Fábie - motory 1.2 47kW a 1.4 55kW

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  21:58

« Bez nadpisu

Za 30 tisíc se to nevyplatí. Pro mě to byl jeden z argumentů pro koupi Itala. Pak nemusíš řešit ani hlučnost, těch tisíc otáček dolů udělá hodně. Zejména kdy je motor o něco tišší i ve stejných otáčkách. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  21:54

« Re:

m4lcolm: jj, ve vláknu "Jaký motor do roomstera" jsem psal, že šestka nad zlato >:D , je opravdu škoda, že převodovka není šestistupňová :-( Motor má síly dost, ale rychlosti chybějí... a dávat 30 000 Kč za dodělání šestky... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:48

« Bez nadpisu

@one-z
    minimálně ta čtrnáctistovka by snesla šestku, jako ji dává Fiat do Stila...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:46

« Bez nadpisu

@petrx
    Nediv se, když po X-té napíšu, že jsem měl auto s tím motorem a ty mi odpovíš, že to může napsat jen někdo, kdo v tom životě neseděl...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:24

« Re:

Sem se přemáčkl >:D :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:23

« Re:

:oops:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:22

« Re:

Já vim stačilo to poslat jednou, ale nějak mi to blblo a nechtělo se to odeslat, což se mi teď stává nějak často :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:21

« Re:

No 1.4 50kw je děs běs, mě z ní bolela hlava na trase asi 60 km a ještě k tomu jsem seděl vzadu, takže s tou raději nesrovnávat ;-) Motor 1.2 47kw při 130 km/h točí cca 4250 a 1.4 74kw 4100, takže asi tak. A když si nezasvěcený přečte, že to při 130 km/h dělá kravál, tak ve srovnání s ostatními auty není nejtišší, ale najdou se i hlučnější, to je taky pravda. Prostě dneska se bere hlučnost trochu jinak než před 20 lety.
  • 00 Reagovat !

foto Vasek-M-

Vašek M. 15.01.07  20:17

« Bez nadpisu

Mám 1.4 16V 55kW a není to žádný tichošlápek (i když proti Felicii 1.3 je to symfonie). Při 130km/h je v ní opravdu docela hluk, nejen od motoru, ale taky od proudícího vzduchu a pneumatik. Prostě to není žádný dálniční kočár, je to malé auto pro městský a příměstský provoz a s tím se je třeba smířit. Kdybych jezdil denně po D1, tak si koupím něco vhodnějšího..
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.07  20:16

« Re:

Cist umim a napsat nazor snad mohu take take bud v klidu >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:08

« Bez nadpisu

Neumíš číst nebo záměrně ignoruješ co Ti nehraje do krámu?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.07  20:06

« Re:

No otacky hrajou roli to je jasne,ale druha vec je jak je ten motor utlumen.Ve firme mame Hyundaje Accenty 1.3 a ty toci take mene,ale rvou mnohem vice a to se nevymyslim...
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.07  20:02

« Bez nadpisu

No v 1.4 55KW jsem nejel jezdil jsem v 1.4 MPI 50KW. No ja jsem reagoval jen na to ,ze pokud nekdo napise, ze pri 130 je hrozny,ale hrozny hluk tak v tomto aute nemohl jet. Tohle, kdyz si precte nezasveceny tak musi mit pocit, ze to musi rvat jak stara 120,ale at si kazdy udela sam obrazek az se s tim projede.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  19:56

« Bez nadpisu

Tak nevím, jestli je nahluchlý, nebo poslouchá tak hlasitě rádio... >:D Najel jsem s tím motorem víc než petrx, a přesto (spíš právě proto) to tvrdím. Holt další člověk, který přesedlal z Feldy do Fabie a připadá si jako ve vesmírném korábu. Taky jsem to zažil :-) Souhlasím s one-z, 74kw motor je tišší, přesto že je to celkem uřvaný motor ve srovnání s konkurencí. To jsou prostě otáčky, moje autí točí ve 130kmh 3300 a je krásně tiché 8)
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.07  19:54

« Fabia 1.2 47Kw

No ja nevim pokud to srovnam s Felicii, nebo s Renault Megane minule gnerace 1.6 popripade s Hyundajem Accentem minule generace, Getzem tak tvrdim, ze ten motor je vyrazne lepe utlumen.
    Nemuzu si pomoct,ale pri 130-140 ten motor jede potichu.Prave z dalnice jsem mel velkej strach kvuli otackam a byl jsem mile prekvapen.Spis jsem cekal, ze bude tissi pri zmene rezimu nahleho pridani. Pri ustalene rychlosti jede potichu.
    A to patrim mezi ty co se snazily na minulych autech potlacit co nejvice hluk od motoru. No budu se muset podivat pod kapotu a spocitat ty valce zda je mam opravdu 3 a bavime se o stejnem motoru. ;-)
    Jen dodatek : Svagr ma Megana a prvni co rekl, kdyz se s timto motorem projel bylo, ze jede potichu a to jel tech 140 tak asi tak
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  19:49

« Re:

Nechci vychvalovat 1.4 16V, navíc od 120 km/h rozhodně není nejtišší, ale řekl bych že je tišší než 1.2 HTP, takže asi přihluchlý budeš >:D nemyslim to ve zlém, ale mě taky připadalo ze začátku jak je motor tichý a teď už ho slyšim více ;-)
    Ale hlučný je každý motor v této objemové třídě, když se mu šlape na krk na dálnici a jak psal Tommy, není to žádná hrůza.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 15.01.07  19:38

« Bez nadpisu

nejtižší ten motor na dálnici opravdu není,ale žádná hrůza ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.07  19:32

« Fabia 1.2 47Kw

Zdravim !
    Tak ja pridam take svuj nazor na tento motor. Prvne jsem mel zalusk na 1.4, ale pak se mi naskytla koupe 1.2 47KW s klimou za pekne penize tak jsem sel do ni.
    Pred tim jsem si z toho motoru delal srandu, no proste cekal jsem vibrace, lenost, hlucnost.
    No ted jsem s timto motorem najel 30 000 a naprosta spokojenost.
    Jen trosku nechapu jak tady nekdo pise, ze ve 130 na dalnici je fakt hrozny hluk ?? No ja teda nevim na dalnici pri 130 ten motor prakticky neslysim. Musim vypnout radio a pak je slyset proudeni vzduchu popripade hluk od kol, ale motor je naprosto v pohode. Nemyslim si, ze bych byl nahluchlej a Felde jsem odhlucnoval co se da,ale tady to proste nema smysl jede to krasen potichu.
    Dvakrat jsem to protahl na 160 a i pri teto rychlosti byl hluk naprosto v pohode.
    Tim nechci rict, ze neni leps na dalnici lepsi volba TDI ,ale pokud nekdo napise, ze tento motor dela kraval na dalnici tak s timto motorem nemohl jet.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  13:41

« Bez nadpisu

@honzax
    Brzdy jsou možná o něco silnějšínež u Felicie (mluvíme o základních motorizacích s bubny vzadu), ale Fabia je o bratru 2 metráky těžší, proto je (nejen) můj výsledný dojem jaký je... Podstatně lépe brzdí až auta s kotouči i vzadu (od 1.4 74 kW), které by proto slušely více i základním motorizacím. Dále: "dle vyjádření motorářů je to velmi dobrý motor..." Ukaž mi nekoho, kdo řekně o svém výrobku, že je průměrný! :D
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.06  14:58

« Bez nadpisu

to zapo:
    porovnavat 1.2 HTP s 1,6 8V je ako porovanvat jablka s hruskami
    Co sa tyka zatahu od spodu objem nicim nenahradis (iba ak kompresorom a/alebo turbom ako je 1.4TSI).
    Hruska s jablkami by bolo porovnavat 1.2 HTP 51kW vs 1,6 8V 55kW, tak moja otazka znie preco tak malo kW/1liter objemu?
    Proste sa to neda porovnavat.
    Doba atmosferickych motorizacii s poddizmenzovanym vykonom skoncila, teraz sa bezne z obsahu 1600ccm dosahuje hodnot nad 85kW (atmosfera).
    Trend smeruje ku kubaturam okolo 1200 az 1400ccm v tomto segmente a k turbu. Najprv sa to prejavilo nahradou 2,0 FSI 110kW, nahradi ho 1,8 TFSI 110kW v Audi A3, postupne 2,0 FSI vypadne z ponuky.
    Na trh pride model s turbom o obsahu 1,4 ci 1,6 s vykonom 85kW ci 100kW
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…