Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 06.05.10 16:07
« Re: Nováček mezi Panďáky
K tomu nanesení vazelíny na tlumič výfuku: jak se na to tváří v servisu? A nemůže být pak nějaký problém se zárukou?
A když se vrátím k té ochraně vazelínou - někde jsem četl, že je dobré na nové těleso tlumiče přihladit obyčejný alobal - prý se pak k němu doslova připeče a působí jako nerez ochrana. -
jenik1 06.05.10 07:53
« Re: Nováček mezi Panďáky
No já používám na mazání pantů a podobně olej ve spreji Sikal 91 s obsahem silikonu, navíc tenhle sprej lze nastříkat i na bočnice pneumatik, které pak vypadají dobře a odpuzují vodu. Lze jím ošetřevat i všechna gumavá těsnění..okna apod. Víčko nádrže mám také nezamčené již od výroby...tak jsem to koupil.
S těmi šrouby, to jsem taky netušil, že to drží jenom jeden šroub. Který to je? Je to nějak označené?
Jinak bych ti doporučoval natřít zadní bubny, které reznou. Stačí černá syntetická barva na kov. Přední diskové bych nenatíral, kvůli lepšímu odvodu tepla. Když jsem sjížděl z Grossglokneru (vysokohorské placená silnice v Rakousku) tak se na přední rávek nedalo ani sáhnout.
Výfuk...mně se osvědčilo nanést na tlumič vzadu vazelínu, hlavně do záhybů v předu a vzadu tlumiče. Vazelína se zapeče a dokonale izoluje kov. Pandu mám 4 roky a výfuk jako nový...žádná koroze. To samý jsem udělal i na úchytech výfuku na podvozek. -
"-- skrytý --" 05.05.10 18:55
« Nováček mezi Panďáky
Ahoj, mám čerstvě novou Pandu (1.2 Dynamic) :-). Mám pár dotazů: a) je tam třeba něco mazat? (nemyslím motor, ale panty, závěsy apod.) b) je normální, že není zamykací víčko nádrže? c) na discích kol jsou originální poklice Fiat a jsou chycené šrouby - pokud je chci sundat (ty poklice), musím povolit všechny šrouby a tudíž také musím mít auto na zvedáku aby uvolněné kolo neupadlo? Nebo tu poklici drží třeba jen šrouby dva?