VW GOLF V. - motor 1.4 (55kW)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.06  10:19

« Bez nadpisu

Mam GolfaV s 1.4 55kW s klimou, asi rok a pul. Mohu rict, ze pro obycejnou jizdu staci, neni to zavodni vuz, ale jet umi (v ramci moznosti). Pokud chce clovek trochu rychleji pridat, musi ho trochu vytocit (neni to turbo). Odhadem nejvyssi zaber ma okolo 4-4,5tis otacek.
    Byl jsem s nim v Chorvatsku, neni problem jet nalozeny 4lidma a kuframa pres 150. Spotreba zalezi na cloveku, ja s nim delam prumer okolo 5,5-6litru, pokud clovek jede klidne, dostane se i na mensi.
    Klidne bych volil jety rok s 20tis km, na tom aute to neni znat a je to o generaci novejsi vuz. Pokud to ale dovoli situace, klidne bych priplatil za 1.6.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  20:04

« Bez nadpisu

Tuzezlypes- jestli mohu doporučit, zaregistruj se u nás na www.vw-club.cz , celkem dost lidí tam má tento motor ve čtverkovým golfu, určitě se s Tebou rádi podělí o své zkušenosti.....
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.06  19:27

« Re:

Jasně, kdyby to měl být totální propadák, tak by to výrobce už stáhnul z prodejů dřív. Měli hodně dobrý leasing. vlastně opravdu nulový, bez navýšení a za normální pojistné - tedy cena služby nebyla přenesena do ceny pojistného, v kterém se řada lidí neorientuje a těžko se to počítá. Jenže sem to auto chtěla na delší trasy, převážně mimo město.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  19:17

« Bez nadpisu

no tak ono je také hodně důležité k čemu se to auto bude používat, myslím že pro ženskou do města, nebo na nákupy, je to super, jasně že 1,6ka by byla ideálnější, ale rozhodně bych tu 1,4 nezatracoval....
    Prostě člověk si musí uvědomit k čemu to auto bude používat....
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.06  17:46

« golf 1,4

Tak to sem ráda, že se mi potvrdily moje domněnky o této motorizaci. Nejela sem s ním, předváděčka nebyla k dispozici. Prodejce samozřejmě tvrdil, že je to OK, že si dosud nikdo nestěžoval, ale při té hmotnosti vozu a výkonu motoru sem si myslela své. Interiér pěkně udělaný, ten bych brala. A ani s tou deklarovanou spotřebou se moc nevytáhli.
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.06  15:52

« Bez nadpisu

ja mam motor 1,3l a 55kW v aute ktore vazi 800kg a tak si neviem predstavit ako by to malo tahat este dalsich mozno 400kg naviac, proste golf je na ten motor prilis tazky a lahsie auta s tymto vykonom nevladzu pri zapnutej klime,
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.06  21:40

« Re: 1,6

Mam Golf IV 1,4 55kw. Ten motor je velmi slaby na golf, co sa tyka akceleracie a predbiehania, musis ho poriadne vytacat a ked si plne nalozeny tak je dost biedne. A hlavne ked zapnes klimu, stratis uplne vykon, podla mna o takych 10 koni. Dal som si chiptuning, teraz je tam vraj 63kw, ale nejaky vyrazny rozdiel nevidim.....ten motor je proste slaby a asi jeden z najhorsich co vw vyrobil.... rozhodni sa pre golf ale lepsi motor
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.06  18:38

« 1,6

Idealni by bylo, kdyby sis priplatil za Golfa 1,6, ten rozdil tam nebude tak zavratny...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.06  16:10

« Re:

Golf 1.4 jsem mel z pujcovny... co rict.. je to golf a tim to asi tak konci... na dalnici pri nalozeni 4mi lidmi je nedostiznym souperem i fabka 1.2 htp :/ ale jak rikam.. je to golf :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.06  16:02

« S8

Jestli jsem dobre cetl, tak se jedna o Astru G, tudiz je to o generaci starsi model nez V.Golf... Kdyz vemu v uvahu to, ze i IV. byla lepsi nez astra(az na prostornost), tak je volba jasna a to Golf...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.06  14:32

« Bez nadpisu

Volil bych Opela Astru. Nedavno jsem si kupoval nove auto a o techto 2 jsem take uvazoval. Projel jsem si Golfa 1,4 a Astru 1,4. Astra byla daleko zivejsi. Pokud das prednost lepsi jizde pred strohym interierem, tak doporucuju tu Astru
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.06  14:16

« Bez nadpisu

A ještě přidám rozhodování :
    Co byste radši zvolili :
    1) ojetý VW golf V. 1.4 (55kW) r.v. 2004, najeto do 20 tkm
    nebo
    2) novou Astru Clasic "G" 1.4 (66kW)
    výbava i cena srovnatelná kolem 300.000 Kč
    Dík
    Mike
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.06  13:45

« VW GOLF V. - motor 1.4 (55kW)

Ahoj ,
    rád bych věděl Vaše zkušenosti s tímto autem a zejména s tímto motorem. Stačí na to, pokud v autě bude ještě klima ?
    A co spotřeba, jízdní vlastnosti, dynamika ...
    Díky za Vaše názory
    Mike
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…