Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 26.10.06  18:32

« Re: NA 98oct nebo 100oct

No nalil bych do toho vysokokompresního 1.2 motoru, kterej se při přetržení rozvodů nepotká, minimálně 110 oktanovej ELF. :o)) se chudák roztrhne :o)), myslím že 95 je to správný ořechový. Pokud chceš vyšší výkon, vykuchej auto, zadní sedačky jsou beztak pro parádu a ta spousta plastovejch krytů a tapecírungů, budeš mít 100 kilo dole raz dva, objednej ostrou vačku stojí cca 10 tisíc, dej bavlnu a bude to střela.
    No právě, pokud to nemá homologaci, tak to nemůžu dát do účetnictví a načerno to tam vozit se mi moc nechce. zavolám jim, ať k tomu daj stanovisko. dík
  • 00 Reagovat !

foto Adrian77

Adrian77 26.10.06  18:28

« Bez nadpisu

No já se právě s toroidem inspiroval u německýho Cinquecenta, tak asi tak. Navíc jde o to, že to moje je auto z Česka, kde bylo legálě přestavěno, zprovozněno a provozováno. Takže nevím, proč by měli dělat problémy mě. Ať je dělají úřadům, které to schválily. Já už s ním byl nejednou v Rakousku, Itálii i Chorvatsku a no problém :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  18:13

« NA 98oct nebo 100oct

to jenik
    Klidně Pandě dej 98 nebo 100 oktanů, určitě tím nic nepokazíš. A kup si přítlačné křídlo dozadu >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  18:09

« LPG & toroid

Nevím jak tady u nás, ale podle kolegy, který jezdí pravidelně do D, tak tam by to neprošlo. Mají tam na to velmi přísná pravidla a na rozdíl od nás je, bohužel pro nás, dodržují. Obávám se, že kdyby někoho z CZ/SK chytli s takovou montáží, dělali by mu jistě velké potíže. Podle všech kritérií by se mi LPG vyplatilo, mám roční nájezd více jak 75tis. km, ale mám rád vůni benzínu :D
  • 00 Reagovat !

foto Adrian77

Adrian77 26.10.06  17:40

« Toroid

Na to je jen jedna rada, nechat si to namontovat jinde. Já mám vzdálenost od nádrže k vnější hraně nárazníku sotva 10 cm a s přihlašováním a schvalováním nebyl sebemenší problém. Měsíc na to jsem šel na technickou a taky bez připomínky. No a navíc taková Škoda Felicia / Favorit, která je na LPG stavěná běžně má rovných 25 cm. Teď jsem to byl změřit. Takže jde asi spíš o výmluvu toho, kdo by to montoval. I mě přemlouvali na válec, ale já tam občas vozím na školení další 4 lidi a v kufru invalidní vozík, takže jsem trval na toroidu. A to tam je navíc dojezdová rezerva. Pres to všechno to šlo. :-)
    Já jsem z třebíče, tak jsem si to nechal dělat kousek od Jemnice v Třebelovicích.
    Klidně si tam zavolej a zeptej se na to: 777 143 429, email:autoplyn@krypton.cz, www.autoplyn.krypton.cz
    Je to Autoplyn Leitgeb
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 26.10.06  16:45

« Re: Re:

Benzín míchat můžeš.
    Paveleu: mám takovou technickou, když máš v cinq toroid máš vzdálenost mezi nádrží a nárazníkem 35 cm ? jsem to řešil na nový pandě a řekli mi, že mi to neschválí a nenamontujou.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 26.10.06  16:07

« Re:

Je možné míchat dohromady Natural 95 a 98?
  • 00 Reagovat !

foto Adrian77

Adrian77 26.10.06  11:33

« Bez nadpisu

No když už se mluví o spotřebě, tak mě se nejvíc osvědčil plyn. Taky jsem se tomu u svých předchozích aut bránil (F 126, stará Panda, Saxo), ale pak jsem si zkusil asi 300 km s plynovým Formanem a bylo rozhodnuto.
    Tak mám ve svým Cinquecentu 0.9 plyn, toroidní nádrž a vzhledem k tomu že najezdím ročně cca 30 000 km, návratnost bude tak za 8 měsíců a pak už budu jen šetřit. Už teď mám od konce květa zpátky cca 11 000 :-) Na normální cestě a ve městě rozdíl ve výkonu žádnej, na dálnici mě to víc jak 140 nepustí, ve stoupáních tak do 120, ale vždy můžu přepnout na benzín :-)
    Opravdu u plynu platí, co kilometr, to ušetřená koruna :-) Problém s pohonem žádnej, jen karosérie je už desetiletá a 140 000 km je už vcelku znát. Snad to ještě 60 000 km zvládne, než ho za dva roky pošlu dál...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  11:14

« Bez nadpisu

@ jenik
    Rozhodně mu to nedělá dobře, ale při dnešních cenách benzínu je to nesmyslné šetření, neviděl jsem větší rozdíl mezi 91 a 95 naturalem než 20hal.
    Co se týče úspory benzínu i penízků, dělal jsem si takové malé matematické cvičení (pozor, jedná se pouze o teorii podloženou několika málo měřeními).
    Přepoklady:
    1) rozdíl mezi cenou doporučovaného paliva 95NA a 98NA je větší než 1,50Kč a menší než 3,-Kč
    2) je zachováno stejné vozidlo, styl jízdy i provozní podmínky
    3) roční nájezd je větší než 15.000km (toto kritérium není zase až tak rozhodující)
    4) rozdíl ve spotřebě musí být větší než 0,4L/100km ve prospěch 98NA
    Za těchto podmínek jsi zhruba na svých +/- autobus. Pokud je rozdíl ve spotřebě větší, pak začínáš skutečně šetřit a vyplatí se jezdit na vyšší oktany. Znova upozorňuji, že výsledky jsou ovlivněny mnoha faktory a lze se dopracovat k citelně lepším, ale i horším výsledkům. Zde je uveden statistický průměr podložený zhruba 10 týdny měření na skoro zaběhnutém motoru cca 9000km. Mě z toho vyšlo, že se mi nevyplatí jezdit na vyšší oktany trvale, takže tam 98NA dávám jen občas tedy když jedu dál nebo po dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 24.10.06  18:14

« Re:

Takže motor se může poškodit když natankuji do Pandy méně oktanů než 95?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.06  11:38

« Bez nadpisu

@ jenik
    Buď bez obav, nezničí to motor >:D Na Stilu jsem dřív střídal 95 a 98 natural. Ta 98-čka je cítit hlavně v kopcích. Zkus někdy dojet nádrž až skoro do dna a natankuj 98 nebo 100 oktanový benzín. A pozor při rozjezdu, ať nevytrhneš asfalt ze silnice >:D >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.10.06  18:31

« Re: Re: Re:

To s tím 100 oktanovým benzínem myslíš vážně? V manuálech v Pandě je napsáno Natural 95. To se nezničí motor?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  13:11

« Re: Re:

to panda_cz:
    Fakt dáváš medvídkovi koštnout i 100okťák? Jak se přitom chová? Jde to poznat? Bral jsi někdy i několil nádrží po sobě?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  08:57

« Bez nadpisu

vymazáno
    Do stávající OI 1.8T liju benzín u všech (značkových, zapomeňte na benzinky někdy v JéZedDé) a nepoznávám rozdílu..... (pokud je vůbec možné na poskakujícím, škytajícím střepu poznat nějaký rozdíl... :'-( )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  07:37

« Re:

Je velký rozdíl mezi Shell v CZ/SK a v D nebo A. Tam je to o něčem jiném, myslím kvalitu paliva. U nás jsem nezaznamenal rozdíl mezi benzínem od "normální" pumpy (třeba noname) a benzínem od Shell. Tankuji u všech pump (jasně, že podle ceny >:D ), vyhýbám se pouze malým a přechodným pumpám, občas natankuji u OMV 100oct, abych Pandě propláchl žaludek >:D >:D >:D . Jinak ze značkových pump mám oblíbené OMV a ESSO.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.06  20:30

« Bez nadpisu

Berete benzín u Shellu? Jaký berete, klasiku N95 nebo V-Power? Nějaké zkušenosti u motorů v Pandách (spotřeba, výkon...)?
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 21.10.06  09:26

« Re: Re: Cena pneumatik

Grande Punto 1,4 PDA 16V Sport má 17 palcové pneu v základním vybavení.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 13.10.06  21:16

« Re: Cena pneumatik

Tak tohle teda možný je, 17" jsou 17". Rozhodně si rozmysli 17" na Puntu, věřím, že by jsi na GP nacpal i 18" či 19" slupičky, ale k čemu ? že to hezky vypadá ? Spíš je složitější najít kompromis mezi výkonem vozu a šířkou pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 13.10.06  21:11

« Re:

No tak jo, ale 185 jsem měl na 100 kw alfě, když to píšou v techničáku......
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 13.10.06  21:02

« Cena pneumatik

Chci si koupit příští rok nové Grande Punto 1,4 PDA sport, které má mimo jiné i 17 palcové kola. Ovšem cena pneumatik na tyto velká kola není lidová. Jedna pneumatika stojí asi 4 tisíce, což je cena skoro všech 4 pneumatik na mojí současnou Pandu 1.1 aktive, která má 13 palcová kola. Je to vůbec možné?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…