Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
gtv6 05.11.09 22:18
« Re: Olej v Pandě
Tak nevím máš tam bandasku 4L za 400,- což je kak píšu 100/L, já kupuju tohle [odkaz] - na vaně je 12-ka imbus a filtr sundáš vercajkem na sundávání filtru. Návod ti psát nebudu sežeň někde na youtube video, na všech autech vesměs stejný, liší se tu umístěním filtru, vypoušťáku a nalévacího hrdla. -
jenik1 05.11.09 20:22
Tak poraď jak se mění olej v Pandě :-) Dole jsem na olejové vaně objevil nějaký šroub, kterým se asi vypouští starý olej. Není ovšem úplně na dně vany, ale trochu stranou. Horší je to ale s olejovým filtrem, tam jsem nenašel žádný šroub, kterým by se filtr uvolnil a vysunul. Tak nevím... :-( -
jenik1 05.11.09 07:46
Asi máš pravdu :-( Ale ten tvůj olej není právě levný) viz: [odkaz]
A jinak...měnit si sám olej..nevím je tady hodně otázek. Jak se dostat pod auto? Nemám zvedák ani šachtu v garáži. A to nepočítám "co se starým olejem"
Ona ta sleva není zas tak špatná. Platil jsem za dvě pneumatiky na Pandu přesně 1704 korun, a to včetně práce, což je zutí starých gum, montáž nových, závaží, vyvážení. -
gtv6 04.11.09 22:14
V udržbě - tzn. knížka k autu, máš napsáno Selenia 20K což je olej 10w/40, jezdím na Sunoco 10W/40 SL/CF za 100 kč litr, kluby bestdrive apod. u mě nemají šanci. Myslím, že každý průměný uživatel vozu s trochou technického umu si olej na autě musí vyměnit sám. Samozřejmně pokud máš prachy, tak selenia super gold s kafem od pěkné sekretářky a masáží zad dostaneš v každém super fiat servisu a olej za 2 tisíce máš vyměněn do půl hodiny. Přeber si to jak chceš. -
jenik1 04.11.09 16:41
« Olej v Pandě
Zdravím, je možné používat v Pandě 1.1 40KW jiný olej (levnější) než je plná syntetika v podobě oleje Selenia Gold, který mi davají pravidelně v autorizovaném servisu? Dnes jsem byl pro dvě pneumatiky v Contitrade Písek, kde mění také olej a hrozně se divili, že mám v Pandě plně syntetický olej. Dokonce mi spočítal, že výměna oleje včetně filtru a práce u nich stojí něco málo přes 700 korun (se slevou klubu Bestdrive). Dik za odpověď.
P.S.Jezdila s ní žena se spotřebou (průměr)okolo 6,7l,ale dálnice 160km/h,takže super.Z levných autíček je to snad ta nejlepší volba :yes:
Gumy celoroční bych nedoporučil ani svému nepříteli,jestli jinak nedáš,budeš se klouzat na sněhu i na vodě,každého volba :no: