Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto m-z-

m.z. 24.11.09  14:34

« Re: Stěrače

Pandičku 1,2 Dynamic jsme měli 3roky 42tkm,bylo to úžasně levné auto na provoz,tak mi není jasné,proč se zabývat výměnou oleje za levnější :-O To ho měníš tak často,že za ušetřené koruny pojedeš s rodinou na dovolenou? >:D
    P.S.Jezdila s ní žena se spotřebou (průměr)okolo 6,7l,ale dálnice 160km/h,takže super.Z levných autíček je to snad ta nejlepší volba :yes:
    Gumy celoroční bych nedoporučil ani svému nepříteli,jestli jinak nedáš,budeš se klouzat na sněhu i na vodě,každého volba :no:
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 23.11.09  19:11

« Re: Stěrače

Už jsem to našel jak se to dělá
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 19.11.09  15:47

« Stěrače

Nevíte někdo jaké stěrače má Panda? Mám koupit celé nebo jenom gumičky? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 10.11.09  20:40

« Re: Svíčky

Nemusel, pokud ti neprolíná nemusíš dolévat. Více-méňe převodovka má náplň na životnost vozu. Kalkulovaná životnost u Pandy si myslím, že je 250-300 tkm nebo 10 let.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 10.11.09  18:53

Ještě něco gtv6. Máš na Pandě najeto téměř 200 tisíc. V návodu použití jsem se četl, že při 80 tisících se má kontrolovat množství oleje v mechanické převodovce. Máš s tím zkušenost? Musel jsi ho doplňovat?
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 10.11.09  17:26

Já jenom, že je na nich napsáno "Fiat"
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 09.11.09  19:10

Zapalovací svíčka Fiat neexistuje. Jsou tam NGK nebo Bosch. Typ máš napsaný v knize údržby.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 09.11.09  18:57

« Svíčky

Zdravím, je možné používat v Pandě 1.1 jiné zapalovací svíčky, než originál Fiat?
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 06.11.09  17:49

« Re: Olej v Pandě

Hmm, myslel jsem, že je to cena litr...sory..to je super cena. Tak na ten filtr musí být speciální nástroj?

Tak to raději nechám odborníkům. 700 korun není mnoho
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.11.09  22:18

Tak nevím máš tam bandasku 4L za 400,- což je kak píšu 100/L, já kupuju tohle [odkaz] - na vaně je 12-ka imbus a filtr sundáš vercajkem na sundávání filtru. Návod ti psát nebudu sežeň někde na youtube video, na všech autech vesměs stejný, liší se tu umístěním filtru, vypoušťáku a nalévacího hrdla.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.11.09  20:22

Tak poraď jak se mění olej v Pandě :-) Dole jsem na olejové vaně objevil nějaký šroub, kterým se asi vypouští starý olej. Není ovšem úplně na dně vany, ale trochu stranou. Horší je to ale s olejovým filtrem, tam jsem nenašel žádný šroub, kterým by se filtr uvolnil a vysunul. Tak nevím... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.11.09  07:46

Asi máš pravdu :-( Ale ten tvůj olej není právě levný) viz: [odkaz]

A jinak...měnit si sám olej..nevím je tady hodně otázek. Jak se dostat pod auto? Nemám zvedák ani šachtu v garáži. A to nepočítám "co se starým olejem"

Ona ta sleva není zas tak špatná. Platil jsem za dvě pneumatiky na Pandu přesně 1704 korun, a to včetně práce, což je zutí starých gum, montáž nových, závaží, vyvážení.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.11.09  22:14

V udržbě - tzn. knížka k autu, máš napsáno Selenia 20K což je olej 10w/40, jezdím na Sunoco 10W/40 SL/CF za 100 kč litr, kluby bestdrive apod. u mě nemají šanci. Myslím, že každý průměný uživatel vozu s trochou technického umu si olej na autě musí vyměnit sám. Samozřejmně pokud máš prachy, tak selenia super gold s kafem od pěkné sekretářky a masáží zad dostaneš v každém super fiat servisu a olej za 2 tisíce máš vyměněn do půl hodiny. Přeber si to jak chceš.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.11.09  16:41

« Olej v Pandě

Zdravím, je možné používat v Pandě 1.1 40KW jiný olej (levnější) než je plná syntetika v podobě oleje Selenia Gold, který mi davají pravidelně v autorizovaném servisu? Dnes jsem byl pro dvě pneumatiky v Contitrade Písek, kde mění také olej a hrozně se divili, že mám v Pandě plně syntetický olej. Dokonce mi spočítal, že výměna oleje včetně filtru a práce u nich stojí něco málo přes 700 korun (se slevou klubu Bestdrive). Dik za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 03.11.09  20:30

« Re: Celoroční pneumatiky

Prostě se přepálilo vlákno, ranou pod napětím se opět spojilo. Vyměň obě. Postup je v údržbě.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 03.11.09  17:59

Už svítí :-) Stačilo ťuknout rukou do světla. Asi špatný kontakt. Možná rozeberu světlomet, ale mám z toho obavy, nikdy jsem to nědělal a ani neznám postup.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 02.11.09  18:55

Za tu žárovku bych auto prodal, co s takovým krámem, jen 72500 km je je hrůza ......... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 02.11.09  18:22

Takže fajn, ptal jsem se a všechny celoroční pneu mají označení M+S...údajně. Napsal mi to člověk z webu "nejlevnejšípneu.cz"

Jo a jinak najeto k dnešnímu dni 72500 km. A přestala mi svítit levá parkovací žárovka :-(
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 01.11.09  08:46

Dík. mud and snow (bláto a sníh)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 31.10.09  22:29

Pokud celoroční pneu mají na bočnici nápis M+S mud and snow, tak mužeš mít jedny gumy celý rok. Zákon, ale nepíše jak má být nápis proveden, takže bílá fixa ? ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…