Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto Ada-je-zase-tady

Ada je zase tady 06.06.08  09:06

« Re: Sklo ve zpětném zrcátku

Pro zajimavost: resil jsem sklo s vyhrivanim do zrcatka na Passata:
    - v servisu VW 2600 Kc
    - v servisu Skody 1250 Kc
    - v prodejne nahradnich dilu Skody 195 Kc

K dolevani bezudrzbove baterie a mazani brzd: kupte si poradne auto a ne rendlika. Nebo jezdi s autem do servisu do Nemecka.

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 06.06.08  08:20

Tak jsem to sklo s plastem koupil za 690 kč, jen jsem to tam nacvaknul je to OK

Mimochodem na Novou Fábii to sklo stojí 800 a přitom je to "domácí" auto.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 02.06.08  14:57

servis.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 31.05.08  15:10

« Sklo ve zpětném zrcátku

Stala se mi taková nepříjemnost. Protijedoucí auto mi rozbilo sklo v levém zpětném zrcátku a to vypadlo i s tím plastovým obalem a auto za mnou ho přejelo. Jinak je vše OK. Když si ho koupím, jde tam to zrcátko snadno nasadit nebo se s tím musí do servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 21.05.08  14:32

« Re: Servisní prohlídka při 40 OOO km

To samý mě dělali v motortecu, nebo u renaultu v líšni - dolití autobaterie, která je bezúdržbová a nejde dolít bez násilnýho vypáčení špuntů, nebo sranda jako namazání brzdových čelistí za 500 a další špeky. Prostě jim řekni že nezaplatíš a nech si zavolat šéfa, ať si ty ostřikovače vylijou. Pak si tě budou pamatovat a příště si to rozmyslí, nebo jim příště připomeń ať ostřikače a baterii nechají na pokoji.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 21.05.08  12:47

« Servisní prohlídka při 40 OOO km

Tak jsem byl v servisu při 40 tisíci km a naúčtovali mi 4200 Kč. Ale nasrali mě, protože mi doplnili náplň v ostřikovači a naúčtovali si za to 137 korun. Jinak mi měnili Olej, olejový filtr, vzduchový filtr, svíčky a brzdovou kapalinu.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.05.08  18:09

« Re: Zapalovací svíčky v Nové Pandě

Dík
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 11.05.08  11:09

Ventilové vůle změří speciálními měrkami, je to pár minut. Pokud motor běží tiše - bez klepání, tak všechno bude v normě. Ať je samozřejmně změří, je to v servisním pokynu. Vůle ventilů se měří stejně už 100 let, měli to donedávna všechny škodovky, takže toho bych se nebál, že by to neuměli. Jo jo to je kábl ke svíci. Ještě jednou si uvědom, že ten motor je starej vyzkoušenej pravěk, takže jestli ti nevymění svíčky nebo přejedeš olej o 2 tkm, nebude tragedie. Pokud se ti přetrne rozvoďák, ten motor se nepotká, prostě nezničitelná klasika. Stačí na to nešlapat, když je to studený a vydrží všechno. Chladící nebo brzdová kapalina se mění po 4-5 letech.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 08.05.08  10:47

Dík za rady. Ještě mám něco... Mám Pandu 2 roky a najeto 40 tisíc. Chce jet do servisu na druhou kontrolu a podle servisní knížky by měli měnit olej, olejový filtr, vzduchový filtr, nastavit vůli ventilů a vyměnit zapalovací svíčky. Nic se ovšem nepíše o výměně chladící a brzdové kapaliny. Jak to tedy je?

A za další. Podle tebe bych jim měl říct, aby nastavování ventilů neprováděli? Jde o to, že se v servisu kam jdu pořád mění automechanici a kdoví jestli to umí že?
    Dík za odpověď

Ještě něco. Na obrázku z [odkaz] jsem vyfotil kabely z levé strany pod vzduchovým filtrem. Kabely od svíček jsem označil bílou tečkou. Jsou to ony?
    Dík

Dík
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 07.05.08  11:52

Ano Panda nemá hydraulické zdvihátka. Pokud ti motor běží tiše nic s tím nedělat, mám najeto 150 tkm a na zdvihátka nikdo nešáhl a motor běží O.k.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 07.05.08  11:50

Airbox je černá plastová pixle nad motorem a do ní se dává vzduchový filtr.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 06.05.08  20:37

Ten "airbox" je vzduchový filtr?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.08  19:53

to jenik 1: 1. sviečka na ľavej strane(pri pohľade spredu) je označiteľná aj bez demontáže airboxu. Stačí len ťahom smerom nahor odpojiť koncovku kábla(fajku).
    Treba to uchopiť za tú koncovku, nie za kábel a dosť silno potiahnúť.

Zdravím všetkých Panďákov,

v návode na obsluhu sa píše, že po 40000km sa má dať skontrolovať vôla ventilov. Je to fakt nutné? Na Škode 120 to dokážem pochopiť, ale na relatívne modernom motore z roku 2004 pochybujem o nutnosti takéhoto zásahu.
    Kontroloval/nastavoval ich už niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 06.05.08  08:16

Namaž trochu jeden ze šroubů ( které vidíš z vrchu ) vazelínou, podle toho poznáš jestli, vůbec sundali airbox. I kyby ti je nevyměnili, Na původních jsem najel 80 tis. a byly krásný, jako nový.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.05.08  20:43

No tak to raději nechám odborníkům :-(
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.05.08  18:34

Nevím, co by jsi jako chtěl vědět? :-) Sundáš airbox 2x šrouby 10 ořech, pak vezmeš ploché kleště aby jsi správně chytl za fajfku, tu sundáš a pak si na svíčce můžeš udělat značku fixem, svíčky nevyndávej, ještě by ti napadal bordel do válce nebo ji tam zašroubuješ křivě a taky to jde dost ztěžka. Jo a jestli jsi nejsi jistej sám sebou tak se do toho raději nepouštěj. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.05.08  18:24

No to si mi moc neporadil :'-( Mám najeto 40 tisíc, takže je budou měnit v servisu. Rád bych si na nich udělal značku, jestli je skutečně vyměnili.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.05.08  12:29

Zapamatuj si, každý motor, má na jedné straně výfuk a na druhé sání a někde mezi tím jsou svíčky. Pokud sundáš airbox, všechno uvidíš.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 03.05.08  15:53

« Zapalovací svíčky v Nové Pandě

Zdravím,
    nevíte kde má nová Panda zapalovací svíčky? Asi zřejmě někde pod vzduchovým filtrem, ale nevím kde přesně.
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 02.02.08  20:11

« Re: Začínající reznutí výfuku

Dík za rady.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…