Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 03.01.08 07:03
« Můžete mi prosím poradit, jestli jste se s tím taky někdo nesetkal?
1/ Mám najeto přes 9000 na Pandě 1,1. Při určitých otáčkách( na 3 při 50, na 4 při 70, na 5 při 90 km/hod) se přidává nějaký divný slabě slyšitelný zvuk. Přirovnal bych to jako když mi u dodávky upadl výfuk (nemyslím tak silně, ale typ zvuku) Pokud se člověk na něj soustředí, v pedálu je cítit slabé brnění a u spolujezdce i na podlaze. Ze začátku to bylo zřetelnější, ale teď (po 9000) už ten zvuk není tak slyšet. Servisák prý nic neslyší…
2/ Při startování se zhruba při 3/4 provozní teploty ozývá klapavý zvuk který bych přirovnal k jakoby se metlička o něco dřela. Ten zvuk je závislý na otáčkách. Po úplném zahřátí zvuk odezní.
3/ Panda se mi v mrazu ( kolem 0) zahřívá tak 5-10 km, je to i u Vás tak?
4/ Měnili jste někdo 1 olej dříve než po 20 000? Když jsem se ptal v servisu, tak se podivoval, proč bych to měl vůbec chtít?
A co se týká mé spotřeby (jak se tady nedávno probíralo) tak 1. spotřeba byla 4,7 l/km a pak se paradoxně zvyšovala až na nedávné 5,2 litrů/100 km. Jezdím prakticky stejnou trasu.
Předem Vám všem děkuji za odpovědi a hodně Pandích km!
"-- skrytý --" 19.12.07 09:13
« Autobaterie
Zdravím Pandáky.Mám dotaz na výdrž baterie. Mám 1,1 rok starou ale nezdá se mi baterka. Musím říct že jezdím málo tak jednou týdně asi 20km. Ale věci. Pokud jí nabiju na plno,dám do auta,tak po týdnu klese napětí samovolně na přibližně 12-12,3V.Baterie je na 40Ah. Je tam zapojený jen alarm s centrálem a autorádio,dohromady odběr klidového proudu asi 25mA.V servisu mi řekli že je to normální kdyš nejezdím a nemůže se dobíjet.Dík za vaše reakce. :'-( -
gtv6 01.12.07 17:46
« Re: Chci Pandu
Takže pánové to TDi bylo z kopce toho největšího na D1, byla to Octavia I 66kW podle mýho, tahometrových bylo 180 + něco málo navíc, ale těch 180 se dá v bez protivětru udělat na jakýmkoliv táhlejším kopci. Spotřeba se podle palubáku pohybuje do 6L při normálním ježdění. Jinak nevím v čem je problém, obyčejnejch TDI se při rozjezdů z křižovatek držím do té 80 pak jsou v prachu, nejsem padlej na hlavu se honit s manažerem v nové FIREMNÍ ochcávce. Pokud má sestra vysokou spotřebu, tak třeba špatně řadí, což u žen není neobvyklé. Jinak Pandám zdar. -
"-- skrytý --" 25.11.07 18:16
« Spotřeba
Motor: 1.2 + bavlněná vložka + jiné ZS (Denso Iridium)
Najeto km: 58 500km
Když jsem si auto pořídil, byl jsem hodně vyděšen spotřebou. V městském provzu byla spotřeba s klimatizací kolem 7,5l, okrsky a dálnice to spadlo. Po vyýměně oleje a dosažení 20tkm, spotřeba razantně spadla o 0,5 l/100km stabilně. V cca 45tkm jsem pořídil výše uvedené upgrady na motor.
Za současného stavu km v letním období:
a) okrsky + dálnice a rychlost do 120km/h ( klidnější režim, bez přehanných svižnějších rozjezdů)včetně A/C, spotřeba 5,6l v obsazení 1-3 osobami.
b) svižnější tempo (opak výše uvedeného) spotřeba 6,2-6,4 rychlost na dálnici 130-140 km/h včetně A/C.
Zimní období:
a) klidnější režim 5,9
b) svižnější 6,4
Průměrná spotřeba v posledním období v kombinací spíše duhého režimu b za ujetých 4,5 tkm je 6,0 l/100km.
Spotřeby kolem 4l se dá dosáhnout, ale to musí člověk jet uplně s lehkou nohou a motor se vysloveně podtáčí!
S tím honění TDi bych to tak moc horké neviděl. ;-)
S tou mojí jsem jel max. tachometrových 175km/h ( asi jsem měl vítr v zádech). Při jízdě po dálnici opravdu svižným tempem ( otáčky nutno držet permanentně 4000 ot/min a vice) rychlost cca 140-155 km/h spotřeba v jedné osobě na 150km cestě 7,4l, ale že bych utlačil 1,9 TDi, jsem si fakt nevšiml. Nějaké ty HTP, to je bezpředmětné. -
./ 24.11.07 13:23
« Re: Chci Pandu
tak cital som celu diskusiu a chcem sa este raz opytat na spoterbu paliva.Nasiel som hodnoty :ani nie 4 litre,5l ,5.5l,6 litrov \100 km a pri vysokom zatazeni na dialnici do 6,5\100km (myslim ze uzivatel gtv6) atd dokonca 180 km\h ako aj o vyjadreni o tom ze octavia s tdi nestihala atd...tak Pandu 1,2 dynamic mame v rodine ako 3tie auto a nic take nepozorujem ,je sice pravda ze natom moc nejazdim ale sestra natom najazdi dost km ,zvacsa po meste ,ma taky kludny styl jazdenia ale pod 7litorv sa este nedostala,mne sa podarilo pri pokuse o najusporenjsiu jazdu cca 6,6 litrov\100 km hovorim o jazde na meskom obchvate (Bratislava takze sa to svojim charakterom podoba na kombi spotrebu ako na mesto),o nahanani tdi nemoze byt ani rec ,mal som octaviu 1 66kw teda ten najslabsiu modificaciu tdi ..ak neuvazujem ze prispievatel si pomylil sdi s tdi...aj teraz mam octaviu- O2 tam je tiez tdi -125 kw a teda tomu vyroku vobec nechapem.....ta spotrebu 4 litre na pande to je podla mna z rise snov aj 6,5 pri vysokom zatazeni.
TAKZE OTAZKA AKU MATE REALNU SPOTREBU ?dajme tomu mix.
predpokladam ze 1,1 a 1,2 budu spotrebou na tom podobne,dokonca v oficialnych doc ma 1,1 vyssiu spoterbu myslim o 0,1l ak si dobre pamatam. -
"-- skrytý --" 22.11.07 20:19
« zhasínání, posuv sedaček, filtr
@ ladax:
S tím zhasínáním světel jsem měl 2x také problém. Vyřešilo to domáčknutí relátek a pojistek v motorpřevodovém prostoru. V servisu mi to potvrdili, že nja našich dálnicích se toto stává často.
@ oskarina:
Určitě si připlať za posuvné sedačky. Při nákupu to velice oceníš. Když tam budeš chtít dát balík nějakého pití atd.
@ andre.panda
Já jsem si tam sportovní filtr dal ( vložku), ale spíše kvůli tomu, že u nás se staví a nehodlám kupovat stále papír. Jisté zlepšení se určitě projevilo v rychlejším nárůstu otáček. Pomohly tomu i svíčky Denso Iridium, po kterých mi padla i spotřeba.
"-- skrytý --" 09.08.07 21:10
« ze života
Zdravim všechny dlouho se, tu nebyl :-). mam pandu 1.2 Dinamic již dva a pul roku řekbych že sem spokojeny. sice už parkrat zazlobyla ale myslim že je to spolehlive a žive auto. nekde sem tu čet že pneumatiky celkem drží stim souhlasit nemužu předni byli po 20 tis. km v haji a to sem stim ani nehrabal. ted mam najeto asi 40 tisic. krapet papa olej rek bychtak 0.8 litru na 10 tisic jo moc to neni ale čekal sem lepši.... spotřeba benzinu do tech 5.5 litru. jen je škoda že sem si nekoupil tu 1.3 naftu. sportovni filt nema cenu davat neprida to nic je to slabej motor a moc víkonu se s toho dostat neda. ale auto je to moc hezky interier se myslim poved. -
"-- skrytý --" 08.08.07 16:23
« prosba o rady - snad budoucí Panďák
Vážení Pandisti a nejenom!
Po přečtení Vaší diskuze jsem se definitivně přiklonil ke koupi Pandičky a to v té nejzákladnější verzi absolutně bez výbavy (ještě jsem zvažoval srovnatelně úspěšný „malý“ vůz, ale… ). Poradíte mi prosím Vás na co si dát u prodejce pozor? Jak se vlastně auto kupuje? Chystám se tam příští týden. Doporučili by jste mi přece jenom něco přikoupit (např. lišty, příprava na rádio apod.)? Má někdo přehled, jestli se dá něco z ceny třeba srazit, nebo zadára dostat? :-) Bude to mé 1. a jediné auto… . Abych se přiznal, moc se v tom autě nechci v budoucnu vrtat, spíše naopak.
Předem Vám všem děkuji a slibuji, že pokud budu moci někdy něco na oplátku, rád poradím (i když v mém případě:-)) a budu poctivě vyplňovat recenzi. ;-)
2) Pokud zvuk při úplném zahřátí zmizí tak neřešit, může to být zimou ( je tomu prostě zima )
3) 5 - 10 km je O.K.
4) Olej se má měnit 1x ročně nebo v intervalu předepsaným výrobcem. Panda má robusní a malý motory, olej neměnit častěji.
Jo tu spotřebu, uvědom si že auto občas potřebuje když je zahřátý prohnat do omezovače a jet chvíli na plnej plyn, aby se všechno vypálilo a tím to lépe fungovalo, takže spotřeba v zimě by měla být kolem 6 a v létě kolem 5,5 dle palubáku.