dovoz auta z UK
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
-
« Re: dovoz auta z UK
Pokud to je vozidlo spadající do kategorie veteránu, no problem. A to i plně chápu.
Pokud je to nějaká plečka z 90. let, běžne prodávaná v evropě tam nechápu na co to tahat z GB a eště k tomu s volantem na špatný straně :D-
"-- skrytý --" 09.06.2006 09:58
« Re: Re: dovoz auta z UK
Přiznám se, že tomu nějak nerozumím: Jak, volant na levé straně? Vždyť pro levostranný provoz je volant na pravé straně a osobně silně pochybuji, že v UK jezdí "plno" aut s volantem vlevo - alespoň jsem tam kromě francouzských turistů s vlastními vozy žádná taková nikdy neviděl...
A kromě asymetrických světlometů "naopak" mají tamní auta "naopak" i stěrače, vnější zpětná zrcátka, zadní mlhovky vs. couvačky a možná i jiné věci...-
"-- skrytý --" 09.06.2006 10:34
« Re: Re: Re: dovoz auta z UK
Spíš bych tipnul, že onoho dotazovače zase nadchnul nějaký inzerát za super cenu, kde se píše, jak se nějaký němec odstěhoval do Anglie a z toho důvodu prodává auto a blabla, prostě ten klasický pár let starý podvod, co jich je na mobilech či scoutu hafo. A nebo si plete levou a pravou stranou a nadchly jej ceny tamních pixel s volantem na té špatné straně, které se sem pravda houfně vozí na díly, ale které většinou na nic jiného vhodné nejsou, vzhledem k tomu, v jakém jsou stavu. Koupit tam pěkné auto, jako perspektivní a nepoškozené, odvézt jej sem, tady přestavovat na levostranné řízení a přihlašovat je v 99% případů finanční nesmysl jak noha. Pár těhle aut jsem měl na díly, takže odlišnosti a nutné věci u nich znám do detailu, a dovozce co mi to tu tehdy shodil si jedno takové auto tehdy zkušebně přestavěl a přihlásil - a důrazně mě před tím varoval, že takovou pí*ovinu už nikdy neudělá. A to to byl zárověň vrakáčista a měl na to prakticky všechny díly "zadarmo" - i tak to byla ale zoufalá ztráta času, na té práci... Pokud je někdo nezaměstnaný, šíleně se nudí a chce si to poskládat doma sám, tak dejme tomu (a ten výsledek teda asi bude vypadat), ale pro někoho, pro koho má čas aspoň nějakou cenu, je to totálně mimo mísu. -
« Re: Re: Re: dovoz auta z UK
mitsi_no to že v GB jezdí plno aut s levostrannym bych taky neřekl, ale dost jich tam je. konkrétně v manchesteru, kde částečně žiju a pracuju je třeba dost TTček a jiných sportovnějších a sportovních aut a jezdí tam i dost amerik s levostrannym. Při troše hledání lze pak i v bazarech narazit na levostranný řízení a ceny jsou velmi velmi solidní. Kuriozitou bylo nedávno viděné levostranné Audi Coupé 2,8 quattro r.v. 94 na chorvatských notách ve velmi dobrém stavu za Ł990 :?
-
-
-
lorenzlubos 18.06.2006 12:53
Bez nadpisu
okrem stieracov, svetiel......aj celne sklo! Mozno to uz neplati, ale pri Skode 1000 MB platilo. V nejakej knihe sa to pisalo -
"-- skrytý --" 18.06.2006 13:01
Omyl pánové
Mitsi:
Omyl, auta s kontinetálním řízením jsou v UK v módě!!!! Ano, přesně tak, stává se to módou tím spíše, že řada Angličanů jezdí velmi často na kontinent.
Mí známí a přátelé mají řadu aut s volantem vlevo. Tudíž v bazarech musí být řada aut ke koupení a asi levněji než s volantem vpravo. -
"-- skrytý --" 21.06.2006 09:13
Bez nadpisu
Pokud vím, hrubágo (viz. fórum Subaru) dovezl auto z Japonska s řízením na druhé straně a nezbylo mu nic jiného, než to přestavět, protože jinak bylo vozidlo nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a nešlo to ani nijak zařídit. Investice do přestavby toho Lanceru Evo V byla kolem 100.000 Kč a nějakou dobu to trvalo (nejen světla, ale např. celá přístrojovka, části řízení, adaptace na pedály, el. průchodky, atd.).
Dovoz z Japonska se podle jeho názoru i přes to docela vyplatí, a to zejména u modelů, které se v Evropě buď neprodávaly vůbec, nebo je jich tady velmi málo (Lancery Evo, Imprezy STi Type-R, Nissan Skyline, Honda NSX, Acura, atd.). Auta jsou prý v perfektním stavu a nejsou ani drahá. U dovozu z GB bych byl ale mnohem opatrnější, protože je potřeba vzít do úvahy po čem ta auta jezdí a průměrný stav anglického auta je dost zoufalý (hlavně podvozkově). Takže pokud se nejedná o vysloveně exotické auto, nemyslím si, že by to byl dobrý nápad.
Naopak angličané vymetají sever Itálie a skupují tamhlavně Lancie a Alfy s pohonem všech kol (jsou neuvěřitelně rychlí). Když jsem přes mobile.de prodával motor do Integraly, překvapilo mě, že asi polovina zájemců byla právě z GB. Netušil jsem do té doby, že to vůbec čtou. -
"-- skrytý --" 23.06.2006 12:27
Bez nadpisu
No jasně, ono to chce spíš opačně. Asi před rokem jsem si dopisoval s Anglánem o výměně tý svý popelnice za Lancera Evo V s nějakým drobným (fakt docela směšným) doplatkem. Integrala by se vyměnila 1:1 nebo možná by spíš doplatil on.
Ale cena spotřebních i náhradních dílů nakonec rozhodla. Kdyby mi místo tý Alfice šlohli Lancera, zbyly by mi dneska jen oči pro pláč, protože bych zpětné uvedení do rozumnýho stavu prostě nazaplatil.
Diki za rady.