Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel
- Toyota 28.06.2006 16:07
- heureka 16.08.2006 14:23
"-- skrytý --" 01.06.2006 22:01
« Re: Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel
Doporučoval bych zvolit variantu 2,2 D-4D. Mám s tímto vozem najeto služebně cca 1000 km se spotřebou cca 6,5 l/100 km.
Výhoda tohoto motoru je v tom, že v případě pokud se rozhodneš předjet auto před sebou, nic ti v tom nebrání. O ceně pojištění toho moc nevím, ale na výměnu oleje atd se chodí každých 30 tis. km. Po každých 15 tis. km se chodí pouze na kontrolu kapalin atd. To ti ale řeknou v každém autorizovaném servisu Toyota, kde taky mají ceníky servisních prohlídek na každý auto. -
modus ponens 03.06.2006 12:39
« Re: Toyota Corolla Verso 1.8 benzín V 2.2D (100kW) diesel
Feenix: ak uvazujes o Verso, tak ber diesel. Podla mna Verso nie je stavane zrovna na vyburenie sa, takze vyhody benzinovych motorov budu len v nizsej cene a mozno udrzbe. A to je otazka jednoduchej matematiky, co sa Ti viac oplati.
Ja mam Avensis 1.8 VVT-i a aj ked obcas premyslam, ci som nemal ist do diesla (vtedy este len 85kW), tak stale nie som presvedceny, ze by som spravil lepsie. Vyhoda diesla oproti mojej 1.8-ke by sa prejavila hlavne (a dovolim si tvrdit, ze aj iba) na dialnici. A aj to pri vyssich rychlostiach. Kto jazdi po Rakusku a Nemecku, ten vie, ze uz dlhsi cas to nie je to, co byvalo. Pribuda usekov s obmedzenou rychlostou a hustota premavky je takisto coraz vacsia. Takze jazdy stylom 180+ km/h su mozne snad v noci.
Ja mam pri necelych 75tis. km celkovu spotrebu cca 7.2, co je aj papierovy priemer. Obcas tomu vytnem, obcas idem pianko. Test pianko jazdy (120 km/h po dialnici, usek dlhy vyse 300km, Salzburg-BA) dopadol tak, ze PP ukazoval 5.8. Takto nejazdim, len som si spomenul na niekdajsi podobny test dabla na svojej Mazde 626 a chcel som to vyskusat. Su vsak typy vodicov, ktori takto jazdia.
Naopak pri jazde BA-Linz stylom 150-160 mi PP ukazoval 7.8. Treba vsak zohladnit aj prevysenie a ine podmienky, takze tazko pausalizovat.
Mam vsak Avensisa, ktory je podla mna lepsie sprevodovany a hlavne ma mensi odpor vzduchu ako Verso. Verso by som aj preto nechcel. O Avensise si neuvazoval?
Bez nadpisu
diesel... velke rozmerne auto a diesel su dobra kombinacia, pricom tie nove toyotacke diesle su vcelku vydarene..
co sa spotreby tyka, pri benzine sa da dostat na knizkovu spotrebu, pri diesli v pohode aj pod nu..
tc verso je fajn afto, urcene presne na to na co pises ze ho potrebujes.. cenovy rozdiel diesel benzin nie je az taky velky, a ten naftak stoji fakt za to..
thumb up ;-) -
Bez nadpisu
V case skusobnej jazdy u predajcu, mali iba TCV diesel 130kw SOL vybava, nepohrdli sme a ........proste auticko s tymto motorom je svihak, dostatocny vykon, s ktorym sme v momente 130km/hod na tachu mali a dalej rychlost stupala bez tazkosti, 3,4,5,6 dostatocne pruzne,manzelka s nim tiez jazdila a bola s nim max spokojna. Inak motor dost tichy, pokojny chod bez vybracii a efektov, cloveku sa ani nechce verit ze je to diesel. Auto skutocne hodne svojho mena a znacky Toyota. Jedina malicka chybicka je cenovka v neprospech 130kw diesliku, ktory je takmer o 2900EUR drahsi, ako co pri mojom rocnom nabehu kilometrov a skor pokojnej sviznej jazde ani za 7-8r nevratilo pri usetrenom palive v rprospech diesla.
My sme vsak povodne uvazovali o benzine 1.8. Nasledne som zvazil aj moznost kupy dieslu 100kW, ktory by mal uricte vyhody v spotrebe a dostatocnom krutiacom momente a cena rozdielu 960EUR uz je primerane zanedbatelna a rychlo navratna.
Na skusobnu jazdu s jednou aj druhou motorizaciou este len cakame.
Ak niekto ma skusenosti s tymto dieslom 100kW rad si ich precitam .
Diesel bude urcite dobra volba vsak auto ma u benzinu vahu takmer 1465kg a pri nafte dobrych 110kg navyse. -
re re diesel 2.2
pre porovnanie : doma mam Nissan Primera 2.2diesel 94-6kW???? r.2004 a na vahu auta cca1430kg primerane tento diesel staci. Je pravda ze pri prudkom zrychleni nie je to ziadna extra slava 12s/100km, radit rychlosti je tiez zapotreby castejsie, ale staci to na dynamicku jazdu a aj spotreba je OK.
Preto sa pytam, ci 100kW diesel v TCV je dostatocny a ake su dynamicke vlastnosti tohto auta, ktore je vyssie a cca 1580kg tazke????
Ty co maju TCV 2.2D alebo Avensis 110kW mozu sa k tomu najlepsie vyjadrit, lebo motor je ten isty (az na skutocnost ze v TCV je o 10kW znizeny vykon ,ale krutak ostal rovnaky- 310Nm ), akurat typ auto a vaha, vyska ina.
vdaka -
Bez nadpisu
mali sme avensis 2,0 benzin 110 kw
teraz mame avensis 2.2 d-4d 110 kw
osobne sa mi tenmotor zda byt lepsi, pruznejsi v sirsom spektre otacok.. je pravda, ze ked si vytocil benzin bolo to o niecom inom, ale vykonova spicka bola dost vysoko a aj spotreba bola vyssia...
ten diesel je dost pohodovy proste to ma silu kdekolvek.. samozrejme to nie je auto na sprinty ale dynamicka jazda je nebe a dudy a pri zatazeni vozidla je rozdiel v dynamike omnoho mensi ako u benzinu.. -
Bez nadpisu
Feenix - Podla toho co pises (najazdene kilometre, dlhe trasy, rodinka) nekupuj nic ine ako diesel...
Avensis D-4D ma tiez 1,5 tony a 85kW/116k motor mi bohate postacuje. Spotreba je velmi prijatelna, ver ze ani 130kW diesel nezozerie pri sviznom dialnicnom tempe tolko, kolko 1,8VVTi - ten motor totiz pri 180kmh zerie 12l 95ky benzinu, kdezto moje auto 7,4l nafty... a 100kW diesel ti urobi maximalne o pol litra viac. Pri tvojom rocnom najazde okolo 20.000km sa ti ta nafta oplati aj za cenu o 960 Eur vyssiu ako je za benzin. Naviac ak som dobre pochopil, zijes niekde na zapad od ciech (len domnieka, ak uvadzas ceny v Euro), kde je cena za naftu nizsia ako u nas, cize ma vyznam mat dieslove auto. Kedysi by som tiez kupil 1,8... teraz by som nemenil ani nahodou. Naviac najazdim rocne cez 40 - 45.000km a tu uz ide o prachy :D
Ja by som odporucal Verso, 100kW diesel 2.2 pokial mozno. Zadne sedacky su idealne pre deti - daju sa nastavovat podla potreby, kufor je vyborny hlavne kvoli tomu, ze je do neho super pristup a je vysoky... -
Bez nadpisu
SirAnton - ver ze v Nemecku sa este stale da jazdit na vela usekoch aj 200+ aj ked s obmedzeniami mas pravdu...
Ad kupa Avensisu - tiez som to chcel povodne navrhnut... V kombiku je to fajn volba, vzadu dokonca pohodlnejsie ako Verso (predsa len je to korela a sedacky nie su take ako v Avensise...) Ale... Jednu obrovsku vyhodu ma Verso a to je posuvanie sedaciek... Kolegova manzelka sedi vzdy vpredu, ich dve deti na zadnych sedackach (4 roky a 11 mesiacov), ked jeho zena potrebuje, preskoci do zadu a kludne sa medzi nimi moze pohybovat... ak nie su velmi nalozeni, moze si vyklopit v tretom rade sedacku a "obsluhovat" deti zozadu, Pricom priestor medzi dvomi sedackami v druhom rade jej to pohodlne umoznuje... Je to taky maly autobus... toto Avensis Kombi neponuka. -
100kW diesel
Vdaka vsetkym za odpovede, postrehy.
Rad si precitam ze 100kW diesel je skutocne dobry, dostatocne dynamicky, hospodarny (vyhoda 6 rychlosti) a verim ze bude aj spolahlivy (????).
Ja uz o 100 kWdieslu uvazujem stale viac a viac. Hlavne ak zohladnujem vysku, hmotnost auta, zatazenie pri obsadeni + batozina, dlhe cesty a nakoniec aj skutocnost ze na dialnici pri rychlosti 130km + obcas viac... je rozdiel spotreby benzin/diesel uz celkom rozdielny. Este si vyskusame auto s tymto slabsim dieslom v probefahr a hlavne vyckam na odpoved mojej drahej polovicky. 130kW verzia to bolo super tou bola manzelka fascinovana ... zajazdila si s nou a klobuk dole pred Toyotou.
Na otazku preco sa nepozriem za Avensisom kombickom, respektive neuvazujeme o nom alebo o aute podobnom.
Zohladnujem aj prianie mojej manzelky, to, ze aj manzelka bude kocirovat toto auto, to ze sa jej v TCV lepsie sedi, vyssie ,lepsi vyhlad, ta nafuknutost auta do stran, do vysky dava jej akysi vacsi pocit bezpecia istoty, je to tazke vysvetlit a jednou vetou objasnit. V zenskom poli rozhodovania o aute nemozeme hladat na 1mieste technicke hodnoty, vyspelost technologie, uvahy o sklbeni x faktorov , ktore hraju podstatnu rolu v nasom muzskom rozhodovani. (nemyslim to zle ani utocne voci zenam !!!) Kazdy ma ine priority. Preco MPV a konkretne TCV - vnutorny priestor je rozmernejsi, variabilnejsi a + kombinacia male deti kociarik... pozdlezne posuvanie 2radu sedadiel a moznost "utopit 3rad sedadiel" to je to, co zenske srdiecko chyti + pekne krivky karoserie, prijemne pouzite materialy, tichy motor. Nech sa nikto neurazi ale kombiky a to vsetke tvarovo pridu manzelke ako "rakvy".
Mne sa osobne TCV velmi pozdava, paci a som za nu.
Jednu otazku predsa mam, tyka sa to hlavne dialnice : po dialnici jazdim cca 130km (viac nie aby som neplatil zbytocne darmozracom -rozumej statu, busgeld -pokutu). Aka je potom spotreba na dialnici benzin/diesel pri tejto rychlosti???-
matuS 05.06.2006 10:44
« Re: 100kW diesel
Mne sa osobne TCV velmi pozdava, paci a som za nu.
skoda ze si si nedal namahu citat vo fore avensis, ako som ti pisal v sukromnej sprave, uz ked si mal potrebu pisat.
tam by si to totiz nasiel, a aj dalsie postrehy.
ale k veci: ta spotreba pri 130km/h je pod 7,5l, 1.8vvti.-
« Re:matusS
forum ohladne Avensis som precital pri vyse 95 stranach mi mohlo presne konstatovanie spotreby 1.8 TCV pri 130km aj uniknut, zial viac menej som tam nasiel spotrebu, ale pri rychlostiach nad 150,160km
ale za posledny udaj ohladne spotreby diik a ta spotreba 7,5l je celkom prijemne prekvapujuca ak si vezmeme ze pri 90km vezme 1.8 papierovo 6,5 l
re rychlost
K tej rychlosti 130km hod na dialnici, predpokladam ze pre mnohych to je spodna hrana rychlosti a vase su okolo 160km/hod a aj viac. Osobne ani mne nie je problem zmykat auto ,ale cez HUN a AUT sa to velmi neoplati rychlostne obmedzenia, stale castejsie kontroly a co je hlavne Murphyho zakon schvalnosti tu plati -vynimocne sa pozabudnes a ides nad stanoveny rychlostny limit a ujha akurat ta nameraju a to mi skutocne neurobi radost a ani vyska pokuty uz nie je tak zanedbatelna a to nevravim o skutocnosti, ze v pripade havarie (plati ako pre dialnice tak aj okresky a mesta), rychlost nad limit zo mna robi na99 percent zodovedneho a tu nepomoze nic ani skutocnost ze nehodu sposobil druhy (hoci aj v proti smere siel ;-) ). Neberme extrem, ze na SVK sa este vela skutocnosti da zahrat do autu!!!!!!!!!!!!!!!!!
V SRN sa da zajazdit rychlejsie, ale to je uz o niecom inom a hlavne o ohladuplnosti, predvidavosti a pudu sebazachovi. -
Poistne???
inak riesim zaujimavu dilemu.Aku ???
Auto kupim v SRN,
servisovat ho budem v SRN (vacsie spolahnutie na kvalitny servis a vymena suciastky v ramci zaruky kus za kus bez extra natahovania, mensia pravdepodobnost ze mi pri opravach, garanckach a inych navstevach v servise povymienaju polovicu suciastok v aute a nahradia ich nejakymi opotrebovanymi >:-[] ),
V SRN momentalne zijeme a pracujeme
ale tu mi vypocitali poistne (vsetke 3typy) na cca 1650EUR!!!! a k tomu navyse rocne este podla typu motorizacie 250-320EUR rocna dan
ale ja rad by som auto prihlasil na znacky v SR a dal si ho poistit na SVK lebo doma viem mat komplet poistenie zakonne +havarijne s 30percent zlava za cca 1000EUR
urobim dobre ak ho prihlasim doma a poistim ??? jasne vyhoda usetrenych cca 650E +250/320E rocne je evidentna ale ty, ktori ziju v SRN by ma mohli usmernit pripadne sami zo svojej skusenosti zhodnotit danu dilemu (+ a -)pre poistenie a vyber statu
Vie niekto pripadne poradit ako v SRN znizit tu vysku poistneho ???? myslim ze 1650EUR je az az a ci ma nechcel iba predajca lahko dostat a zaroven pre poistovnu dohodit klienta
vodicak 13r , nalietane v poslednom obdobi vysse 200000km bez nehody, auto "vlastne" nemam vsetko je na rodinnej firme takze automaticky som dostal x percentnu prirazku, ty ktori su v SRN asi vedia o com vravim
diiik-
Lubos.1 05.06.2006 12:31
« Re: Poistne???
Ak by si mal auto prihlasene v SR a pouzival by si ho v Nemecku s tym, ze tam si tam prihlaseny na pobyt, porusujes nemecke zakony. Ja to sice riesim podobne s Rakuskom, ale Slovensko je dost blizko na to, aby ma niekto hned upodozrieval, ze tam mam pobyt. V kazdom pripade, ak mas nemecky vodicak, zmen si ho na slovensky a tym aspon znizis pravdepodobnost, ze ta odhalia hned pri prvej kontrole. Auto zo slovenskymi znackami neparkuj na tom istom mieste, najlepsie v garazi.
Na druhej strane ak sa jedna iba o 900 EUR rocne, tak by som sa na to vykaslal, za to riziko to nestoji a okrem toho si vybudujes poistnu historiu a poistku ti kazdy rok (alebo dva) bez nehody znizia.-
« Re: Re: Poistne???
Lubos 1
o tej povinnosti prihlasit auto na urade v SRN viem, zatial som ju vsak nemusel riesit, kedze ja nie som "vlastnikom " daneho auta. Ak si kupime TCV to uz bude ine kafe.
Ciastocne a docasne problem s povinostou prihlasit auto moze ponizit aj skutocnost, ze mam vodicak EU, ktory akceptuju vsetci a aj predajcovia pri skusobnej jazde nerobia ziadne problemy. V SRN sme uz dlhsie a zatial ziaden problem s dopravakmi nebol alebo s miluckymi veeelmi snazivymi susedmi.
S tou garazou ako prevenciou do buducna budem uvazovat.
900 EUR je dost penazi aby sa oplatilo o ne zabojovat a pohladat najschodnejsie vychodisko .
Uvidme kocky su hodene. TCV ma zelenu motorizacia zatial oranzovu >:D 50:50-
"-- skrytý --" 05.06.2006 16:19
« Re: Re: Re: Poistne???
Feenix: A když se náhodou v SRN nabouráš a tamní policie zjistí, že auto je koupené a vzhledem k Tvému dlouhodobému pobytu v SRN zřejmě i tamtéž provozované, pak budeš mít velké problémy s německými úřady, nemluvě o problémech s pojistnými plněním, jelikož slovenské pojišťovně bude každý důvod dobrý pro to, aby škodu neuhradila (a teď mám na mysli zejména škodu způsobenou, tj. z povinného ručení). Prostě těch 900 EUR za zmíněné potíže podle mého názoru rozhodně nestojí!
PS: A to nemluvím o administrativě spojené s odečtem MWSt při koupi nového vozu v SRN a úhradou DPH při jeho přihlašování na Slovensku... Osobně si myslím, že touto operací se sice dá na rozdílu v sazbě MWSt a DPH získat, ale na poplatcích zase pro změnu prodělat...
Dalik1 05.06.2006 14:38
Verso
Ahoj, já mám (a ještě 2 měsíce budu mít) Verso 1. generace 1.8, tam byl ten motor ještě trochu silnější - 99kW ale v podstatě se jedná asi o tentýž. Můj dojem z něho je ten, že je tichý, úsporný - spotřeba přesně dle TP - 7,6 l. Zásadní nevýhoda, kvůli které bych tuto motorizaci znovu asi nebral je 5 stup. převodovka. Stupně jsou dost nakrátko, takže je to svižné, ale při 100 km/hod. motor točí cca 3000 ot. a to už je moc, ne, pokud jde o spotřebu, ta je stále OK, ale už je to dost slyšet, no, a na dálnici při 130 už točím 4000 ot :-( Takže radím diesel, je to pohodovější a klidnější jízda, teď mám objednaný Ford S-max a už se těším. -
Poistne.
Mitsi,
diik, to je to co potrebujem vediet, kazda informacia je pre mna dolezita a kazdy z diskutujucich ma vedomosti , skusenostia, pre mna tak dolezite info a tym padom ja si vytvaram, co najkomplexnejsiu mozaiku
V danom duchu ako ty Mitsi, mi odpisal aj SirAnton +ty si este vzal do uvahy schemu : poistka na SVK, trvaly pobyt SRN, nedajboze havaria v SRN (abo mimo SR) a nasledne riesenia poistnej udalosti + diletanstvo nasich poistovni, pri hladani akychkolvek moznosti neplatit z poistiek ani korunu + buldocie nemecke urady a moznost postihu....
Tvoj postreh je dost logicky a pre mna osobne akceptovatelny a pri zvazeni , ze v SRN este nejaky ten rocik pobudneme, tak to poistenie asi skutocne bude predsa len v SRN a pripadne problemi s uradmi, s poistovnami nestoja za cca 650EUR.
Na SVK stoji poistenie cca 50.000,-Sk - 1.300 EUR, so zlavou 30% cca 35.000,-Sk 950 EUR.
A snad po 1-2-3rokoch bez nehody by nemcuri mohli mi ponizit sadzbu na poistenie na prijatelnych xxx euracikov a ta by bola rovnaka ako sadzba uz na SVK.-
"-- skrytý --" 05.06.2006 17:52
« Re: Poistne.
Jelikož jsem za posledních 15 let strávil přes 10 let v zahraničí, nějaké zkušenosti mám. A k nim patří i to, že se s tamními pojišťovnami dá domluvit na slevě pojistného za předchozí bezeškodní průběh, a to bez ohledu na skutečnost, že jsem nikdy nebyl pojištěn v předmětné zemi. A tak jsem jednou začínal (i končil - nižší pojistné už nebylo) na 45% základní sazby a podruhé (v jiné zemi) na 50%, tedy jsem pojištění (vždy plné havarijní s krytím kradeže, živelních událostí i vandalismu) pořizoval za PODSTATNĚ výhodnějších podmínek, než v ČR!-
« Re: Re: Poistne.
Mitsi,
ty si mal pri jednani s poistovnou ohladne vysky poistneho vyhodu tu, ze si bol vlastnikom auta uz aj pre tym, ako si si dal poistit auto v SRN, takze si vedel zdokladovat beznehodovy priebeh
ja nie som vlastnik auta takze beskodovy priebeh neviem preukazat a inu poistnu zmluvu na auto v SRN tiez nemam v danej poistovni
opytali sme sa dilera na vysku poistneho cca 22.000EUR
ten nakrmil konfigurator udajmi a vysla suma 1650 EUR
TK PK HK kazde bolo radovo o x percent zvysene a jedno z nich dokonca az o 100% presne kvoly skutocnostiam, ze som cudzinec, nemam inu poistnu zmluvu ani vlastne auto a nepreukazem bezskodovy priebeh
to ze mam x rokov a x km bez nehody sa akosi neratalo (
ak vies, pripade sa mozes opytat znamych , ktora poistovna v SRN je schopna a ustretova aj jednat o vyske poistneho a zohladnit aj ine faktory pre zlavu, tak prosim porad
vopred vdaka-
"-- skrytý --" 05.06.2006 20:20
« Re: Re: Re: Poistne.
V SRN nevím, ale např. v Rakousku vzali v potaz i výpis z karty řidiče. Je však pravda, že potvrzení o bezeškodním průběhu předchozího pojištění od pojišťoven jsem měl rovněž (ten výpis pomohl prodloužit dobu výpočtu základu "bezeškodnosti").
modus ponens 05.06.2006 19:34
kvalita Corolly Verso
Na tuto temu by vedel viac napisat matuS... Mne Verso prislo ako klasicka nizsia stredna trieda - co sa dojmu z interieru tyka. Inak nemam ziadne skusenosti.-
matuS 05.06.2006 22:54
« Re: kvalita Corolly Verso
fuha, ale to zasa nie. to by bola sakra draha nizsia stredna :)
Neviem podla coho sa to v tychto malych vanoch porovnava, ale vnutornou vybavou (tusim Sol mame) je to urcite ten lepsi standard strednej triedy.
co sa tyka kvality, tak okrem tych pociatocnych problemov - nedal sa otvorit kastlik v strede palubky (vyriesene) a krivych gum na oknach (nevyriesene) je auto uplne v poriadku. Spotreba stale pod 8, pricom vacsi podiel je mesto a kratke jazdy, takze co sa tyka tohoto, tak max spokojnost.
Ale uz som s nim dlho nesiel, tak neviem ci hrka alebo nehrka.-
« Re: Re: kvalita Corolly Verso
matuS
terajsia TCV je ako som cital samostatna podvozkova platforma, teda nie je to ako predchadzajuca verzia TCV, ktora bola postavena na podvozkovej platforme corolly
co sa tyka vybavy tak vybava Luna v SRN je myslim ako na SVK vybava Terra ale navyse este ma el. zadne okna, volant v kozi + riadiaca paka, predne hmlovky,hlavove predne a zadne airbagy , nastavitelne stredne opierky a to vsetko za 21.650EUR a ak das euraciky na drevo tak s metalizou +430 za 20.350,-
takmer o 900EUR lacnejsia ako v cenniku toyota SVK a k tomu vybava navyse
beriem ze DPH SVK /SRN robi rozdiel 21.000sk v neprospech SVK al aj tak cena u nas zbytocne navysena
kvalita TCV tesi a u teba skutocne mala zatial len banalane chybicky, dufajme ze to tak aj ostane a dlllllho ta nepostretne ziadna vaznejsia porucha
a este otazocka ako to je s hlukom pri vyssich rychlostiach a ked tocis vyssie otacky nad 3000-3500/min???
ta spotreba , ktoru uvadzas nie je zla pod 7,5l pri 130 a 8l pri standardnych kratkych a mestskych jazdach
po precitani inych clankoch kde maju toyotaci diesel mi vychadza, ze spotreba B/D bude max 1,5l plus pre benzin (rychlost nad 150km to je uz spotreba o inom tam je diesel jasne setrnejsi)-
matuS 06.06.2006 09:04
takmer o 900EUR lacnejsia ako v cenniku toyota SVK a k tomu vybava navyse
ja neviem ako su vybavy vonku, uz si nepamatam ako to je teraz, len viem ze medzi terra a sol bol smiesny rozdiel (nejakych 50tisic) a rozdiel vo vybave bol: volant a radicka v kozi, automat.klima,stmievacie zrkladlo, elektrony a neviem co este
no, to je tazko povedat, pretoze kazdy ma na hluk iny nazor. Ja sa vozim v pomerne tichom aute a prave ked motor vo verse dosiahne tych 3500-4000ot, tak zacne dost vyrazne hucat. Mne hlasitost toho zvuku pripominala novu octaviu II 1,9tdi (tusim 77kw) ale o tej zasa ludia hovoria, ze je ticha. Takze neviem ti to presne povedat. Treba sa v tom odviezt. Moj nazor je, ze v tych vyssich otackach je to hlucnejsie ako by to malo byt. Na druhu stranu vadi to pri akceleracii v meste, na dialnici pri 130km/h to uz nejako nevadi.
modus ponens 05.06.2006 19:38
a este nieco
Ja by som kludne servisoval na SK. Cenovy rozdiel je tam zaujimavy a na robotu servisu v NR nemozem povedat kriveho slova. Neviem, ci chces Vollkasko, ale pokial mas tolko najazdene, tak mozno je to aj zbytocny luxus a stacilo by Teilkasko, resp. len Haftpflicht.-
« Re: a este nieco
servisovanie uricte zvazim a ak je ta Nitra tak dobra kvalitou a pristupom ku klientovi tak nevidim dovod jej nedat zarobit
ohladne poistneho hm asi budem musiet brat vsetke 3 typy, lebo riadickou auta bude aj manzelka a ta nema tolko najazdenych km a take skusenosti + deti do skolky roznasat bude prevazne ona
Je pravda, ze zatial som nerozoberal, co konkretne znamena a co obnasa Vollkasko a Teilkasko (dovod je, ze az do tohto fora som neuvazoval o poisteni v SRN), takze uprimne vyhody a nevyhody neviem
HK uricte ano.
Bez nadpisu
No tak tych 900 Eur mozes vrazit do poistky, nabuduci rok ti ju znizia a mozes byt spokojny ;) co sa tyka vybavy - podstatna je pri detoch klima a pokial mozno tmave skla (niektory stupen vybavy TCV ich ma seriovo)...
Neviem na akych autach si doteraz jazdil, ale myslim, ze po prechode na TCV prestanes jazdit 130kmh (v SRN)... teda zavisi to od tvojej povahy, ale este aj moja zena v cechach nahana koktafky v avensise do 180kmh... a to sa vraj "boji" rychlo jazdit... :roll: -
Re: Re: kvalita Corolly Verso
matuS - to teda ver, ze je to sakra predrazena nizsia stredna. Ostatne ako vsetky mini vany, cenovo su brutalne nadhodnotene. A pritom iba maju vysiu kasnu a treti rad sedadiel a ludia za modnu vlnu caluju ako blaznivy >:D
Ad kvalita - na mna Verso urobilo taky strasny dojem, ze som uplne prestal o nom uvazovat ako o moznom dalsom kandidatovi na auto. Podrobnosti si uz cital vo fore o Avensise. Radsej by som volil Avensis, ak niekto neciti ten rozdiel triedy uz pri prvom sadnuti, tak som asi divny ja ;-)-
matuS 06.06.2006 10:40
« Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
ja to beriem, na interier ma kazdy clovek svoj nazor. Ja by som si nikdy nekupil BMW trojkoveho radu a ani ziaden renault, opel, ford. Ale niektorym ludom sa to paci.
To verso mi tiez celkom nesadne, nie kvalitou, ale dizajnom -
nepacia sa mi tie "hrackarske" ciferniky. Ale nevyberal som auto pre
seba a clovek ktory to ma je s tym spokojny. Je to individualne.
Mne sa rata ze to nevrzga. Ked auto nevrzga, to povazujem za kvalitny interier.
Co sa tyka ceny, suhlasim, ze je to auto predrazene. Beriem to tak, ze
za kvalitu sa plati. Picasso, Zafira, Fusion, Touran...niektore su
lacnejsie, ale tiez nie o moc (pricom touran je drahsi), a pritom ich
spolahlivost (resp nespolahlivost) je standartna europska.
BTW mne pridu dneska vsetky auta predrazene, okrem cenovych akcii
renaultu a citroena, ale s prepacenim, do sraciek uz nechcem vstupit.
Ja by som ako rodinne auto zvazoval mazdu 5 alebo najlepsie avensis verso.
Podla mna corolla verso ma dost maly batozinovy priestor - na potreby rodiny. -
modus ponens 06.06.2006 10:58
« Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
Musim suhlasit s Lufom. Tieto (mini)Vany na baze NST su nenormalne predrazene. Fakt radsej ST. Vo Verse som sedel a kratko sa aj viezol. Vyssi posed je na prvy dojem prijemny, ale po chvili som si naozaj uvedomil rozdiely oproti ST. Jednak interier a potom aj celkovy priestor. Aj kufor je o dost mensi (aj ked mozno pre kocik praktickejsi). Popri kufri mojho liftbacku mi aj kufor Octavie pride akosi maly... ;-)-
modus ponens 06.06.2006 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
matuS: ;-)
Treba sa povozit v jednom aj v druhom. Moja krajsia 1/2 bola svojho casu "zamilovana" do Laguny. Potom som ju vzal pozriet na cervenu M6 kombi a vazne sa zdalo, ze nie je ina moznost ako M6. ;-) Teraz neda dopustit na Avensisa a paci sa jej viac ako M6. :)
Tak neviem. Napada ma ono stare zname: co vlastne zeny chcu...? ;-)
Feenix ad poistka
NO tosku tazko sa Ti bude o zlave bavit, ked mas Sk vodicak. Btw aku percentualnu sadzbu Ti dali? Myslim, ze to nebude az take zle, kedze svojho casu mi vypocitali pri 240% sadzbe (z pohladu Nemcov sofer-zaciatocnik) cca. 3300EUR iba Haftpflicht. 1900EUR HK+TK+VK je dobra cena - tesne pred odchodom z Nemecka som platil cca. 800EUR rocne za HK+TK - a to som bol na 70%...-
« Re: Feenix ad poistka
To : Atis
co sy tyka rychlosti jasne ze clovek si zajazdi rad ""s vetrom o preteky ""
tu 130km rychlost spominam len preto ze je to rychlost, ktora nebrzdi ale zaroven je este privetiva k penazenke pri plateni za PH, ktore si platim sam >:D
u manzelky budem musiet byt zvlast opatrny >:-[] (zatial nema extra velke skusenosti a priznajme si ze 120km u takychto aut na tacho clovek ani nevie, nejako nevnima a uz to jede) lebo ta miluje rychlu jazdu
vybavu TVC ma taku aku potrebujeme a LUna zahrna takmer vsetko co by som ja rad , akurat mi chyba tempomat ,klimu bez toho uz dnes sa neoplati jazdiz a tonovane okna myslim ze to ma
jazdil som Favorit, Honda Civic 6G, Renault, Felicia, Nissan Primera
ohladne vyberu auta kazdy ma aku taku predstavu, vlastny nazor potrebny k rozhodnutiu a je to x faktorov
povedane pociarknute francuzke auta spanielske zatial kategoricky nie nemecke nemusim (neosobne a vybav to ako japoncikov tak cena nedostizna ,predrazene a poruchovost umerne stupa ako VW setri
japoncici Ok
Mazdu 5 sme si pozreli vyskusali je tazsia o 100kg motor benzin 1.8 slaby 2.0l by bol vhodny -vyssi vykon, krutak ale inak parametre ako TCV 1.8 (tu 100kg vahy navyse robi svoje)
Mazda 5 2l benzin motor s tou istou vybavou ako TCV 1.8 o 1000EUR viac + pekne papka v meste
TCV nas zaujala viac spracovanim, materialom aj tvarovo sa nam pozdava batozinovy priestor staci , ved auto nekupujeme na cely zivot :P
a
To : matuS
na skusobnu jazdu s 1.8 motorom este len cakame tak si urcite vypocujem zvukovu kulisu pri otackach 3000-4000/min
vela casu som jazdil vo Felicii 1.6 ten motor tiez nie je extra tichy a hlavne dokonale odhlucneny ale dalo sa to vydrzat a v porovnani s diesel Primerou (tichy anjel)vsaak hucal ako rypadlo
To luf: kazducke auto je predrazene a hlavne marze su vysoke to nezmenime a o kolko je predrazena tato trieda aut, to si netrufnem povedat ani odhadnut
vezmi si Skodu Octaviu II kombi, vybav ju podobnou motorizaciu a dodaj vybavu ako TCV a zaverecna suma ti urcite nemylo skrivy usmev
TCV narozdiel od niektorych konkurentov je na samostatnej podvozkovej platforme a to je plus ma ESP a .......
nedostatok miesta sa da na nevyhnutny cas , myslim tym dovolenku a ine krajne s casu na cas situacie)riesit aj zakupenim truhlika na strechu /nosnost strechy je cca100kg celkom dost)
Avensis sa nam paci o tom niet debaty ale TCV ma pre manzleku urcite ine caro a plati to co som uz napisal dole iny pohlad na auto maju zeny iny chlapi
TO :dabel
Ohladne poistky, viem ze ma nic mile necaka a platit budem ako keby som nikdy neriadil auto ,co uz , nechajme sa prekvapit cena poistenia bola satnovena na 1650EUR. Snad ju budem moct jednanim s poistovnou este nejako ponizt a ako to pisu diskutujuci este sa bude postupne rokmi ponizovat.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
Ak je taka ako ta moja, tak nenabojuje nic. Ma vyhranene nazory na to, co sa je paci a co nie. Takze jej auto bude nove Clio v cervenej, Scenic v tmavosedej metle alebo nove SantaFe v tmavofialovej metle, ine nemaju sancu. Ale o jej vkuse pochybujem, ked si zobrala mna >:-[]-
modus ponens 06.06.2006 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
luf: jedna vec je jasna a nic na nej nezmenime ani my a ani nikto iny. Je to vec argumentacie. Ked nevies/nechces/nemozes vyargumentovat, tak nic nezmenis. Ak vies, dokazes zmenit cokolvek. ;-)-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
No jo, polovicky to beru tak porozne... ta moja bola zalubena do Mini, potom Peugeotu 607, potom Chrysleru 300M a teraz prehlasila, ze naj je aj tak novy Civic ;)-
matuS 07.06.2006 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Verso
v suvilosti s variabilitou versa by som rad este upozornil na jeden,
pre nase konciny dost zavazny, problem: ked druhy rad sedaciek
posunies dopredu, aby si mal vacsi kufor, tak nieje ziadna roletka,
ktora by zakryka vytvoreny priestor, t.j. medzi operadlom a zadnym
platom vznikne fuga, cez ktoru je vidiet dnu do kufra. Mozno v nemecku to nieje
problem, ale u nas sa takto pred hypermarketom urcite parkovat neda.-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Vers
To matuS :
tiez som nad tym uvazoval, ze to plato vzadu v pripade, ze su 2sedacky vytiahnute do predu nezakryje celkom priestor pred prilis zvedavymi a dlhoprstymi zivlami. Riesenie : uricte existuju kvalitnejsie potahove latky, z ktorych sikovna krajcirka usije latkovu roletku , ktora akurat vhodne vyplni ten prazdny priestor a myslim si ze gumyckove uchytky by to mali udrzat.
To dabel a SirAnton
ak by malo byt rozhodnutie na mojej drahej polovicke, tak kupujeme novu Toyota Rav4 alebo ine terenne auto >:D >:D . Nastastie tu moje argumenty o vyhodach a nevyhodach terenaku, na nase ucely cestovania zaucinkovali a boli z mojej strany dostatocne aby sa uvazovalo o inom RODINNOM aute.
Ruku na srdce, ak by ste mali moznost kupit novu TCV Luna ako my za cca 22.000EUR respektive s dieselom za 23.250 ale k tomu -20percent zlava kto by z VAs zavahal?????????? :-! :-! :-! ak za cca 650.000Sk/685.000Sk mate velmi slusne rodinne auto.-
modus ponens 07.06.2006 16:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly
Feenix: ;-)
Ta cena je fajn, ale Verso by som z tejto mnoziny uprednostnil asi az po tom, co by som sa presvedcil, ze taku/podobnu zlavu na Avensis nedostanem. A hladal by som naozaj poctivo. :)
cena
V podstate si mozem vybrat akekolvek auto zo znacky Toyota typ + motorizaciu a vybava a zlava bude
Avensis by bol drahsi a pri nafte uz podstatnejsie ako TCV ale TCV nam dostatocne vyhovuje a za tie penizky to ujde ako pisem vsetke naklady na auto, poistky a PH + opravy budu hradene zial iba z nasej kasicky :'-( :'-( -
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvalita Corolly Vers
Ad roletka - ta, v ktorej som sa vozil ja, mala roletku klasicku smerom dozadu, a smerom dopredu z nej viseli tri kusy latky s uchytkami, ktore sa zafajkli na stredny rad sedadiel. Sice skarede, ale funkcne riesenie. To tak nemaju vsetky?
Ad ceny - za ~1mil SKK by som urcite kupil radsej Avensis ako Corolu, keby bolo rozhodovanie na mne. Neviem ake ceny ma Avensis v DE, ale pri SR cenach je Avensis jedoznacne vo vyhode. -
Avensis
Dostal som pozvanku ist tuto sobotu sa pozriet a vyskusat si novu Avensis, dufam to bude skutocne novy nastupca Avensisu a nie len nejaky kozmeticky upraveny terajsi typ >:D .
Po vyskusani este porozmyslame, zvazime , ci TCV abo nova Avensis. Samozrejme ze dost zavazi aj cena :-! Predajca pise ze zakladna motorizacia 1.8 a vybava zacina na cene 19.600EUR. -
Avensis facelift
SirAnton urcite vyskusame Avensis, zadame si nejaku skusobnu jazdu a potom sa uz uvidi pre co sa rozhodneme, ci TCV alebo Avensis. TCV zatial ma 75percent sancu, nova Avensis ak sa manzelke zapaci tak z 25 si polepsi na 35percent.
Dilemou ale ostava, ci benzin alebo diesel??
Viem kazdy tu uz pisal svoj nazor, vyhody dieselu .......,
Ale ja musim pridat dalsie nemenej dolezite skutocnosti, ktore z hladiska ekonomickeho dost znevyhodnuju diesel:
auto z dovodu trvaleho pobytu v SRN prihlasene a poistene v SRN. Zistoval som si a :poistenie diesela 2120EUR/rok (vsetke 3typy )je o cca 480EUR drahsie ako pri benzine 1650EUR/rok.
Rocna dan 355EUR za diesel je tiez o 240eur drahsia ako pri benzine 122EUR.
Rocny nabeh cca 20.000km ( 3/4tankovani bude na SVK lebo auto vacsinou vyuzijeme na cestu domov zo SRN na SVK a spat)
1.)vyssia spotreba pri benzine cca 1,5l/100km
2.)vstupna cena nafty a benzinu SVK 1:1
150*1,5l=225l vyssia spotreba ako diesel *41Sk= 250EUR
+ v SRN tankujem o cca 23centov drahsie benzin ako diesel ; 50*1,5l +(50*7,5*0,23)=75+94=169EUR
Vysledok : 720EUR -419= 301EUR navyse na diesel a tu este nie je zaratane, ze diesel je pri kupe o cca 960EUR drahsi ako benzin .
Zaver : ak budem dodrziavat zakony SRN a rocne nabeham 20000km diesel je hlboko minusovy.
Ak sa mylim tak ma opravte.-
matuS 09.06.2006 17:59
« Re: Avensis facelift
dizel sa oplati - dlhodobo. Sice mozno prerobis par korun teraz pri kupe, ale ked to auto budes predavat o 3-5 rokov a benzin bude stat 50sk, tak 1,8 alebo dvojliter nebude nikto chciet, tak ako teraz nikto nechce 2,5l a vacsie objemy. Takze pri predaji sa to ti vrati nielen tym, ze dostanes za neho o dost viac ale hlavne sa auta zbavis rychlo.-
modus ponens 10.06.2006 00:12
« Re: Re: Avensis facelift
matuS:
Je to trosku zlozitejsie. Slovo "dlhodobo" je totiz velmi zradne. Vyvoj cien ropy (a nasledne PHM) je jedna vec a vyvoj vysky ostatnych nakladov vec druha. Osobne neverim tomu, ze sa casom podstatne zvyhodnia dieslove motory, pretoze kazdy stat ma zaujem co najviac profitovat. Preto to vidim tak, ze pokial by malo dojst k tomu, ze diesel sa podstatne zvyhodni a obrati sa pomer predavanych aut vyrazne v prospech dieslov, "odrazu" sa zacnu vynarat zdovodnenia, preco uvalit dan na dieselove motory. Snaha bude vytazit z tohto stavu maximum, co bude opat viest k vyrovnaniu nakladov pre priemerneho motoristu.
Ad spotreba. Rozdiel medzi spotrebou diesla a benzinu je zavisly na sposobe jazdy. Minule som skusal dialnicnu jazdu medzi Salzburgom a BA stylom max. 120km/h (vynimkou boli len obmedzene useky). Inspiraciou mi bol niekdajsi dablov test svojej 626-ky pri tejto rychlosti. PP mi po prichode do BA ukazoval 5,8... Ak bude stat benzin 50+ Skk, bude takto jazdit coraz viac ludi (i ked na Sk dialniciach sa tak jazdi uz aj dnes) a rozdiel v spotrebe sa este znizi.
A kupovat auto s takym motorom, ze ho po x rokoch predam drahsie? To snad nie... Ako chces objektivne posudit, o kolko vyhodnejsie a ci vobec si predal diesel oproti benzinovej verzii? Kazdy predaj je specificky, s mnozstvom vstupnych parametrov. Povedat, ze vdaka dieslu som dostal o x tis. Skk viac je akurat dobry sebaklam. ;-)-
matuS 10.06.2006 20:13
« Re: Re: Re: Avensis facelift
samozrejme, ze toto sa neda vylucit. Inak zevraj SR ma jednu z vyssich dani v EU co sa tyka dane z nafty. Uz teraz je lacnejsie tankovat naftu v rakusku. Ale mas pravdu, pokial dojde k nejakemu dodatocnemu zdaniu, tak to bude pruser.
Ale to uz sa dostavame do cirych spekulacii.
Uz davnejsie sme sa ale myslim zhodli, ze slabe motory sa neoplati mat dizle. Dizel sa oplati prave vtedy ked je bud silny motor alebo sa jazdi velkymi rychlostami.
Ja som teraz jazdil pol dna s 320d a ten motor je s tym autom o kusok rychlejsi ako moja C5 - ALE PRI POLOVICNEJ SPOTREBE!!! Tu vidim vyhodu dizla.
tak to sa hlboko mylis.-
modus ponens 11.06.2006 00:15
« Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS:
Praveze asi nemylim a uz vobec nie hlboko. Mozme sa o tom porozpravat, ked budem ja alebo Ty predavat auto. Na konkretnom priklade sa lahsie ukazuje ako vymysla vseobecne pravidlo. ;-)-
matuS 11.06.2006 06:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
ja viem aku ma hodnotu na trhu moje auto a viem aku ma sefove. Ja mam V6, on 2,2hdi, inak je vsetko rovnake...
mozes sa opytat akehokolvek bazarnika, momentalne letia male auta 1,2 alebo 1,4, a ked je vacsie, tak dizel. Dvojliter nikto nechce, lebo v meste berie 10 a to je vela. A nieje ziadna sanca, ze sa to niekedy zmeni. Jedine tym zdanenim naftakov.-
modus ponens 11.06.2006 18:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS: :)
Jedine, na com pri predaji zalezi, je, ci najdes kupca za cenu, ktoru chces dostat. Je jedno, ci ich je 5, 10 alebo 450. ;-) Ked predaval auto kamos, zasol som, ake atributy boli pre kupujucich rozhodujuce a ake ich nezaujimali... :roll:
Povedat, ze dvojliter nikto nechce, je blbost. Inak by sa predsa nikdy nepredali.
A k tej spotrebe 10 v meste. Ja osobne by som nikdy nekupil diesel, ktorym sa jazdilo prevazne v meste. ;-) To radsej ten dvojlitrovy benzin. A este radsej benzin 1.8. :)-
matuS 12.06.2006 12:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
Jedine, na com pri predaji zalezi, je, ci najdes kupca za cenu, ktoru chces dostat. Je jedno, ci ich je 5, 10 alebo 450. Ked predaval auto kamos, zasol som, ake atributy boli pre kupujucich rozhodujuce a ake ich nezaujimali...
nikto ich nechce. ale nakoniec sa samozrejme predaju, ale za aku cenu? rozdiel v cene bude minimalne taky, kolko si dal pri kupe viac za dizel.
co sa tyka spotreby v meste - nikdy som nesiel s dizlovym versom. Luf, ty podla mna s dizlom nevies jazdit. Ja som jazdil 3,5hodiny s 320d kombi a takmer 5 hodin s IS220d a ani s jednym autom som sa v meste na 10 litrov nedostal.
S 320d sa jazdi v meste za 7,5 a s IS220d za 8 litrov. Viac sa da iba ked kotlis na kazdej krizovatke.-
modus ponens 12.06.2006 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS:
To je fajn, len nechapem porovnavane auta. Aky objem je ta C5? Asi nie 2.0 benzin.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i liftback: po cca 75tis. km je celkova spotreba 7.22. Najvacsia cast je po dialniciach. S dieslom by to bolo lepsie, ale silne pochybujem, ze o 2 litre. Aj ked jeden nikdy nevie... ;-)-
matuS 12.06.2006 15:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
C5 je trojliter. A neporovnavam objem, ale celkovy vykon. Nemozem predsa porovnat 163k motor so 340Nm s nejakym 140k dvojlitrom s 200Nm...
320d a C5 V6 maju takmer zhodne jazdne vykony - ten bawor je dokonca rychlejsi-
modus ponens 12.06.2006 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS:
nechapem to preto, ze zatial co C5 je plnohodnotna stredna trieda, tak bmw 3-kovej rady je vnutornym priestorom konkurentom modelom nizsej strednej triedy (a aj to nie vzdy vitaznym).
Ak musis kvoli porovnatelnemu vykonu siahnut po 6-valcovom trojlitri, je to absenciou dobrych benzinovych 4-valcov s turbom v Citroen modeloch. O benzinovych 2(+/-) litroch (prip. s turbom) to nehovori vobec nic.
Oplati???
matuS
Ak by som mal auto prihlasene na SVK znackach a v SVK poistovni, tak diesel by bol jasnym a ekonomicky-rychlo navratnym prinosom a bez mrknutia okom teraz aj do buducna. Cena navyse za diesel by bola tak rychlo navratna pri usetrenom palive.
Zial v SRN ho v mojom pripade znevyhodnuje, tak ako som pisal hlavne vyska poistneho a rocna dan na diesle.
Auto ak bude spolahlive a bude s nim spokojnost, tak bude sluzit minimalne 5r-6r z toho prve 3roky ako 1 auto a potom ako 2 rodinne auto.
A aky bude po 5r max 6r dopyt po tomto aute a motorizacii???? tazko predvidat.
Pravdepodobne o x rokov sa bude diesel lahsie predavat s mensiou stratou oproti povodnej cene, uz aj vzhadom na neustaly rast ropy a 1,5l /100km ustreneho bude prestavovat celkom slusnu sumicku.
Apropo, myslim si, ze nova SR vlada, veeelmi rychlo siahne k opatreniam (naplnit zdierstvom prazdnu statnu kasu)a uvali akusi ekologicku dan za auta (benzin aj naftu) obdobne ako maju nemci -rocnu dan.
Pre slovenksy tazko skusany ozobracovany narod ,dufam ze to nespravia!!!!!! -
mno
Tak s 1,8 TCV v automatu jsem jezdil celý víkend.(cca 600km).Je to velice dobré auto , aspoň mě vyhovovalo.Sice jízda je "nuda" , ale to k tomuto autu patří.Spotřeba byla docela vysoká, ale tlačil jsem na pilu fest, takže se není co divit.Osobně preferuji taky diesel, ale je potřeba vyzkoušet oba vozy a pokud rozdíl v penězích není pro tebe zásadně důležitý, tak si vyber to co bude pocitově lepší.Je to těžké velké auto, pokud budeš jezdit svižněji či hodně ve městě rozdíl bude víc jak 1,5 litru...ale i tak asi platí, že ekonomicky celkově bude výhodnější benzín.Není to jednoduché rozhodování....a co takhle HONDA FRV, nad ní jsi neuvažoval ??Cenově by to mělo být levnější, aspoň v ĆR určitě a je to srovnatelné...obzvlášt když dostaneš sportovní paket za 20 litrů.No máš dilema :D -
TCV
T.E.CH
takze dojmy z jazdy na TCV 1.8 automat boli uspokojive alebo viac ako uspokojive???.
Jasne ze nik neocakava od TCV 1.8 extra nadvykon, uz z povahy auta nie je to ziaden spickovy sprinter (ale ani lenivec) ani panter ale solidne rodinne auto. Podla teba a 600km ubehnutych je celkom dost na primerane prvotne zhodnotenie, ta benzinova jednotka stacila na toto tazsie a vysie auto??? vykonovo a dynamicky alebo predsa len bolo citit malo vykonu v momente ked ho bolo zapotreby?????.
Celkovo ako zaposobilo auto, pripade ak si ho testoval s rodinkou, manzelkou, co oni na to??? A aka bola spotreba, hodnota vysoka, nic nevypoveda >:D
Ja este len cakam na skusobnu jazdu s 1.8.
Osobne som ochotny priplatit za diesel - svoje vyhody uricte ma , no co odradza ma je navysenie rocnych nakladov za poistky a dan, ktora je v SRN oproti benzinovemu motoru dost znacna.
Honda je a bola dobra znacka tak ako japoncici len dobri mozu byt. Hondu Civic 1996 - 6G(?)som mal, 85000km bez problemov nalietala okrem vymeny oleja ziadna porucha
ale FRV sa Honde extra nevydarilo mna osobne nenadchlo (ale inak by som ten cln co davaju k auticku vyuzil na 100%).-
modus ponens 10.06.2006 09:25
« Re: TCV
Feenix:
Ja som pri vybere auta takisto vahal nad dieslom. Pritom islo o SK znacky a SK naklady. Nevzal som ho preto, ze vtedajsia vyssia cena by sa mi nevratila, resp. vratila az po prilis dlhej dobe. A kedze za benzinovy motor hovoril jeho povod a s nim suvisiaca charakteristika, vzal som nakoniec ten. Dnes mozem povedat, ze nelutujem. Sice nie som ani presvedceny, ze by diesel nebol lepsi ;-) , ale uz to, ze nelutujem, o niecom vypoveda.
Napriek tomu by som sa v pripade TCV pozeral skor po diesli. Dovodom je sprevodovanie pri 1.8-ke. Okrem toho budes jazdit najma dlhe dialnicne trasy a tam tu 1.8-ku asi moc nevyuzijes.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis facelift
matuS - ja som s nim nejazdil, jazdil jeho majitel. Predsalen je rodeny Parizan a ja som tam bol vtedy prvy krat. Pravdou je, ze sa neflakal a slusne mu slapal na krk, tiez jazda centrom Pariza je o niecom inom ako po vypadovke z BA. Pisem iba to, co som videl na PP.
Ad moje spotreby v meste - Megane 1.6 po meste ma bezne 7l, ked sa velmi ponahlam tak mam ~8.5. Oktavia 1.9TDI 81kW (t.j. iba o 2kW menej ako Megane, to su vykonovo zrovnatelne auta) ma po meste 6.5 - 7.5. Mne to nepride ako vyrazny rozdiel. Najvacsi rozdiel je na dialnici, kde mam s Meganom spotrebu okolo 7l vs. 5.5 na Oktavii. V praxi mam povacsine pri Ikei rovnaku priemernu spotrebu, ale v Nitre ma Megane na PP rovnake cislo, kdezto u Oktavie priemer dost klesne.-
matuS 12.06.2006 16:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis face
a co ma vnutorny priestor spolocne so spotrebou? Zvonka su podobne velke a aj hmotnostne.
BTW dneska som sedel vzadu u seba v C5 a a bol som dost prekvapeny, lebo zeby som zbadal nejaky rozdiel oproti 3er sa neda povedat. C5 je akurat vyssia (co ti moze byt jedno), je sirsia, ale ajtak nieje pre troch, takze nejako moc by som to neriesil. 3er akurat straca v batozinovom priestore.
uhm, len chcem vidiet spotrebu toho 2 litroveho turba...
matuS 12.06.2006 16:20
Bez nadpisu
kto bol v Parizi vie, ze tam je spotreba niekde uplne inde ako papierova. Takze moc by som to sem nemotal, lebo nikde na slovensku niesu take podmienky ako tam, takze sa to neda porovnat. Pochybujem ze by si tam mal na dvojlitri spotrebu 10...
slabe motory sa neoplati nahradzovat dizlami.-
To SirAnton
Novy Avensis som vydel je pekny, taky uhladnejsi dospelejsi, kvalitne spracovane -posobilo honostne, je to auto, ktore bude mat svoje kuzlo teraz, ale aj do buducna pre rodinu aj manazerov. Auto som si prezrel, ohmatal, vyskusal si interier, posed, ale kedze nie som vlastnikom terajsieho Avensisu a nemam ho zmapovaneho v oku, tak vsetke rozdiely, zmeny som nepostrehol. Zial nebola tu moznost skusobnej jazdy, vela ludi a na 10min sa to neoplatilo. Nechal som im cislo, ze ak trosku opadne zaujem o skusobne jazdy, tak nech mi volaju a dojedname si termin. Vraj maju v jeseni uz zacat montovat nejaky novy 2.0l diesel, hm.
Ohladne poistenia sa opytam, ci je to este takym sposobom mozne platit.
Bez nadpisu
matuS - pises: slabe motory sa neoplati nahradzovat dizlami. IMHO 95kW v benzinovej alebo 100kW v dieselovej TCV je tiez slaby motor. Od akeho vykonu sa to podla teba oplati? Podla mna od nijakeho, ceny dieslu su nastavene vacsinou tak, aby sa pocas zivotnosti auta naklady na obe motorizacie vyrovnali. Kazdy nech si kupi, co mu vyhovuje lepsie, vyrazne neusetri ani na jednom.
Ad C5 vs. 3er - porovnanvas dost nepodareny 3l benzinak (ako vsetky francuzske 3 litre) s automatom ku jednemu z najlepsich dieslov vobec. Ked sme sa zbavovali Maximy a uz nam benzin neplatila firma, nieco som s nou este najazdil, po Blave som jazdil za 9l, co som teda cumel. Ked bol benzin sluzobny, brala v meste 12-13l ;-)-
matuS 13.06.2006 10:51
ano, od tych 100kw sa uz na tym oplati prinajmensom rozmyslat. A btw - 100kw benzinovych je o dost slabsich ako 100kw naftovych.
Pre Felixa je rozdiel pri kupe 985euro, co je s dnesnym kurzom cca 35tis Sk (v SR je to 60tisic Sk). Ak ten naftak nieje dunivy alebo nejako zvukovo ci vibracne neprijemny, tak podla mna nieje o com. Zobral by som naftak. Neviem sice ako to tam je stymi cenami poistiek, to treba este zobrat do uvahy.
ano, da sa povedat, ze porovnavam neporovnatelne, ale nakoniec pre mna to az take neporovnatelne nieje. Obe auta poskytuju mne osobne to iste. Ten bavor za polovicne prevadzkove naklady a navyse na nom nieje treba robit rozvody, ktore stali u citroena 30tisic Sk.
Co sa tyka spotreby C5, tak si myslim, ze je na svoj objem vyborna. Tiez jazdim s lahkou nohou, keby som siel normalne, tak mam o 2 litre viac.
Bez nadpisu
100kW je 100kW nech je z akehokolvek motora ;-) Vo vysledku pojdu oba rovnako. Ale ked ma niekto psychologicku barieru vytocit motor nad 3t otacok, nech berie naftu. Mne napr. vadi zvuk diesla vytoceneho nad 3t otacok, zato vysoke otacky benzinaku mojmu uchu ladia. Jazda 150 Oktaviou TDI je pre mna vyslvene neprijemna koli hluku diesla.
BTW vyberat auto diesel/benzin ak by bola cena a vykon uplne rovnaka by som nechcel. Asi by som sa doteraz vozil MHD, SAD a ZSR, co by som nevedel vybrat >:D Kazdy motor ma nieco do seba. Neviem, ci mam Felixovi zavidiet, ze bude mat novu hracku, alebo ho lutovat, ze ma pred sebou tazku dilemu.-
matuS 13.06.2006 11:54
100kW je 100kW nech je z akehokolvek motora Vo vysledku pojdu oba rovnako. Ale ked ma niekto psychologicku barieru vytocit motor nad 3t otacok, nech berie naftu. Mne napr. vadi zvuk diesla vytoceneho nad 3t otacok, zato vysoke otacky benzinaku mojmu uchu ladia.
95kw verso 1,8vvti robi podla papierov stovku za 10,8s
100kw verso d4d to urobi za 9,4s co je dost podstatny rozdiel. Predpokladam este, ze 100km/h spravi vvti na dvojke, zatial co d4d treba radit az za tri, co je strata jednej sekundy.
Predpokladam, ze uznas, ze ten rozdiel nerobi 5kw ale prave kr.moment, ktoreho ma d4d takmer dvojnasobok. A rozdiel v dynamike sa bude radovo menit, ked obe auta zatazis.
Takze 100kw benzinovych je inych ako 100kw naftovych.
BTW vyberat auto diesel/benzin ak by bola cena a vykon uplne rovnaka by som nechcel. Asi by som sa doteraz vozil MHD, SAD a ZSR, co by som nevedel vybrat Kazdy motor ma nieco do seba. Neviem, ci mam Felixovi zavidiet, ze bude mat novu hracku, alebo ho lutovat, ze ma pred sebou tazku dilemu.
myslim ze nech sa rozhodne akokolvek, bude mat vyborne auto.-
"-- skrytý --" 13.06.2006 13:53
Bohužel (pro milovníky dieselů), 100 kW z turbokamen je úplně těch samých 100 kW, jako z benz. motoru. Z hlediska odvedené práce je to totiž naprosto totéž a event. rozdíl ve zrychlení 0-100 km/h je pouze věcí zpřevodování, hmotnosti a aerodynamiky vozidla. Navíc ztráta při jednom přeřazení není 1 s, ale podstatně méně: automobilky si vzájemně přetahují/přeplácejí testery, kteří se specializují na sprint a umějí nejlépe právě ten efektivní rozjezd z místa na 100 km/h při min. "řadicích" ztrátách (jednou jsem o tom viděl reportáž na DSF).-
matuS 13.06.2006 15:11
« Re: Re: Re:
-hmotnost je takmer ta ista, v neprospech dizla.
-aerodynamika je ta ista
-rozdiel je teda podla teba iba v sprevodovani.
mohol by si to trocha rozviest? vdaka
kazdy vyrobca ma iny postup merania a zistis to podla toho, ci si schopny ich cas dosiahnut alebo nie. Ja som este s versom nesprintoval.
Nech je teda ta strata pol sekundy, stale je tam v sprinte dost rozdiel, pricom napr benzin nemusi zapasit s takym nedostatkom adhezie na prvom prevodovom stupni. A vo vyssich rychlostiach (nie maximalnych) bude verso d4d urcite rychlejsie, lebo prave Nm budu lepsie zapasit s odporom vetra.
BTW na najlepsi sprint 0-100 nepotrebujes testera, ale iba launch software, ktory sa postara o spravne otacky pri starte a preradovani. Potom uz nic ine nerobis len mas stale plyn na podlahe a pri radeni stlacas spojku.
95kW /100kW
Pri TCV a jej hmotnosti a vyske urcite bude rozdiel medzi benzinom 95kW a dieselom 100kW, a nevravim o tom ze ked bude naplno zatazena. Jasne ze vykon je vykon a ten je tu takmer stejny, ale tu uz podstanu rolu zohrava prave krutiaci moment, tak ako to poznamenal matuS. Diesel ma ho takmer 2x viac co sa musi prejavit a s tym aj spotreba a dynamika jazdy. Rozbehnutie auta je len minimum v beznom cestovani pre porovnanie zrychlenia aut a aj tak kazdy z nas potrebuje zrychlenie hlavne pri vyssich stupnoch a rychlosti ako je 40km +++-.
Vcera som cital porovnanie kombiciek dieselov cca od 110 do 130kW BMW , Medak, passat vsetko 2l a Toyota Avensis 2.2 130kW
tyma autam dali riadne zabrat : rozne testy zrychlovania, elasticity, slalom, urcity okruh co najrychlejsie ,najvyssia rychlost, dynamika..... A co je zaujimave, ze napriek faktu ze nemci preferuju a vsade len extra chvalia a za vitaza davaju len a len svoje znacky aut,, tak vyhrala prave Toyota Avensis (dynamika, spotreba, zrychlenie, vnutorny priestor variabilita, kufor, dostatok pracovnej plochy pre vodica bezpecnost stabilita...... a najlepsie brzdy!!!).
Ale co tym chcem povedat, ze zrychlenie Toyoty Avensis bolo iba o 0,4s pomalsie ako ho deklaruje vyrobca a priemerna spotreba TA bola pri tomto narocnom a zatazujucom teste (riadne auta vytacali a dali im do nosa) o 2l vyssia oproti deklarovanej vyrobcom ( taku spotrebu aj tak malokto dosiahne ) 6,2l. Ale ostatne porovnavacie a testovane znacky mali spotrebu hodne o 2.5l navyse oproti deklarovanym.
A cas uvadzany vyrobcom zrychlenie na 100km nedosiahlo ani jedno z testovanych auto a co som doteraz cital rozne testy a x aut , tak skutocne ani jedno auto nemalo hodnoty ako udavaju vyrobcovia (tak sterilne, specificke podmienky za akych oni robia testy a stanovuju hodnoty sa normalne nedaju v praxi spravit).
Pre TCV bude urcite (vzhladom na velkost, vahu, vysku a zatazenie)vyhodnejsi diesel. Spotreba tiez bude v prospech diesela, no misky vah pri rozhodovani pre mna moze, nemusi vyrazne naklonit vyska poistenia a dan v SRN - a to je uz iba matematika a kalkulacka.-
matuS 13.06.2006 16:23
« Re: 95kW /100kW
presne tak. Pochopitelne, ze dizel ma tazsie prevody ako vvti, takze vysledny moment na kolese je mensi ako "takmer dvojnasobny" oproti vvti, ale nizsie prevody urcite niesu 2x take tazsie ako ma vvti.-
"-- skrytý --" 13.06.2006 18:18
« Re: Re: 95kW /100kW
Že má Avensis slušné brzdy mohu potvrdit, bohužel jsem si jednu dobu myslel, že podobné brzdy jsou dnes standard a málem jsem rozmlátil služební Fabii plnou lidí.
Není důležitý kroutící moment, ale pouze jeho průběh. Vzhledem k tomu, že mezi momentem a výkonem je přímá vazba:
P=k*n*M (P-výkon, k-konstanta, n-otáčky, M - moment)
tak nemá smysl handrkovat se jestli je důležitější moment nebo výkon.
Detailista navíc může namítnout, že i sekačku na trávu lze zpřevodovat tak, aby měla moment 400 Nm, ale nelze ji zpřevodovat tak, aby měla 100 kW.
Fakticky je ale podstatná spíš plocha pod výkonovou nebo momentovou křivkou.
Prudce nastupující kroutící moment (doména TDI a pod) je podstatný hlavně pro psychologický pocit velkého zrychlení, protože člověk není ani tak citlivý na zrychlení samotné, ale vnímá především změnu zrychlení. A ještě má tento "TDI efekt" velmi "příznívý" vliv na životnost pneumatik, které s "vhodným" zacházením za asistence protiptokluzu mizí jako tající sníh. Jsou lidé, kteří to, co ušetří na ceně nafty vyhodí za pneumatiky, protože potřebují každých 20 000 Km zcela nové obutí ...-
matuS 13.06.2006 19:43
« Re: Re: Re: 95kW /100kW
tak nemá smysl handrkovat se jestli je důležitější moment nebo výkon.
tu sa ale o tom nikto nehandrkuje. Preboha, naco sem ludia pisu ked necitaju diskusiu? :shock:
Mame 2 motory, ktore maju takmer zhodny vykon (95kw vs 100kw), ale druhy vykazuje takmer dvojnasobne hodnoty kr.momentu. Takze ktory motor je silnejsi? No evidentne ten druhy, pretoze napriek tomu ze musi bojovat s tazsimi prevodmi, tak udeluje autu vyssie zrychlenie.
nemyslim si, ze je to pripad tohoto motora D4D. Vzhladom na to, ze existuje jeho 130kW verzia, tak myslim, ze prave tento 100kw motor bude velmi prijemny co sa tyka pouzitia. Ale to musi posudit niekto, kto je jeho majitelom.-
"-- skrytý --" 14.06.2006 18:12
« Re: Re: Re: Re: 95kW /100kW
MatuS:
Zkusím tvoje zadání upravit:
Máš-li dva motory:
1. má pří 5000 ot/min moment 200Nm
2. má při 2500 ot/min moment 400 Nm,
tak mají oba motory stejný nachlup stejný výkon a jsou tedy stejně silné.
Ono nemá smysl se bavit o nějakých momentech, když už tak má smysl bavit se o momentech při nějakých otáčkách. A v okamžiku kdy znáš moment a otáčky, tak fakticky znáš výkon. Takže pokud se má smysl o něčem bavit tak je to výkon.
Jelikož, se ale auto obvykle provozuje v širokém rozsahu otáčkek, tak nemá smysl bavit se o jediné hodnotě (výkonu nebo momentu při nějakých otáčkách), ale má smysl se bavit o průbězích výkonu nebo momentu.
Moment měřený bůhví kde před převodovkou je nic neříkající blud propagovaný marketingovými odděleními automobilek. Pokud má smysl bavit se o momentu tak jedině o momentu přímo na kole.
P.S. diskusi čtu :-)
"-- skrytý --" 13.06.2006 20:25
Bez nadpisu
matuS: Jenže to je špatně položená otázka...."který motor je silnější"? Žádný!
Buď který je výkonnější nebo který má větší točivý moment. Síla motoru je jen relativní hantýrka,takže nic, co by se dalo exaktně změřit, natož posuzovat.
Já bych dal přednost tomu s větším Mk ;-) btw: 400 Nm není špatná hodnota... ;-)-
modus ponens 13.06.2006 21:20
Otazka tu nie je, ktory je vykonnejsi alebo silnejsi. Ten diesel ma aj vyssi vykon a aj vyssi tocak. Otazka znie, ktory sa viac oplati. Pokial su pravdive udaje o poistkach, tak ten diesel sa bud nevyplati alebo sa vyplati na sklonku predpokladanej dlzky uzivania.
Re: Re: Re: Re: 95kW /100kW
matuS - ked som kupoval auto, urobil som si graf momentu na kolesach v zavilsosti od zaradenej rychlosti a od realnej rychlosti (z toho sa da vycitat, napr. co sa stane ak pri 30km/h a zaradenej trojke slapnem na plyn atd.). A bohuzial pre diesel, 2.0 beznin, s tocakom na motore ubohych 200Nm na tom bol podstatne lepsie ako diesel s 300Nm. Ten diesel bol len o nieco malo silnejsi ako 1.6 so 152Nm. Myslim, ze to bude podobne aj u Versa. IMHO zrychlenie je lepsie u diesla prave koli jeho dlhym prevodom, ked 100 dosiahne uz na dvojku vs. benzinak, ktory ju dosahuje az na trojku. Ale varim z vody, ani jednu som neskusal.
Feenix - tocak je dobra vlastnost, ale je ovplyvnitelny prevodovkou. Prave koli tomu ju tam montuju ;-). Ak budu napr. pri 100km/h a zaradenom 5 prevode otacky dielsa take, ze bude mat rovnaky maximalny vykon ako benzinovy motor v tychto istych podmienkach, tak oba v tom momente budu schopne presne tej istej akceleracie. A ver, ze inzinieri v Toyote sa velmi snazili, aby tomu tak bolo. Ani s jednym neurobis krok vedla. Vzhladom na to, ze vacsinu najzdis po dialnici a budes moct tankovat v krajine, kde je nafta vyrane lacnejsia, bral by som diesel ak nemas ten problem s hlukom, ako ja. Ale co si pamatam, tak TCV je dobre odhlucnena a pri 150 v nej bol relativne klud.-
matuS 14.06.2006 14:42
« Re: Re: Re: Re: Re: 95kW /100kW
nechcem spochybnovat tvoje vypocty :)) ale som si isty ze sa mylis co sa tyka jazdy 100km/h na dvojke u dizla. Jedine auto, ktorym som bol schopny dosiahnut na dvojke taku rychlost je IS220d (ktora ma mimoriadne dlhe prevody), ale aj tu uz bola dvojka niekde pri 4800-5000ot, ked ten motor uz netaha a je lepsie zaradit trojku.
Mimochodom neviem ako si to pocital, ale v pracovnych otackach motora musi byt u toho naftaka D4D vacsi kr.moment na kolesach ako u 1,8vvti, pretoze tento benzin ma 60% kr.momentu d4d a d4d urcite nema o 40% tazsiu prevodovku. Samozrejme, ak si to pocital v otackach 1500 alebo 5000, tak benzin na tom bude lepsie.
Ale prevodovka je od toho, aby sa s nou radilo a nie od toho, aby sme sa na nu pozerali :)
B/D
Co sa tyka diesela tak nemam problem s hlukom, slabsiu diesel jednotku v TCV 100kW som zatial neskusal (predajca akosi ju nevie objednat na skusobnu jazdu a to iste sa tyka aj benzinu 1.8- taaaak cakaaaaaaaaam)pri 130kW to bolo super, pohoda, ticho nic nehucalo nevybrovalo dokonale odhlucneny motor a priestor pre posadku. S tym hlukom a rusivymi podnetmi, ktore otravuju posadku, to je vlastne relativne, niekomu nieco huci inemu nie >:D .
Ja som bol motoristicky "odchovany" na benzinakoch, na diesel som pozeral tak ako na ropaky (a pre bohatsich), ale odkedy mame Nissan Primeru 2.2, tak diesel u mna hodne stupol. Mozno, ze je to vhodna kombinacia kvalitneho spolahliveho auta Primery s dobrym zatial bezproblemovym celkom sviznym diesel motorom , ktory svoju pracu odvedie super je tichy a bezpecny, ziadne rusive podnety.
TDI to je uz o niecom inom, osobne mi tam vadil ten dunivy zvuk, to akesi vybrovanie, ktore pocas jazdy mi akosi naladu nezlepsilo a postupne zacalo mi cele telo rezonovat a po 2-3hod hlava "hucala" uz dost.
Ak bude TCV 100kW tak ticha a bez rusivych podnetov, s takym "porovnatelnym" vykonom ako ta 130kW tak nemam co vahat.
Volal som do poistovne, a ak som spravne porozumel , tak rozdiel by bol v poistkach, vsetke 3typy :benzin 1615E a diesel 1850E a rocna dan 122 k 355.
Pri najazdeni cca 20000 km by sa to uz celkom rentovalo (prevazne auto potrebujem na cestovanie domov a teda tankovat sa bude vacsinou v SR)a ak by som tankoval len a len v SRN tak sa to rentuje urcite.
Uvidim, este asi s kupou auta ( ak rozhnodnutie padne na diesel)trosicku pockam, lebo nemecka vlada ma zaviest akysi bonus cca 200-250E/rocne z rocnej dane pre diesle, ktore maju uz vo vybave russelpartikelfilter - su teda ekologickejsie. A to by bolo uz super OK.
Od 1.1.2008 sa smu v EU predavat auta uz iba s russelpartikelfiltrom.
Krivky benzinu a dieselu TCV porovnam aj ked nie som v tom odbornik sprevodovanie 95/100 je na nasledovne :
B 3,545 1,904 1,392 1,031 a 0,815
D 3,538 1,913 1,218 0,88 0,809 a 0,673. -
"-- skrytý --" 14.06.2006 19:56
Protože má buď :
a) lepší průběh výkonové/momentové křivky (na kolech)
b) nebo lépe navržené zpřevodování,
c) nebo a + b dohromady.
Maximální hodnotou kroutícího momentu to skutečně není.
Mimochodem u aut s podobným výkonem se klidně může stát, že jedno auto má lepší zrychlení 0-100 a jiné auto má zase lepší zrychlení 0-120. Všechno záleží na tom jak je to zpřevodované. Také záleží třeba na tom jestli výrobce převodovku optimalizoval na to, aby se s autem dobře jezdilo, nebo na to, aby dosáhl co nejlepšího papírově zajímavého výsledku, tedy zrychlení 0 - 100 km/h.
Snaha charakterizovat motor + převodovku jedním číslem je vždycky ošidná a z principu nemůže dopadnout dobře.-
"-- skrytý --" 14.06.2006 21:51
shi: Díky za podporu! Mně prostě už občas nebaví znovu a neustále vyvracet zažité mýty a pověry.
PS: Klíčová je efektivně odvedená PRÁCE motoru, tedy plocha ať už pod křivkou výkonu nebo pod křivkou Mk. Vše ostatní je jen neúplný opis téhož či (a bohužel stále častěji) dokonce marketingový blud...-
matuS 14.06.2006 22:08
Mitsi, prosim ta prestan uz s tymito vseobecnymi teoretickymi recami a ked sa chces zapojit do diskusie tak sa vyjadri k otazke: ktory motor odvadza vacsiu pracu: D4D alebo 1,8vvti?
A poprosim aj o vyjadrenie v percentach.
Stale mam pocit, ze sa ma tu snazis presvedcit, ze ten D4D motor je vlastne slabsi ako 1,8vvti. Nebol tvoj pradedo nahodou husita? :D
Bludy
Samozrejme, ze diesel je vzdy mnohem lepsi, prijemnejsi a subjektivne silnejsi. Ale nekteri z nas jsou holt zasprajcovani a nevidi realitu ;-)
Apropo - Na benzinove motory by mela byt uvalena specialni dodatecna ekologicka dan, protoze svoji mnohem horsi energetickou ucinnosti zbytecne rychle vycerpavaji neobnovitelne prirodni zdroje.-
modus ponens 14.06.2006 23:29
« Re: Bludy
vpz: to bolo celkom usmevne. Vraj "zbytecne rychle vycerpavaji neobnovitelne prirodni zdroje"... :D
Predpokladam, ze ked ides za cmudiacim dieslom (prip. za nakladakom), tak sa len kratko pozries na tlacidlo vnutornej cirkulacie vzduchu a hrdo ho nechas vypnute... ;-) Ved co, parfem ako parfem, nie? Asi tolko k ekologii. Tu vsak naozaj nechajme bokom, nesuvisi s temou tohoto topicu. -
Saab 15.06.2006 07:40
« Re: Bludy
A majitelé dieselů budou zase platit speciální zdravotní daň ;-)
K ekologii ještě tolik, že obě paliva jdou nahradit obnovitelnými zdroji, tedy benzín lze nahradit "chlastem" a naftu olejem, no a vzhledem k tomu, že mi doma jeden friťák stačí, tak já raději ten benzín >:D-
"-- skrytý --" 15.06.2006 08:51
« Re: Re: Bludy
Kdybychom srovnávali srovnatelné, tak nejspíš přijdeme na to, že účinnost přeplňovaného benzínového motoru je s přihlédnutím k o 12% vyšší výhřevnosti nafty oproti benzínu +- stejná, jako účinnost naftového přeplňovaného motoru. Až na to, že ten naftový přes všechny "očistné" systémy produkuje 3x více NOx(-ů), než ten benzínový.
Jiným problémem samozřejmě je, že běžný naftový přeplňovaný motor v osobním autě běží mnohem častěji v režimu své max. účinnosti, zatímco benziňák naopak z větší části mimo optimum.-
« Porovnavaci testik
tak podarilo sa mi najst casopis Autozeitung 3/2006 kde je porovnanie dieslov MPV : Mazda 5 2.0 -105kW, Opel Zafira 1.9 CDTI - 110kW , Renault Scenic 1.9dCi -96 kW a TCV 2.2 130kW
M5 OZ RS TCV
spotreba podla vyrobcu :
6,3 6,2 6,0 6,8l
pocas testu
8,8 8,2 8,2 8,0l
ak niekto bude chciet porovnania kufra, dlzka, vyska, sirka + po sklopeni 2a3radu alebo ine info z porovnavacieho testu tak nech sa pyta , odpisem
Bez skutocnosti zeby som chvalil TCV, ja len odpisujem fakty z testu, take takmer vo vsetkych porovnavacich kapitolach (tie boli zlozene z 9hodnotiacich kriterii) : vnutorny priestor, jazdny komfort, motor, prevodovka, jazdna dynamika vyhravala TCV.
Ak si vezmeme do uvahy aj fakt, ze TCV je uz v predaji nejaky ten rok a konkurencia vysla len pred nedavnom na trh, tak je to velmi prijemne zistenie. Navyse OZ a M5 je o 10cm respektive 14cm dlhsia a RS zas oproti TCV (4,36m) o 7cm kratsia.
Inak test vyhral Opel Zafira, sice s tesnym vysledkom o 4bodiky pre TCV ale vyhral. Body navyse mu extra pridali brzdy a velkost batozinoveho priestoru .
Ako tretia skoncila M5 a s ovela vacsiou startou RS.-
« Re: Re: Porovnavaci testik
matuS skutocne brzdy+ kufor rozhodli pre OZ
ale o nemeckej objektivite pri hodnoteni v testoch sa malokedy da povedat , akonahle ide o ich domovsku znacku a supera ci uz nejkeho japoncika abo ineho europana, tak vzdy vyhraje nemcurik :-! :-! :-! :-!
Proste stale nemecki redaktori si najdu body v takych podkapitolach, kotre o kvalitach a spolahlivosti co najmenej vypovedaju a prave take body dopracuju ich preferovanu znacku na 1. miesto testu ( plati tu kto ti dava na chleba toho len chval!!!!!!a v SRN zvlast je to silne).
Ine kapitoly a podkapitoli, kde su zjavne lepsie ine znacky, ostavaju dost poskromne ohodnotene bodikmi navyse.
hm objektivite sa v srn nedari :'-( :'-( :'-( >:-[]
apropo diskusia TCV 95/100 benzin/ diesel ako to vlastne je?, kto je "vitaz"?, ak su tu aj take ohlasi, ze benzin je na tom s dynamikou ( neviem ci presne opisujem vhodne slovo pre vykon/ Nm a to vsetko do kopy)takmer rovnako ako diesel.
Ty vlastnis TCV 1.8 mas dojem ze tvojmu benzinaciku nejako extra chyba sila, dostaok vykonu na toto tazsie a vyssie MPV, ci uz na predbiehanie , pri jazde po meste, dialnici, abo ak si nalozeny na dovolenku???-
matuS 15.06.2006 17:36
« Re: Re: Re: Porovnavaci testik
nie, nevlastnim ho, ale mame ho vo firme a bol som s nim aj na dovolenke, ale iba do dvoch + lyze + bagaz.
Nemyslim si, ze s tymto motorom ma TCV nejaky vyrazny vykonovy deficit, hoci samozrejme to nieje ziaden zazrak. Ta motorizacia je primerana, a ma velmi dobru spotrebu. Trocha je problem s hlucnostou nad 4.000ot.
Ja osobne by som bral dizel, pretoze ked za 35.000sk mozem mat silnejsie auto s nizsou spotrebou, tak nevidim dovod nepriplatit si to. Auto sa nekupuje na 2-3 mesiace. Navyse som presvedceny o tom, ze pri neskorsom predaji sa naftoveho auta zbavis rychlejsie a za vyssiu cenu ako benzinoveho. Samozrejme pri tychto mojich kalkulaciach neberiem do uvahy vyssiu poistku, ktoru ty zrejme v DE budes musiet platit.-
« TCV
to matuS
je tazko sa mi rozhodovat pre a proi jednotlivej motorizacii
kazda ma svoje plus
Benzin 1.8 by som aj osobne bral, na sviznu pokojnu jazdu s rodinkou staci nezadycha sa pri jazde, pri predbiehani a ani pri primeranom zatazeni, vlastne tak ako to ty opisujes je celkom postacujuci a ziaden chromy slimak, spotreba o 1,5l -2 navyse myslim ze nie je vela a dost vela zalezi aj od stylu jazdy .
a tak isto by som osobne bral aj diesel........
Na SVK ma diesel super vyhodu ihned aj ked je drahsi , ze nie je zatazeny tzv ekologickou danou za auto a tiez vyska poistky je percentualne vyssia
iba o cenu nadobudacej hodnoty oproti benzinu a potom uz len setris na PH pri dieseloch aj na servisnych intervaloch a dufas ze sa ti niekde nerozsype motor (predsa je tu len vacsia pravdepodobnost poruchy) a prvotne navysenie ceny disela otproti benzinu sa ti vrati.
V SRN ak budem musiet auto dat na znacky poistit a platit rocnu "ekologicku" dan (hned mam navyse oproti benzinu cca 466EUR) tak navratnost je uz zdlhavejsia a aj otazna pri mojom km vykone a z3/5 tankovania na SVK.
Ale ako som uz pisal cakam na hodnoverne info, ci a kedy vstupy do platnosti v SRN zakon ze diesel s EURO normou 4 a russelpartikelfiltrom(filter oddelitelnych castic) bude zvyhodneni pri dani o cca 200-250Eur.rocne.-
To Shi
pneumatiky skutocne pri teste neboli rovnake takze ta brzdna draha mohla byt dlhsia aj tym, ale zas 2m su hoooodne dost
TCV mala Goodyer Eagle NCT5
ohladne diselov a benzinakov a celej diskusie okolo vacnej dilemi D/B som len rad ked sa pisu odbornejsie nazory a diskutuje sa ved ja osobne sa toho stale dost a dost naucim a myslim si, ze aj mnohi iny si tieto diskusie radi precitaju a poucia sa a najdu tu svoju spravnu motorizaciu preto vsetkym len a len dakujem
apropo kto potrebuje kupovat letne gumy rozmer 185/60 R14 h
tak v teste 13 znaciek najlepsie boli Bridgestone Turanza ER 300 300eura/4ks
a druhe boli Hankook Optimo 415 225E/4ks a Pirelli P6 285E/4ks
ne-
"-- skrytý --" 15.06.2006 19:06
Fénix: Já při výběru pneu nekoukám na souhrnné výsledky testů, ale najdu si test kde jsou uvedeny výsledky jednotlivých měření (brzdná dráha v metrech, zrychlení v m/s2, aquaplaning v km/h), určím si co je pro mě podstatné (já-léto: brzdná dráha na mokru, aquaplaning, hluk) vyberu si tři nejlepší a pak se rozhodnu podle ceny.
Mnohdy tak dojdu k zcela jinému pořadí než došli novináři.-
shi ja pisem o porovnavaciom teste z moto casopisu ziadne iba suhrne vysledky
na suchu aj za mokra, 13 znaciek na tom istom aute
aquaplaning- pozdlzny aj priecny , brzdy 100-0, slalom na vode 18m co najvyssiou rychlostou , prejdenie okruhu co najrychlejsiou rychlostou
porovnam barum Bravuris 240Eur/4ks s Bridgestonkami Turanza ER 300
zhrnutie nech si urobi kazdy sam >:D
aquaplaning pozdlzny 96,6km/hod 82,7km/hod
brzdy 100-0km 45,4m 38,7m
handling 1,45min 1,41min
slalom voda 57,8km 59,3km
brzdy 100-0km voda 49,5m 40,1
handling voda 1,42s 1,39s
hluk takmer vsetky znacky pri 60km/hod v rozmedzi 64- 67dB
hm o objektivnosti nemcurov pri testoch som uz pisal, nedrzim sa ich testov na 100% a usudok si nerobim iba z jedneho zdroja. To iste plati o pneumatikach.
Opel zafira pri porovnani mala Conti sport contact2 a renaultik michelinky Energy
"-- skrytý --" 17.06.2006 20:52
« Re: TCV
Fénixi,
nejnovější trend je vypočítávat daně z CO2 = spotřeby. Uvažuješ správně. Otázkou je zpětnost.
V každém případě pro motory Toyota n e p l a t í :
diesel = více poruch.
Jejich motory jsou silně předimenzovány a vstřikování paliva je též od japonského výrobce Denso, kvalita je zaručena.
Myslím že benzínu bys měl brzo dost, v praxi je mnohem využitelnější výrazně lepší pružná akcelerace motoru u dieselu. Také si nemusíš tolik hlídat nohu s plynem, při plně naloženém autě je potom s akcelerací u benzínu problém a ještě hodně spotřebuje, výrazně víc než pouze o 1,5-2 litry paliva.
Pokud hodně najezdíš, vůbec to neřeš, ber diesel. Proti benzínu též hovoří vysoká aerodynamická stavba Versa.
Howgh. Zdravím.
"-- skrytý --" 15.06.2006 18:02
« Re: Re: Re: Porovnavaci testik
Feenix: Nikdo tady netvrdil, že diesel 2.2 není silnější než benzín 1.8. Jen jsme tvrdili, že jednobodový údaj o kroutícím momentu nic nevypovídá o skutečné síle motoru a že argumentovat dvojnásobným kroutícím momentem není správné.
Dvoumetrový rozdíl v brzdné dráze může být čistě jen rozdílnými pneumatikami, předpokládám, že ten test neprovedli na stejném obutí. To samořejmě nic nemění na faktu, že dva metry můžou někdy chybět ...
"-- skrytý --" 15.06.2006 18:56
Bez nadpisu
Historicky japonci prý měly v průměru vždy horší brzdy, než evropa, ovšem Goodyear Eagle NCT není žádný zázrak, viz např. [odkaz]
A pokud německé značky měly třeba ContiPremiumContact. tak hned je jasné, kde se vzal necelý jeden metr brzdné dráhy navíc.
Kdybych potřeboval, aby domácí značka pobila japonce tak trochu zalaboruji s nahuštěním pneumatik a druhý metr bude také doma. Škoda, že testy brzdných drah nedělá např EuroNCAP, tomu bych věřil mnohem víc, než novinářům, kteří občas píší naprosto otřesné bludy. -
"-- skrytý --" 15.06.2006 19:56
Bez nadpisu
Feenix: Dík za snahu. Mimochodem nejlíp se testy hledají na www.e-pneu.cz. Se značkami Barum a Matador jsem se rozloučil už dávno a to po té co jsem zjistil, že zímní Continentaly i v létě při teplotách do 20 st. C výrazně předčí letní Barum/Matador ve všech ohledech.-
Shi
tu cesku stranku s pneumatikami som si pozrel a kuk vysledky a porovnavacie znacky pneu su tie, o ktorych ja tu pisem a citam z casopisu a vysledky sedia tiez
;-)-
"-- skrytý --" 15.06.2006 22:05
Hmm, 64-67 dB, to je rozdíl 3 dB. A je to současně (možná jen shodou okolností...) hodnota, kterou lidské ucho vnímá jako DVOJNÁSOBNOU hlučnost! To jen pro pořádek.
Jinak já už poté, co jsem se při výběru pneu, kdy hlavním kritériem byly výsledky testů, během jediného roku 3x fatálně seknul (ze 4 sad jsem 3x zvolil špatně), na ně (na ty testy) prostě kašlu. Ne že bych se do nich nepodíval, ale už jim nějak nevěřím. A z toho, co jsi tu vyjmenoval, bych rozhodně osobně bral ty Pirelli P6.
Re:re
To Mitsi
ako si spoznal, ze si sa sekol pri vybere pneumatik??? nejko citis ze niektore lepsie sedia, brzida , vedu stopu, rychlejsie idu, mensi valivy odpor, abo ako sa to da rozpoznat laicky ???? :-O (rychle opotrebenie je jasny pripad okom viditelne )
rozsah decibelom a zmienovane 3db rozdielu to sa opytam kolegu usiara ako to vnima nase vnutorne ucho ;-) -
re diesel 2.2
to petrT
o skutocnosti ze toyotacke diesel motory su predimenzovane a teda je spolahlive som uz niekde cital, myslim ze sa predovsetkym spominal ten 2l, 85kW motor ( ze ten vydrzi a docka sa takmer nesmrtelnosti >:D )
Nikde som sa vsak nedocital, ci uz z odborneho clanku alebo z diskuzie, ze rovnako predimenzovany a teda aj spolahlivy je aj 2.2 diesel 100kW
co je super a k tomu kvalitne vstrekovace Denso.
Navratnost :
zatial nemam udaje o skutocnej spotrebe dieslu 100kW mesto, 90, 130 a viac ?????(papierove su malo pravdovravne ) preto, kto moze nech napise udaje o spotrebe dik
-to ze bude u diesla mensia spotreba ja fakt, ze nalozene auto extra spotrebu nezvysi je tiez pravda , otazne je , ale kolko v porovnani s benzinovou 1.8 ????
matuS akurat uviedol ze spotreba mesto, okresky je celkom priazniva a pri 130 cca 7,5l
a malo diskutujucich moze nejako z vlastnej skusenosti zhodnotit TCV 2.2.
Ohladne ekologickej dani a podobnych "dani" urcite nieco pride a v blizkej buducnosti sa platit bude (nasi mudrci v parlamente nieco uz vymyslia ,ved kasicka je prazdna tak podme zmykat, kde sa da bez ohadu na dopady pre beznych ludi, podnikanie ) v SRN uz tzv. ekolog. dan maju ale aj platy na tu dan >:D :'-( .-
matuS 19.06.2006 18:17
« Re: re diesel 2.2
to je pravda, ved vyhral Fico, takze zachvilu mozme ocakavat milionarske dane a dan z luxusnych aut - rozumej kazde auto v cene nad 400tisic, ved ten kto si dnes moze dovolit nove auto za viac ako 400tisic je hajzel nenazrany, ktory plati nizke dane a chudobni sa na neho skladaju
:shock:-
matuS 26.06.2006 17:15
« Re: Re: re diesel 2.2
Ak som dobre pochopil, tak Dabel, co ma Accorda, ho kupoval ako jazdenku.
Povodne som chcel tiez diesla, ale v rovnakej vybave sa dal splasit o cca. 3000EUR drahsie ako 2.4i,
podla cennikovych cien je rozdiel medzi 2,4executive a 2,2ictdi executive rozdiel 10tisic sk, v prospech benzinu.
Lubos, toto je to co som hovoril. Alebo som sa o tom bavil s Tonom? :-O nepamatam si :)-
modus ponens 26.06.2006 17:58
« Re: Re: Re: re diesel 2.2
matuS:
pokial si dobre spominam, tak dabel toho Accorda kupoval ako 1-2 rocneho a ako velmi dobru ponuku. Ak by bol prepad ceny 3000Eur po 1-2 roku v neprospech vyrazne silnejsieho benzinu, tak jazdeny diesel sa nema sancu predat. Kazdy by bral takyto benzin, pretoze na spotrebe to nemas sancu dohnat, specialne na SK nie. ;-)
Mat dilemu 2.4i alebo 2.2 cdti, pricom benzin je o tolko lacnejsi, tak jedine, nad cim premyslam, je, ci tomu benzinaku nieco nie je. :)-
modus ponens 26.06.2006 19:06
« Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
Ako vravim: tak ako pri predaji zalezi iba na tom, ci najdes (toho jedneho) kupca pri Tebou stanovenych podmienkach, tak aj pri kupe zalezi iba na tom, ci najdes takeho predavajuceho, co predava pri Tebou ocakavanych podmienkach.
Osobne si myslim, ze ceny dieselov sa drzia aj preto, ze ludia maju medzery v zakladnej aritmetike. Argument drvivej vacsiny kupujucich (ak teda vychadzame z toho, ze je pravdivy), ze benzin vela zerie, je pri 90-100 km/h rychlostiach na okreskach (120 km/h na dialniciach) hodny prinajmensom zamyslenia. A ze sa tak u nas jazdi, vieme dufam obaja. :)-
matuS 26.06.2006 19:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
Pozeral som ceny v DE. Novy diesel je drahsi o 700Eur. Takze pripadny prepad 300Eur v neprospech diesla by som nenazval vyrazny.
kazdopadne mas naklady na dizel naspat a cely cas si jazdil za menej (pokial teda niesi v nemecku a neplatis nejaku extra dan)
ale jasne, ale preco by som to riesil? :)
Takato situacia je a basta.-
modus ponens 26.06.2006 19:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
Pozeral som mobile.de a ten rozdiel tam nie je vobec jednoznacny. Nie je jasne, ktore z tychto dvoch aut je drahsie - strieda sa to. O 1000Eur nemoze byt ani reci. ;-)
Dabel mal zrejme stastie na ponuku.
Ked chces, pozri si to a uvidis, ze ceny podobne ojazdenych 2.2cdti a 2.4 su tam velmi podobne. -
modus ponens 26.06.2006 19:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
matuS: ja som sa takisto rozhodoval medzi dieselom a benzinom. Nie som zastanca ani jedneho z nich. Som zastanca svojej penazenky, pretoze zatial co pri predaji auta predajca kasiruje, ja musim predtym "trochu" popracovat, aby som mohol kupovat. A preto zohladnujem o.i. aj zakladnu aritmetiku. Ze niekto predal po 1-2 rokoch auto o 3000Eur lacnejsie nez mohol? Ako vravis: preco by som to riesil? :-) Budem to riesit, az ked ho bude chciet predat mne. 8)-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
matuS ma pravdu: v case, ked som hladal cca. 2-rocneho Accorda, tak vo vybave s xenonmi a navigaciou (aka touchscreenom) sa dal s motorom 2.4i zohnat za cca. 17-18000EUR (v okruhu Mnichova boli cca. 3 taketo vozy). Rovnaka kilometraz s rovnakou vybavou v diesli sa pod 20kEUR zohnat nedala. Mozno, ze za toho 3/4 roka sa situacia zmenila, kazdopadne v novembri 05 sa veci mali tak >:D-
modus ponens 27.06.2006 13:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
Kazdopadne je len dobre, ked natrafis na takyto rozdiel. Ulahci to rozhodovanie. Pri sucasnej vyrovnanej ponuke by to bolo tazsie. Tiez by som bral diesel, keby som nan dostal napr. 100tis. zlavu oproti benzinu. ;-)
Ale nasledne tvrdit, ze to je pravidlo, je predsalen skreslujuce pausalizovanie.
modus ponens 26.06.2006 19:40
« Re: Re: Re: Re: Re: re diesel 2.2
aj keby tam bol rozdiel iba 1000euro, tak stale je to vyrazne v prospech dizla (pri predaji)
"-- skrytý --" 07.09.2006 12:53
« Re: re diesel 2.2
Výhody 2,2D4D 100kW oproti 130kW:
- bez katalyzátoru DNPR (D-CAT)
- bohatě předimenzovaný (místo 1,9 nebo 2,0 se používá 2,2)
- vstřikování Denso
- garanční krytí 100 tis. km nebo 36 měsíců, bez problémů přenositelné, pokud koupíš v SRN, není problém servisovat garančně v ČR a SR, u mnoha jiných značek je problém
- díky nepoužití DNPR nižší spotřeba
- méně elektroniky, méně problémů-
Lubos.1 07.09.2006 13:36
« Re: Re: re diesel 2.2
Výhody 2,2D4D 100kW oproti 130kW:
tak garancne krytie hadam od motoru nezalezi, nie? :D-
« Re: Re: Re: re diesel 2.2
Lubos 1 a Peter T
diky o moznosti servisovat Toyotu aj na SVK alebo CR som bol presvedceny-- teraz som si isty , inak je zaujimave ze ostatne znacky s tym robia az take problemy
co sa tyka dieselu, ak sa pre neho rozhodneme, tak mne osobne bohate staci 100kW pod zadkom je to dostatocne svizne, rychle aj ked sme plno nalozeni, vykonostna rezerva je tam tiez dostatocna a bez extra carovania s riadiacou pakou to tiez "ide takmer samo" a snad je ten diesel aj hospodarny
nakoniec rozdiel 1650 EUR medzi 100 kW a 130 kW dieselami je uz dost a za tie peniazky ziskat auto, ktore zrychli o 1s rychlejsie je drahy spas ;-)
inak 130 kW je super motorizacia mali sme to ako predvadzacku, ale ja to uz nevyuzijem a cim viac techniky a elektroniky je v aute tym je to nachylnejsie na poruchy, nezanedbatele su aj poistky - platby za kilowathy, ktore uz rastu do vysin >:-[]
Toyota
To asio
dik za odpoved ohladne spotreby TCV 2.2 100kW, ktora je podla mna a faktu ze nejazdis na spotrebu, ale jazdis, velmi dobra
inak teraz som cital test Toyoty Avensis 2.0l, diesel slo o dlhodoby test a po 100000km hodnotenie nedopadlo az tak super najlepsie
mozno ze to bola nahoda a ojedineli pripad poskodenia , mozno nemecky "cit" pre japonske auta a snaha vsetko zdegradovat, co nema znacku made in Germany .......mozno?????........ :idea: :idea:
proste u testovaneho diesela okolo 80000 km odisiel D Cat system auto kurilo ako stara parna lokomotiva husty sedotmavy dym ,auto netahalo ako malo, slaba odozva na plyn
tiez sa pokazila prevodovka a rychlost na 5stupen sa nedala dobre radit abo len veeelmi tazko - po rozobrati celeho auta sa zistilo, ze to bola u prevodovky montazna chyba a 5stupen/ozubene kolecko nebolo spravne zasunuty do spravnej vysky
inak auto bolo takmer do srubky rozobrate a skontrolovane vsetky jeho casti
korozia ziadna, nejake chyby na riadeni, napravach ....neboli
vsetko mimo extra normy
auto tak ako na zaciatku testu do cca 40000km vykazovalo minimum chyb nedostatkov tak ku koncu testu sa zacali coraz viac kopit chyby a zavaznejsie problemy
opotrebenie auta bolo minimalne
hodnoty ako :spotreba brzdna draha zrychlenie max rychlost bola rovnaka ako na zaciatku testu tak aj po jeho skonceni
hodnotenie redaktorov, ktory ocakavali od tohto testu a auta nadpriemerne hodnoty- ved Toyota je pojem spolahlivosti bolo: je to dobre auto pre rodiny na ucely na ake bolo vytvorene dostatok priestoru spolahlivosti bezpecia a snad ze tato chyba pri D -catu a prevodovke bola snad iba ojedinela a v ramci bezneho, hoci nezelaneho mantinelu poruch ......
osobne si myslim ze redaktori, ktori nabehali za 24 mesiacov 100000km toto auto a motor vobec nesetrili a drali z neho vsetko co sa dalo a hlavne na dialniciach ten motor stvali
moj nazor, ze k autu vyrobenom v nemecku , by sa ovela setrnejsie a triezvejsie spravali a setrili ho aby mohli vyzdvihnut prednosti ci uz VW Audi medaka.....
rozhodne zavery z tohto testu si nerobim ani nevyvodzujem napokon pokrok u toyoty siel riadne do predu a nove diesle o tom len nasvedcuju ze Toyota maka na sebe -
« Re: Re: heureka zatial sa nekona
Aj ked je to asi divne zatial TCV nemam, doteraz som nemal este moznost, resp. cas , vyskusat benzinovu a 100kW dieselovu verziu ked som mal ja cas nebolo auto, ak mal diler k dispozicii auto, tak ja/my sme nemali cas, vsak viete cez leto zacarovany kruh a k tomu prazdniny, dovolenky ..... no ale uz sa musim vynasnazit a vyskusat obe motorizacie.
Kupa auta hm ako uricte viete tak v SRN od 1.1.2007 sa zvysi DPH zo 16 na 19 percent, takze mne tym padom odpadne jedna nemila povinnost a to spaptne na SVK dodanovat auto, takze zatial mame cas na rozhodnutie a kupu az az ..... >:D
No a teraz po zmene zamestnavatela, rocne najazdim cca 23-24 000 km - skromny odhad, takze ten diesel bude asi dost jasna volba.
Doma na SVK som sa pytal predajcu ake su naklady na servis a garancne prehliadky TCV do 100.000 km. Vyhybavo odovedal, vlastne nepovedl mi nic konkretne. Preto, ak niekto vie presnejsie ako to je a kolko cenovo stoja tieto prehliadky pre benzin a diesel do 100.000km rad sa to dozviem.-
matuS 07.09.2006 12:02
« Re: Re: Re: heureka zatial sa nekona
hm, zavolaj si do Toyota co je na Vajnorskej, alebo tam rovno chod. Pri pulte, kde beru objednavky, je knizocka, kde je rozpis prac a cien pre kazdu prehliadku a pre kazde auto a kazdy motor.-
« Re: Re: Re: Re: heureka zatial sa nekona
matuS
hm to mi velmi nepomoze prevazne som v SRN, ja na SVK chodim sporadicky a ci mi veris abo nie tak ten cas pocas "dovolenky " zbehne ako voda a na behanie po servisoch nezvysi uz cas a kvoli ochote poniektorych predajcov- pracovnikov a pri ich vedomostiach su aj moje pokojne nervy prikratke
preto ak mas aspon nejaky prehlad o cenach tak odpis pripadne ak je to niekde na nete tak sem s tym
diiik
a ako ti sluzi TCV??? problemy ????-
matuS 07.09.2006 14:04
« Re: Re: Re: Re: Re: heureka zatial sa nekona
diiik
ceny si bohuzial nepamatam. Tak tam aspon zavolaj, alebo im napis mail, snad ti pomozu.
Ja s TCV nejazdim, ale inak sluzi OK a ziadne problemy, spotreba dobra.-
« Skúsobná jazda
Konecne sa mi podarilo u predajcu dohodnut si fixne skusobnu jazdu s TCV 1.8 benzin,
taaak uvidime ako sa osvedci pri probefahr, takze utorok si to otukneme.
Dynamicke jazdne vlastnosti, reakciu za plynom a aj tu zvukovu kulisu okolo 4000otacok za minutu???
Inak je tazko zohnat diesel 2.2 100kW k probefahr, nie ze by sa nevyrabal ale nemcurici maju o tuto motorizaciu nejako poslabsi zaujem. Zeby mali nemcurici az take svedomie a ekologicke citenie a nechcu navyse zatazovat ovzdusie splodinami a preto si kupuju iba 130kW diesel s DPF????
Hm a teraz aj taka otazocka do plena??? Preco :roll: :roll: je mozne v SRN konkretne u Toyoty dostat auto na leasing ci uz 12 az 42 mesiacov a za 3,7 percentny rocny urok???? >:D >:D >:D , to nevravim ze VW mali akciu na zvysenie predaja, kde si pytali pocas leasingu na niektore typy a motorizacie iba 0,9 percenta navysenia, dobre citate 0,9percenta !!!!!!!!!!!!
U nas by z Vas aj kozu pri leasingu zdrali a bez mihnutia oka si vypytaju minimalne 27 percentne navysenie - moj skromny odhad.
Je to pazravostou leasingoviek alebo cim ????- ved diskontna sadzba NBS je cca 4,5 a ak by leasingy boli viac pristupne aj pre obycajnych ludi a uspokojili sa aj s nizsimi marzami (plus 1,5 - 2 percenta) , tak v podstate by na tom "zarobil " kazdy. Aj obcan - ma nove auto, leasingovka ma klienta , ktory vie castejsie obraciat peniazky, stat by ziskal nemale dane ......a tiez by sa zlepsil aj bezpecnost na cestach......a jasne ze by aj automobilky profitovali na tom.
Na trhu mame x leasingoviek ale ich produkty a marze su na jedno kopyto ziadne zaujimave rozdiely. Skoda.-
matuS 16.09.2006 07:39
« Re: Skúsobná jazda
leasing zavisi od ponuky. Ja si myslim, ze leasingovky aj s predajcami sa snazia niekedy zakaznika oklamat, preto to navysenie.
Ale 27% rocne som este nikdy nevidel. Mozno si si neuvedomil, ze v SK je sucastou splatky aj havarijna poistka.
Inak nieje problem zohnat leasing za okolo 7% rocne.
Mne konkretne sa podarilo vybavit TCV za nulovy leasing, ale tiez nieje zadarmo - poplatok cca 20tis za vyhotovenie zmluvy bolo treba zaplatit. Ale tych 20tis je naozaj jedine navysenie (samozrejme este + ta havarijna poistka)
A preco leasingovky beru 7-9% ? S NBS to nic nema. Ponuka-dopyt. Kym to ludom nevadi, tak preco by leasingovky davali navysenie 1,5% ked mozu davat 4%? Klasicky trh.
Prosím vsetkych diskutujucich, ci uz vlastnikov Corolly Verso, alebo znalych v automobilovej problematike o radu a tiez o co najobjektívnejsie zhodnotenie danych motorizacii aut, výkon, jazdné vlastnosti, skutocná spotreba + (pri 130Km/hod), plusy aj minusy TCV (proste vsetko), poistenie, naklady na opravy, garancne prehliadky, spolahlivost a podobne ....
Auto mame zaujem kupit ako hlavne rodinne auto (+2 male deti) rocne ubehnem cca 15000az (20000km) z toho 4/5 sú dlhe cesty. 8-s 8-s
Dakujem.