Ojazdene auto do 11000 Eur. Velke tazke a bezpecne.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
"-- skrytý --" 15.05.06 16:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket dí
Ono je to už celkem jedno, jestli je to 2 dny nebo tejden, když jsou běžně díly do 2 hod a opravy se často řeší tak, že se auto zvedne, a teprv na základě této prohlídky se objednaj díly - a než se to rozebere a připraví, rozvoz je doveze... Na co nejsou díly takhle hned dostupné, se musí řešit buď vlastním skladem nejčastějších věcí, nebo šíbováním s polorozebranými auty, a to je oboje docela nic moc - ale holt jsou auta, kde to jinak nejde. -
"-- skrytý --" 15.05.06 16:30
« Re: Re: Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
Několik konkrétních příkladů (vše originál. díly):
- "běžné díly" na Mitsubishi max. do druhého dne;
- "neběžné" (tím myslím ty, které se běžně neporouchávají/nevyměňují, např. ŘJ airbagů, ale jsou alespoň někde v Evropě) týden;
- "pikantnosti", které je nutno dovézt z Japonska (např. gumová distanční podložka k zadnímu platu na 10 let staré auto), cca 1 měsíc.
Nikdy se mi nestalo, že bych nedostal to, co jsem potřeboval! -
"-- skrytý --" 15.05.06 14:58
« Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
S díly na japonce je problém spíš jen v dodacích lhůtách (2 dny a víc, když na jiná auta jsou díly za 2 hodiny, je pro servis trochu organizační problém...), a v případě vrakovištních věcí je o poznání menší výběr daný častějšími změnami v modelových řadách a celkově menším počtem aut u nás. Cenově je to +- putna. -
"-- skrytý --" 15.05.06 14:29
« Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
Jak na co a jak co. Třeba na Hondu je toho v aftermarketu poměrně dost, u Mitsubishi kromě běžného spotřebáku je to problém. Ale zase je zajímavé, že třeba konkrétně kladky do rozvodů se dají koupit jako aftektermarket, ale uvnitř no-name krabičky za velmi lidovou cenu se skrývá originální díl!
Největší problém je ovšem s kvalitou či spíše kompatibilitou dílů: Zatímco originální přední desky mi na Lancerovi a Galantovi vydržely 120 tis., aftermarket, byť renomovaných brzdařských značek, pouze 30 tis. km, navíc dorazily kotouče, hůře brzdily a špinily disky... Totéž neorigo vzduchový filtr: Galant a automatem přestal kick-downovat a dalo mi dost práce přijít na to, že se jedná o problém nového vzduchového filtru! -
« Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
Jak je to s ND na japonci a neorigoš díly? Dají se v pohodě sehnat nebo je problém?
Na ameriky se dá v pohodě sehnat skoro všechno neorigoš, jak spotřebáky jako tlimítka, kotouče, desky, tak i blatníky, kapota, světla, nárazníky, skla..... -
« Re: Tomcat
No já proti přednímu náhonu nic nemám. Dá se s ním pohodě jezdit, navíc předohraby dělaj skoro všichni. A US V6 nejsou vůbec špatné, rozhodně o nic horší než japonské....
RWD už dělá jen BMW a MB, v USA jen Ford Crown Victoria/Mercury Grand Marquis a nově Cadillac. Takže toho moc an výběr není. A dpooručovat takdy někdomu 20 let starou klasiku jako Chevrolet cAprice Classic - tak s tím bych moc nuspěl. To musí člověka chytit u srdce. Jinak to nemá smysl.
Oproti tomu s takovou přehobrabovou "plečkou" z 90. let se dá naprosto běžne a spolehlivě jezdit a to i laik, který o amerikách nic neví... -
« Jistežě
evrospkou verzi. Ony zámořské verze se jmenovaly u těch tří uváděných Cirrus, Concorde a LHS. Takže asi tak...
Chrysler France je už letitá historie a vozy Chrysler-Simca 160/180 a 1610 či 1307 nebo Horizon (mimochodem prodával se i v USA pod názvem Plymouth Horizon - jedno z nejmeších aut té doby v USA mezi domácími značkami). Jenže to v 70. letech skočnilo....Chrysler vyklidil pole.
Mimochdem Chrysler vlastnil nějakou dobu i italské Lamborghini atd.... -
"-- skrytý --" 12.05.06 18:51
« Bez nadpisu
Som sice priaznivec americkych aut (mam Camaro V8 280 Hp), ale rozne sedany s V6 a prednym nahonom by som nikomu neodprucal. V tejto kategorii je kopu lepsich europskych a japonskych aut (ale ani tieto by som ja nebral) Clovek by si mal v prvom rade rozmysliet ci chce predny nahon, zadny, alebo 4x4 a nie miesat vsetko dokopy su to predsa charakterovo uplne ine auta.
Za 400 000 SK by som si ja kupil BMW 740i E38 z poslednych serii.
zvejkal predsa nepise ze potrebuje jazdit v terene, takze SUV nepotrebuje a aktivna bezpecnost takeho BMW je lepsia ako hocijakeho SUV, ako aj kvalita, pohodlie a vsetko ostatne ... -
« Bez nadpisu
Barrichello_no to vím, že se nevyráběl i bez listování v katalogu, jen me zmátlo to, že máš evropskýho chryslera, myslel jsem v evropě vyrobenýho, a to je snad jen voyager (pro evropu) crossfire a frankochrysler-řeznickej 160/180(GC)/2 litres a 1307/1308 + španělská naftová verze řeznickýho. A ty asi myslíš v US vyrobenou evropskou verzi,že? zajímá jen tak ze zvědavosti :) -
« HM
Listni si někdy jen tak pro ilustraci katalogem. Píšu v době kdy se sem vozili Stratusy, Visiony a New Yorkery (LHS). V tý době nebyl Crossfire ani nq rýsovacim prkně >:D Tyhle auta se přestaly dělat + - 2000
Crossfire je fajn, ale bohužel nekradu abych na něj měl a kdybych měl, tak bych si ho stejně nekoupil >:D
A vůbec. Co vás to zajímá, ameriky sou plečky ne :D

Jenže se mi stalo, že jsem přijel s dost atypickým motorem 2,4 GDI na výměnu rozvodů s tím, že všechny díly (origo) si dovezu. Ovšem když to mechanik začal kontrolovat, zjistil, že mi jedna kladka chybí (kterou mi ve Vídni u Denzela neprodali - asi ji obvykle nemění...). Docela mne to nas...alo, jelikož jsem si kvůli tomu vzal den dovolené a jel 220 km (byť tam stejně jezdím na víkendy). Mechanik obtelefonoval místní prodejny ND, já do jedné zajel a díl koupil za nějakých 860 Kč (originál stojí 2600 Kč). Vše se tedy vyřesilo během půlhodinky a snad nejvíce mne potěšilo, že ta nová kladka byla NAPROSTO IDENTICKÁ s originální, kterou mechanik vytáhl z motoru.
Možná to byla jen šťastná shora okolností, ale např. se sháněním dílů na Rencka 21 mám zcela zásadní problémy, a to nejen v aftermarketu, ale předvším v originálech: tam, kde mně na Mitsubishi stačí zakoupit např. gufero (pravda, v aftermarketu se v takovém rozměru nevyskytuje), u Renaulta abych kupoval celý, navíc nestoudně předražený díl!!!