Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

matuS 16.09.06  07:39

« Re: Skúsobná jazda

leasing zavisi od ponuky. Ja si myslim, ze leasingovky aj s predajcami sa snazia niekedy zakaznika oklamat, preto to navysenie.
    Ale 27% rocne som este nikdy nevidel. Mozno si si neuvedomil, ze v SK je sucastou splatky aj havarijna poistka.
    Inak nieje problem zohnat leasing za okolo 7% rocne.
    Mne konkretne sa podarilo vybavit TCV za nulovy leasing, ale tiez nieje zadarmo - poplatok cca 20tis za vyhotovenie zmluvy bolo treba zaplatit. Ale tych 20tis je naozaj jedine navysenie (samozrejme este + ta havarijna poistka)
    A preco leasingovky beru 7-9% ? S NBS to nic nema. Ponuka-dopyt. Kym to ludom nevadi, tak preco by leasingovky davali navysenie 1,5% ked mozu davat 4%? Klasicky trh.

15.09.06  21:50

« Skúsobná jazda

Konecne sa mi podarilo u predajcu dohodnut si fixne skusobnu jazdu s TCV 1.8 benzin,
    taaak uvidime ako sa osvedci pri probefahr, takze utorok si to otukneme.
    Dynamicke jazdne vlastnosti, reakciu za plynom a aj tu zvukovu kulisu okolo 4000otacok za minutu???
    Inak je tazko zohnat diesel 2.2 100kW k probefahr, nie ze by sa nevyrabal ale nemcurici maju o tuto motorizaciu nejako poslabsi zaujem. Zeby mali nemcurici az take svedomie a ekologicke citenie a nechcu navyse zatazovat ovzdusie splodinami a preto si kupuju iba 130kW diesel s DPF????
    Hm a teraz aj taka otazocka do plena??? Preco :roll: :roll: je mozne v SRN konkretne u Toyoty dostat auto na leasing ci uz 12 az 42 mesiacov a za 3,7 percentny rocny urok???? >:D >:D >:D , to nevravim ze VW mali akciu na zvysenie predaja, kde si pytali pocas leasingu na niektore typy a motorizacie iba 0,9 percenta navysenia, dobre citate 0,9percenta !!!!!!!!!!!!
    U nas by z Vas aj kozu pri leasingu zdrali a bez mihnutia oka si vypytaju minimalne 27 percentne navysenie - moj skromny odhad.
    Je to pazravostou leasingoviek alebo cim ????- ved diskontna sadzba NBS je cca 4,5 a ak by leasingy boli viac pristupne aj pre obycajnych ludi a uspokojili sa aj s nizsimi marzami (plus 1,5 - 2 percenta) , tak v podstate by na tom "zarobil " kazdy. Aj obcan - ma nove auto, leasingovka ma klienta , ktory vie castejsie obraciat peniazky, stat by ziskal nemale dane ......a tiez by sa zlepsil aj bezpecnost na cestach......a jasne ze by aj automobilky profitovali na tom.
    Na trhu mame x leasingoviek ale ich produkty a marze su na jedno kopyto ziadne zaujimave rozdiely. Skoda.

matuS 07.09.06  14:04

« Re: Re: Re: Re: Re: heureka zatial sa nekona

preto ak mas aspon nejaky prehlad o cenach tak odpis pripadne ak je to niekde na nete tak sem s tym
    diiik

ceny si bohuzial nepamatam. Tak tam aspon zavolaj, alebo im napis mail, snad ti pomozu.
    Ja s TCV nejazdim, ale inak sluzi OK a ziadne problemy, spotreba dobra.

07.09.06  13:50

« Re: Re: Re: re diesel 2.2

Lubos 1 a Peter T
    diky o moznosti servisovat Toyotu aj na SVK alebo CR som bol presvedceny-- teraz som si isty , inak je zaujimave ze ostatne znacky s tym robia az take problemy
    co sa tyka dieselu, ak sa pre neho rozhodneme, tak mne osobne bohate staci 100kW pod zadkom je to dostatocne svizne, rychle aj ked sme plno nalozeni, vykonostna rezerva je tam tiez dostatocna a bez extra carovania s riadiacou pakou to tiez "ide takmer samo" a snad je ten diesel aj hospodarny
    nakoniec rozdiel 1650 EUR medzi 100 kW a 130 kW dieselami je uz dost a za tie peniazky ziskat auto, ktore zrychli o 1s rychlejsie je drahy spas ;-)
    inak 130 kW je super motorizacia mali sme to ako predvadzacku, ale ja to uz nevyuzijem a cim viac techniky a elektroniky je v aute tym je to nachylnejsie na poruchy, nezanedbatele su aj poistky - platby za kilowathy, ktore uz rastu do vysin >:-[]

foto Lubos-1

Lubos.1 07.09.06  13:36

« Re: Re: re diesel 2.2

Výhody 2,2D4D 100kW oproti 130kW:
    - garanční krytí 100 tis. km nebo 36 měsíců, bez problémů přenositelné, pokud koupíš v SRN, není problém servisovat garančně v ČR a SR, u mnoha jiných značek je problém

tak garancne krytie hadam od motoru nezalezi, nie? :D

"-- skrytý --" 07.09.06  12:53

« Re: re diesel 2.2

Výhody 2,2D4D 100kW oproti 130kW:
    - bez katalyzátoru DNPR (D-CAT)
    - bohatě předimenzovaný (místo 1,9 nebo 2,0 se používá 2,2)
    - vstřikování Denso
    - díky nepoužití DNPR nižší spotřeba
    - méně elektroniky, méně problémů

07.09.06  12:29

« Re: Re: Re: Re: heureka zatial sa nekona

matuS
    hm to mi velmi nepomoze prevazne som v SRN, ja na SVK chodim sporadicky a ci mi veris abo nie tak ten cas pocas "dovolenky " zbehne ako voda a na behanie po servisoch nezvysi uz cas a kvoli ochote poniektorych predajcov- pracovnikov a pri ich vedomostiach su aj moje pokojne nervy prikratke
    diiik
    a ako ti sluzi TCV??? problemy ????

matuS 07.09.06  12:02

« Re: Re: Re: heureka zatial sa nekona

Doma na SVK som sa pytal predajcu ake su naklady na servis a garancne prehliadky TCV do 100.000 km. Vyhybavo odovedal, vlastne nepovedl mi nic konkretne. Preto, ak niekto vie presnejsie ako to je a kolko cenovo stoja tieto prehliadky pre benzin a diesel do 100.000km rad sa to dozviem.
    hm, zavolaj si do Toyota co je na Vajnorskej, alebo tam rovno chod. Pri pulte, kde beru objednavky, je knizocka, kde je rozpis prac a cien pre kazdu prehliadku a pre kazde auto a kazdy motor.

07.09.06  11:50

« Re: Re: heureka zatial sa nekona

Aj ked je to asi divne zatial TCV nemam, doteraz som nemal este moznost, resp. cas , vyskusat benzinovu a 100kW dieselovu verziu ked som mal ja cas nebolo auto, ak mal diler k dispozicii auto, tak ja/my sme nemali cas, vsak viete cez leto zacarovany kruh a k tomu prazdniny, dovolenky ..... no ale uz sa musim vynasnazit a vyskusat obe motorizacie.
    Kupa auta hm ako uricte viete tak v SRN od 1.1.2007 sa zvysi DPH zo 16 na 19 percent, takze mne tym padom odpadne jedna nemila povinnost a to spaptne na SVK dodanovat auto, takze zatial mame cas na rozhodnutie a kupu az az ..... >:D

No a teraz po zmene zamestnavatela, rocne najazdim cca 23-24 000 km - skromny odhad, takze ten diesel bude asi dost jasna volba.

matuS 19.08.06  09:37

ok

28.06.06  16:07

« Toyota

To asio
    dik za odpoved ohladne spotreby TCV 2.2 100kW, ktora je podla mna a faktu ze nejazdis na spotrebu, ale jazdis, velmi dobra
    inak teraz som cital test Toyoty Avensis 2.0l, diesel slo o dlhodoby test a po 100000km hodnotenie nedopadlo az tak super najlepsie
    mozno ze to bola nahoda a ojedineli pripad poskodenia , mozno nemecky "cit" pre japonske auta a snaha vsetko zdegradovat, co nema znacku made in Germany .......mozno?????........ :idea: :idea:
    proste u testovaneho diesela okolo 80000 km odisiel D Cat system auto kurilo ako stara parna lokomotiva husty sedotmavy dym ,auto netahalo ako malo, slaba odozva na plyn
    tiez sa pokazila prevodovka a rychlost na 5stupen sa nedala dobre radit abo len veeelmi tazko - po rozobrati celeho auta sa zistilo, ze to bola u prevodovky montazna chyba a 5stupen/ozubene kolecko nebolo spravne zasunuty do spravnej vysky
    inak auto bolo takmer do srubky rozobrate a skontrolovane vsetky jeho casti
    korozia ziadna, nejake chyby na riadeni, napravach ....neboli
    vsetko mimo extra normy
    auto tak ako na zaciatku testu do cca 40000km vykazovalo minimum chyb nedostatkov tak ku koncu testu sa zacali coraz viac kopit chyby a zavaznejsie problemy
    opotrebenie auta bolo minimalne
    hodnoty ako :spotreba brzdna draha zrychlenie max rychlost bola rovnaka ako na zaciatku testu tak aj po jeho skonceni
    hodnotenie redaktorov, ktory ocakavali od tohto testu a auta nadpriemerne hodnoty- ved Toyota je pojem spolahlivosti bolo: je to dobre auto pre rodiny na ucely na ake bolo vytvorene dostatok priestoru spolahlivosti bezpecia a snad ze tato chyba pri D -catu a prevodovke bola snad iba ojedinela a v ramci bezneho, hoci nezelaneho mantinelu poruch ......
    osobne si myslim ze redaktori, ktori nabehali za 24 mesiacov 100000km toto auto a motor vobec nesetrili a drali z neho vsetko co sa dalo a hlavne na dialniciach ten motor stvali
    moj nazor, ze k autu vyrobenom v nemecku , by sa ovela setrnejsie a triezvejsie spravali a setrili ho aby mohli vyzdvihnut prednosti ci uz VW Audi medaka.....
    rozhodne zavery z tohto testu si nerobim ani nevyvodzujem napokon pokrok u toyoty siel riadne do predu a nove diesle o tom len nasvedcuju ze Toyota maka na sebe

"-- skrytý --" 27.06.06  14:29

« Re: re diesel 2.2

to Feenix
    Má spotřeba TCV 2,2 D4-D 135 je 6,3l průměrná= 40%město 60% okrsky. Jinak na dálku (700km) je spotřeba 5,5l. Musím ale podotknout,
    že na spotřebu nejezdím. Prostě jezdím :-) .

modus ponens 27.06.06  13:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

Kazdopadne je len dobre, ked natrafis na takyto rozdiel. Ulahci to rozhodovanie. Pri sucasnej vyrovnanej ponuke by to bolo tazsie. Tiez by som bral diesel, keby som nan dostal napr. 100tis. zlavu oproti benzinu. ;-)
    Ale nasledne tvrdit, ze to je pravidlo, je predsalen skreslujuce pausalizovanie.

27.06.06  11:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

matuS ma pravdu: v case, ked som hladal cca. 2-rocneho Accorda, tak vo vybave s xenonmi a navigaciou (aka touchscreenom) sa dal s motorom 2.4i zohnat za cca. 17-18000EUR (v okruhu Mnichova boli cca. 3 taketo vozy). Rovnaka kilometraz s rovnakou vybavou v diesli sa pod 20kEUR zohnat nedala. Mozno, ze za toho 3/4 roka sa situacia zmenila, kazdopadne v novembri 05 sa veci mali tak >:D

modus ponens 26.06.06  19:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

matuS: ja som sa takisto rozhodoval medzi dieselom a benzinom. Nie som zastanca ani jedneho z nich. Som zastanca svojej penazenky, pretoze zatial co pri predaji auta predajca kasiruje, ja musim predtym "trochu" popracovat, aby som mohol kupovat. A preto zohladnujem o.i. aj zakladnu aritmetiku. Ze niekto predal po 1-2 rokoch auto o 3000Eur lacnejsie nez mohol? Ako vravis: preco by som to riesil? :-) Budem to riesit, az ked ho bude chciet predat mne. 8)

modus ponens 26.06.06  19:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

Pozeral som mobile.de a ten rozdiel tam nie je vobec jednoznacny. Nie je jasne, ktore z tychto dvoch aut je drahsie - strieda sa to. O 1000Eur nemoze byt ani reci. ;-)
    Dabel mal zrejme stastie na ponuku.
    Ked chces, pozri si to a uvidis, ze ceny podobne ojazdenych 2.2cdti a 2.4 su tam velmi podobne.

matuS 26.06.06  19:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

kazdopadne mas naklady na dizel naspat a cely cas si jazdil za menej (pokial teda niesi v nemecku a neplatis nejaku extra dan)
    ale jasne, ale preco by som to riesil? :)
    Takato situacia je a basta.

modus ponens 26.06.06  19:40

« Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

aj keby tam bol rozdiel iba 1000euro, tak stale je to vyrazne v prospech dizla (pri predaji)Pozeral som ceny v DE. Novy diesel je drahsi o 700Eur. Takze pripadny prepad 300Eur v neprospech diesla by som nenazval vyrazny.

modus ponens 26.06.06  19:06

« Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2

Ako vravim: tak ako pri predaji zalezi iba na tom, ci najdes (toho jedneho) kupca pri Tebou stanovenych podmienkach, tak aj pri kupe zalezi iba na tom, ci najdes takeho predavajuceho, co predava pri Tebou ocakavanych podmienkach.
    Osobne si myslim, ze ceny dieselov sa drzia aj preto, ze ludia maju medzery v zakladnej aritmetike. Argument drvivej vacsiny kupujucich (ak teda vychadzame z toho, ze je pravdivy), ze benzin vela zerie, je pri 90-100 km/h rychlostiach na okreskach (120 km/h na dialniciach) hodny prinajmensom zamyslenia. A ze sa tak u nas jazdi, vieme dufam obaja. :)