Fábie - motory 1.2 47kW a 1.4 55kW
"-- skrytý --" 14.05.06 13:09
« Re: Re: Fábie - motory 1.2 47kW a 1.4 55kW
Tchán má sedan 1.2 47 kw apokud jede ve dvou tak v pohodě, když ale jedou 4 už remcá, že je to o hubu. Čili záleží jak často to auto budeš zatěžovat- pokud více jdi do 1.4 - je to nejlepší motor co se dává do fabie. Apropo jaký je cenový rozdíl,? kolik za 1.2 a kolik za 1.4? ;-) -
Marcelino 14.05.06 12:24
« Re: Fábie - motory 1.2 47kW a 1.4 55kW
No ze si si vybral zrovna sedan, co je najskaredsia a najnepraktickejsia karosarska verzia Fabie.. to celkom nechapem, ale kazdy mame iny vkus a potreby... ;-)
co sa tyka motorov - tatko ma kratku verziu 1,2 47kW najazdlili sme na tom obaja cca 40tis km a v praci mame 1,4 55kW 16V a 74kW 16V ale to su vsetko kombiky...
Ak ich mam porovnat, tak do mesta urcite staci ten 3valec - subjektivne ide lepsie do otacok ako ta 1,4-ka 55kW, ale mimo mesta ak chces ist rychlejsie ako 100km/h uz ma jasne navrch silnejsia 1,4-ka a to hlavne v akceleracii.
Najviac je to ale citit pri vacsom zatazeni - ak idem sam alebo 2-ja na 1,2-ke tak rel. pohoda - aj predbiehanie, ak sa motor vytoci, tak to ide , ALE ak tam sedime 4 + batozina - napr. cestou na kolkarsky zapas, tak je ta 1,2-ka dobra len na pokojnu jazdu - predbiehacie manevre hlavne do mierneho stupania su uz takmer o zivot - hovadsky musis predvidat a mat poriadnu rezervu... ta 1,4-ka je v tejto situacii jasne lepsia a aj spotreba na dlhsie trasy je paradoxne lepsia u 1,4-ky ako u 3-valca - ten ma zas ale jasne lepsiu spotrebu v meste...
...no tak myslim, ze vyber som ti vobec neulahcil ;-) -
Tommy100 14.05.06 12:13
No pokud nutně nepotřebuješ závodit,tak ta 1.2 stačí,já mám taky 1.2/40kw teď kupovanou a jsem s dynamikou spokojen.
Mám s tím zkušenosti,že po zajetí motoru výkon ješťe stoupne :shock: a to o dost,v práci při 106000km měla výkon 47kw(verze se 40kw) ;-)
Myslím že se to s felicií tato 47kw verze dá srovnat :P
Určitě to nebude špatná koupě,ale asi bych si vzal kombi než sedan ;-) -
"-- skrytý --" 14.05.06 11:56
« Fábie - motory 1.2 47kW a 1.4 55kW
Dobrý den všem.
Chtěl bych poprosit o vaše osobní zkušenosti s tím, zda je lepší do Fabie Sedan Elegance motor 1.2 47kW HTP nebo 1.4 16V 55kW.
Pro první z nich jednoznačně mluví nižší cena a nižší povinné ručení, může druhý jmenovaný nabídnout dostatečně lepší jízdní vlastosti na to aby vyšší náklady vyvážil?
Jedná se o jízdu jedné až čtyř osob, město a okresky, příležitostně i delší cesty.
Po internetových diskuzích se běžně dočítám že 1.2 naprosto znemožňuje jakékoliv předjíždění, je mi jasné že je to přehnané, ale zase klidného mě to nenechává.
Dva nezávislí prodejci Škoda mi shodně tvrdili, že 1.4 se nevyplatí a přitom byli sami proti sobě protože z dražšího vozu mají větší provizi.
Jo a ještě nemáte někdo zkušenosti co se týká porovnání těchto Fábií s Felicií 1.3? Zrychluje to hůře nebo lépe?
Prosím jen konstruktivní názory, žádné výlevy zaměřené proti škodováckým motorům kterých jsem už našel na internetu tisíce, většinou od lidí co tím nikdy nejeli ale drží se hesla "prostě tříválec ani jet nemůže, jediný dobrý motor je šestnáctiválec".
Předem děkuji.