Fábie - motory 1.2 47kW a 1.4 55kW
"-- skrytý --" 16.01.07 07:43
Já jezdím dálnici denně, proto to tolik akcentuji.
S tou hlučností se to má tak, že jsem nedávno musel pár dnů jezdit v mé bývalé Fabii, než na mém autě opravili následky setkání s blbcem, takže jsem měl bezprostřední srovnání - HTP je hlučný motor (v nižších a středních otáčkách velmi), od 4 000 to je nastejno, krom odlišného zvuku. Za celý týden jsem si na to subjektivně nezvykl. Po přesedlání do svého jsem utrpěl šok - motor není do cca do 3 tisíc otáček slyšet! A vzhledem k tomu, že vyjma rozjíždění, resp. předjíždění se při jízdě pohybuji v první polovině spektra otáček, je rozdíl na světě. -
Sprint 16.01.07 00:50
Taky musím zareagovat.
S tou hlučností motoru 1.2 to opravdu není tak zlé. Záleží ale z jakého auta do něj řidič přesedne. Oproti Felicii je to skutečně o 50% lepší, oproti nové Octávce zas o 50% horší.
8-s Každopádně musím potvrdit, že když není motor pod plným zatížením, tak ve 130km/h je slyšet skutečně z valné většiny jen aerodynamický svist od zrcátek a odvalování pneumatik. :idea:
A kdo nevěří, ať vyzkouší. Taky nemám rád, když někdo píše jak HTP hrozně řve, když to není pravda. :!:
Zhýčkaní lidi by si měli uvědomit, jakou hlučnost mají auta typu Š120, Favorit, Felicia. Takových aut je u nás většina a řidič, který z nich přejde k HTP musí být překvapen a spokojen. >:D -
"-- skrytý --" 15.01.07 20:21
No 1.4 50kw je děs běs, mě z ní bolela hlava na trase asi 60 km a ještě k tomu jsem seděl vzadu, takže s tou raději nesrovnávat ;-) Motor 1.2 47kw při 130 km/h točí cca 4250 a 1.4 74kw 4100, takže asi tak. A když si nezasvěcený přečte, že to při 130 km/h dělá kravál, tak ve srovnání s ostatními auty není nejtišší, ale najdou se i hlučnější, to je taky pravda. Prostě dneska se bere hlučnost trochu jinak než před 20 lety. -
Vašek M. 15.01.07 20:17
Mám 1.4 16V 55kW a není to žádný tichošlápek (i když proti Felicii 1.3 je to symfonie). Při 130km/h je v ní opravdu docela hluk, nejen od motoru, ale taky od proudícího vzduchu a pneumatik. Prostě to není žádný dálniční kočár, je to malé auto pro městský a příměstský provoz a s tím se je třeba smířit. Kdybych jezdil denně po D1, tak si koupím něco vhodnějšího.. -
No v 1.4 55KW jsem nejel jezdil jsem v 1.4 MPI 50KW. No ja jsem reagoval jen na to ,ze pokud nekdo napise, ze pri 130 je hrozny,ale hrozny hluk tak v tomto aute nemohl jet. Tohle, kdyz si precte nezasveceny tak musi mit pocit, ze to musi rvat jak stara 120,ale at si kazdy udela sam obrazek az se s tim projede. -
"-- skrytý --" 15.01.07 19:56
Tak nevím, jestli je nahluchlý, nebo poslouchá tak hlasitě rádio... >:D Najel jsem s tím motorem víc než petrx, a přesto (spíš právě proto) to tvrdím. Holt další člověk, který přesedlal z Feldy do Fabie a připadá si jako ve vesmírném korábu. Taky jsem to zažil :-) Souhlasím s one-z, 74kw motor je tišší, přesto že je to celkem uřvaný motor ve srovnání s konkurencí. To jsou prostě otáčky, moje autí točí ve 130kmh 3300 a je krásně tiché 8) -
« Fabia 1.2 47Kw
No ja nevim pokud to srovnam s Felicii, nebo s Renault Megane minule gnerace 1.6 popripade s Hyundajem Accentem minule generace, Getzem tak tvrdim, ze ten motor je vyrazne lepe utlumen.
Nemuzu si pomoct,ale pri 130-140 ten motor jede potichu.Prave z dalnice jsem mel velkej strach kvuli otackam a byl jsem mile prekvapen.Spis jsem cekal, ze bude tissi pri zmene rezimu nahleho pridani. Pri ustalene rychlosti jede potichu.
A to patrim mezi ty co se snazily na minulych autech potlacit co nejvice hluk od motoru. No budu se muset podivat pod kapotu a spocitat ty valce zda je mam opravdu 3 a bavime se o stejnem motoru. ;-)
Jen dodatek : Svagr ma Megana a prvni co rekl, kdyz se s timto motorem projel bylo, ze jede potichu a to jel tech 140 tak asi tak -
"-- skrytý --" 15.01.07 19:49
Nechci vychvalovat 1.4 16V, navíc od 120 km/h rozhodně není nejtišší, ale řekl bych že je tišší než 1.2 HTP, takže asi přihluchlý budeš >:D nemyslim to ve zlém, ale mě taky připadalo ze začátku jak je motor tichý a teď už ho slyšim více ;-)
Ale hlučný je každý motor v této objemové třídě, když se mu šlape na krk na dálnici a jak psal Tommy, není to žádná hrůza.

Ono ještě záleží zda jsou např.u HTP tlumící hmoty pod kapotou,pouze u vyšších výbav.