Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
jenik1 31.05.08 15:10
« Sklo ve zpětném zrcátku
Stala se mi taková nepříjemnost. Protijedoucí auto mi rozbilo sklo v levém zpětném zrcátku a to vypadlo i s tím plastovým obalem a auto za mnou ho přejelo. Jinak je vše OK. Když si ho koupím, jde tam to zrcátko snadno nasadit nebo se s tím musí do servisu? -
gtv6 21.05.08 14:32
« Re: Servisní prohlídka při 40 OOO km
To samý mě dělali v motortecu, nebo u renaultu v líšni - dolití autobaterie, která je bezúdržbová a nejde dolít bez násilnýho vypáčení špuntů, nebo sranda jako namazání brzdových čelistí za 500 a další špeky. Prostě jim řekni že nezaplatíš a nech si zavolat šéfa, ať si ty ostřikovače vylijou. Pak si tě budou pamatovat a příště si to rozmyslí, nebo jim příště připomeń ať ostřikače a baterii nechají na pokoji. -
-
gtv6 11.05.08 11:09
« Re: Zapalovací svíčky v Nové Pandě
Ventilové vůle změří speciálními měrkami, je to pár minut. Pokud motor běží tiše - bez klepání, tak všechno bude v normě. Ať je samozřejmně změří, je to v servisním pokynu. Vůle ventilů se měří stejně už 100 let, měli to donedávna všechny škodovky, takže toho bych se nebál, že by to neuměli. Jo jo to je kábl ke svíci. Ještě jednou si uvědom, že ten motor je starej vyzkoušenej pravěk, takže jestli ti nevymění svíčky nebo přejedeš olej o 2 tkm, nebude tragedie. Pokud se ti přetrne rozvoďák, ten motor se nepotká, prostě nezničitelná klasika. Stačí na to nešlapat, když je to studený a vydrží všechno. Chladící nebo brzdová kapalina se mění po 4-5 letech. -
jenik1 08.05.08 10:47
Dík za rady. Ještě mám něco... Mám Pandu 2 roky a najeto 40 tisíc. Chce jet do servisu na druhou kontrolu a podle servisní knížky by měli měnit olej, olejový filtr, vzduchový filtr, nastavit vůli ventilů a vyměnit zapalovací svíčky. Nic se ovšem nepíše o výměně chladící a brzdové kapaliny. Jak to tedy je?
A za další. Podle tebe bych jim měl říct, aby nastavování ventilů neprováděli? Jde o to, že se v servisu kam jdu pořád mění automechanici a kdoví jestli to umí že?
Dík za odpověď
Ještě něco. Na obrázku z [odkaz] jsem vyfotil kabely z levé strany pod vzduchovým filtrem. Kabely od svíček jsem označil bílou tečkou. Jsou to ony?
Dík
Dík -
"-- skrytý --" 06.05.08 19:53
to jenik 1: 1. sviečka na ľavej strane(pri pohľade spredu) je označiteľná aj bez demontáže airboxu. Stačí len ťahom smerom nahor odpojiť koncovku kábla(fajku).
Treba to uchopiť za tú koncovku, nie za kábel a dosť silno potiahnúť.
Zdravím všetkých Panďákov,
v návode na obsluhu sa píše, že po 40000km sa má dať skontrolovať vôla ventilov. Je to fakt nutné? Na Škode 120 to dokážem pochopiť, ale na relatívne modernom motore z roku 2004 pochybujem o nutnosti takéhoto zásahu.
Kontroloval/nastavoval ich už niekto? -
gtv6 04.05.08 18:34
Nevím, co by jsi jako chtěl vědět? :-) Sundáš airbox 2x šrouby 10 ořech, pak vezmeš ploché kleště aby jsi správně chytl za fajfku, tu sundáš a pak si na svíčce můžeš udělat značku fixem, svíčky nevyndávej, ještě by ti napadal bordel do válce nebo ji tam zašroubuješ křivě a taky to jde dost ztěžka. Jo a jestli jsi nejsi jistej sám sebou tak se do toho raději nepouštěj. :-)
- v servisu VW 2600 Kc
- v servisu Skody 1250 Kc
- v prodejne nahradnich dilu Skody 195 Kc
K dolevani bezudrzbove baterie a mazani brzd: kupte si poradne auto a ne rendlika. Nebo jezdi s autem do servisu do Nemecka.