Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
gtv6 14.08.09 21:59
« Panda
Tak jsem dnes pokořil v italském mini "vehiklu" 180.000 km. nevím jestli mám mít radost, nebo plakat, že v tom ještě jezdím. Ale všechna čest, motor má stále všechny koně a je divný že mě v autě stále nic nerachtá ;-) . Takže kupujte Pandy než dojdou a než vymyslí nějakej upgrade k horšímu. A co mě utvrzuje v tom že jsem koupil dobře ? auto má mechanický ( pro technoidy - zastaralý ) ovládání plynu, kde mám alespoň trochu kontrolu nad motorem, všechno funguje a ještě mě baví s ní jezdit. -
gtv6 28.07.09 11:31
« Re: kola
Hlavně nebrat "Made in CHINA" nebo "P.R.C." Kup renomovanou značku - tak jak jsi si vybral, nejlepší je zkusit na autě, aby sedělo ET a průměr středu, potom délku šroubů ( aby jsi je nemusel kupovat delší - spíš asi budeš, protože na plechy jsou krátký ) takže počítej + litr na šrouby. -
gtv6 13.07.09 13:32
« Re: záběh Pandy a hlučná převodovka
Neboj se, motor má omezovač, cca 6300 ot, 5° tam ani omylem nevyženeš. Motor lze přetočit jen mechanicky, např ve 120 místo 4° dát 2°, tohoto dosáhnou jen opravdoví guru a mistři v oboru. K tomu vytí, zajeď do autosalonu, půjč si předváděčku a zkus to na jiné, mě nic NEVYJE, vyju leda já při mrzkém zrychlení na 100. -
"-- skrytý --" 09.07.09 19:39
« Re: záběh Pandy a hlučná převodovka
Bože...to je jen tvůj odhad, nebo si ji fakt vytočil na trojku na 140 km/h???? 8-s...Jinak mám asi divnou Pandičku, je tichá, jen si tak tiše ševelí...Jediné co bych jí vytkla je, že při těch 140km/h postrádám rychlost č.6 -
jenik1 09.07.09 18:29
« Re: záběh Pandy a hlučná převodovka
A tzv. "Vytí" na trojku při nižších otáčkách je běžné u většiny aut s manuální převodovkou. Dělal to už i legendární Trabant. Když na trojku motor vytočíš, tak "vytí" zmizí ne?
Nevím čím je to, ale je fakt že trojka u většiny aut je dlouhá...můžeš se na ní i rozjet a Panda na ní udělá i 140 km/h. -
"-- skrytý --" 03.07.09 22:29
« Re: záběh Pandy a hlučná převodovka
Mám to samý začalo to tak asi od 1700km na trojce a pak zhruba od 6500km i na 4ce -délají to vyšší otáčky při jízdě-.Při gar.prohlídce se mnou technik Pandičku projel a zdělil mi během jízdy že je tento zvuk normální. 8-s