Výhodný dovoz nových aj jazdených aut z Dubaja
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
Lubos.1 19.05.06 23:22
...díky kterým tato auta možná nemají evropskou homologaci, tedy tzv. COC (asi Certificate of Conformance). Bez toho COC nejde nikde v EU takové auto přihlásit.
Taketo auto sa samozrejme prihlasit da, akurat to bude zlozitejsie. Je treba prejst roznymi skuskami, stoji to cas a peniaze...bezne sa prihlasuju vozy dovezene z USA a niektore neprechadzaju ani upravami, napr. rozne Infinity a podobne. -
"-- skrytý --" 19.05.06 18:34
Vzhledem k tomu, že ty inzerované vozy mají "americké" ceny, tak nejspíš nebudou v evropském provedení - tj. pozor na brzdy, světlomety a jiné "drobnost", díky kterým tato auta možná nemají evropskou homologaci, tedy tzv. COC (asi Certificate of Conformance). Bez toho COC nejde nikde v EU takové auto přihlásit.
Detaily zde:
« DPH
v SAE je velmi nizka DPH a v takovem pripade automobilky vetsinou nasazuji cenu vozu bez DPH vyse a ttam je je danove zatizeni vyskoe je tomu naopak. Proto se napriklad vyplati dovet auto z Danska. Takze bych prilis optimismu k Dubaji (bez ohledu na to, ze kdyz te tam odrbou tak nemas dovolani) nemel -
"-- skrytý --" 19.05.06 08:41
« Re: bacha na to
no jedna vec je katalyzátor, ale horšie môže byť ak majú riadenie na pravej strane - veru neviem po ktorej strane sa tam jazdí. Neviete niekto?
Ale nemusel by to byť zlý nápad s tým dovážaním. Ja teraz mám nejaké dukáty na svoje auto, tak by sa to dalo začať, že by som niečo doviezol a prípadne predal. Sprostredkovateľa myslím, že potrebovať nebudem. Nie je problém nájsť oficiálneho predajcu a kúpiť nejaké predvádzacie auto (on mi tiež najskôr ponúkal nové auto priamo od predajcu - poslal mi aj fotky z nejakého arabského autosalónu Toyoty).
Len treba mať o tom viac info, kým tam človek vycestuje. -
"-- skrytý --" 18.05.06 14:21
« Re: Re: Re:
Ali: podla toho co pises je to dost neprofesionalne riesenie. ked to chce robehnut, musi par aut dovliect na vlastne naklady a pokial bude cena dobra, tak sa predaju hned aj s proviziou. inak to podla mna nema sancu rozbehnut, kto bude cestovat do emiratov kvoli autu? to nie je nemecko. -
"-- skrytý --" 18.05.06 11:04
To je pravda. Myslím, že v tých SAE sa DPH platí (ak nie tak by sa musela zaplatiť u nás).
Uvažoval som aj nad dovozom ojazdeného.
Toyota RAV4 D,5dv. stará 1-2 roky za zhruba 11000dolárov.
Ten sprostredkovateľ ma chcel zobrať zo sebou. Že za 5 dní to tam komplet vybavíme. Samozrejme letenky by som platil ja - a v tom som videl veľké riziko. Ja mu zaplatím letenku tam aj späť a on sa mi tam niekde stratí - DOVOLENKA ZADARMO (a to je asi jedna z lepších alternatív).
Keď som sa pýtal, že koľko takýchto obchodov už robil, že nech mi dá kontakty na tých ľudí (že si tie prepisy overím na Polícií), tak že s tým iba zančína. Že to ešte nie je rozšírené.
On ten trh mal poznať, lebo tam predtým pôsobil. -
"-- skrytý --" 18.05.06 09:03
V Bahraine niesu dane (ani DPH) takze cena auta je min. o 19% nizsia ako na Slovensku. Ked som tam bol velmi som sa cudoval nad cenami novych aut. Znamy co obchoduje s UAE rozmyslal, ze si tam kupi lexus a necha doviest, vyslo by ho to vraj omnoho lacnejsie ako kupit to na slovensku.
Skus si zavolat, alebo napisat:
alebo
Ale neviem ti povedat, ze ci ta ponuka co si dostal od toho chlapika je relan.
Este ma napadlo, ze ja by som mozno radsej doviezol jazdene. S ohladom na kvalitu ciest a sposob jazdy miestnych tak bude v daleko lepsom stave ako jazdene auta v Cechach alebo Slovensku. Ale zase jazdene treba vidiet nez ho clovek kupi. -
"-- skrytý --" 17.05.06 11:02
« Výhodný dovoz nových aj jazdených aut z Dubaja
Nemáte niekto nejaké informácie o cenách aut v Spojených Arabských Emirátoch (Dubaj, Abu-dabí)?
Zháňam Toyotu RAV4 diesel a oslovil ma jeden pán s ponukou sprostredkovania dovozu nového auta za cenu čo stojí ojazdené 2-3 ročné auto v Nemcku či u nás.
Konkrétne do 29000 dolárov najnovšia dieslová RAV4 - u nás okolo 33000Eur. Náklady na dovoz, clo, poplatky a províziu (30000Sk) okolo 20% z ceny auta.
U nás sú nízke platy(neporovnateľné s ostatnou EU), ale ceny aut vyššie ako napr. v Nemecku a pod.!