Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.07.09  14:37

« Re: záběh Pandy a hlučná převodovka

No jednou se mi to povedlo, nevím kolik točil motor, nemám otáčkoměr, ale ječel jako pominutý.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.09  19:39

Bože...to je jen tvůj odhad, nebo si ji fakt vytočil na trojku na 140 km/h???? 8-s...Jinak mám asi divnou Pandičku, je tichá, jen si tak tiše ševelí...Jediné co bych jí vytkla je, že při těch 140km/h postrádám rychlost č.6
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.07.09  18:29

A tzv. "Vytí" na trojku při nižších otáčkách je běžné u většiny aut s manuální převodovkou. Dělal to už i legendární Trabant. Když na trojku motor vytočíš, tak "vytí" zmizí ne?
    Nevím čím je to, ale je fakt že trojka u většiny aut je dlouhá...můžeš se na ní i rozjet a Panda na ní udělá i 140 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.07.09  18:24

Ale to fakt není chyba. Snad si nemyslíš, že motor a převodovka půjdou bezhlučně? Každý agregát se nějak akusticky projevuje, žádný nemá stejný zvuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.09  20:53

S tím vytím převodovky se s přibývajícími kilometry nic nemění. Nejhorší je trojka. Auto by jinak bylo tiché. Chca nechca holt budu muset zajet do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 07.07.09  15:26

No já tedy nic "nezdravého" z motoru a z převodovky neslyším. Naopak, zvuk motorů Fire je docela příjemný.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.09  22:29

Mám to samý začalo to tak asi od 1700km na trojce a pak zhruba od 6500km i na 4ce -délají to vyšší otáčky při jízdě-.Při gar.prohlídce se mnou technik Pandičku projel a zdělil mi během jízdy že je tento zvuk normální. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.09  18:31

« Re: Držák na kola

jjj....veselé a hravé autíčko :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 26.06.09  16:37

S Pandou se dá je i na hraně, samozřejmně že se naklání, je to komfortní auto do města, o to je s ní větší sranda. Já se snažím rychlostní limity nedodržovat jak to jen jde.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.09  12:52

to asi naklání...vždy sedím uvnitř, tak to nepozoruji :-)...Přesne proto si myslím, ze je to autíčko pro ženský....nemaj takový nároky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 25.06.09  17:51

No já tím myslel, že sportovní auta mají mimo jiné velké průměry disků kol, nízko položené těžiště, nižší stavbu karoserie, tuhý podvozek, místo tlumičů "tyče" (viz třeba Panda 1OO HP), což se o klasické Pandě rozhodně říci nedá. Copak se vám Panda v zatáčkách nenaklání?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.09  18:49

jenik1, jááááák "antisportovec"???...S ohledem na nejvyšší povolenou rychlost na našich komunikacích, mám dost problémy ji dodržovat >:D Mám ji dva roky a musím přiznat, že její jízdní vlastnosti i spotřeba se moc zlepšili. Asi je taky znát, že má jen jednoho řidiče :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.09  18:44

Díky moc...už jsem prostudovala a rozhodila sítě....tak snad už na prázdniny bude :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 24.06.09  18:30

No ona Panda bude asi dobrý auto, na netu v recenzích jí jenom chválí. Je jasný,že z hlediska "sportovní" jízdy je Panda "antisportovec", ale u Pandy o tohle nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 24.06.09  14:15

Podívej na tento web, [odkaz] Podle těchto stránek by neměl být problém. [odkaz] Pokud koupíš držák i s lampama, budeš potřebovat elektroinstalaci jako na přívěsný vozík.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.09  07:42

« Držák na kola

Ahoj milovníci Pandiček. Překvapuje mě, kolik chlapů tu vychvaluje Pandičky, myslela jsem, že tento mazlík je záležitost ryze ženská, třeba mýho chlapa bych do ní nikdy nedokázala usadit >:D. Mohl by mi prosím někdo z vás poradit, zda je možné pořídit na mého 1.1 Zrzečka držák na kola na páté dveře? Má s tím někdo zkušenosti? V servisu Fiatu mi bylo řečeno, že na Pandičku to nelze, pouze na tažné zařízení, které samozdřejmě nemám a za ty jejich ceny ani pořizovat nechci. Jedná se o zde již zmíněný předražený servis a moc jim nevěřím, myslím, že mi jen chtějí, vzhledem k mé nevědomosti, vnutit dražší, tudíš pro ně výhodnější, řešení. Na netu se sice najde spousta držáků na páté dveře, ale vzhledem k usazení zadních světel, blinkrů a všech jiných osvětlení prdelky si myslím, že by přimontování jízdních kol mohlo být problematické. Krom toho by mne zajímalo i upevnění tohoto držáku a jestli to vůbec páté dveře Pandičky unesou. Předem děkuji za vaše názory.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.09  23:59

Kvílení je kvílení...frekvence (výška tónu) závisí na otáčkách motoru. Sundám nohu s plynu, zvuk se skoro ztratí, přidám a je tam zpět. Popravdě nevím, jestli je to převodovka. Ale co jiného?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 23.06.09  23:05

Co to je kvílení? V jakých otáčkách ? Asi servis. Vydávat pazvuky by to rozhodně nemělo.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.06.09  18:38

Z motoru jdou různé zvuky, hlavně v záběhu. Mě na trojku převodovka taky trochu kvílí, hlavně v nižších otáčkách, ale jako poruchu bych to nebral. Mám již na Pandě 62 tisíc a vše OK.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.09  23:37

« záběh Pandy a hlučná převodovka

Dobrý den,
    na Pandě 1,2 mám tč. asi 600 km, vše OK, ale rozčiluje mě kvílení převodovky. Přestanu ji slyšet až na 5ku. Protivně intenzivní je zvuk při trojce. Nevím, je to normální při záběhu?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…