Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 14.08.09  21:59

« Panda

Tak jsem dnes pokořil v italském mini "vehiklu" 180.000 km. nevím jestli mám mít radost, nebo plakat, že v tom ještě jezdím. Ale všechna čest, motor má stále všechny koně a je divný že mě v autě stále nic nerachtá ;-) . Takže kupujte Pandy než dojdou a než vymyslí nějakej upgrade k horšímu. A co mě utvrzuje v tom že jsem koupil dobře ? auto má mechanický ( pro technoidy - zastaralý ) ovládání plynu, kde mám alespoň trochu kontrolu nad motorem, všechno funguje a ještě mě baví s ní jezdit.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 28.07.09  11:31

« Re: kola

Hlavně nebrat "Made in CHINA" nebo "P.R.C." Kup renomovanou značku - tak jak jsi si vybral, nejlepší je zkusit na autě, aby sedělo ET a průměr středu, potom délku šroubů ( aby jsi je nemusel kupovat delší - spíš asi budeš, protože na plechy jsou krátký ) takže počítej + litr na šrouby.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.09  11:28

« Re: kola

Zdravim, koukni na stránky www.pneualu.cz, myslim, že vybereš víc a za lepší ceny, mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti, kupoval jsem u nich sady do firmy na auta a super
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.09  10:22

« kola

Ahoj, kamarád řeší koupi kol na své punto, já na svou Pandici :-)
    Přemýšlím o těchto, moc se v tom ale nevyznám, co si myslíte o té značce?

[odkaz]

Díky moc všem předem
    :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 20.07.09  21:48

« Re: Technická kontrola

Musíš na STK nejpozději v den který je uveden ve velkém TP, známka je orientační, "P" můžou při kontrole zavolat na dispečink, kde jim řeknou i den, do kdy ti platí STK.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 20.07.09  08:17

« Technická kontrola

Zdravím, mám na Pandě označený nálepky, že na STK musím v černu 2010. Musím na kontrolu již v květnu nebo stačí libovolný den v červu 2010? Jde o to, že tam není vyznačen den, ale pouze měsíce. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 13.07.09  13:32

« Re: záběh Pandy a hlučná převodovka

Neboj se, motor má omezovač, cca 6300 ot, 5° tam ani omylem nevyženeš. Motor lze přetočit jen mechanicky, např ve 120 místo 4° dát 2°, tohoto dosáhnou jen opravdoví guru a mistři v oboru. K tomu vytí, zajeď do autosalonu, půjč si předváděčku a zkus to na jiné, mě nic NEVYJE, vyju leda já při mrzkém zrychlení na 100.
  • « 00 Reagovat !

foto Ma007

Ma007 12.07.09  20:51

aspoň vidíš ako šialene ti premeriava tachometer :-) Viac ako 160 km/hod real si 100% nemal.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 12.07.09  20:34

No mám rekord na dálnici, mírně z kopce s větrem v zádech 182 Km/hod za hodinu s Pandou 1.1 aktive. Nevím, asi nemá Panda omezovač.

Pochopitelně už jsem to víckrát nezkoušel, přeci jenom mám v techničáku max. 150 km/h
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.09  14:48

>:D ....se divíš???...Taky bych ječela >:D ...otáčkoměr taky nemám, zpočátku jsem ho dost postrádala...blbej zvyk z předchozích aut, ale nakonec mi došlo, že ani nevím nač je :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 11.07.09  14:37

No jednou se mi to povedlo, nevím kolik točil motor, nemám otáčkoměr, ale ječel jako pominutý.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.09  19:39

Bože...to je jen tvůj odhad, nebo si ji fakt vytočil na trojku na 140 km/h???? 8-s...Jinak mám asi divnou Pandičku, je tichá, jen si tak tiše ševelí...Jediné co bych jí vytkla je, že při těch 140km/h postrádám rychlost č.6
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.07.09  18:29

A tzv. "Vytí" na trojku při nižších otáčkách je běžné u většiny aut s manuální převodovkou. Dělal to už i legendární Trabant. Když na trojku motor vytočíš, tak "vytí" zmizí ne?
    Nevím čím je to, ale je fakt že trojka u většiny aut je dlouhá...můžeš se na ní i rozjet a Panda na ní udělá i 140 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.07.09  18:24

Ale to fakt není chyba. Snad si nemyslíš, že motor a převodovka půjdou bezhlučně? Každý agregát se nějak akusticky projevuje, žádný nemá stejný zvuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.09  20:53

S tím vytím převodovky se s přibývajícími kilometry nic nemění. Nejhorší je trojka. Auto by jinak bylo tiché. Chca nechca holt budu muset zajet do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 07.07.09  15:26

No já tedy nic "nezdravého" z motoru a z převodovky neslyším. Naopak, zvuk motorů Fire je docela příjemný.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.09  22:29

Mám to samý začalo to tak asi od 1700km na trojce a pak zhruba od 6500km i na 4ce -délají to vyšší otáčky při jízdě-.Při gar.prohlídce se mnou technik Pandičku projel a zdělil mi během jízdy že je tento zvuk normální. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.09  18:31

« Re: Držák na kola

jjj....veselé a hravé autíčko :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 26.06.09  16:37

S Pandou se dá je i na hraně, samozřejmně že se naklání, je to komfortní auto do města, o to je s ní větší sranda. Já se snažím rychlostní limity nedodržovat jak to jen jde.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.09  12:52

to asi naklání...vždy sedím uvnitř, tak to nepozoruji :-)...Přesne proto si myslím, ze je to autíčko pro ženský....nemaj takový nároky :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…