Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

05.06.06  13:06

« Re: Re: Poistne???

Lubos 1
    o tej povinnosti prihlasit auto na urade v SRN viem, zatial som ju vsak nemusel riesit, kedze ja nie som "vlastnikom " daneho auta. Ak si kupime TCV to uz bude ine kafe.
    Ciastocne a docasne problem s povinostou prihlasit auto moze ponizit aj skutocnost, ze mam vodicak EU, ktory akceptuju vsetci a aj predajcovia pri skusobnej jazde nerobia ziadne problemy. V SRN sme uz dlhsie a zatial ziaden problem s dopravakmi nebol alebo s miluckymi veeelmi snazivymi susedmi.
    S tou garazou ako prevenciou do buducna budem uvazovat.
    900 EUR je dost penazi aby sa oplatilo o ne zabojovat a pohladat najschodnejsie vychodisko .
    Uvidme kocky su hodene. TCV ma zelenu motorizacia zatial oranzovu >:D 50:50
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.06.06  12:31

« Re: Poistne???

Ak by si mal auto prihlasene v SR a pouzival by si ho v Nemecku s tym, ze tam si tam prihlaseny na pobyt, porusujes nemecke zakony. Ja to sice riesim podobne s Rakuskom, ale Slovensko je dost blizko na to, aby ma niekto hned upodozrieval, ze tam mam pobyt. V kazdom pripade, ak mas nemecky vodicak, zmen si ho na slovensky a tym aspon znizis pravdepodobnost, ze ta odhalia hned pri prvej kontrole. Auto zo slovenskymi znackami neparkuj na tom istom mieste, najlepsie v garazi.
    Na druhej strane ak sa jedna iba o 900 EUR rocne, tak by som sa na to vykaslal, za to riziko to nestoji a okrem toho si vybudujes poistnu historiu a poistku ti kazdy rok (alebo dva) bez nehody znizia.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.06  12:26

« Bez nadpisu

l
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.06  12:08

« Poistne???

inak riesim zaujimavu dilemu.Aku ???
    Auto kupim v SRN,
    servisovat ho budem v SRN (vacsie spolahnutie na kvalitny servis a vymena suciastky v ramci zaruky kus za kus bez extra natahovania, mensia pravdepodobnost ze mi pri opravach, garanckach a inych navstevach v servise povymienaju polovicu suciastok v aute a nahradia ich nejakymi opotrebovanymi >:-[] ),
    V SRN momentalne zijeme a pracujeme
    ale tu mi vypocitali poistne (vsetke 3typy) na cca 1650EUR!!!! a k tomu navyse rocne este podla typu motorizacie 250-320EUR rocna dan

ale ja rad by som auto prihlasil na znacky v SR a dal si ho poistit na SVK lebo doma viem mat komplet poistenie zakonne +havarijne s 30percent zlava za cca 1000EUR
    urobim dobre ak ho prihlasim doma a poistim ??? jasne vyhoda usetrenych cca 650E +250/320E rocne je evidentna ale ty, ktori ziju v SRN by ma mohli usmernit pripadne sami zo svojej skusenosti zhodnotit danu dilemu (+ a -)pre poistenie a vyber statu
    Vie niekto pripadne poradit ako v SRN znizit tu vysku poistneho ???? myslim ze 1650EUR je az az a ci ma nechcel iba predajca lahko dostat a zaroven pre poistovnu dohodit klienta
    vodicak 13r , nalietane v poslednom obdobi vysse 200000km bez nehody, auto "vlastne" nemam vsetko je na rodinnej firme takze automaticky som dostal x percentnu prirazku, ty ktori su v SRN asi vedia o com vravim
    diiik
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.06  11:29

« Re:matusS

forum ohladne Avensis som precital pri vyse 95 stranach mi mohlo presne konstatovanie spotreby 1.8 TCV pri 130km aj uniknut, zial viac menej som tam nasiel spotrebu, ale pri rychlostiach nad 150,160km
    ale za posledny udaj ohladne spotreby diik a ta spotreba 7,5l je celkom prijemne prekvapujuca ak si vezmeme ze pri 90km vezme 1.8 papierovo 6,5 l
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.06.06  10:44

« Re: 100kW diesel

Mne sa osobne TCV velmi pozdava, paci a som za nu.
    Jednu otazku predsa mam, tyka sa to hlavne dialnice : po dialnici jazdim cca 130km (viac nie aby som neplatil zbytocne darmozracom -rozumej statu, busgeld -pokutu). Aka je potom spotreba na dialnici benzin/diesel pri tejto rychlosti???

skoda ze si si nedal namahu citat vo fore avensis, ako som ti pisal v sukromnej sprave, uz ked si mal potrebu pisat.
    tam by si to totiz nasiel, a aj dalsie postrehy.
    ale k veci: ta spotreba pri 130km/h je pod 7,5l, 1.8vvti.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.06  10:31

« re rychlost

K tej rychlosti 130km hod na dialnici, predpokladam ze pre mnohych to je spodna hrana rychlosti a vase su okolo 160km/hod a aj viac. Osobne ani mne nie je problem zmykat auto ,ale cez HUN a AUT sa to velmi neoplati rychlostne obmedzenia, stale castejsie kontroly a co je hlavne Murphyho zakon schvalnosti tu plati -vynimocne sa pozabudnes a ides nad stanoveny rychlostny limit a ujha akurat ta nameraju a to mi skutocne neurobi radost a ani vyska pokuty uz nie je tak zanedbatelna a to nevravim o skutocnosti, ze v pripade havarie (plati ako pre dialnice tak aj okresky a mesta), rychlost nad limit zo mna robi na99 percent zodovedneho a tu nepomoze nic ani skutocnost ze nehodu sposobil druhy (hoci aj v proti smere siel ;-) ). Neberme extrem, ze na SVK sa este vela skutocnosti da zahrat do autu!!!!!!!!!!!!!!!!!
    V SRN sa da zajazdit rychlejsie, ale to je uz o niecom inom a hlavne o ohladuplnosti, predvidavosti a pudu sebazachovi.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.06  10:08

« 100kW diesel

Vdaka vsetkym za odpovede, postrehy.
    Rad si precitam ze 100kW diesel je skutocne dobry, dostatocne dynamicky, hospodarny (vyhoda 6 rychlosti) a verim ze bude aj spolahlivy (????).
    Ja uz o 100 kWdieslu uvazujem stale viac a viac. Hlavne ak zohladnujem vysku, hmotnost auta, zatazenie pri obsadeni + batozina, dlhe cesty a nakoniec aj skutocnost ze na dialnici pri rychlosti 130km + obcas viac... je rozdiel spotreby benzin/diesel uz celkom rozdielny. Este si vyskusame auto s tymto slabsim dieslom v probefahr a hlavne vyckam na odpoved mojej drahej polovicky. 130kW verzia to bolo super tou bola manzelka fascinovana ... zajazdila si s nou a klobuk dole pred Toyotou.
    Na otazku preco sa nepozriem za Avensisom kombickom, respektive neuvazujeme o nom alebo o aute podobnom.
    Zohladnujem aj prianie mojej manzelky, to, ze aj manzelka bude kocirovat toto auto, to ze sa jej v TCV lepsie sedi, vyssie ,lepsi vyhlad, ta nafuknutost auta do stran, do vysky dava jej akysi vacsi pocit bezpecia istoty, je to tazke vysvetlit a jednou vetou objasnit. V zenskom poli rozhodovania o aute nemozeme hladat na 1mieste technicke hodnoty, vyspelost technologie, uvahy o sklbeni x faktorov , ktore hraju podstatnu rolu v nasom muzskom rozhodovani. (nemyslim to zle ani utocne voci zenam !!!) Kazdy ma ine priority. Preco MPV a konkretne TCV - vnutorny priestor je rozmernejsi, variabilnejsi a + kombinacia male deti kociarik... pozdlezne posuvanie 2radu sedadiel a moznost "utopit 3rad sedadiel" to je to, co zenske srdiecko chyti + pekne krivky karoserie, prijemne pouzite materialy, tichy motor. Nech sa nikto neurazi ale kombiky a to vsetke tvarovo pridu manzelke ako "rakvy".
    Mne sa osobne TCV velmi pozdava, paci a som za nu.
    Jednu otazku predsa mam, tyka sa to hlavne dialnice : po dialnici jazdim cca 130km (viac nie aby som neplatil zbytocne darmozracom -rozumej statu, busgeld -pokutu). Aka je potom spotreba na dialnici benzin/diesel pri tejto rychlosti???
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  20:25

« Bez nadpisu

SirAnton - ver ze v Nemecku sa este stale da jazdit na vela usekoch aj 200+ aj ked s obmedzeniami mas pravdu...
    Ad kupa Avensisu - tiez som to chcel povodne navrhnut... V kombiku je to fajn volba, vzadu dokonca pohodlnejsie ako Verso (predsa len je to korela a sedacky nie su take ako v Avensise...) Ale... Jednu obrovsku vyhodu ma Verso a to je posuvanie sedaciek... Kolegova manzelka sedi vzdy vpredu, ich dve deti na zadnych sedackach (4 roky a 11 mesiacov), ked jeho zena potrebuje, preskoci do zadu a kludne sa medzi nimi moze pohybovat... ak nie su velmi nalozeni, moze si vyklopit v tretom rade sedacku a "obsluhovat" deti zozadu, Pricom priestor medzi dvomi sedackami v druhom rade jej to pohodlne umoznuje... Je to taky maly autobus... toto Avensis Kombi neponuka.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.06.06  12:39

« Re: Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel

Feenix: ak uvazujes o Verso, tak ber diesel. Podla mna Verso nie je stavane zrovna na vyburenie sa, takze vyhody benzinovych motorov budu len v nizsej cene a mozno udrzbe. A to je otazka jednoduchej matematiky, co sa Ti viac oplati.
    Ja mam Avensis 1.8 VVT-i a aj ked obcas premyslam, ci som nemal ist do diesla (vtedy este len 85kW), tak stale nie som presvedceny, ze by som spravil lepsie. Vyhoda diesla oproti mojej 1.8-ke by sa prejavila hlavne (a dovolim si tvrdit, ze aj iba) na dialnici. A aj to pri vyssich rychlostiach. Kto jazdi po Rakusku a Nemecku, ten vie, ze uz dlhsi cas to nie je to, co byvalo. Pribuda usekov s obmedzenou rychlostou a hustota premavky je takisto coraz vacsia. Takze jazdy stylom 180+ km/h su mozne snad v noci.
    Ja mam pri necelych 75tis. km celkovu spotrebu cca 7.2, co je aj papierovy priemer. Obcas tomu vytnem, obcas idem pianko. Test pianko jazdy (120 km/h po dialnici, usek dlhy vyse 300km, Salzburg-BA) dopadol tak, ze PP ukazoval 5.8. Takto nejazdim, len som si spomenul na niekdajsi podobny test dabla na svojej Mazde 626 a chcel som to vyskusat. Su vsak typy vodicov, ktori takto jazdia.
    Naopak pri jazde BA-Linz stylom 150-160 mi PP ukazoval 7.8. Treba vsak zohladnit aj prevysenie a ine podmienky, takze tazko pausalizovat.
    Mam vsak Avensisa, ktory je podla mna lepsie sprevodovany a hlavne ma mensi odpor vzduchu ako Verso. Verso by som aj preto nechcel. O Avensise si neuvazoval?
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.06  19:51

« Bez nadpisu

Feenix - Podla toho co pises (najazdene kilometre, dlhe trasy, rodinka) nekupuj nic ine ako diesel...
    Avensis D-4D ma tiez 1,5 tony a 85kW/116k motor mi bohate postacuje. Spotreba je velmi prijatelna, ver ze ani 130kW diesel nezozerie pri sviznom dialnicnom tempe tolko, kolko 1,8VVTi - ten motor totiz pri 180kmh zerie 12l 95ky benzinu, kdezto moje auto 7,4l nafty... a 100kW diesel ti urobi maximalne o pol litra viac. Pri tvojom rocnom najazde okolo 20.000km sa ti ta nafta oplati aj za cenu o 960 Eur vyssiu ako je za benzin. Naviac ak som dobre pochopil, zijes niekde na zapad od ciech (len domnieka, ak uvadzas ceny v Euro), kde je cena za naftu nizsia ako u nas, cize ma vyznam mat dieslove auto. Kedysi by som tiez kupil 1,8... teraz by som nemenil ani nahodou. Naviac najazdim rocne cez 40 - 45.000km a tu uz ide o prachy :D
    Ja by som odporucal Verso, 100kW diesel 2.2 pokial mozno. Zadne sedacky su idealne pre deti - daju sa nastavovat podla potreby, kufor je vyborny hlavne kvoli tomu, ze je do neho super pristup a je vysoky...
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.06  16:19

« Bez nadpisu

mali sme avensis 2,0 benzin 110 kw
    teraz mame avensis 2.2 d-4d 110 kw
    osobne sa mi tenmotor zda byt lepsi, pruznejsi v sirsom spektre otacok.. je pravda, ze ked si vytocil benzin bolo to o niecom inom, ale vykonova spicka bola dost vysoko a aj spotreba bola vyssia...
    ten diesel je dost pohodovy proste to ma silu kdekolvek.. samozrejme to nie je auto na sprinty ale dynamicka jazda je nebe a dudy a pri zatazeni vozidla je rozdiel v dynamike omnoho mensi ako u benzinu..
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.06  13:27

« diakritika

Prepacte ze pisem bez diakritiky a je to tazsie citatelne, ale zial nemam moznost CZ abo SVK klavesnice.
    vdaka za pochopenie
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.06  13:24

« re re diesel 2.2

pre porovnanie : doma mam Nissan Primera 2.2diesel 94-6kW???? r.2004 a na vahu auta cca1430kg primerane tento diesel staci. Je pravda ze pri prudkom zrychleni nie je to ziadna extra slava 12s/100km, radit rychlosti je tiez zapotreby castejsie, ale staci to na dynamicku jazdu a aj spotreba je OK.
    Preto sa pytam, ci 100kW diesel v TCV je dostatocny a ake su dynamicke vlastnosti tohto auta, ktore je vyssie a cca 1580kg tazke????
    Ty co maju TCV 2.2D alebo Avensis 110kW mozu sa k tomu najlepsie vyjadrit, lebo motor je ten isty (az na skutocnost ze v TCV je o 10kW znizeny vykon ,ale krutak ostal rovnaky- 310Nm ), akurat typ auto a vaha, vyska ina.
    vdaka
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.06  06:08

« Diesel

Já bych taky volil ten diesel, už kvůli hmotnosti vozu. U malých prcků jako je Yaris bych šel do benzínu. S8m mám D-4D 85kW v Avensisu a spokojenost. Teď mám nalítáno 75000km a spotřeba je pod papírovou hodnotou.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  22:41

« Bez nadpisu

V case skusobnej jazdy u predajcu, mali iba TCV diesel 130kw SOL vybava, nepohrdli sme a ........proste auticko s tymto motorom je svihak, dostatocny vykon, s ktorym sme v momente 130km/hod na tachu mali a dalej rychlost stupala bez tazkosti, 3,4,5,6 dostatocne pruzne,manzelka s nim tiez jazdila a bola s nim max spokojna. Inak motor dost tichy, pokojny chod bez vybracii a efektov, cloveku sa ani nechce verit ze je to diesel. Auto skutocne hodne svojho mena a znacky Toyota. Jedina malicka chybicka je cenovka v neprospech 130kw diesliku, ktory je takmer o 2900EUR drahsi, ako co pri mojom rocnom nabehu kilometrov a skor pokojnej sviznej jazde ani za 7-8r nevratilo pri usetrenom palive v rprospech diesla.
    My sme vsak povodne uvazovali o benzine 1.8. Nasledne som zvazil aj moznost kupy dieslu 100kW, ktory by mal uricte vyhody v spotrebe a dostatocnom krutiacom momente a cena rozdielu 960EUR uz je primerane zanedbatelna a rychlo navratna.
    Na skusobnu jazdu s jednou aj druhou motorizaciou este len cakame.
    Ak niekto ma skusenosti s tymto dieslom 100kW rad si ich precitam .
    Diesel bude urcite dobra volba vsak auto ma u benzinu vahu takmer 1465kg a pri nafte dobrych 110kg navyse.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  22:15

« Bez nadpisu

myslim si ze pri cene toho auta sa na poistenie az tak hladiet nemusi...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.06  22:01

« Re: Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel

Doporučoval bych zvolit variantu 2,2 D-4D. Mám s tímto vozem najeto služebně cca 1000 km se spotřebou cca 6,5 l/100 km.
    Výhoda tohoto motoru je v tom, že v případě pokud se rozhodneš předjet auto před sebou, nic ti v tom nebrání. O ceně pojištění toho moc nevím, ale na výměnu oleje atd se chodí každých 30 tis. km. Po každých 15 tis. km se chodí pouze na kontrolu kapalin atd. To ti ale řeknou v každém autorizovaném servisu Toyota, kde taky mají ceníky servisních prohlídek na každý auto.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  21:35

« Bez nadpisu

diesel... velke rozmerne auto a diesel su dobra kombinacia, pricom tie nove toyotacke diesle su vcelku vydarene..
    co sa spotreby tyka, pri benzine sa da dostat na knizkovu spotrebu, pri diesli v pohode aj pod nu..
    tc verso je fajn afto, urcene presne na to na co pises ze ho potrebujes.. cenovy rozdiel diesel benzin nie je az taky velky, a ten naftak stoji fakt za to..
    thumb up ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.06  18:06

« Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel

Máme záujem kupit novu TC Verso výbava Luna. Rozhodujeme sa medzi benzínom 1.8 (95 kW, 170Nm, 10,8s/100km, priemer spotreby 7,7l/100) a dieslom 2.2D (100kW, 310Nm, 9,4s/100Km, priemer spotreby 6,4l/100). Rozdiel v cene motorizacii je 960 EUR.
    Prosím vsetkych diskutujucich, ci uz vlastnikov Corolly Verso, alebo znalych v automobilovej problematike o radu a tiez o co najobjektívnejsie zhodnotenie danych motorizacii aut, výkon, jazdné vlastnosti, skutocná spotreba + (pri 130Km/hod), plusy aj minusy TCV (proste vsetko), poistenie, naklady na opravy, garancne prehliadky, spolahlivost a podobne ....
    Auto mame zaujem kupit ako hlavne rodinne auto (+2 male deti) rocne ubehnem cca 15000az (20000km) z toho 4/5 sú dlhe cesty. 8-s 8-s
    Dakujem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…