Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 06.08.08  18:11

« Re: Zpětné zrcátko

Ona tam ta páčka je a dokonce to funguje. Dva roky mám Pandu a na tohle jsem nepřišel. Stydím se!
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.08.08  22:45

« Re: Zpětné zrcátko

Na zrcátku máš dole páčku na přepnutí při oslnění, pokud ji tam nemáš tak je tvoje verze vozu opravdu echt základní.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.08.08  20:24

« Zpětné zrcátko

Zdravím, v noci moc nejezdím, ale nedávno jsem jel po dálnici v noci a rychlejší auta většinou pořád svítily dálkovými světly. Jde nějak upravit zpětné zrcátko v Pandě pro noční provoz? Třeba u Trabanta se jednoduše celé zrcátko otočilo a bylo po oslňování. Nevěřím, že by to u Pandy nešlo.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.08.08  12:14

« Re: FIAT PANDA ECO

Jinak je v áčkách na prodej 100hp od importéra, která jezdila v autocaru jako test car. Sice je tročku ozávoděná, ale jinak v poho.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.08.08  12:12

Co myslíš výrazem ECO? Eco je u mě, dřevěný povoz tažený kravkou. Jinak se nenechte zblbnout ekologickým lobby. Minulý týden představili 500 s pohonem pouze el. motorem s dojezdem 70 km, to je u mě aspoň trochu eco. Pokud chceš aby auto míň žralo, tak nešlapej tolik na plyn a spotřeba 5,5/l na 100 km je dost eco a kůl.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.08.08  09:13

To jako chceš udělat z Pandy Ekologické vozidlo? Tak to by mě v životě nenapadlo.
    To spíš naopak, Bavlněný filtr, ostrý vačky a nastavení řídící jednotky. S tím nemá zkušenosti gtv6?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.08  08:40

« FIAT PANDA ECO

Četli jste tady článek o "FIAT PANDA ECO" ? Tak mne napadá, jestli by nešla taková "ECO" udělat i z našich verzí. Olej a pneu vyměnit asi není problém. S aerodynamikou by to nemuselo byt snad tak špatné, ale co s přeprogramováníkm jednotky? Co vy na to? Máte nějaké zkušenosti nebo typy?
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.08.08  17:09

« Re: Volnoběh

Tak to jsi mě potěšil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.08.08  10:27

« Re: Volnoběh

Pokud se to nestane každodenním pravidlem, tak ne.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 03.08.08  20:35

« Volnoběh

Zdravím, škodí nějak motoru dlouhodobé otáčky na volnoběh? Třeba když v autě spím a potřebuji si v noci přitopit, tak nastartuji a nechám motor běžet třeba několik hodin. Dík za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.07.08  20:16

« Re: Zadni dil vyfuku

Jezdím Pirelli P4 R14" léto a W160 R13" zimu
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.07.08  17:16

No já mám pořád původní Continental 155/80/R13 najeto 43500. Asi ve 20 tisících jsem dal zadní na předek a opačně. Počítám, že 60 tisíc vydrží.

Zimní pneu na Pandě nepoužívám
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.08  15:23

Diky za info. Kdyz uz jsme u toho a ty mas najeto tolik kilometru, jaky ty, ale samozrejmne i ostatni pouzivate pneu. Ja mam ty original letni uz dost sjete a musim resit nahradu letniho obuti.
    Diky Robert
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.07.08  10:21

Vazelína, to musel bejt smrad, jak se to vypíkalo :-) jako novej sporák. Ale pokud jsi spokojenej, tak proti gustu.........
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 28.07.08  17:50

No já jsem natřel celý tlumič výfuku ze zdola vazelínou, ta se tam zapekla a výfuk je pořad jako nový. Chrání se tím před solí apod. Najeto mám 43500 km na Pandě 1.1 aktive
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 28.07.08  15:58

Neboj, to je jen vnější obal, mám auto z roku 2004 najeto 153 tkm, obal je z půlky pryč a vnitřek stále drží, nic s tím nedělám.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.08  14:30

« Zadni dil vyfuku

Dobry den.
    Mam pandu rocnik 2005 najeto 50 000 a pri bezne kontrole vozu, jsem s prekvapenim zjistil znacne poskozeny posledni dil vyfuku. Cely tlumic je sice relativne bez koroze, ale dole po delce jakoby praskly a rozevreny. Zvuk zatim v poradku, ale duveru to nebudi. Vypada to ze vnejsi obal tlumice ve svaru prasknul.
    Jak jste na tom se stavem vyfuku vy a mate predstavu kolik stoji ten posledni dil.
    Diky Robert
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 18.07.08  17:24

« Re: Výmena brzdových platničiek

Auto blbě brzdí a při sebemenším zešlátnutí pedálu, jsou to drhnoucí rachotivý zvuky, pokud jsou brzdy v pořádku nesmíš nic slyšet a ani cítit na pedálu - žádný vibrace. Třmenům to je jedno, jestli brzdí s novejma nebo drtí kov o kov..
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.07.08  15:29

Jak se vlastně pozná, že je potřeba vyměnit brzdové destičky na předních kotoučových brzdách? Když se hodně opotřebují, nemůže dojít k poškození třeba třmenů?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 18.07.08  11:36

No někdy ty bubny to dělají, proč používáš ruční brzdu ? Pakruješ v kopci ? Brzdy by drhnout něměly, je potřeba je rozdělat a podívat se, ppř. vyměnit. Přední desky cca 70 tkm, zadní bubny aspoň 200 tkm, kotouč cca 120 - 140 tkm. Ale mě se stalo, že se utrhla brzdící vrstva na zadním bubnu, tak to dře, drhne a píská, cca ve 140 tkm.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…