Dálniční známka a změna RZ (SPZ)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

25.05.2006  13:14

Dálniční známka a změna RZ (SPZ)

Dobrý den,
    rád bych se zeptal, jak je to s roční dálniční známkou, pokud automobil změní majitele a RZ (SPZ)? Pozbývá dálniční známka platnosti nebo ji někdo za nějakých podmínek vymění? Nebo je možné ji nadále využívat (třebas s tím, že člověk bude mít u sebe doklad o tom, že SPZ uvedená na dálniční známce tomuto vozu patřila (např. kopii velkého techničáku))?
    Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Předem dík.
    • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 25.05.2006  19:33

« Re: Dálniční známka a změna RZ (SPZ)

Oficiální informace Ministerstva dopravy říká tohle:
      6) Při změně registrační značky (SPZ) se výměna neprovádí a kupón zůstává nadále v platnosti.
      Pokud to tedy chápu dobře, tak dálniční známka platí na starou SPZ, ale zřejmě sebou budeš muset mít nějaký doklad kde bude stará SPZ zapsána, nejlíp kupní smlouvu na auto.
      Tady je případný kontakt:
      Ministerstvo financí
      Ústřední finanční a daňové ředitelství
      Odbor 48 - Vnitřní správa územních finančních orgánů
      Letenská 15, poštovní přihrádka 77
      118 10 Praha 1
      pracoviště Lazarská 7, Praha 1
      Tel.: +420 257 044 160
      Fax: +420 257 044 460
      e-mail: miloslav.horak@mfcr.cz
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 25.05.2006  14:34

Bez nadpisu

nad tímto jsem taky přemýšlel,ale na kuponu je už napsaná stávající RZ,ve firmě píšem na známky RZ smívatelnou fixkou. :?
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.2006  14:46

To je prave ono ;)

Jak se ma clovek spravne zachovat k tomu kontrolnimu ustrizku s opsanou SPZ (RZ), kde je dle predpisu napsana stara SPZ propiskou. V zakone jsem nasel akorat postup po havarii vozidla, ale ne pri prodeji. Z toho se da usuzovat, ze znamka pozbyva platnosti, ale prijde mi to trochu hloupe a tak se prave shanim po realnych zkusenostech.
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.2006  20:40

Dekuji

Dekuji, presne neco takovehleho jsem hledal, ale nedarilo se mi to najit. Az zjistim dalsi podrobnosti, rozhodne dam vedet.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…