Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
"-- skrytý --" 13.06.06 13:53
« Re: Re:
Bohužel (pro milovníky dieselů), 100 kW z turbokamen je úplně těch samých 100 kW, jako z benz. motoru. Z hlediska odvedené práce je to totiž naprosto totéž a event. rozdíl ve zrychlení 0-100 km/h je pouze věcí zpřevodování, hmotnosti a aerodynamiky vozidla. Navíc ztráta při jednom přeřazení není 1 s, ale podstatně méně: automobilky si vzájemně přetahují/přeplácejí testery, kteří se specializují na sprint a umějí nejlépe právě ten efektivní rozjezd z místa na 100 km/h při min. "řadicích" ztrátách (jednou jsem o tom viděl reportáž na DSF). -
matuS 13.06.06 11:54
« Re:
100kW je 100kW nech je z akehokolvek motora Vo vysledku pojdu oba rovnako. Ale ked ma niekto psychologicku barieru vytocit motor nad 3t otacok, nech berie naftu. Mne napr. vadi zvuk diesla vytoceneho nad 3t otacok, zato vysoke otacky benzinaku mojmu uchu ladia.
95kw verso 1,8vvti robi podla papierov stovku za 10,8s
100kw verso d4d to urobi za 9,4s co je dost podstatny rozdiel. Predpokladam este, ze 100km/h spravi vvti na dvojke, zatial co d4d treba radit az za tri, co je strata jednej sekundy.
Predpokladam, ze uznas, ze ten rozdiel nerobi 5kw ale prave kr.moment, ktoreho ma d4d takmer dvojnasobok. A rozdiel v dynamike sa bude radovo menit, ked obe auta zatazis.
Takze 100kw benzinovych je inych ako 100kw naftovych.
BTW vyberat auto diesel/benzin ak by bola cena a vykon uplne rovnaka by som nechcel. Asi by som sa doteraz vozil MHD, SAD a ZSR, co by som nevedel vybrat Kazdy motor ma nieco do seba. Neviem, ci mam Felixovi zavidiet, ze bude mat novu hracku, alebo ho lutovat, ze ma pred sebou tazku dilemu.
myslim ze nech sa rozhodne akokolvek, bude mat vyborne auto. -
« Bez nadpisu
100kW je 100kW nech je z akehokolvek motora ;-) Vo vysledku pojdu oba rovnako. Ale ked ma niekto psychologicku barieru vytocit motor nad 3t otacok, nech berie naftu. Mne napr. vadi zvuk diesla vytoceneho nad 3t otacok, zato vysoke otacky benzinaku mojmu uchu ladia. Jazda 150 Oktaviou TDI je pre mna vyslvene neprijemna koli hluku diesla.
BTW vyberat auto diesel/benzin ak by bola cena a vykon uplne rovnaka by som nechcel. Asi by som sa doteraz vozil MHD, SAD a ZSR, co by som nevedel vybrat >:D Kazdy motor ma nieco do seba. Neviem, ci mam Felixovi zavidiet, ze bude mat novu hracku, alebo ho lutovat, ze ma pred sebou tazku dilemu. -
matuS 13.06.06 10:51
« Re:
matuS - pises: slabe motory sa neoplati nahradzovat dizlami. IMHO 95kW v benzinovej alebo 100kW v dieselovej TCV je tiez slaby motor. Od akeho vykonu sa to podla teba oplati? Podla mna od nijakeho, ceny dieslu su nastavene vacsinou tak, aby sa pocas zivotnosti auta naklady na obe motorizacie vyrovnali. Kazdy nech si kupi, co mu vyhovuje lepsie, vyrazne neusetri ani na jednom.
ano, od tych 100kw sa uz na tym oplati prinajmensom rozmyslat. A btw - 100kw benzinovych je o dost slabsich ako 100kw naftovych.
Pre Felixa je rozdiel pri kupe 985euro, co je s dnesnym kurzom cca 35tis Sk (v SR je to 60tisic Sk). Ak ten naftak nieje dunivy alebo nejako zvukovo ci vibracne neprijemny, tak podla mna nieje o com. Zobral by som naftak. Neviem sice ako to tam je stymi cenami poistiek, to treba este zobrat do uvahy.
Ad C5 vs. 3er - porovnanvas dost nepodareny 3l benzinak (ako vsetky francuzske 3 litre) s automatom ku jednemu z najlepsich dieslov vobec. Ked sme sa zbavovali Maximy a uz nam benzin neplatila firma, nieco som s nou este najazdil, po Blave som jazdil za 9l, co som teda cumel. Ked bol benzin sluzobny, brala v meste 12-13l
ano, da sa povedat, ze porovnavam neporovnatelne, ale nakoniec pre mna to az take neporovnatelne nieje. Obe auta poskytuju mne osobne to iste. Ten bavor za polovicne prevadzkove naklady a navyse na nom nieje treba robit rozvody, ktore stali u citroena 30tisic Sk.
Co sa tyka spotreby C5, tak si myslim, ze je na svoj objem vyborna. Tiez jazdim s lahkou nohou, keby som siel normalne, tak mam o 2 litre viac. -
« Bez nadpisu
matuS - pises: slabe motory sa neoplati nahradzovat dizlami. IMHO 95kW v benzinovej alebo 100kW v dieselovej TCV je tiez slaby motor. Od akeho vykonu sa to podla teba oplati? Podla mna od nijakeho, ceny dieslu su nastavene vacsinou tak, aby sa pocas zivotnosti auta naklady na obe motorizacie vyrovnali. Kazdy nech si kupi, co mu vyhovuje lepsie, vyrazne neusetri ani na jednom.
Ad C5 vs. 3er - porovnanvas dost nepodareny 3l benzinak (ako vsetky francuzske 3 litre) s automatom ku jednemu z najlepsich dieslov vobec. Ked sme sa zbavovali Maximy a uz nam benzin neplatila firma, nieco som s nou este najazdil, po Blave som jazdil za 9l, co som teda cumel. Ked bol benzin sluzobny, brala v meste 12-13l ;-) -
« Re:
To SirAnton
Novy Avensis som vydel je pekny, taky uhladnejsi dospelejsi, kvalitne spracovane -posobilo honostne, je to auto, ktore bude mat svoje kuzlo teraz, ale aj do buducna pre rodinu aj manazerov. Auto som si prezrel, ohmatal, vyskusal si interier, posed, ale kedze nie som vlastnikom terajsieho Avensisu a nemam ho zmapovaneho v oku, tak vsetke rozdiely, zmeny som nepostrehol. Zial nebola tu moznost skusobnej jazdy, vela ludi a na 10min sa to neoplatilo. Nechal som im cislo, ze ak trosku opadne zaujem o skusobne jazdy, tak nech mi volaju a dojedname si termin. Vraj maju v jeseni uz zacat montovat nejaky novy 2.0l diesel, hm.
Ohladne poistenia sa opytam, ci je to este takym sposobom mozne platit. -
matuS 12.06.06 16:20
« Bez nadpisu
matuS - ja som s nim nejazdil, jazdil jeho majitel. Predsalen je rodeny Parizan a ja som tam bol vtedy prvy krat. Pravdou je, ze sa neflakal a slusne mu slapal na krk, tiez jazda centrom Pariza je o niecom inom ako po vypadovke z BA. Pisem iba to, co som videl na PP.
kto bol v Parizi vie, ze tam je spotreba niekde uplne inde ako papierova. Takze moc by som to sem nemotal, lebo nikde na slovensku niesu take podmienky ako tam, takze sa to neda porovnat. Pochybujem ze by si tam mal na dvojlitri spotrebu 10...
Ad moje spotreby v meste - Megane 1.6 po meste ma bezne 7l, ked sa velmi ponahlam tak mam ~8.5. Oktavia 1.9TDI 81kW (t.j. iba o 2kW menej ako Megane, to su vykonovo zrovnatelne auta) ma po meste 6.5 - 7.5. Mne to nepride ako vyrazny rozdiel. Najvacsi rozdiel je na dialnici, kde mam s Meganom spotrebu okolo 7l vs. 5.5 na Oktavii. V praxi mam povacsine pri Ikei rovnaku priemernu spotrebu, ale v Nitre ma Megane na PP rovnake cislo, kdezto u Oktavie priemer dost klesne.
slabe motory sa neoplati nahradzovat dizlami. -
matuS 12.06.06 16:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis face
nechapem to preto, ze zatial co C5 je plnohodnotna stredna trieda, tak bmw 3-kovej rady je vnutornym priestorom konkurentom modelom nizsej strednej triedy (a aj to nie vzdy vitaznym).
a co ma vnutorny priestor spolocne so spotrebou? Zvonka su podobne velke a aj hmotnostne.
BTW dneska som sedel vzadu u seba v C5 a a bol som dost prekvapeny, lebo zeby som zbadal nejaky rozdiel oproti 3er sa neda povedat. C5 je akurat vyssia (co ti moze byt jedno), je sirsia, ale ajtak nieje pre troch, takze nejako moc by som to neriesil. 3er akurat straca v batozinovom priestore.
Ak musis kvoli porovnatelnemu vykonu siahnut po 6-valcovom trojlitri, je to absenciou dobrych benzinovych 4-valcov s turbom v Citroen modeloch. O benzinovych 2(+/-) litroch (prip. s turbom) to nehovori vobec nic.
uhm, len chcem vidiet spotrebu toho 2 litroveho turba... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS - ja som s nim nejazdil, jazdil jeho majitel. Predsalen je rodeny Parizan a ja som tam bol vtedy prvy krat. Pravdou je, ze sa neflakal a slusne mu slapal na krk, tiez jazda centrom Pariza je o niecom inom ako po vypadovke z BA. Pisem iba to, co som videl na PP.
Ad moje spotreby v meste - Megane 1.6 po meste ma bezne 7l, ked sa velmi ponahlam tak mam ~8.5. Oktavia 1.9TDI 81kW (t.j. iba o 2kW menej ako Megane, to su vykonovo zrovnatelne auta) ma po meste 6.5 - 7.5. Mne to nepride ako vyrazny rozdiel. Najvacsi rozdiel je na dialnici, kde mam s Meganom spotrebu okolo 7l vs. 5.5 na Oktavii. V praxi mam povacsine pri Ikei rovnaku priemernu spotrebu, ale v Nitre ma Megane na PP rovnake cislo, kdezto u Oktavie priemer dost klesne. -
modus ponens 12.06.06 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS:
nechapem to preto, ze zatial co C5 je plnohodnotna stredna trieda, tak bmw 3-kovej rady je vnutornym priestorom konkurentom modelom nizsej strednej triedy (a aj to nie vzdy vitaznym).
Ak musis kvoli porovnatelnemu vykonu siahnut po 6-valcovom trojlitri, je to absenciou dobrych benzinovych 4-valcov s turbom v Citroen modeloch. O benzinovych 2(+/-) litroch (prip. s turbom) to nehovori vobec nic. -
matuS 12.06.06 15:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
To je fajn, len nechapem porovnavane auta. Aky objem je ta C5? Asi nie 2.0 benzin.
C5 je trojliter. A neporovnavam objem, ale celkovy vykon. Nemozem predsa porovnat 163k motor so 340Nm s nejakym 140k dvojlitrom s 200Nm...
320d a C5 V6 maju takmer zhodne jazdne vykony - ten bawor je dokonca rychlejsi -
modus ponens 12.06.06 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS:
To je fajn, len nechapem porovnavane auta. Aky objem je ta C5? Asi nie 2.0 benzin.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i liftback: po cca 75tis. km je celkova spotreba 7.22. Najvacsia cast je po dialniciach. S dieslom by to bolo lepsie, ale silne pochybujem, ze o 2 litre. Aj ked jeden nikdy nevie... ;-) -
matuS 12.06.06 12:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
Jedine, na com pri predaji zalezi, je, ci najdes kupca za cenu, ktoru chces dostat. Je jedno, ci ich je 5, 10 alebo 450. Ked predaval auto kamos, zasol som, ake atributy boli pre kupujucich rozhodujuce a ake ich nezaujimali...
Povedat, ze dvojliter nikto nechce, je blbost. Inak by sa predsa nikdy nepredali.
nikto ich nechce. ale nakoniec sa samozrejme predaju, ale za aku cenu? rozdiel v cene bude minimalne taky, kolko si dal pri kupe viac za dizel.
co sa tyka spotreby v meste - nikdy som nesiel s dizlovym versom. Luf, ty podla mna s dizlom nevies jazdit. Ja som jazdil 3,5hodiny s 320d kombi a takmer 5 hodin s IS220d a ani s jednym autom som sa v meste na 10 litrov nedostal.
S 320d sa jazdi v meste za 7,5 a s IS220d za 8 litrov. Viac sa da iba ked kotlis na kazdej krizovatke. -
modus ponens 11.06.06 18:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS: :)
Jedine, na com pri predaji zalezi, je, ci najdes kupca za cenu, ktoru chces dostat. Je jedno, ci ich je 5, 10 alebo 450. ;-) Ked predaval auto kamos, zasol som, ake atributy boli pre kupujucich rozhodujuce a ake ich nezaujimali... :roll:
Povedat, ze dvojliter nikto nechce, je blbost. Inak by sa predsa nikdy nepredali.
A k tej spotrebe 10 v meste. Ja osobne by som nikdy nekupil diesel, ktorym sa jazdilo prevazne v meste. ;-) To radsej ten dvojlitrovy benzin. A este radsej benzin 1.8. :) -
matuS 11.06.06 06:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
ja viem aku ma hodnotu na trhu moje auto a viem aku ma sefove. Ja mam V6, on 2,2hdi, inak je vsetko rovnake...
mozes sa opytat akehokolvek bazarnika, momentalne letia male auta 1,2 alebo 1,4, a ked je vacsie, tak dizel. Dvojliter nikto nechce, lebo v meste berie 10 a to je vela. A nieje ziadna sanca, ze sa to niekedy zmeni. Jedine tym zdanenim naftakov. -
matuS 10.06.06 20:13
« Re: Re: Re: Avensis facelift
dieslove motory, pretoze kazdy stat ma zaujem co najviac profitovat. Preto to vidim tak, ze pokial by malo dojst k tomu, ze diesel sa podstatne zvyhodni a obrati sa pomer predavanych aut vyrazne v prospech dieslov, "odrazu" sa zacnu vynarat zdovodnenia, preco uvalit dan na dieselove motory. Snaha bude vytazit z tohto stavu maximum, co bude opat viest k vyrovnaniu nakladov pre priemerneho motoristu.
samozrejme, ze toto sa neda vylucit. Inak zevraj SR ma jednu z vyssich dani v EU co sa tyka dane z nafty. Uz teraz je lacnejsie tankovat naftu v rakusku. Ale mas pravdu, pokial dojde k nejakemu dodatocnemu zdaniu, tak to bude pruser.
Ale to uz sa dostavame do cirych spekulacii.
Ad spotreba. Rozdiel medzi spotrebou diesla a benzinu je zavisly na sposobe jazdy. Minule som skusal dialnicnu jazdu medzi Salzburgom a BA stylom max. 120km/h (vynimkou boli len obmedzene useky). Inspiraciou mi bol niekdajsi dablov test svojej 626-ky pri tejto rychlosti. PP mi po prichode do BA ukazoval 5,8... Ak bude stat benzin 50+ Skk, bude takto jazdit coraz viac ludi (i ked na Sk dialniciach sa tak jazdi uz aj dnes) a rozdiel v spotrebe sa este znizi.
Uz davnejsie sme sa ale myslim zhodli, ze slabe motory sa neoplati mat dizle. Dizel sa oplati prave vtedy ked je bud silny motor alebo sa jazdi velkymi rychlostami.
Ja som teraz jazdil pol dna s 320d a ten motor je s tym autom o kusok rychlejsi ako moja C5 - ALE PRI POLOVICNEJ SPOTREBE!!! Tu vidim vyhodu dizla.
A kupovat auto s takym motorom, ze ho po x rokoch predam drahsie? To snad nie... Ako chces objektivne posudit, o kolko vyhodnejsie a ci vobec si predal diesel oproti benzinovej verzii? Kazdy predaj je specificky, s mnozstvom vstupnych parametrov. Povedat, ze vdaka dieslu som dostal o x tis. Skk viac je akurat dobry sebaklam.
tak to sa hlboko mylis.