Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 17.01.10  11:53

« Re: chyba

Jen piš ať to tady ožije :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 17.01.10  11:52

« Re: Převodovka

Podle mně i z Punta a jiných Fiatů, ten motor je z 80 let včetně převodovky.

gtv6 bude vědět víc ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.10  10:30

« Převodovka

Neví někdo, zda se dá nahradit převodovka Pandy 1.2 za jinou z jiného Fiatu ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.10  18:57

« chyba

aha.. koukám.. sekl jsem se trošku v období příspěvků, na které jsem reagoval >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.10  18:53

« Re: Svíčky

Fiat na nich napsaný je, ale když si tu svíčku prohlédnete blíže a detailněji, uvidíte, že je tam někde vyražené NGK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.10  18:52

« Re: Svíčky

jasně, že lze použít i jiné svíčky. já jsem je nedávno měnil za Denso Iridium. Ale asi jsem jen naletěl marketingu. Spotřeba nebo výkon rozdílný není znát. Jediné, co opravdu jde poznat, je odezva motoru po sešlápnutí plynu. To asi dělá ta velikost jiskřiště nebo co já vím. Co se týče výměny oleje... já jsem jej vyměnil s pomocí ruky a i s její pomocí zase natočil nový:) takže není třeba žádných nástrojů.
  • « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 05.12.09  17:03

« Re: Olej Selenia Gold

Originál síce na Oleje.cz, ale áno...

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 05.12.09  15:24

Myslíš tohle:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 04.12.09  20:59

ŽIADEN olej nie je na 100 % syntetický, aj keď výrobcovia píšu na fľaše kadečo...

A delenie olejov na plnú syntetiku, polosyntetiku a minerál je vec patriaca dávno do histórie, odporúčam nájsť si na webe Mazivářske mýty...
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 04.12.09  20:22

polosyntetika.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 04.12.09  19:23

« Olej Selenia Gold

Zdravím, v autorizovaných servisech Fiat lejou do Pandy olej Selenia Gold. Je tento Olej polosyntetický nebo plně syntetický? Specifikaci má: SAE 10W-40, API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, MB 229,1,
    VW 502,00 - 505,00

V popisu na stránce [odkaz] je psáno toto:

"Motorový olej se dvěma syntetickými bázemi a jednou minerální"

Podle mě to tedy není plně syntetický olej.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 30.11.09  20:34

« Re: Olejový Filtr

Olejový filtr lze i povolit šroubovákem. Vezmeš kladivo a natlučeš ten největší šroubovák skrz filtr a pak ho povolíš, bohužel někdy je to nutný (prostě se zapeče haj** ). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 30.11.09  20:26

« Re: Silent blok

K pneumatikám, letní pneu jsou stavěny na max. trakci na suchu v +25°C a zimní na sněhu v -5°C, tak proto rozdíl. 2 letá bez počtu, ale ne na podvozek. Pokud budeš chtít uznat záruku na podvozek, nebo cokoliv jiného co není adekvátně vadné z výroby a můžeš poškodit sám, tak do servisu přijede akreditovaný znalec z Fiatu ČR a ten se k tomu vyjádří zda ti to opraví zdarma, nebo s tvojí účastí nebo neopraví. Silenblok bude mlátit a víc mlátit a mlátit jako prase a pak se urve, většinou auto ujede i 20 tkm než to lehne k.o. Olej pokud použiješ stejné specifikace např. 10w/40 a různých výrobců můžeš mísit bez problémů a vlivu na motor. Nejvíce problémů je když si někdo koupí ojetý krám s 250 tkm a pro "lepší power" začne do motoru který jezdí na polosyntetiku nebo minerál, rvát plnou syntetiku. pak se urvou nějaký ty "karbóny" ucpu mazací kanálky ( ty mají i 1-5 mm v průměru ) pak to lehne na klice, turbu, apod....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.09  07:40

Díky moc za radu! Přesně jak píšeš, auto plave více od přezutí! To ale nechápu, vždyť by měli mít lepší přilnavost, ne?
    S tou zárukou u Pandy nevím….. Je 2-letá bez počtu Km, ale je pravda, že by se asi těžko prokazovalo, že je to od výroby a ne třeba od díry na cestě. Takže letím ke známému. Můžu se ještě zeptat jak moc odstranění závady na Silentbloku spěchá? (Přiznávám, že už na tom jezdí m skoro měsíc…..:-( Prostě laik má strach, aby jakýkoliv „neautorizovaný zásah“ neudělal více škody než užitku….
    Teď třeba hodně přemýšlím podle Tvé rady měnit olej jinde a jiný než originál v originál servisu. Setkal jsem se s názorem, že přechod na jiný olej může uvolnit usazeniny toho předchozího. Prý by se mělo použít něco jako „poplachový“ olej. Co ty na to? A co přejít na plně syntetický ale levnější olej?
    Amatér předem moc děkuje za odpovědi!
  • « 00 Reagovat !

foto m-z-

m.z. 29.11.09  18:07

Možná půjde rukou,když ne,klíč koupíš na každé pumpě.Promiň,ale s Tvými znalostmi mechniky,bych se rozhodně sám do ničeho nepouštěl,aby sis nakonec ještě pořádně nevydělal ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.11.09  13:08

Jde to rukou nebo je nutný pro povolení speciální klíč.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 29.11.09  13:02

klasicky doleva.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 29.11.09  08:53

« Olejový Filtr

Zdravím, chci se zeptat Gtv6, na kterou stranu se u Nové Pandy 1.1 povoluje olejový filtr. Je to jako klasický šroub (takže doleva) nebo je to opačně?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 25.11.09  22:04

Tak si myslím, že tvůj známý ti dluží vysvětlení co povoleného viděl. To že ti panda plave, bývá často způsobeno zimními pneu v kombinaci s teplým počasím ( plavou mě nyní nějak všechny auta ). Povolený silentblok - za tím se může skrývat kde co, od povoleného šroubu silentbloku, přes vymačkaný silentblok, atd. Na rameni jsou silentbloky 2 + 1 čep, pokud máš stabilizátor, tak k tlumiči máš tyčky stabilizátoru a stabilizátor je taky uložen v gumě. Pak jsou tam silentbloky motoru a převodovky. Laikovi se to vysvětluje těžko. Zavez ji známému ať to dá do kupy. Uvědom si že záruka u Fiatu na podvozek je cca 15 - 20 tkm, což je asi u každé automobilky. Takže si nemaluj, že na záruku něco dostaneš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.09  17:01

« Silent blok

Vážení spolupandisti a nejenom, můžete mi prosím poradit jak „objektivně“ zkontrolovat silent blok (levý přední-asi u kola)? Před vypršením záruky jsem zajel za jedním známým ať mi na auto koukne. Vše (něco) prošel a hlásil povolený silent blok. Hned při kontrole po 60 000 jsem to v servisu hlásil ale prý nic nenašli. Pak jsem předělával Pandu na plyn a zkusil se zdejšího mechanika přeptat - uchopil kolo a tvrdil, že je vše OK…… Poradíte prosím laikovi, kde je pravda? Jak to zjistit? Prozatím nemám důvod nikomu nevěřit. Je ale pravda, že se mi poslední dobou zdá, že mi Panda trošku plave.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…