Jak se pozná nové auto?

Dík, už jsem to našel i u Pandy. je to trochu jiné, ale datum výroby se z toho pozná.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.06  10:19

« Re: Jak se pozná nové auto?

[odkaz]
    Precitaj si tento thread, na kazdom Fiate je nieco podobne.undefined
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 21.09.06  09:49

« Jenik

Dalším vodítkem můžou být datumy výroby různě v motorovém prostoru - zpravidla papír s čárovým kódem. Jedná se ale o výrobu zrovna té konkrétní části(dílu), ale zhruba se to dá poznat. Popřípadě si vzít číslo karoserie a zavolat na Fiat.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.06  22:24

« Re: Jak se pozná nové auto?

Ze skel zjistíš, v jakém roce bylo vyrobeno to sklo (poslední číslice, tuším...). Samotné datum výroby na autě myslím nenajdeš, podle výrobního čísla lze zjistit z databáze náhradních dílů (ePER, verze z ledna 2005 je třeba na www.fiat-bg.com:7080), mohl by ti to říct i servisák. ePER není jen databáze náhradních dílů, ale také vyrobených aut, kus po kuse
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 20.09.06  17:18

« Jak se pozná nové auto?

Příští rok v září si chci koupit nové auto (Grande Punto 1,4 PDA Sport). Pandu dám protiúčtem. Na každém skle u auta jsou nějaké údaje, ze kterých jde prý zjistit přesný datum výroby. Nevíte kde je ještě u Fiatů napsát datum výroby?
    Jde mi o to, že mi v prodejně mohou prodat třeba auto pro zkušební jízdy a vydávat ho jako úplně nové...
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 18.09.06  23:03

« Re: Re:

myslím, že by jsi měl číst podrobněji a detailněji ten manuál, stránku po stránce, svíčky se mění po 40 tkm, pokud chceš vědět kde to je, tak je to na stránkách kde jsou rozepsány jednotlivé úkony servisu při kilometráži, typ svíček je napsán u popisu typu motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.09.06  19:27

« Re:

No ale proč se v tom plánu vůbec nepíše o jejich výměně? Třeba po 20 tisících km?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.06  18:28

« Bez nadpisu

@ jenik
    jj, jsou tam klasické zapalovací svíčky, ale dostává se k nim velmi špatně a nestačí na ně starý trubkový klíč. Pokoušel jsem se je sám vyměnit na Seicentu, ale po 3/4 hodině vztekání a klení, se sedřenými klouby na obou rukách, jsem to vzdal a nechal to udělat kamaráda v dílně. Měl na to speciální klíč a byl hotový za 15 minut. Stejné je to i s výměnou oleje, teda olejového filtru, pokud na to nemáš přípravek, tak filtr vyměníš jen velmi těžko.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.09.06  17:05

« Re:

Jo dík, už jsem to objevil. Ale kupodivu se tam nikde nepíše o výměně zapalovacích svíček. Má vůbec Panda ty klasické svíčky, které známe třeba z Trabanta nebo z motorky? Tuším že i staré škodovky nějaké klasické svíčky měly.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.06  19:35

« Bez nadpisu

@ jenik
    Při koupi Pandy jsi dostal určitě modrou složku, kde byla nejen Servisní knížka, ale i Manuál k autu (uživatelská příručka nebo Průvodce atd.) Tam je popis celého vozu, návod k ovládání jednotlivých prvků vozu a je tam i harmonogram servisních prohlídek a co se při nich kontroluje event. vyměňuje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…