Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 28.09.08  09:37

« Re: Výměna chladící kapaliny

Dík, tak to určitě dělat nebudu. Myslel jsem že je to jednodušší. Pojedu do servisu. Prý se má měnit jednou za tři roky.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 27.09.08  22:55

Z jakýho důvdu ji chceš měnit ? Sundat hadici ke chladiči, otevřít expanzku - na chladiči, povolit odvzdušňovák ( na hadici k topení ) vylít původní kapalinu. Dát zpátky hadici ke chladiči, nalít pro výplach samostatnou destilku, jak poteče odvzdušňovákem tak ho zavřít, nastartovat motor a dolívat při otevřený expanzce, mačkat hadice - vyhnat bubliny, kontrolovat teplotu motoru, pákrát prošlápnout a expanzku zavřít. Nechat prohřát, pak tu destilku vypustit a napustit nemrzkou s destilkou podle poměru co je napsanej na nemrzce -20°C bude stačit. Nejdůležitější je hlídat teplotu motoru po napuštění.
  • « 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 26.09.08  20:15

Neznám tvé auto ,ale je několik možností.Pořádně prohlédni chladič ze spoda jestli tam není výpušťák.Jestliže né ,tak buď se dá kapalina odsát ( hadička případně na ní napojit motorek od ostřikovačů) nebo prostě rozpojit hadici a nechat vytéct. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 26.09.08  12:19

« Výměna chladící kapaliny

Zdravím, neví někdo, jaký je postup při výměně chladící kapaliny? Nikde jsem nenašel nějaký vypouštěcí šroub jako při výměně oleje. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 12.09.08  18:07

« Re: Který benzín?

Tak v tomhle ti bohužel neporadím, tyto věci nesleduji. Pouze jsem postřehl, že Panda jede lépe v horkých dnech, což je tím, že olej je řídký a má menší třecí odpor.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.08  13:35

« Který benzín?

Dobrý den,
    rád bych se Vás zeptal na zdánlivě banální otázku, „ který benzín je lepší “ ? Tankuji u 2 pump, u bývalé JET a noname . Noname tvrdí, že berou ze SK… Na ten bývalý Jet mi Panda připadá, že je hlučnější motor, ale zato i při nižších otáčkách auto pěkně táhne a ochotně se vytáčí. Při tom noname (prý SK) se motor zklidní, ztiší, připadá mi, že při stejně sešláplnutém plynu má nižší otáčky, ale při nižších otáčkách zase tak dobře netáhne a ani se motoru nižší otáčky nelíbí. Spotřeba je u toho noname lehce nižší (cca 0,1-0,2 dl/100 km). Jezdím denně stejnou trasu, proto můžu srovnávat. Tušíte někdo v čem se ty benzíny liší? Může některý z nich auto poškodit, nebo více opotřebovávat motor, nebo je jeden z nich úplně „špatný“ (například znečištěný apod.)nebo naopak úplně „dobrý“ ? díky

Jinak Panda 100 hp je pro opravdové frajery! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 18.08.08  22:24

« Re: 100 hp

No, přečtený a zkouknutý mám kde co, mám velký cukání do toho jít, na svezení bude příští týden. Tuhost podvozku neřeším a to že má panda krátkej a kousavej rozvor to už vím dávno, na dání kontra je velmi opravdu velmi málo času. Když ji pošleš na mokrou šmejrem přes ručku, tak je opravdu někdy fakt moc rychlá a jseš raz dva v hodinách.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.08.08  17:29

V ní jsem nejel, ale na netu je mnoho recenzí. Třeba [odkaz]
    Panda 100HP má tvrdý sportovní podvozek, široké patnácti palcové pneu. Nádrž klasickou na 35 litrů, takže při vyšší spotřebě než u klasické pandy by jsi byl pořád u pumpy. Ale rozhodně to není špatný auto. Z rychlení z nula na sto za 9,6 vteřiny hovoří samo za sebe. V českých Budějovicích jí měly v AutoFuture za 299 tisíc a úplně novou.
  • « 00 Reagovat !

foto m-z-

m.z. 18.08.08  17:24

Bohužel ne,ale podle testů,je cca o 20% tužší a údajně dost poskakuje na hrbolech,dynamika slušná.Novináři jsou hrozně rozmazlení,takže si myslím,že se s tím v pohodě bude dát denně jezdit.Přítelkyně má 1,2 Dynamic 3rokem a max. spokojenost.Po aplikaci pneu 185/55 R14 výborné jízdní vlastnosti.Po doplacení lízačky,je volba jasná-100HP,pokud neudělají ještě něco silnějšího >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 18.08.08  13:19

« 100 hp

Jel jste v tom někdo ? Jaký to je na denní ježdění.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 06.08.08  18:11

« Re: Zpětné zrcátko

Ona tam ta páčka je a dokonce to funguje. Dva roky mám Pandu a na tohle jsem nepřišel. Stydím se!
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.08.08  22:45

« Re: Zpětné zrcátko

Na zrcátku máš dole páčku na přepnutí při oslnění, pokud ji tam nemáš tak je tvoje verze vozu opravdu echt základní.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.08.08  20:24

« Zpětné zrcátko

Zdravím, v noci moc nejezdím, ale nedávno jsem jel po dálnici v noci a rychlejší auta většinou pořád svítily dálkovými světly. Jde nějak upravit zpětné zrcátko v Pandě pro noční provoz? Třeba u Trabanta se jednoduše celé zrcátko otočilo a bylo po oslňování. Nevěřím, že by to u Pandy nešlo.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.08.08  12:14

« Re: FIAT PANDA ECO

Jinak je v áčkách na prodej 100hp od importéra, která jezdila v autocaru jako test car. Sice je tročku ozávoděná, ale jinak v poho.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.08.08  12:12

Co myslíš výrazem ECO? Eco je u mě, dřevěný povoz tažený kravkou. Jinak se nenechte zblbnout ekologickým lobby. Minulý týden představili 500 s pohonem pouze el. motorem s dojezdem 70 km, to je u mě aspoň trochu eco. Pokud chceš aby auto míň žralo, tak nešlapej tolik na plyn a spotřeba 5,5/l na 100 km je dost eco a kůl.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.08.08  09:13

To jako chceš udělat z Pandy Ekologické vozidlo? Tak to by mě v životě nenapadlo.
    To spíš naopak, Bavlněný filtr, ostrý vačky a nastavení řídící jednotky. S tím nemá zkušenosti gtv6?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.08  08:40

« FIAT PANDA ECO

Četli jste tady článek o "FIAT PANDA ECO" ? Tak mne napadá, jestli by nešla taková "ECO" udělat i z našich verzí. Olej a pneu vyměnit asi není problém. S aerodynamikou by to nemuselo byt snad tak špatné, ale co s přeprogramováníkm jednotky? Co vy na to? Máte nějaké zkušenosti nebo typy?
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.08.08  17:09

« Re: Volnoběh

Tak to jsi mě potěšil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.08.08  10:27

« Re: Volnoběh

Pokud se to nestane každodenním pravidlem, tak ne.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 03.08.08  20:35

« Volnoběh

Zdravím, škodí nějak motoru dlouhodobé otáčky na volnoběh? Třeba když v autě spím a potřebuji si v noci přitopit, tak nastartuji a nechám motor běžet třeba několik hodin. Dík za odpověď.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…