Nová PANDA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 23.05.10  15:41

« Re: První mytí karosérie

Ručne to môžeš umývať aj v deň kúpy. A kefy ti to poškriabu aj keď bude tvrdnúť rok...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.10  21:54

« První mytí karosérie

Ahoj, kdy a jakým způsobem je dobré poprvé umýt karosérii nového auta? Kdysi bývalo, že se u nového auta muselo nějakou dobu čekat, než úplně vytvrdne lak, či tak nějak, ale dnes je to s auty asi už jinak... Co prosím poradíte?
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 22.05.10  21:46

« Re: hasicarna

2,5 L - standartní - friťák ;-) ( myšleno množství )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.10  18:51

Diky za upresneni- koupim si 4l a snad to klapne :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 22.05.10  11:35

Mám 1.1 motor a dávají tam 3 litry
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.10  09:25

« hasicarna

Kolik budu potrebovat prosim pro typ PANDA 1,2 DYNAMIC (rv.2007) - litru oleje na vymenu? Dik za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  19:20

« Re: kontrolčička

no...tak to sem ten manuál asi naštudovala špatně 8-s ...no výsledek je jedinej....Panda půjde do servisu a tam se s tím snad poperou...jinak díky za reakci ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 21.05.10  19:11

« Re: Re: Řazení a spojka

tyčka stabilizátoru = 500 / kus, musíš obě. kup kvalitu - origo díl fiat.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 21.05.10  19:10

zámek na palubovce, ukazuje že ŘJ špatně načetla kód z klíče, občas mi to taky ukáže, ale auto jede neřeším. Pravděpodobně cívka u spínačky špatně načetla klíček, třeba kvůli elektromag. rušení interferenci. Pokud bude svítit často = do servisu = vyměnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  16:58

Má Panda taky neměla, ale dokoupila sem víčko s klíčkem, proto je mi divný, ža ta kontrolka sem tam svítí, když zamykání tam původně nebylo :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  16:56

No...já mám najeto jen 37 tisíc a nějak problém tam asi bude, občas mi tluče v pravém předním kolečku, nevím co to je, jestli čep nebo něco jiného, budu muset do servisu, aby se to vyřešilo 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 21.05.10  13:29

No já bych se toho "ničení" brzd tolik nebál, mám najeto 85 tisíc a brzdový destičky mám ještě dobrý a to občas jezdím "brzda-plyn."
    To, že by se u Pandy zkroutily brzdové kotouče se zdá málo pravděpodobné.
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 21.05.10  13:24

Tak to jedině odpoví gtv6, protože moje Panda zamykání nádrže nemá :-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  12:32

« kontrolčička

Ještě mám jeden dotaz :-|...čas od času se mi na přístrojovce rozsvítí červená kontrolka s malým visacím zámečkem. V manuálu sem vyčetla, že je to uzamykání nádrže. Nádrž mám stále zamčenou, protože jinak bych se nerozjela, klíčky mám na jednou kroužku a bez otočení klíček z nádrže nevyndám. Neví někdo, kde přesně je čidlo pro tuto kontrolku, a proč se mi rozsvěcuje???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  12:27

« Re: Pokuta

Tak toto už se neděje jen v Týně, ale i v Písku (a určitě i jinde). Souhlasím s pokutováním za špatné parkování v místech, kde špatně zaparkované auto znepříjemňuje, nebo zamezuje plynulosti provozu, ale jsou případy, kde nikomu v ničem nebráním a fakt není kam to postavit a myslím, že ze strany strážníků je to jen "buzerace" a co se týče těch udavačů, měli by si vymyslet nějakou smysluplnější činnost 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  12:22

Ahoj...že se vám do toho míchám, ale to s tou spojkou mě docela zajímá. Mým, asi milným názorem je, že se to bude v každém autě maličko lišit, páč každá spojka plně zabírá v jiné poloze. Při běžné jízdě taky nešlapu spojku až na podlahu, když vím, kolik mi k plynulému přeřazení stačí (u rozjezdu a hlavně u zpátečky- kde se mi osvědčuje, úplně vyšlápnout spojku a nejprve neutrál, pak znovu úplně sešlápnout a zpátečku, a i přesto pokud stojím z kopečka, stejnak se povede, že tam hned neskočí- je to jiné). Bohužel mám hrozný zlozvik, kterého se nemůžu zbavit, že při brždění z vyšší rachlosti vyšlápnu spojku, zařadím neutrál a spravnou rychlost tam zařadím až při dobrždění, čímž si prý likviduju úspěšně brzdy :'-( ...u mne vidím problém v tom, že mám krátké nožičky a došlápnutí až na podlahu je moc namáhavé 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 20.05.10  09:04

U zpátečky rachotí zuby i když spojku došlápneš. V návodu na používání Pandy je psáno, že se má před zařazením zpátečky několik vteřin počkat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.10  21:56

Naprostej souhlas. Pro potvrzení skus u pindi nedošlápnout spojku až na podlahu při řazení zpátečky (tam není synchron, kterej by Tě jinak zachránil a i určitě i běžně zachraňuje!) a poslouchej odezvu! Myslím, že ji nepřeslechneš a i na řadicí páce jasně ucítíš! Hoj.
  • 00 Reagovat !

foto jenik1

jenik1 18.05.10  17:53

« Pokuta

Včera jsem dostal v Týně nad Vltavou pokutu 1000 korun za špatné parkování. Měšťáci tam mají "bonzáckou" tel. linku 800 152 252 na kterou mě někdo udal. Prý tam může volat každý, kdo vidí ve městě nějakou špatnost. Strážník byl protivný a když jsem se ho zeptal jak se jmenuje tam mi ještě vydadal s ním, že mi klidně může napařit 2000 korun. Až tam pojedete pozor!!!

Na bloku je přitom napsáno, že by tam mělo být uvedeno jeho jméno, příjmení a funkce. Je tam pouze nečitelný podpis.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 16.05.10  01:50

Tím, že zešlápneš spojku na podlahu, rozpojíš předovoku od motoru a dáš jí dost času, aby se sesynronizovaly hřídele, máš vždy jistotu, že nepůjdeš přes zuby. Což při šlapání na půl cesty rozhodně nemáš a může tam zůstávat zbytkové tření ( prostě nějaké šudlání lamely o přítlačák nebo setrvák co od oka nohou na pedálu neodhadneš ), které pak dohání synchrony na rychlostech. Prostě, spojku až na podlahu v každém případě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…