Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.05.09  21:18

« Re: Hladina chladící kapaliny

Není problém, jde o cca 1-2 dcl. Klidně dolij. Poptej se na cenu ve všech servisech v okolí, na fiat.cz je máš vypsaný a jakmile máš auto po záruce, tak si najdi levný a solidní servis, v knížce k autu máš popsaný servisní úkony podle počtu najetých km, ty zvládne i servis škodovky.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.05.09  13:24

« Hladina chladící kapaliny

Když jsem přijel ze servisu tak jsem zjistil, že při studeném motoru je hladina nové chladící kapaliny mírně pod čárkou "MIN". Podle nálepky pod kapotou mi namíchali chladící kapalinu 1:1 pro - 40 stupňů. Když tedy tam přidám trochu destilované vody nemělo by se nic stát ne? Maximálně se sníží bod mrazu na -35 stupňů. Co ty na to gtv6?
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 27.05.09  09:22

« Re: Předražený servis?

Fiat v Písku...[odkaz] Ale i v Českých Budějovicích chtějí 500 korun na hodinu s DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 26.05.09  23:09

« Re: Předražený servis?

Jak se jmenuje servis ? Fiat servis by se měl hýbat do 400,- za hodinu, za 700 - 800 je servis Alfa, Lancia. Najdi jinej je jich dost.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 26.05.09  16:22

« Předražený servis?

Tak jsem byl v servisu s Pandou při 60 tisíci km a platil jsem 3789 Kč včetně DPH. Servis si účtoval neuvěřitelných 750 korun bez DPH na hodinu. Dal mi ale 36,5 procenta slevu na hodinovou sazbu. Stejně to ale vyšlo téměř 600 korun s DPH na hodinu práce. Asi změním servis. Měnili mi chladící kapalinu, olej-filtr. Čas práce byl celkem 2,9 hodiny, takže jenom práce bez slevy mě přišla na 750x2,9= 2175Kč. Podle mě je to předražený. Například na Hyundai i30 si servis řekne o 330 korun s DPH na hodinu.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 14.05.09  11:22

« Re: Re: Údržba

to pandak: GP je jen jedno. Auto potřebuje vyměnit olej co 20 tkm - to dělám sám. Tlumiče, brzdy, svíčky, rozvoďák, kapaliny - zvládne šikovnej kutil. Spojku a gufera nechám sběhlejším kolegum v servisu. Ceny za díly jsou normální, mužeš koupit kaše z PL nebo originál. Není problém sehnat cokoliv. Za těch 5 let jsem do pandy nastrkal dílů a kapalin cca za 15 tkč které jsem dělal sám. Pokud to budeš dělat v servisu prohlídkama tak bych byl na 50 tkč, protože panty si namažu sám a taky vím co má dělat a jak má auto vypadat. Je to tak v servisu mě kluci často nevidí, leda s nějakým špekem, nebo rozstřeleným čelním sklem.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 13.05.09  19:39

No náhradní díly na Pandu nejsou levný, ale pořád je to v normě. Jezdím do autorizovaného servisu Fiat na garanční prohlídky a protože jsem si u nich Pandu koupil, dávají mi na práci slevu 70 procent, takže celková cena je přijatelná. Platil jsem 3700 Kč při 40 tisících a to mi započítali i 3 litry kapaliny do ostřikovače.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.09  15:33

Děkuji moc za vyčerpávající informace! To LPG s toroidem mají vyfocené na WWW firmy, která přestavby děla...., díky moc za upozornění s 35 cm! Omlouvám se, jsem laik, co se týká aut.... Dají se ty Tvé výměny na Pandě vyčíslit (přibližně) ve značkovém servisu? Je k tomuto potřebný zančkový servis, nebo šikovný "kutil" ....? Píšeš spotřebák ve dvou kilech-co to prosím zanmená? Někde jsem četl, že má Panda předražené náhradní díly, je to pravda?
    Tím GP jsi myslel grandiozního punťáka?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 12.05.09  15:42

to jenik1: mluvím o předním kyvném ramenu - MacPhersonu - přední nápravě. Silentbloky motoru jsou ještě optimální. No jestli chceš jít do jiného auta, tak optimální je GP, pokud bych neměl dítě a nemusel tahat kočárek, tak GP v 1.4 je jasná volba.
    to pandak: Měl jsem také cukání jít do LPG. Ale, odradilo mě několik věcí, umístění nádrže - toroid = moc malej vs. klasická bečka = kufr pryč, ještě mi bylo řečeno že Panda nemá homologaci pro toroid, protože musí být deformační prostor od hrany nárazníku 350 mm a jiná nádrž pro mě nepřichází v úvahu. Spotřeba 6 l mě nijak nedeprimuje. Motor mám v 1A stavu, převodovka podobně, mechanicky - akorát byl vytlučenej předek. Na podzim udělám rozvody a vyměním všechny náplně, vodní pumpu, mikrořemen, svíčky, pak asi taky zase kleknou přední tlumiče, pak ty ramena, reakční vzpěru motoru. Spojka je ještě v pohodě na to kolikrát mi hořela při tahání jinýho auta, ale bude potom s ní potřeba udělat, gufera na klice i převodovce. Ještě k výfuku, na to jak jsem to viděl děsivě po první zimě, tak ještě funguje - sice komplet odrezlý vnější obal, ale děravý není. Prostě spotřebák ve 2 kilech.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.09  11:14

Re: Jeník. Právě se rozhoduji, zda jít "Tvou" cestou 100 000 km nebo cestou GTV6. Auto snad potřebuji denně a na spolehlivosti a ekonomice mi moc záleží. Taky proto Panda. A proto se zajímám, jaká bude asi po 100 000 km....
    Jinak model 2010 nevypadá zle, ale copak asi udělají s cenou? :-( . Z mého laického hlediska bud budou chytračit a předražovat, nebo šidit materiály, nebo (a v to doufám) pokračovat ve filozofii levné, spolehlivé, dobře vybavené(vzhledem k ceně) = masový prodej...pak do ní velice rád přesednu!
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.05.09  18:11

re:pandak. Bohužel ti neporadím...uvažuji úplně jinak. Najedu 100 tisíc km a koupím nové auto...asi zase fiata, Pandu už asi ne, i když model 2010 vypadá velmi dobře, třeba foto na [odkaz] Možná Bravo..má to šestku a silnice se narovnávají...bude se hodit:-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.05.09  18:08

« Re: Údržba

re:gtv6 myslíš tím silentblok, který drží motor nad blatníkem nebo se jedná o něco v přední nápravě?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.09  09:07

« Re: Údržba

Dobrý den,
    blahopřeji k ujetí!
    Rád bych Vás všechny poprosil o radu. Letos mi bude končit 2-letá záruka, a na tachometru bude cca 60 000 km. Zvažuji předělávku na LPG. Návratnost mám spočítanou na 1,5 roku, v té době bude najeto cca 105 000 km. Jít do toho nebo ne? Jaké máte/předpokládáte celkové náklady na údržbu Pandy 1.1 např. při najetí 150 000 km. Napadá mne, jestli vydrží motor, stoupne spotřeba paliva - oleje, co řízení….. Nedokážu si to prostě představit. A jak ovlivní životnost tato předělávka? Na polských serverech jsem četl (po odfiltrování obvyklých keců, jak je panda k ničemu apod. ) nejčastěji o výměně tlumičů. Pozn. Auto negarážuji, servisní prohlídky pravidelné. Dojem z auta- ten nejlepší!
    Předem děkuji za rady a názory!
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 09.05.09  15:13

« Údržba

Tak mám najeto 173 tkm, vyměnil jsem velkej silentblok ( protože byl utrženej ) v předním ramenu a horní uložení. Čep na rameně ještě něco vydrží, tipuju nějakej ten měsíc, pak už musím koupit fakt nový. Auto vypadá že ještě bude pár let jezdit, moje meta je 300 tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 09.05.09  15:05

« Re: Opotřebení pneumatik

Jojo. Prostě nesmíš mít gumy sjeté až na identifikátory.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 16.04.09  19:48

« Opotřebení pneumatik

Zdravím, vím, že minimální hloubka dezénu je 1,6 mm. Je možné tento limit na pneumatice Pandy (Continental 155/80/R13)zjistit bez měření? Všiml jsem si, že v drážkách jsou výstupky, které se postupně, jak se pneumatika opotřebovává dostávají na povrch běhounu. Mohl by to být ten mustr pro opotřebování pneumatiky? Dík
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.03.09  18:30

« Re: Barum BRILLANTIS

Dík za info...ale ani pneu Continentál nezaručí, že nebude defekt. Mně třeba praskla po půl roce ježdění bočnice na zadním kole. Možná to bylo o nějaký kámen, ale vypadalo to spíš na vadu materiálu. A byly to Continentály, ale vyrobený v Rumunsku. V servisu mi řekli, že jsou lepší conti made in česko.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 23.03.09  10:49

Nebo si kup origo 14" Al ráfky, jsou teď na aukru za 4000,- a dej na ně Pirelli P4, sám je mám a jsou to velmi dobrý lepidla - na svoji třídu. Samozřejmně Barum si koupit můžeš, ale v extrému na suchu strašně kvičí a na mokru musíš "pampa-dampa" jako s platem vajec na zadním skle. 155 šířka není nic co by panda v zatáčce hravě neutrhla, takže kup conti a neřeš 200,- za kus navíc, pak až ti auto vlítne někde do škarpy, se budeš kopat do zadku, co jsi to tam vlastně dal za "mr*ky"
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.09  23:06

je v tom naozaj velky rozdiel.
    Staci sa pozriet na niekolko testov v Nemecku a Velkej Britanii a tam je Barum vzdy na poslednych miestach.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 20.03.09  18:33

To je v tom takový rozdíl? Vždyť Barum je tuším součástí firmy Continental.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…