Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.12.06  14:12

« Re: Re: Jak otevřít víčko nádoby chladiče

Takže zatlačit dolů a pak otočit doleva?
    Hladinu mám asi 0,5 cm nad rizkou "MINIMUN". Je to sice ještě v normě, ale přilít by asi neškodilo. Horší je, že jeden litr Paraflu UP stojí 250 korun. Nevíte jak dlouho se může ten koncentrát skladovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.06  13:09

« Re: Jak otevřít víčko nádoby chladiče

Stačí trochu větší silou zatlačit víčko dolů a otočit. Pokud máš hladinu v nádobce mezi ryskama (Panda stojí na rovině), tak je zbytečné kapalinu dolévat. Když je pod minimem, tak to chce projít všechny hadice, někde určitě najdeš místo s šedobílým práškem na hadici. Většinou to bývá málo utažená spona.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 28.12.06  20:23

« Jak otevřít víčko nádoby chladiče

Možná mám hloupý dotaz, ale potřeboval bych dolít trochu chladící kapaliny do Pandice. Jedná se pochopitelně o ředěnou Paraflu UP. Nejde mi nějak otevřít víčko, kam se kapalina leje. Je tam normální pravotočivý závit, nebo nějaký jiný systém uzávěru? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 19.12.06  17:42

« Re: dálnice

Ona Panda zase tak malé auto není. Dnes jsem parkoval v podzemních garážích a Panda byla ze všech aut v celé řadě nejvyšší. Připadá mi spíše jako malé SUV. A to tam stály Fábie i Oktávie. Okorát je kratší. Ovšem na první pohled jako miniauto rozhodně Panda nevypadá :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 19.12.06  17:34

« Re: Podsvietenie stredového panelu

To vypadá na špatný kontakt. Uvolněná žárovka nebo ledka v objímce....imho. Asi to poláci špatně útáhli nebo jezdíš po špatných silnicích
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.12.06  14:35

« Podsvietenie stredového panelu

Vďaka za info, potrebujem ten ovládač vybrať, aby som zistil prečo mi sporadicky to podsvietenie prestáva svietiť. Keď na ten ovládač trochu pobúcham, tak to znovu začne svietiť >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.06  19:29

« Re: Podsvietenie stredového panelu

Nijak se to poškodit nedá, chce to jen větší sílu. Chytne se to proste za ten největší ovladač a táhne se to kolmo. Je to tam jen zacvaklé. Není třeba žádného nářadí. Chcete měnit barvu podsvícení těchto regulátorů?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.06  09:30

« Podsvietenie stredového panelu

Zdravím všetkých Panďákov,
    vymieňal už niekto žiarovky/diody, ktoré osvetlujú ľavý združený ovládač na stredovom panely(ventilátor + regulátor teploty)?
    Dá sa vôbec nejako tento ovládač vybrať bez poškodenia palubky?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  14:48

« Bez nadpisu

@ jenik
    Tak na startér jsi už našel odpověď. Je umístěn na bloku motoru jako odnímatelná součást. Vyměna uhlíků je tak po 50-80tis. km, podle počtu startů. Na UNu jsem měnil uhlíky ve 116tis. km.
    To, co je spojeno řemenem s motorem, není dynamo (zdroj stejnosměrného napětí, přestalo se montovat do aut někdy v 60-70 letech), ale je to alternátor (zdroj střídavého napětí). Má citelně vyšší výkon a má i další výhody oproti dynamu. Vyžaduje však usměrňovač (uvnitř alternátoru) a jiný regulátor napětí (dříve regler). Nelze je mezi sebou navzájem vyměňovat aniž by byla provedena také výměna regulátorů. Výměna řemenu není ani tak složitá, spíše je to záležitost zručnosti a měl bys vystačit s běžnou výbavou klíčů. Za celou dobu, co jezdím s Fiaty jsem ale řemen neměnil (a doba je to dost dlouhá a počet km také není nijak malý) :D
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 10.12.06  15:15

« Kde má Panda startér?

Zdravím,
    To dynamo, které je propojeno s motorem klínovým řemenem je zároveň také startérem nebo ten je někde jinde?
    Kdyby náhodou ten řemen prasknul, tak asi auto nepojede že? Je složité tam dát jiný, když mám náhradní v autě? Jaké klíče k tomu potřebuji?
    Tak už jsem to našel [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 08.12.06  13:08

« Re: Kroutící moment

to jenik: a není to jedno ? Stejně jedeš jak potřebuješ, nejmíň to žere 80-100 km/h
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 08.12.06  08:59

« Kroutící moment

Zdravím,
    moje Panda 1.1 Aktive nemá otáčkoměr a proto nevím kdy má Panda
    při jízdě nejvyšší kroutící moment. Ten vrcholí podle dokumentace při 2750 ot/min a je 88 Nm. Nevíte jaká rychlost auta odpovídá těmto otáčkám pro každý rychlostí stupěň? Zajímavé jsou hlavně stupně 3,4 a 5. Dík
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  17:26

« Bez nadpisu

@překladys: fčíl sem se skoro urazil, že komfortní vozidlo se zvýšenou průchodivostí řadíš do jedný škatule s těma kolobrndama aus Köln.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 05.12.06  14:15

« dálnice

nenaříkej, kolínská trojčata mají tvrdý podvozek a kolečka jako na koloběžce, picanto sice ráfek 14/15, zato široký a nízký profil pláště. panda je z aktuálních mini nejkomfortnější
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.06  11:50

« Bez nadpisu

@jenik: Tak ať Ti ten bezproblémový stav vydrží ještě hooooooooodně dlůho!
    Na tý naší Pandici nám do 13kkm chybí asi 200 kiláků a taky "bezproblém". Taky to pro jistotu zaklepu (nejlíp na dřevo.... ;-) a za obě vozítka.... ;-) ).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  19:41

« Bez nadpisu

@ jenik
    Jj, dálnice a kvalita jejího povrchu je téma samo pro sebe. V ČR i SK je to obecný jev, že povrch místy (na mnoha místech) připomíná vlnitý plech. Ale když porovnám kvalitu v úseku Pha-Benešov, tak dálnice D1 přece jenom vykazuje vyšší kvalitu a zkracuje čas (někdy) o cca 15minut na cestu k rekreačnímu objektu (teda tomu mému). Je nás ale mnoho, kteří dálnici prostě a jednoduše potřebujeme (a to nejen pro cestu na chalupu a zpět), takže nezbývá nic jiného než zaplatit 900Kč :(
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 01.12.06  19:24

« Re: Re: Kde je olejový filtr?

Dík. Tak mám najeto s Pandou 13 tisíc km a vše OK. Musím to zaklepat. Dnes jsem ovšem jel poprvé po dálnici D1 z Humpolce do Brna a už tam nikdy nepojedu...nechci přijít o tlumiče. Hrozný!!!!!!!! Za to platíme dálniční známky?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 30.11.06  22:22

« Re: Kde je olejový filtr?

filtr je vidět ze spodu přední části motoru, válec 10x10 cm, je malej černej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.06  20:09

« Bez nadpisu

@ jenik
    Ne údajně, ale skutečně se mění i olejový filtr. Bez výměny olejového filtru by výměna oleje neměla smysl. Filtr je vidět zespodu vozu, měl by vyčuhovat šikmo z boku bloku motoru ve spodní části. Je to takový hladký válec o průměru cca 15cm a dlouhý je kolem 25cm (rozměry jsou různé podle typu a druhu motoru).
    @ gtv6
    Není to zase až tak jednoduché zvednout palubní napětí (a tím snížit proudy kabelama), 12V je hlavně z bezpečnostních důvodů (předpisy). Víš kolik součástí by se také muselo předělávat? Sám za sebe bych byl za 24V a střídavých. Kdysi dávno jsem pomáhal kamarádovi přestavovat Trabanta na 12V. Nestačili jsme se divit, kolik žárovek a motorků i jiných ptákovin jsme museli vyměnit a to šlo o bakeliťáka :D
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 30.11.06  18:05

« Kde je olejový filtr?

Zajímavý informace, hlavně s tím kontaktem. Ted změním téma. Při pravidelné výměně oleje se údajně mění také olejový filtr. Nevíte kde se nachází? Je vidět třeba ze spodku auta? (pochopitelně Nová Panda)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…