Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 23.10.06 07:37
Je velký rozdíl mezi Shell v CZ/SK a v D nebo A. Tam je to o něčem jiném, myslím kvalitu paliva. U nás jsem nezaznamenal rozdíl mezi benzínem od "normální" pumpy (třeba noname) a benzínem od Shell. Tankuji u všech pump (jasně, že podle ceny >:D ), vyhýbám se pouze malým a přechodným pumpám, občas natankuji u OMV 100oct, abych Pandě propláchl žaludek >:D >:D >:D . Jinak ze značkových pump mám oblíbené OMV a ESSO. -
jenik1 13.10.06 21:02
« Cena pneumatik
Chci si koupit příští rok nové Grande Punto 1,4 PDA sport, které má mimo jiné i 17 palcové kola. Ovšem cena pneumatik na tyto velká kola není lidová. Jedna pneumatika stojí asi 4 tisíce, což je cena skoro všech 4 pneumatik na mojí současnou Pandu 1.1 aktive, která má 13 palcová kola. Je to vůbec možné? -
gtv6 11.10.06 13:35
K těm pneumatikám Pirelli SnowSport 185/65 R14 T, prochu přeháňka na zimu na takový lehký auto, ne ? Budeš to mít jak sáně a nepojede to víc než 120.
Zimu jezdim na předepsaným rozměru 155/80 R13 Pirelli a léto na 165/70/R14 Michelin a musím říct, že je to akorát na 60 koní. A ještě máš 4x4 tak k čemu máš takový válce ? -
jenik1 10.10.06 14:09
« Re: Re: Re:
No ne, ta škodovka 110 žrala ten olej, i když byla nová
Jestli jsem to pochopil správně, tak je-li otisk oleje mezi ryskami, je tam jenom 0,4 litru oleje? Není to málo?
Myslím, když v servisu mění olej, tak ten starý vypustí a nalejou tam nový. Kolik litrů ho tam nalijí? -
gtv6 09.10.06 22:20
Olej si dolil správnej. Olej se dolívá do teplýho motoru a auto musí stát na rovině. Motor necháš 2 minuty odstát - aby stekl olej do vany, potom vytáhneš měrku očistíš ji třeba o tričko, vrazíš ji nazpět, hladina by měla být mezi ryskami, množství oleje mezi ryskami je cca 0,4 l. Pokud chybí, doleješ a počkáš cca 2 minuty, aby opět stekl do vany, potom si zopakuješ to s tou měrkou znova. Olej musí být pod ryskou maxima.
Prosím tě, nepozastavuj se nad 30 let starým neudržovaným motorem který žere víc oleje než benzínu. No a na druhou stranu i nyní se vyrábí moderní motory co mají fabrikou povolenou spotřebu oleje 1l/1000 km a vše je v pořádku. Jak točivé benzíny tak i dýzly >:D -
jenik1 09.10.06 17:37
To s tím úbytkem oleje je fakt pozoruhodné, že tak málo ubývá. Známej měl starou škodu 110 a olej musel dolévat každý týden. Technika jde hold kupředu :-)
Dneska jsem tam dolil asi 2 deci Selenia Gold oleje, tak doufám, že jsem to nezkazil. Ani to na měrce nebylo znát. Nevíte kolik má mít Panda 1.1 aktive oleje? Najeto zatím 7,5 tisíce km -
"-- skrytý --" 09.10.06 14:58
to gtv6
souhlas, auto má jezdit a ne stát v garáži nebo před barákem. Můj osobní servis je omezen pouze na umytí cca 1x za 14dní (nebo když je Panda moc zas...á), tankování, dolévání vody do ostřikovačů a občas dofouknutí pneu (při mytí v myčce, pak kontroluji tlak) Toť vše.
to sgy + jenik
Já s Pandou najezdím hodně km po republice i SK a D, něco málo v A. Byl jsem i v PL soukromě, ale hrozní lidé a ještě hroznější řidiči. Tam už nikdy. Týdenní nájezd kolem 2000km není žádný problém, kolega najel za 5 dní skoro 7tis. km (UA) :D
Olej - úbytek cca 2deci, zjištěno v servisu při výměně (Selenia 20K Alfa Romeo) Měním po 10tis. km max po 12tis. km.
to dlabas
mám originál plechy 13" (byly v ceně) a právě jsem u pneunet.cz objednal 4x Goodyear UltraGrip 7 165/70 R13 79T v ceně 1210,- Kč/1ks s DPH.
Buď bez obav, nezničí to motor >:D Na Stilu jsem dřív střídal 95 a 98 natural. Ta 98-čka je cítit hlavně v kopcích. Zkus někdy dojet nádrž až skoro do dna a natankuj 98 nebo 100 oktanový benzín. A pozor při rozjezdu, ať nevytrhneš asfalt ze silnice >:D >:D :D