Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
jenik1 29.11.10 14:48
« Re: Baterie
Baterku asi koupím tu samou co je tam, což je EXIIDE 12 voltů, 40 Ah a startovací proud 200 ampér.
Viz. foto:
Ještě jsem se chtěl zeptat. Teď v zimě jezdit nebudu, tak jestli je možné jí nechat dlouhodobě nabíjet malým proudem (asi jednu ampéru). Není potřeba uvolnit na ní při nabíjení nějaké větrací otvory? Nic na ní nevidím. Ptal jsem se přímo u firmy EXIDE [odkaz] a tam tvrdí, že nějaký otvor jsou pod nálepkou...tak nevím. -
jenik1 28.11.10 09:20
« Baterie
Zdravim,
příští rok budu mít Pandu 5 let, takže se blíží konec životnosti autobaterie. Jak se chová na konci "života" ta bezúdržbová, která je v Pande? Otáčí s motorem při startu stále pomaleji a pomaleji nebo najednou "zdechne"? Někde na fóru jsem četl, že normálně funguje až do "smrti", což je dost "zákeřné" pro řidiče. Dík za každou radu. -
jenik1 22.11.10 17:40
« Re: Re: Žárovky v panelu
Tak to ještě zkusím až nebude mrznout. 700 je dost, ale třeba Fiat v Písku má základní taxu 730 korun na hodinu bez DPH na všechny Fiaty. To je víc než na Hondu Civic nebo Mazdu 6. Jezdil jsem tam v záruce.
ještě dotaz: to se vysune každý přepínač zvlášť nebo oba najednou s tím plastem ve kterém jsou zasazeny?
Tady mám fotku:
Nesvítí mi ta levá část s tím červeno-modrým regulátorem -
"-- skrytý --" 16.11.10 21:56
« Re: Žárovky v panelu
Vezmeš za ten ovládací knoflík, tahem vzhůru ho vycvakneš (zácvaky po stranách) ze středovýho panelu a jsou tam malý žárovky s fousama jako jsou v přístrojovce Favorita - pasujou). Ty žárovky bejvaj připečený, tak na ně nasaď bužírku a opatrně je vytáhni malejma elektrikářskejma kleštičkama - tahej přímo vzhůru, ale můžeš si přitom trochu pomoct i kejváním do stran. Neboj se vlak nic. Yen -
jenik1 09.11.10 08:10
« Žárovky v panelu
Zdravím, po delší době jsem jel v noci a zjistil jsem, že mi nesvítí podsvícení regulátoru intenzity topení a ventilátoru. To jsou ty dva kruhový ovladače blíže k řidiči. Další dva svítí. Hlavně zkušený :-! gtv6 určitě bude vědět jak ty žárovky nebo žárovku vyměnit. Jenom doufám, že se nemusí odstraňovat celý panel. Dík -