Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 06.05.08 19:53
« Re: Zapalovací svíčky v Nové Pandě
to jenik 1: 1. sviečka na ľavej strane(pri pohľade spredu) je označiteľná aj bez demontáže airboxu. Stačí len ťahom smerom nahor odpojiť koncovku kábla(fajku).
Treba to uchopiť za tú koncovku, nie za kábel a dosť silno potiahnúť.
Zdravím všetkých Panďákov,
v návode na obsluhu sa píše, že po 40000km sa má dať skontrolovať vôla ventilov. Je to fakt nutné? Na Škode 120 to dokážem pochopiť, ale na relatívne modernom motore z roku 2004 pochybujem o nutnosti takéhoto zásahu.
Kontroloval/nastavoval ich už niekto? -
gtv6 04.05.08 18:34
« Re: Zapalovací svíčky v Nové Pandě
Nevím, co by jsi jako chtěl vědět? :-) Sundáš airbox 2x šrouby 10 ořech, pak vezmeš ploché kleště aby jsi správně chytl za fajfku, tu sundáš a pak si na svíčce můžeš udělat značku fixem, svíčky nevyndávej, ještě by ti napadal bordel do válce nebo ji tam zašroubuješ křivě a taky to jde dost ztěžka. Jo a jestli jsi nejsi jistej sám sebou tak se do toho raději nepouštěj. :-) -
gtv6 01.02.08 21:37
« Re: Začínající reznutí výfuku
Tlumič výfuku, vnější plášť zespodu pěkně rozežranej, prostě rozpáranej jak konzerva, i když jsem si myslel, že tlumič rychle odejde tak ho mám už 4 zimu a ještě nějakou chvíli vydrží. Takže i když zvenku vypadá děsně tak ještě bude chvíli fungovat, prostě mu dává zabrat to jak od kola lítá všechen bordel a on není nijak chráněnej, jinak pokud ho máš ještě zánovní, je potřeba ho sundat a nechat ho našopovat hliníkem. Jinak trubka je v pohodě, ale ta punčocha vepředu by potřebovala taky vyměnit. Takže možná díky každodennímu ježdění ještě neshnil, ale díky dobré konstrukci nekondenzuje ve výfukové soustavě voda a ten nehnije zevnitř jako třídílnej výfuk u škodovky. -
gtv6 29.01.08 13:59
« Re: Silikonový olej
No, upřímně ti musím říct, je to moderní automobil postavem z moderních materiálů, mazat na něm musíme jen zámky a panty. Pneumatiky měním 1x ročně takže rozpadnout se rozhodně nestihnout a věř mě že ta hadice bude po 10-ti letech ve stejným stavu i když ji mazat nebudeš. Pokud chceš impregnovat gumu musíš použít glycerin. Jo a takový impregnování se používalo před 30-ti lety, když jsi věděl že máš auto na celý život. Tomu doufám nyní nevěříš. Takže co ? Vykašli s na to. Nebo si pořiď nějakýho veterána ať máš kam zbytečnou energii a peníze vkládat. -
jenik1 09.01.08 21:10
« Re: Můžete mi prosím poradit, jestli jste se s tím taky někdo nesetkal?
Souhlasím s gtv6. Já mám najeto s Pandou 1.1 33 tisíc a z motoru se také občas ozývají divné zvuky v závislosti na otáčkách hlavně teď v zimě. Postupně mizí. Neřešil bych to. S ohřátím motoru na provozní teplotu mám stejné zkušenosti. Zatím jsem s Pandou maximálně spokojen.