Ojazdene auto do 11000 Eur. Velke tazke a bezpecne.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Re: Re: Re:
Já to tak dělám běžně. Většinou jak píšeš maj na těch dílech provizi, což nehodlám platit - vyjdou mě levněji když si to koupím sám.
Práce má určitou taxu - cca 300 za hodku bez daně....
A každej kdo tomu rochu hoví ví jak dlouho to asi trvá.....
Navíc viděj že tomu trochu hovíš, řekneš si co chceš udělat a je to.
Ne tam přijít, vono mě něco bouchá támhle, podivejte se na to a druhej den ti volaj že je třeba vyměnit věci za 30 táců >:D
Nejlíp je samo servisovat u známejch a kámošů nebo menších servisů -
"-- skrytý --" 16.05.06 10:09
« Re: Re:
Nejlíp, jo? On má zajedno servis z těch dílů provizi, takže přinést si vlastní díly (pokud to servis vůbec akceptuje) většinou znamená víc zaplatit za tu práci. A když se náhodou na tom něco pose*e, tak to znamená mnohem víc dohadů a problémů s nějakým uplatňováním záruky. Takže koupit díly někde za plnou maloobchodní cenu a následně je donést do servisu na montáž je snad ta úplně nejhorší varianta, co se vůbec dá vymyslet - a to jak cenou, tak záručními podmínkami. Především z tohoto důvodu se vůbec nedivím servisům, které takto donesené díly prostě nemontují, já bych to taky nedělal. Určité věci z vrakovišť, které nelze rozumně koupit nové dejme tomu, ale nové věci jako rozvody, ramena atd. ani ve snu. Garážistům třebas nic jiného nezbývá, ale pro normální i menší servis jsou to jen potenciální problémy. Ale každému jak je libo... :-) Ono pokud si někdo umí nakoupit díly za dealerku a následně doma namontovat sám, je to sice hezké, ale radit na základě toho laikům, aby kupovali díly za plnou a cpali to pak na práci do servisu je poněkud zcestné... -
« Re:
Nejlíp to funguje tak, že si přivezeš sebou už rovnou díly a někdo udělá práci a za dva dny si to odvezeš >:D
Ale musí se zhruba tušit co tomu je nebo když ne, tak popsat příznaky a prokonzultit s někým kdo tomu hoví. Ale u všecho to nejde, někdy sou závady dost zakuklený :D -
"-- skrytý --" 15.05.06 18:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a afterm
Domluvíš předem, co se bude dělat je sice hezké, ale pro většinu pouhých uživatelů dost špatně realizovatelné - většinou to v servise funguje tak, že ráno odevzdají auto s popisem "něco mi tam vpředu klepe" apod., servis to zvedne, projde, případně udělá kalkulaci a zavolá zákazníkovi - a následně objedná potřebné. A je přeci jen dost věcí, které se poznají až po rozmontování nějaké větší skupiny, zdaleka ne vše se pozná napohled - no a když požadovaný díl má být dostupný až za pár dnů, tak co s tím? Provizorně seskládat, aby to mohlo stát na kolech, a někam odstrkat... otrava. A chtít po všech zákaznících, aby si přesně naporoučeli, co se bude dělat? Nesmysl, to si můžu říct já u svého auta (a leckdy stejně ještě musím něco dokupovat, s čím se nepočítalo), ale ne obyčejný zákazník, co tomu nerozumí. Kdepak, zlaté rozvozy 2x denně...
S origo díly Renault mi to ani nepřipomínej - poté, co jsem řemenici servopumpy (orig. plast) nechal udělat u soustružníků z duralu, protože orig. stála 3.5tis a byla by až za dva tejdny, a poté, co jsem plasty do podběhů na Kangoo kupoval nové orig. ještě zabalené na vrakáči ve Vojkově, protože je měl skladem na rozdíl od dealera co je měl na objednávku min. za tejden, sice by byly s příslušnou slevou, ale... -
"-- skrytý --" 15.05.06 17:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarke
oddie: Ono to spíš funguje tak, že se domluvíš předem, co se bude dělat, mechanik zajistí díly, a pak se teprve dostavíš do servisu.
Jenže se mi stalo, že jsem přijel s dost atypickým motorem 2,4 GDI na výměnu rozvodů s tím, že všechny díly (origo) si dovezu. Ovšem když to mechanik začal kontrolovat, zjistil, že mi jedna kladka chybí (kterou mi ve Vídni u Denzela neprodali - asi ji obvykle nemění...). Docela mne to nas...alo, jelikož jsem si kvůli tomu vzal den dovolené a jel 220 km (byť tam stejně jezdím na víkendy). Mechanik obtelefonoval místní prodejny ND, já do jedné zajel a díl koupil za nějakých 860 Kč (originál stojí 2600 Kč). Vše se tedy vyřesilo během půlhodinky a snad nejvíce mne potěšilo, že ta nová kladka byla NAPROSTO IDENTICKÁ s originální, kterou mechanik vytáhl z motoru.
Možná to byla jen šťastná shora okolností, ale např. se sháněním dílů na Rencka 21 mám zcela zásadní problémy, a to nejen v aftermarketu, ale předvším v originálech: tam, kde mně na Mitsubishi stačí zakoupit např. gufero (pravda, v aftermarketu se v takovém rozměru nevyskytuje), u Renaulta abych kupoval celý, navíc nestoudně předražený díl!!! -
"-- skrytý --" 15.05.06 16:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket dí
Ono je to už celkem jedno, jestli je to 2 dny nebo tejden, když jsou běžně díly do 2 hod a opravy se často řeší tak, že se auto zvedne, a teprv na základě této prohlídky se objednaj díly - a než se to rozebere a připraví, rozvoz je doveze... Na co nejsou díly takhle hned dostupné, se musí řešit buď vlastním skladem nejčastějších věcí, nebo šíbováním s polorozebranými auty, a to je oboje docela nic moc - ale holt jsou auta, kde to jinak nejde. -
"-- skrytý --" 15.05.06 16:30
« Re: Re: Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
Několik konkrétních příkladů (vše originál. díly):
- "běžné díly" na Mitsubishi max. do druhého dne;
- "neběžné" (tím myslím ty, které se běžně neporouchávají/nevyměňují, např. ŘJ airbagů, ale jsou alespoň někde v Evropě) týden;
- "pikantnosti", které je nutno dovézt z Japonska (např. gumová distanční podložka k zadnímu platu na 10 let staré auto), cca 1 měsíc.
Nikdy se mi nestalo, že bych nedostal to, co jsem potřeboval! -
"-- skrytý --" 15.05.06 14:58
« Re: Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
S díly na japonce je problém spíš jen v dodacích lhůtách (2 dny a víc, když na jiná auta jsou díly za 2 hodiny, je pro servis trochu organizační problém...), a v případě vrakovištních věcí je o poznání menší výběr daný častějšími změnami v modelových řadách a celkově menším počtem aut u nás. Cenově je to +- putna. -
"-- skrytý --" 15.05.06 14:29
« Re: Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
Jak na co a jak co. Třeba na Hondu je toho v aftermarketu poměrně dost, u Mitsubishi kromě běžného spotřebáku je to problém. Ale zase je zajímavé, že třeba konkrétně kladky do rozvodů se dají koupit jako aftektermarket, ale uvnitř no-name krabičky za velmi lidovou cenu se skrývá originální díl!
Největší problém je ovšem s kvalitou či spíše kompatibilitou dílů: Zatímco originální přední desky mi na Lancerovi a Galantovi vydržely 120 tis., aftermarket, byť renomovaných brzdařských značek, pouze 30 tis. km, navíc dorazily kotouče, hůře brzdily a špinily disky... Totéž neorigo vzduchový filtr: Galant a automatem přestal kick-downovat a dalo mi dost práce přijít na to, že se jedná o problém nového vzduchového filtru! -
« Na Mitsiho: Japonci a aftermarket díly
Jak je to s ND na japonci a neorigoš díly? Dají se v pohodě sehnat nebo je problém?
Na ameriky se dá v pohodě sehnat skoro všechno neorigoš, jak spotřebáky jako tlimítka, kotouče, desky, tak i blatníky, kapota, světla, nárazníky, skla..... -
« Re: Tomcat
No já proti přednímu náhonu nic nemám. Dá se s ním pohodě jezdit, navíc předohraby dělaj skoro všichni. A US V6 nejsou vůbec špatné, rozhodně o nic horší než japonské....
RWD už dělá jen BMW a MB, v USA jen Ford Crown Victoria/Mercury Grand Marquis a nově Cadillac. Takže toho moc an výběr není. A dpooručovat takdy někdomu 20 let starou klasiku jako Chevrolet cAprice Classic - tak s tím bych moc nuspěl. To musí člověka chytit u srdce. Jinak to nemá smysl.
Oproti tomu s takovou přehobrabovou "plečkou" z 90. let se dá naprosto běžne a spolehlivě jezdit a to i laik, který o amerikách nic neví... -
« Jistežě
evrospkou verzi. Ony zámořské verze se jmenovaly u těch tří uváděných Cirrus, Concorde a LHS. Takže asi tak...
Chrysler France je už letitá historie a vozy Chrysler-Simca 160/180 a 1610 či 1307 nebo Horizon (mimochodem prodával se i v USA pod názvem Plymouth Horizon - jedno z nejmeších aut té doby v USA mezi domácími značkami). Jenže to v 70. letech skočnilo....Chrysler vyklidil pole.
Mimochdem Chrysler vlastnil nějakou dobu i italské Lamborghini atd....
Preco by som mal jazdit "přehobrabovou "plečkou" z 90. let" ked mozem mat za rovnake peniaze spickovu limuzinu najvyssej triedy, ktora stala nova 5 mil. ?
Ja v mojom okoli nepoznam nikoho, kto by sa zaoberal japonskymi autami ani mercedsami. Zato s BMW sa zaobera snad kazdy kto robi s autami. Nikdy som nemal problemy s dielami, vsetko zozenieem v okruhu 10 km od bydliska a nie ako Mitsi niekte 220 km vo Viedni. Vacsinou platim symbolicke ceny az po odskusani.