Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
« Re: Feenix ad poistka
To : Atis
co sy tyka rychlosti jasne ze clovek si zajazdi rad ""s vetrom o preteky ""
tu 130km rychlost spominam len preto ze je to rychlost, ktora nebrzdi ale zaroven je este privetiva k penazenke pri plateni za PH, ktore si platim sam >:D
u manzelky budem musiet byt zvlast opatrny >:-[] (zatial nema extra velke skusenosti a priznajme si ze 120km u takychto aut na tacho clovek ani nevie, nejako nevnima a uz to jede) lebo ta miluje rychlu jazdu
vybavu TVC ma taku aku potrebujeme a LUna zahrna takmer vsetko co by som ja rad , akurat mi chyba tempomat ,klimu bez toho uz dnes sa neoplati jazdiz a tonovane okna myslim ze to ma
jazdil som Favorit, Honda Civic 6G, Renault, Felicia, Nissan Primera
ohladne vyberu auta kazdy ma aku taku predstavu, vlastny nazor potrebny k rozhodnutiu a je to x faktorov
povedane pociarknute francuzke auta spanielske zatial kategoricky nie nemecke nemusim (neosobne a vybav to ako japoncikov tak cena nedostizna ,predrazene a poruchovost umerne stupa ako VW setri
japoncici Ok
Mazdu 5 sme si pozreli vyskusali je tazsia o 100kg motor benzin 1.8 slaby 2.0l by bol vhodny -vyssi vykon, krutak ale inak parametre ako TCV 1.8 (tu 100kg vahy navyse robi svoje)
Mazda 5 2l benzin motor s tou istou vybavou ako TCV 1.8 o 1000EUR viac + pekne papka v meste
TCV nas zaujala viac spracovanim, materialom aj tvarovo sa nam pozdava batozinovy priestor staci , ved auto nekupujeme na cely zivot :P
a
To : matuS
na skusobnu jazdu s 1.8 motorom este len cakame tak si urcite vypocujem zvukovu kulisu pri otackach 3000-4000/min
vela casu som jazdil vo Felicii 1.6 ten motor tiez nie je extra tichy a hlavne dokonale odhlucneny ale dalo sa to vydrzat a v porovnani s diesel Primerou (tichy anjel)vsaak hucal ako rypadlo
To luf: kazducke auto je predrazene a hlavne marze su vysoke to nezmenime a o kolko je predrazena tato trieda aut, to si netrufnem povedat ani odhadnut
vezmi si Skodu Octaviu II kombi, vybav ju podobnou motorizaciu a dodaj vybavu ako TCV a zaverecna suma ti urcite nemylo skrivy usmev
TCV narozdiel od niektorych konkurentov je na samostatnej podvozkovej platforme a to je plus ma ESP a .......
nedostatok miesta sa da na nevyhnutny cas , myslim tym dovolenku a ine krajne s casu na cas situacie)riesit aj zakupenim truhlika na strechu /nosnost strechy je cca100kg celkom dost)
Avensis sa nam paci o tom niet debaty ale TCV ma pre manzleku urcite ine caro a plati to co som uz napisal dole iny pohlad na auto maju zeny iny chlapi
TO :dabel
Ohladne poistky, viem ze ma nic mile necaka a platit budem ako keby som nikdy neriadil auto ,co uz , nechajme sa prekvapit cena poistenia bola satnovena na 1650EUR. Snad ju budem moct jednanim s poistovnou este nejako ponizt a ako to pisu diskutujuci este sa bude postupne rokmi ponizovat. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
Ak je taka ako ta moja, tak nenabojuje nic. Ma vyhranene nazory na to, co sa je paci a co nie. Takze jej auto bude nove Clio v cervenej, Scenic v tmavosedej metle alebo nove SantaFe v tmavofialovej metle, ine nemaju sancu. Ale o jej vkuse pochybujem, ked si zobrala mna >:-[] -
modus ponens 06.06.06 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
matuS: ;-)
Treba sa povozit v jednom aj v druhom. Moja krajsia 1/2 bola svojho casu "zamilovana" do Laguny. Potom som ju vzal pozriet na cervenu M6 kombi a vazne sa zdalo, ze nie je ina moznost ako M6. ;-) Teraz neda dopustit na Avensisa a paci sa jej viac ako M6. :)
Tak neviem. Napada ma ono stare zname: co vlastne zeny chcu...? ;-) -
« Feenix ad poistka
NO tosku tazko sa Ti bude o zlave bavit, ked mas Sk vodicak. Btw aku percentualnu sadzbu Ti dali? Myslim, ze to nebude az take zle, kedze svojho casu mi vypocitali pri 240% sadzbe (z pohladu Nemcov sofer-zaciatocnik) cca. 3300EUR iba Haftpflicht. 1900EUR HK+TK+VK je dobra cena - tesne pred odchodom z Nemecka som platil cca. 800EUR rocne za HK+TK - a to som bol na 70%... -
modus ponens 06.06.06 10:58
« Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
Musim suhlasit s Lufom. Tieto (mini)Vany na baze NST su nenormalne predrazene. Fakt radsej ST. Vo Verse som sedel a kratko sa aj viezol. Vyssi posed je na prvy dojem prijemny, ale po chvili som si naozaj uvedomil rozdiely oproti ST. Jednak interier a potom aj celkovy priestor. Aj kufor je o dost mensi (aj ked mozno pre kocik praktickejsi). Popri kufri mojho liftbacku mi aj kufor Octavie pride akosi maly... ;-) -
matuS 06.06.06 10:40
« Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
ja to beriem, na interier ma kazdy clovek svoj nazor. Ja by som si nikdy nekupil BMW trojkoveho radu a ani ziaden renault, opel, ford. Ale niektorym ludom sa to paci.
To verso mi tiez celkom nesadne, nie kvalitou, ale dizajnom -
nepacia sa mi tie "hrackarske" ciferniky. Ale nevyberal som auto pre
seba a clovek ktory to ma je s tym spokojny. Je to individualne.
Mne sa rata ze to nevrzga. Ked auto nevrzga, to povazujem za kvalitny interier.
Co sa tyka ceny, suhlasim, ze je to auto predrazene. Beriem to tak, ze
za kvalitu sa plati. Picasso, Zafira, Fusion, Touran...niektore su
lacnejsie, ale tiez nie o moc (pricom touran je drahsi), a pritom ich
spolahlivost (resp nespolahlivost) je standartna europska.
BTW mne pridu dneska vsetky auta predrazene, okrem cenovych akcii
renaultu a citroena, ale s prepacenim, do sraciek uz nechcem vstupit.
Ja by som ako rodinne auto zvazoval mazdu 5 alebo najlepsie avensis verso.
Podla mna corolla verso ma dost maly batozinovy priestor - na potreby rodiny. -
« Re: Re: kvalita Corolly Verso
matuS - to teda ver, ze je to sakra predrazena nizsia stredna. Ostatne ako vsetky mini vany, cenovo su brutalne nadhodnotene. A pritom iba maju vysiu kasnu a treti rad sedadiel a ludia za modnu vlnu caluju ako blaznivy >:D
Ad kvalita - na mna Verso urobilo taky strasny dojem, ze som uplne prestal o nom uvazovat ako o moznom dalsom kandidatovi na auto. Podrobnosti si uz cital vo fore o Avensise. Radsej by som volil Avensis, ak niekto neciti ten rozdiel triedy uz pri prvom sadnuti, tak som asi divny ja ;-) -
matuS 06.06.06 09:04
« Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
co sa tyka vybavy tak vybava Luna v SRN je myslim ako na SVK vybava Terra ale navyse este ma el. zadne okna, volant v kozi + riadiaca paka, predne hmlovky,hlavove predne a zadne airbagy , nastavitelne stredne opierky a to vsetko za 21.650EUR a ak das euraciky na drevo tak s metalizou +430 za 20.350,-
takmer o 900EUR lacnejsia ako v cenniku toyota SVK a k tomu vybava navyse
beriem ze DPH SVK /SRN robi rozdiel 21.000sk v neprospech SVK al aj tak cena u nas zbytocne navysena
ja neviem ako su vybavy vonku, uz si nepamatam ako to je teraz, len viem ze medzi terra a sol bol smiesny rozdiel (nejakych 50tisic) a rozdiel vo vybave bol: volant a radicka v kozi, automat.klima,stmievacie zrkladlo, elektrony a neviem co este
a este otazocka ako to je s hlukom pri vyssich rychlostiach a ked tocis vyssie otacky nad 3000-3500/min???
no, to je tazko povedat, pretoze kazdy ma na hluk iny nazor. Ja sa vozim v pomerne tichom aute a prave ked motor vo verse dosiahne tych 3500-4000ot, tak zacne dost vyrazne hucat. Mne hlasitost toho zvuku pripominala novu octaviu II 1,9tdi (tusim 77kw) ale o tej zasa ludia hovoria, ze je ticha. Takze neviem ti to presne povedat. Treba sa v tom odviezt. Moj nazor je, ze v tych vyssich otackach je to hlucnejsie ako by to malo byt. Na druhu stranu vadi to pri akceleracii v meste, na dialnici pri 130km/h to uz nejako nevadi. -
No tak tych 900 Eur mozes vrazit do poistky, nabuduci rok ti ju znizia a mozes byt spokojny ;) co sa tyka vybavy - podstatna je pri detoch klima a pokial mozno tmave skla (niektory stupen vybavy TCV ich ma seriovo)...
Neviem na akych autach si doteraz jazdil, ale myslim, ze po prechode na TCV prestanes jazdit 130kmh (v SRN)... teda zavisi to od tvojej povahy, ale este aj moja zena v cechach nahana koktafky v avensise do 180kmh... a to sa vraj "boji" rychlo jazdit... :roll: -
« Re: Re: kvalita Corolly Verso
matuS
terajsia TCV je ako som cital samostatna podvozkova platforma, teda nie je to ako predchadzajuca verzia TCV, ktora bola postavena na podvozkovej platforme corolly
takmer o 900EUR lacnejsia ako v cenniku toyota SVK a k tomu vybava navyse
kvalita TCV tesi a u teba skutocne mala zatial len banalane chybicky, dufajme ze to tak aj ostane a dlllllho ta nepostretne ziadna vaznejsia porucha
ta spotreba , ktoru uvadzas nie je zla pod 7,5l pri 130 a 8l pri standardnych kratkych a mestskych jazdach
po precitani inych clankoch kde maju toyotaci diesel mi vychadza, ze spotreba B/D bude max 1,5l plus pre benzin (rychlost nad 150km to je uz spotreba o inom tam je diesel jasne setrnejsi) -
matuS 05.06.06 22:54
« Re: kvalita Corolly Verso
Na tuto temu by vedel viac napisat matuS... Mne Verso prislo ako klasicka nizsia stredna trieda - co sa dojmu z interieru tyka. Inak nemam ziadne skusenosti.
fuha, ale to zasa nie. to by bola sakra draha nizsia stredna :)
Neviem podla coho sa to v tychto malych vanoch porovnava, ale vnutornou vybavou (tusim Sol mame) je to urcite ten lepsi standard strednej triedy.
co sa tyka kvality, tak okrem tych pociatocnych problemov - nedal sa otvorit kastlik v strede palubky (vyriesene) a krivych gum na oknach (nevyriesene) je auto uplne v poriadku. Spotreba stale pod 8, pricom vacsi podiel je mesto a kratke jazdy, takze co sa tyka tohoto, tak max spokojnost.
Ale uz som s nim dlho nesiel, tak neviem ci hrka alebo nehrka. -
"-- skrytý --" 05.06.06 20:20
« Re: Re: Re: Poistne.
V SRN nevím, ale např. v Rakousku vzali v potaz i výpis z karty řidiče. Je však pravda, že potvrzení o bezeškodním průběhu předchozího pojištění od pojišťoven jsem měl rovněž (ten výpis pomohl prodloužit dobu výpočtu základu "bezeškodnosti"). -
« Re: a este nieco
servisovanie uricte zvazim a ak je ta Nitra tak dobra kvalitou a pristupom ku klientovi tak nevidim dovod jej nedat zarobit
ohladne poistneho hm asi budem musiet brat vsetke 3 typy, lebo riadickou auta bude aj manzelka a ta nema tolko najazdenych km a take skusenosti + deti do skolky roznasat bude prevazne ona
Je pravda, ze zatial som nerozoberal, co konkretne znamena a co obnasa Vollkasko a Teilkasko (dovod je, ze az do tohto fora som neuvazoval o poisteni v SRN), takze uprimne vyhody a nevyhody neviem
HK uricte ano. -
modus ponens 05.06.06 19:38
« a este nieco
Ja by som kludne servisoval na SK. Cenovy rozdiel je tam zaujimavy a na robotu servisu v NR nemozem povedat kriveho slova. Neviem, ci chces Vollkasko, ale pokial mas tolko najazdene, tak mozno je to aj zbytocny luxus a stacilo by Teilkasko, resp. len Haftpflicht.
pre nase konciny dost zavazny, problem: ked druhy rad sedaciek
posunies dopredu, aby si mal vacsi kufor, tak nieje ziadna roletka,
ktora by zakryka vytvoreny priestor, t.j. medzi operadlom a zadnym
platom vznikne fuga, cez ktoru je vidiet dnu do kufra. Mozno v nemecku to nieje
problem, ale u nas sa takto pred hypermarketom urcite parkovat neda.