Nová PANDA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
-
"-- skrytý --" 21.05.10 12:32
« kontrolčička
Ještě mám jeden dotaz :-|...čas od času se mi na přístrojovce rozsvítí červená kontrolka s malým visacím zámečkem. V manuálu sem vyčetla, že je to uzamykání nádrže. Nádrž mám stále zamčenou, protože jinak bych se nerozjela, klíčky mám na jednou kroužku a bez otočení klíček z nádrže nevyndám. Neví někdo, kde přesně je čidlo pro tuto kontrolku, a proč se mi rozsvěcuje??? -
"-- skrytý --" 21.05.10 12:27
« Re: Pokuta
Tak toto už se neděje jen v Týně, ale i v Písku (a určitě i jinde). Souhlasím s pokutováním za špatné parkování v místech, kde špatně zaparkované auto znepříjemňuje, nebo zamezuje plynulosti provozu, ale jsou případy, kde nikomu v ničem nebráním a fakt není kam to postavit a myslím, že ze strany strážníků je to jen "buzerace" a co se týče těch udavačů, měli by si vymyslet nějakou smysluplnější činnost 8-s -
"-- skrytý --" 21.05.10 12:22
« Re: Re: Řazení a spojka
Ahoj...že se vám do toho míchám, ale to s tou spojkou mě docela zajímá. Mým, asi milným názorem je, že se to bude v každém autě maličko lišit, páč každá spojka plně zabírá v jiné poloze. Při běžné jízdě taky nešlapu spojku až na podlahu, když vím, kolik mi k plynulému přeřazení stačí (u rozjezdu a hlavně u zpátečky- kde se mi osvědčuje, úplně vyšlápnout spojku a nejprve neutrál, pak znovu úplně sešlápnout a zpátečku, a i přesto pokud stojím z kopečka, stejnak se povede, že tam hned neskočí- je to jiné). Bohužel mám hrozný zlozvik, kterého se nemůžu zbavit, že při brždění z vyšší rachlosti vyšlápnu spojku, zařadím neutrál a spravnou rychlost tam zařadím až při dobrždění, čímž si prý likviduju úspěšně brzdy :'-( ...u mne vidím problém v tom, že mám krátké nožičky a došlápnutí až na podlahu je moc namáhavé 8-s -
"-- skrytý --" 18.05.10 21:56
Naprostej souhlas. Pro potvrzení skus u pindi nedošlápnout spojku až na podlahu při řazení zpátečky (tam není synchron, kterej by Tě jinak zachránil a i určitě i běžně zachraňuje!) a poslouchej odezvu! Myslím, že ji nepřeslechneš a i na řadicí páce jasně ucítíš! Hoj. -
jenik1 18.05.10 17:53
« Pokuta
Včera jsem dostal v Týně nad Vltavou pokutu 1000 korun za špatné parkování. Měšťáci tam mají "bonzáckou" tel. linku 800 152 252 na kterou mě někdo udal. Prý tam může volat každý, kdo vidí ve městě nějakou špatnost. Strážník byl protivný a když jsem se ho zeptal jak se jmenuje tam mi ještě vydadal s ním, že mi klidně může napařit 2000 korun. Až tam pojedete pozor!!!
Na bloku je přitom napsáno, že by tam mělo být uvedeno jeho jméno, příjmení a funkce. Je tam pouze nečitelný podpis. -
gtv6 16.05.10 01:50
Tím, že zešlápneš spojku na podlahu, rozpojíš předovoku od motoru a dáš jí dost času, aby se sesynronizovaly hřídele, máš vždy jistotu, že nepůjdeš přes zuby. Což při šlapání na půl cesty rozhodně nemáš a může tam zůstávat zbytkové tření ( prostě nějaké šudlání lamely o přítlačák nebo setrvák co od oka nohou na pedálu neodhadneš ), které pak dohání synchrony na rychlostech. Prostě, spojku až na podlahu v každém případě.