Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.05.09  18:11

« Re: Re: Údržba

re:pandak. Bohužel ti neporadím...uvažuji úplně jinak. Najedu 100 tisíc km a koupím nové auto...asi zase fiata, Pandu už asi ne, i když model 2010 vypadá velmi dobře, třeba foto na [odkaz] Možná Bravo..má to šestku a silnice se narovnávají...bude se hodit:-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.05.09  18:08

« Re: Údržba

re:gtv6 myslíš tím silentblok, který drží motor nad blatníkem nebo se jedná o něco v přední nápravě?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.09  09:07

« Re: Údržba

Dobrý den,
    blahopřeji k ujetí!
    Rád bych Vás všechny poprosil o radu. Letos mi bude končit 2-letá záruka, a na tachometru bude cca 60 000 km. Zvažuji předělávku na LPG. Návratnost mám spočítanou na 1,5 roku, v té době bude najeto cca 105 000 km. Jít do toho nebo ne? Jaké máte/předpokládáte celkové náklady na údržbu Pandy 1.1 např. při najetí 150 000 km. Napadá mne, jestli vydrží motor, stoupne spotřeba paliva - oleje, co řízení….. Nedokážu si to prostě představit. A jak ovlivní životnost tato předělávka? Na polských serverech jsem četl (po odfiltrování obvyklých keců, jak je panda k ničemu apod. ) nejčastěji o výměně tlumičů. Pozn. Auto negarážuji, servisní prohlídky pravidelné. Dojem z auta- ten nejlepší!
    Předem děkuji za rady a názory!
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 09.05.09  15:13

« Údržba

Tak mám najeto 173 tkm, vyměnil jsem velkej silentblok ( protože byl utrženej ) v předním ramenu a horní uložení. Čep na rameně ještě něco vydrží, tipuju nějakej ten měsíc, pak už musím koupit fakt nový. Auto vypadá že ještě bude pár let jezdit, moje meta je 300 tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 09.05.09  15:05

« Re: Opotřebení pneumatik

Jojo. Prostě nesmíš mít gumy sjeté až na identifikátory.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 16.04.09  19:48

« Opotřebení pneumatik

Zdravím, vím, že minimální hloubka dezénu je 1,6 mm. Je možné tento limit na pneumatice Pandy (Continental 155/80/R13)zjistit bez měření? Všiml jsem si, že v drážkách jsou výstupky, které se postupně, jak se pneumatika opotřebovává dostávají na povrch běhounu. Mohl by to být ten mustr pro opotřebování pneumatiky? Dík
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.03.09  18:30

« Re: Barum BRILLANTIS

Dík za info...ale ani pneu Continentál nezaručí, že nebude defekt. Mně třeba praskla po půl roce ježdění bočnice na zadním kole. Možná to bylo o nějaký kámen, ale vypadalo to spíš na vadu materiálu. A byly to Continentály, ale vyrobený v Rumunsku. V servisu mi řekli, že jsou lepší conti made in česko.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 23.03.09  10:49

Nebo si kup origo 14" Al ráfky, jsou teď na aukru za 4000,- a dej na ně Pirelli P4, sám je mám a jsou to velmi dobrý lepidla - na svoji třídu. Samozřejmně Barum si koupit můžeš, ale v extrému na suchu strašně kvičí a na mokru musíš "pampa-dampa" jako s platem vajec na zadním skle. 155 šířka není nic co by panda v zatáčce hravě neutrhla, takže kup conti a neřeš 200,- za kus navíc, pak až ti auto vlítne někde do škarpy, se budeš kopat do zadku, co jsi to tam vlastně dal za "mr*ky"
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.09  23:06

je v tom naozaj velky rozdiel.
    Staci sa pozriet na niekolko testov v Nemecku a Velkej Britanii a tam je Barum vzdy na poslednych miestach.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 20.03.09  18:33

To je v tom takový rozdíl? Vždyť Barum je tuším součástí firmy Continental.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.09  18:57

....Anebo ne....počkám si na novou Pandu....doufám, že ji co nejdřív představí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.09  18:55

Jo, jo, musim souhlasit. Radši bych přidal nějakou kačku a koupil ty continentaly, co tam jsou. Letos mě to taky čeká, asi jenom na předek, ale nechci na tom šetřit za každou cenu.. . . krize nekrize ;-)
    Mimochodem asi si koupím ještě jednu Pandu do zásoby, když teď bude ten odpočet.....
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 19.03.09  15:14

Barum ne, kup conti, co tam maj. Když už jsou tam takový užovky, tak si kup ty nejleší gumy, ať to podrží. Nemáš přece š120, aby jsi tam dával nějaký hnoje.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.03.09  20:48

« Barum BRILLANTIS

Zdravím,
    již potřebuji nové letní pneumatiky...má někdo zkušenosti s novými pneumatikami Barum Brillantis? Rozměr klasický na Pandu 155/80 R13. Mají je třeba na [odkaz] za 706 korun jeden kus.
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.02.09  20:12

« Re: 100hp

Skutečný dělo by z Pandy udělal až motor 1,4 T-Jet 120HP, 206Nm, který je v GP. Tipuji z nuly na 100 za 7 vteřin.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 18.02.09  17:09

225 je moc. Byl jsem se mrknout na tu zbouchnutou, pytle nejsou vyletěný omlácený ze všech stran, tak jestli máte nějakou obyčejnou tak přeházet plechy, nárazníky a dveře. Motor má olej, ze spodu jsem to nevidel, voda není - chladič v háji .Do auta prší - 2 skla v háji. Takže rychle koupit, protože tohle je upgrade za hodně dobrou cenu, nebo ji koupit na závody.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 17.02.09  18:36

Panda 100HP je na [odkaz]
    stojí 225 tisíc, najeto 6150km, rok výroby 2007.

Je dovezena z Itálie, tak je možný, že nějaký Ital s ní závodil a dostala zabrat.
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 17.02.09  16:34

« 100hp

Tak jestli chcete někdo upgrade za rozumný prachy, tak se jedna nová omlácená stokoňka válí na sauto, bratru na 80 tkč.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 12.02.09  18:46

« Re: Modré tlačítko pod sedadlem řidiče

Myslel jsem si to. Asi bude v barvě karoserie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.09  18:04

« Re: Modré tlačítko pod sedadlem řidiče

Mě v prodejně řekli že je to bezpečnostní pojistka,která při nehodě uzavírá automaticky přívod paliva.Já tu pojistku mám ve stříbrné barvě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…