Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.06  11:38

« Bez nadpisu

@ jenik
    Buď bez obav, nezničí to motor >:D Na Stilu jsem dřív střídal 95 a 98 natural. Ta 98-čka je cítit hlavně v kopcích. Zkus někdy dojet nádrž až skoro do dna a natankuj 98 nebo 100 oktanový benzín. A pozor při rozjezdu, ať nevytrhneš asfalt ze silnice >:D >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.10.06  18:31

« Re: Re: Re:

To s tím 100 oktanovým benzínem myslíš vážně? V manuálech v Pandě je napsáno Natural 95. To se nezničí motor?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  13:11

« Re: Re:

to panda_cz:
    Fakt dáváš medvídkovi koštnout i 100okťák? Jak se přitom chová? Jde to poznat? Bral jsi někdy i několil nádrží po sobě?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  08:57

« Bez nadpisu

vymazáno
    Do stávající OI 1.8T liju benzín u všech (značkových, zapomeňte na benzinky někdy v JéZedDé) a nepoznávám rozdílu..... (pokud je vůbec možné na poskakujícím, škytajícím střepu poznat nějaký rozdíl... :'-( )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  07:37

« Re:

Je velký rozdíl mezi Shell v CZ/SK a v D nebo A. Tam je to o něčem jiném, myslím kvalitu paliva. U nás jsem nezaznamenal rozdíl mezi benzínem od "normální" pumpy (třeba noname) a benzínem od Shell. Tankuji u všech pump (jasně, že podle ceny >:D ), vyhýbám se pouze malým a přechodným pumpám, občas natankuji u OMV 100oct, abych Pandě propláchl žaludek >:D >:D >:D . Jinak ze značkových pump mám oblíbené OMV a ESSO.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.06  20:30

« Bez nadpisu

Berete benzín u Shellu? Jaký berete, klasiku N95 nebo V-Power? Nějaké zkušenosti u motorů v Pandách (spotřeba, výkon...)?
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 21.10.06  09:26

« Re: Re: Cena pneumatik

Grande Punto 1,4 PDA 16V Sport má 17 palcové pneu v základním vybavení.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 13.10.06  21:16

« Re: Cena pneumatik

Tak tohle teda možný je, 17" jsou 17". Rozhodně si rozmysli 17" na Puntu, věřím, že by jsi na GP nacpal i 18" či 19" slupičky, ale k čemu ? že to hezky vypadá ? Spíš je složitější najít kompromis mezi výkonem vozu a šířkou pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 13.10.06  21:11

« Re:

No tak jo, ale 185 jsem měl na 100 kw alfě, když to píšou v techničáku......
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 13.10.06  21:02

« Cena pneumatik

Chci si koupit příští rok nové Grande Punto 1,4 PDA sport, které má mimo jiné i 17 palcové kola. Ovšem cena pneumatik na tyto velká kola není lidová. Jedna pneumatika stojí asi 4 tisíce, což je cena skoro všech 4 pneumatik na mojí současnou Pandu 1.1 aktive, která má 13 palcová kola. Je to vůbec možné?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.06  15:59

« Bez nadpisu

PS: ty zimní Pirelky 185/65 R14 jsou o dobrý 2 cm užší než letní Bridgestony (taky 185/65 R14), který dostala Pandice už ve výrobě......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.06  13:02

185/65R14 je přesně podle TP ..... i podle doporučení prodejce....
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 11.10.06  13:35

« Re:

K těm pneumatikám Pirelli SnowSport 185/65 R14 T, prochu přeháňka na zimu na takový lehký auto, ne ? Budeš to mít jak sáně a nepojede to víc než 120.
    Zimu jezdim na předepsaným rozměru 155/80 R13 Pirelli a léto na 165/70/R14 Michelin a musím říct, že je to akorát na 60 koní. A ještě máš 4x4 tak k čemu máš takový válce ?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 11.10.06  13:25

« Re: Re: Re: Re:

Nová Panda má 2,5 l oleje, takovej malej friťák....... ;-) , 0,4 L mezi ryskama je akorát.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 10.10.06  14:09

« Re: Re: Re:

No ne, ta škodovka 110 žrala ten olej, i když byla nová
    Jestli jsem to pochopil správně, tak je-li otisk oleje mezi ryskami, je tam jenom 0,4 litru oleje? Není to málo?
    Myslím, když v servisu mění olej, tak ten starý vypustí a nalejou tam nový. Kolik litrů ho tam nalijí?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 09.10.06  22:20

Olej si dolil správnej. Olej se dolívá do teplýho motoru a auto musí stát na rovině. Motor necháš 2 minuty odstát - aby stekl olej do vany, potom vytáhneš měrku očistíš ji třeba o tričko, vrazíš ji nazpět, hladina by měla být mezi ryskami, množství oleje mezi ryskami je cca 0,4 l. Pokud chybí, doleješ a počkáš cca 2 minuty, aby opět stekl do vany, potom si zopakuješ to s tou měrkou znova. Olej musí být pod ryskou maxima.
    Prosím tě, nepozastavuj se nad 30 let starým neudržovaným motorem který žere víc oleje než benzínu. No a na druhou stranu i nyní se vyrábí moderní motory co mají fabrikou povolenou spotřebu oleje 1l/1000 km a vše je v pořádku. Jak točivé benzíny tak i dýzly >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.10.06  17:37

« Re:

To s tím úbytkem oleje je fakt pozoruhodné, že tak málo ubývá. Známej měl starou škodu 110 a olej musel dolévat každý týden. Technika jde hold kupředu :-)
    Dneska jsem tam dolil asi 2 deci Selenia Gold oleje, tak doufám, že jsem to nezkazil. Ani to na měrce nebylo znát. Nevíte kolik má mít Panda 1.1 aktive oleje? Najeto zatím 7,5 tisíce km
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  14:58

« Bez nadpisu

to gtv6
    souhlas, auto má jezdit a ne stát v garáži nebo před barákem. Můj osobní servis je omezen pouze na umytí cca 1x za 14dní (nebo když je Panda moc zas...á), tankování, dolévání vody do ostřikovačů a občas dofouknutí pneu (při mytí v myčce, pak kontroluji tlak) Toť vše.
    to sgy + jenik
    Já s Pandou najezdím hodně km po republice i SK a D, něco málo v A. Byl jsem i v PL soukromě, ale hrozní lidé a ještě hroznější řidiči. Tam už nikdy. Týdenní nájezd kolem 2000km není žádný problém, kolega najel za 5 dní skoro 7tis. km (UA) :D
    Olej - úbytek cca 2deci, zjištěno v servisu při výměně (Selenia 20K Alfa Romeo) Měním po 10tis. km max po 12tis. km.
    to dlabas
    mám originál plechy 13" (byly v ceně) a právě jsem u pneunet.cz objednal 4x Goodyear UltraGrip 7 165/70 R13 79T v ceně 1210,- Kč/1ks s DPH.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  11:50

« Bez nadpisu

Plechy 5.5*14 a Pirelli SnowSport 185/65 R14 T
    Už seou asi 14 dní doma v garáži..... kdo je připraven není překvapen.... předčasným příchodem zimy... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  11:02

« Zímáky

Tak co budete dávat na Pandu za zimáky?
    Nějaké doporučení by se šiklo ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…