Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
-
"-- skrytý --" 11.05.09 09:07
« Re: Údržba
Dobrý den,
blahopřeji k ujetí!
Rád bych Vás všechny poprosil o radu. Letos mi bude končit 2-letá záruka, a na tachometru bude cca 60 000 km. Zvažuji předělávku na LPG. Návratnost mám spočítanou na 1,5 roku, v té době bude najeto cca 105 000 km. Jít do toho nebo ne? Jaké máte/předpokládáte celkové náklady na údržbu Pandy 1.1 např. při najetí 150 000 km. Napadá mne, jestli vydrží motor, stoupne spotřeba paliva - oleje, co řízení….. Nedokážu si to prostě představit. A jak ovlivní životnost tato předělávka? Na polských serverech jsem četl (po odfiltrování obvyklých keců, jak je panda k ničemu apod. ) nejčastěji o výměně tlumičů. Pozn. Auto negarážuji, servisní prohlídky pravidelné. Dojem z auta- ten nejlepší!
Předem děkuji za rady a názory! -
-
jenik1 16.04.09 19:48
« Opotřebení pneumatik
Zdravím, vím, že minimální hloubka dezénu je 1,6 mm. Je možné tento limit na pneumatice Pandy (Continental 155/80/R13)zjistit bez měření? Všiml jsem si, že v drážkách jsou výstupky, které se postupně, jak se pneumatika opotřebovává dostávají na povrch běhounu. Mohl by to být ten mustr pro opotřebování pneumatiky? Dík -
jenik1 23.03.09 18:30
« Re: Barum BRILLANTIS
Dík za info...ale ani pneu Continentál nezaručí, že nebude defekt. Mně třeba praskla po půl roce ježdění bočnice na zadním kole. Možná to bylo o nějaký kámen, ale vypadalo to spíš na vadu materiálu. A byly to Continentály, ale vyrobený v Rumunsku. V servisu mi řekli, že jsou lepší conti made in česko. -
gtv6 23.03.09 10:49
Nebo si kup origo 14" Al ráfky, jsou teď na aukru za 4000,- a dej na ně Pirelli P4, sám je mám a jsou to velmi dobrý lepidla - na svoji třídu. Samozřejmně Barum si koupit můžeš, ale v extrému na suchu strašně kvičí a na mokru musíš "pampa-dampa" jako s platem vajec na zadním skle. 155 šířka není nic co by panda v zatáčce hravě neutrhla, takže kup conti a neřeš 200,- za kus navíc, pak až ti auto vlítne někde do škarpy, se budeš kopat do zadku, co jsi to tam vlastně dal za "mr*ky" -
"-- skrytý --" 19.03.09 18:55
Jo, jo, musim souhlasit. Radši bych přidal nějakou kačku a koupil ty continentaly, co tam jsou. Letos mě to taky čeká, asi jenom na předek, ale nechci na tom šetřit za každou cenu.. . . krize nekrize ;-)
Mimochodem asi si koupím ještě jednu Pandu do zásoby, když teď bude ten odpočet..... -
gtv6 18.02.09 17:09
« Re: 100hp
225 je moc. Byl jsem se mrknout na tu zbouchnutou, pytle nejsou vyletěný omlácený ze všech stran, tak jestli máte nějakou obyčejnou tak přeházet plechy, nárazníky a dveře. Motor má olej, ze spodu jsem to nevidel, voda není - chladič v háji .Do auta prší - 2 skla v háji. Takže rychle koupit, protože tohle je upgrade za hodně dobrou cenu, nebo ji koupit na závody.