Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 07.05.08  11:50

« Re: Zapalovací svíčky v Nové Pandě

Airbox je černá plastová pixle nad motorem a do ní se dává vzduchový filtr.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 06.05.08  20:37

Ten "airbox" je vzduchový filtr?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.08  19:53

to jenik 1: 1. sviečka na ľavej strane(pri pohľade spredu) je označiteľná aj bez demontáže airboxu. Stačí len ťahom smerom nahor odpojiť koncovku kábla(fajku).
    Treba to uchopiť za tú koncovku, nie za kábel a dosť silno potiahnúť.

Zdravím všetkých Panďákov,

v návode na obsluhu sa píše, že po 40000km sa má dať skontrolovať vôla ventilov. Je to fakt nutné? Na Škode 120 to dokážem pochopiť, ale na relatívne modernom motore z roku 2004 pochybujem o nutnosti takéhoto zásahu.
    Kontroloval/nastavoval ich už niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 06.05.08  08:16

Namaž trochu jeden ze šroubů ( které vidíš z vrchu ) vazelínou, podle toho poznáš jestli, vůbec sundali airbox. I kyby ti je nevyměnili, Na původních jsem najel 80 tis. a byly krásný, jako nový.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.05.08  20:43

No tak to raději nechám odborníkům :-(
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.05.08  18:34

Nevím, co by jsi jako chtěl vědět? :-) Sundáš airbox 2x šrouby 10 ořech, pak vezmeš ploché kleště aby jsi správně chytl za fajfku, tu sundáš a pak si na svíčce můžeš udělat značku fixem, svíčky nevyndávej, ještě by ti napadal bordel do válce nebo ji tam zašroubuješ křivě a taky to jde dost ztěžka. Jo a jestli jsi nejsi jistej sám sebou tak se do toho raději nepouštěj. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.05.08  18:24

No to si mi moc neporadil :'-( Mám najeto 40 tisíc, takže je budou měnit v servisu. Rád bych si na nich udělal značku, jestli je skutečně vyměnili.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.05.08  12:29

Zapamatuj si, každý motor, má na jedné straně výfuk a na druhé sání a někde mezi tím jsou svíčky. Pokud sundáš airbox, všechno uvidíš.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 03.05.08  15:53

« Zapalovací svíčky v Nové Pandě

Zdravím,
    nevíte kde má nová Panda zapalovací svíčky? Asi zřejmě někde pod vzduchovým filtrem, ale nevím kde přesně.
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 02.02.08  20:11

« Re: Začínající reznutí výfuku

Dík za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 01.02.08  21:37

« Re: Začínající reznutí výfuku

Tlumič výfuku, vnější plášť zespodu pěkně rozežranej, prostě rozpáranej jak konzerva, i když jsem si myslel, že tlumič rychle odejde tak ho mám už 4 zimu a ještě nějakou chvíli vydrží. Takže i když zvenku vypadá děsně tak ještě bude chvíli fungovat, prostě mu dává zabrat to jak od kola lítá všechen bordel a on není nijak chráněnej, jinak pokud ho máš ještě zánovní, je potřeba ho sundat a nechat ho našopovat hliníkem. Jinak trubka je v pohodě, ale ta punčocha vepředu by potřebovala taky vyměnit. Takže možná díky každodennímu ježdění ještě neshnil, ale díky dobré konstrukci nekondenzuje ve výfukové soustavě voda a ten nehnije zevnitř jako třídílnej výfuk u škodovky.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 01.02.08  18:21

« Začínající reznutí výfuku

Mám Pandu již téměř dva roky a najeto 35 tisíc km. Začíná se mi objevovat na tlumiči výfuku rez, a to na okrajích v záhybech plechů. Lze to nějak odstranit nebo to mám ignorovat? Dík. Hlavně bych prosil o radu gtv6.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.01.08  14:52

« Re: Silikonový olej

No ale silikonový olej snad gumě neuškodí ne?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.01.08  13:59

No, upřímně ti musím říct, je to moderní automobil postavem z moderních materiálů, mazat na něm musíme jen zámky a panty. Pneumatiky měním 1x ročně takže rozpadnout se rozhodně nestihnout a věř mě že ta hadice bude po 10-ti letech ve stejným stavu i když ji mazat nebudeš. Pokud chceš impregnovat gumu musíš použít glycerin. Jo a takový impregnování se používalo před 30-ti lety, když jsi věděl že máš auto na celý život. Tomu doufám nyní nevěříš. Takže co ? Vykašli s na to. Nebo si pořiď nějakýho veterána ať máš kam zbytečnou energii a peníze vkládat.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.01.08  11:54

To ovšem neznamená těch 140 tisíc, že ho nepotřebuješ. Třeba takové hadice chladícího systému by ti byly vděčné. A nejenom to. Různá gumavá těsnění na dveřích a oken také. Dobré je také postříkat tímto sprejem bočnice pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.01.08  11:02

Už jsem najel 140 tkm, a ještě jsem žádnej volejíček nepotřeboval, přestaň se pod tím válet a dělej něco užitečnýho :-)
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.01.08  09:20

« Silikonový olej

Zdravím,
    má někdo zkušenosti se silikonovým olejem ve spreji s názvem Sikal 93? Používám ho na čepy řízení, pryžové vložky na spodku auta a podobně. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.01.08  18:05

« Re: Spotřeba podle PP vs. realná

Já ti bohužel neporadím, moje Panda 1.1 palubní počítač nemá. Ale podobné dotazy jsem na netu již četl a podle odpovědí ukazují PP přesně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.08  07:58

« Spotřeba podle PP vs. realná

Zdravim všechny příznivce panďáků. Vlastním už asi rok a půl Pandu 1.2 Dynamic, ale ještě jsem nezkoušel, jak moc se liší reálná spotřeba od té, kterou ukazuje palubní počítač. Máte s tím někdo zkušenosti??

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.01.08  21:10

« Re: Můžete mi prosím poradit, jestli jste se s tím taky někdo nesetkal?

Souhlasím s gtv6. Já mám najeto s Pandou 1.1 33 tisíc a z motoru se také občas ozývají divné zvuky v závislosti na otáčkách hlavně teď v zimě. Postupně mizí. Neřešil bych to. S ohřátím motoru na provozní teplotu mám stejné zkušenosti. Zatím jsem s Pandou maximálně spokojen.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…