Ojazdene auto do 11000 Eur. Velke tazke a bezpecne.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
« Re: zadek524
Tak já sem se v ničem nesekl. do 11 litrů EURO jde samozřejmě Tahoe, Durango, Explorer, Grand Cherokee či Expedition sehnat.....
Akorát že tak roky 97-99...Doporučuji proštudovat třeba www.tipcar.cz
Suburban je už trocha jiná kategorie a Silverado (Chevy C/K) je pikap >:D :D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Naklady na prevadzku
Zvejkal: Pokud vylozene nestojíš ale o offroada a budeš to mít jako jediný svoje auto, tak si porid radsi poradnyho osobáka... Je to preci jenom "NĚCO TROCHU JINÝHO". Lanďáka máme hrozně rádi, ale je to tak spíš na ježdění v zimě, nebo s vlekem těžkým, nebo na kratší vzdálenosti... Na dlouhý cesty si radši vyberu vždycky jiný auto - vždycky hrozně těžká volba, co si vyberu...!!:D
Pořádnej osobák je asi jedině ňákej model Mercedesa... to je přeci jasný!!:) -
"-- skrytý --" 24.05.06 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Naklady na prevadzku
Este ma napadlo - SUV ma z mojho pohladu vyhodu velkeho ulozneho priestoru - mam novy dom a zvykam si na zivot v nom - zistujem, ze coraz castejsie otravujem znamych, co maju vacsie auta, aby mi pomohli s prepravou.... rozny material, drevo - pomaly zistujem, co to obnasa.
Plus si chceme kupit psa :) -
"-- skrytý --" 24.05.06 16:32
« Re: Re: Re: Re: Naklady na prevadzku
"V pripade Alianzu je to podla kalkulacky na webstranke - plati to pre novych zakaznikov Alianzu. " - vypočítané poistné má informatívny charakter a zahŕňa zľavy aktuálnej akcie.
No dajme tomu že také dačo by nebolo od veci :
[odkaz] aj keď tie km no :*) ., no ale môj názor je jasný , radšej nižšia trieda a čím novšie, najradšej nové pri takom ročnom nájazde . Pri tých km , akých chceš kúpiť ojazdené auto a chceš urobiť ešte 200 tis. km ja už auto dávno predávam./lebo sa začne hneď všetko sr../ -
"-- skrytý --" 24.05.06 16:18
« Re: Re: Re: Naklady na prevadzku
V pripade Alianzu je to podla kalkulacky na webstranke - plati to pre novych zakaznikov Alianzu.
Inak u kooperativy som za posledne 2 roky dostal vzdy nizsiu poistku o cca 10%, nez na aku som mal podla tabuliek narok - odporucam kazdemu chodit podpisat novu zmluvu vzdy osobne.
Nerozhodol som sa zatial. Paci sa mi BMW 5kova rada, ale stale zvazujem SUV. Neponahlam sa, kupovat budem najskor na jesen. -
"-- skrytý --" 24.05.06 16:10
« Re: Re: Re: Naklady na prevadzku
Prepac, spotrebu trochu prehanal kesk, nejde mi o to, aby som niekomu vkladal do ust to co nepovedal... sorry.
Ide mi len o ciste, triezve fakty, co najpresnejsie, aby sa clovek mohol na zaklade niecoho rozhodovat.
Ano, zistoval som informacie o Forde Explorer 4.0, ak by som volil SUV auto, tak tento model sa mi paci. Budem zistovat aj dalej...
Tak spotreba ale nie je vyrazne vyssia ako u inych SUV (pozri prispevok nizsie od zadek524, o autach strednej triedy sa tiez neda povedat, ze jazdia pod desat litrov, ze ano ...
V Kooperative je tych 13 litrov s bonusom 45% za bezskodovy priebeh. Kedze u nas zatial malusy nefunguju, beriem to ako orientacnu taxu. -
"-- skrytý --" 24.05.06 15:19
« Re: Re: Naklady na prevadzku
Zvejkal :"Niektory ludia (kesk, saco) priniesli argumenty ohladne spotreby a poistenia, ktore vyznievali dost strasidelne. Skusil som si zistit konkretne informacie, mozno budu niekoho zaujimat a pomozu:
Zistoval som si na internete spotrebu Ford Explorer 4.0 V6 - 18l mesto, 12l dialnica (120 km/h), stred niekde okolo 15l. Mam to z viacerych nemeckych for od samotnych vlastnikov tohoto auta (r.v. 95-98 ).
Takisto som si zistoval povinne poistene: Alianz - 12700 Sk (bez zliav), Kooperativa - 13300 Sk rocne.
Ide mi len o to, uviest tieto fakty na pravu mieru (akoze poistka 28000, spotreba 30 litrov)."
No neviem, ale štandartné pov. zmluv. poist. v koooperatíve nad 2500 cm3, Partner, bez bonusov je 28945 Sk /že by ti po podpise hneď dali bonus to už je iná vec /, tak isto v Alianzi je to určite zo zľavami /príp. akcia/. Neviem kto hovoril o 30 l , ja asi nie, ale tých 20 určite nie je ďaleko/ okrem toho hovoríš o jednom type auta /, záleží ako budeš jazdiť, takže nevidím tam nejaký veľký rozdiel v spomínaných faktoch, aj keď jasné, že som nezisťoval presné údaje a bolo to skôr orientačne.
No ale to je jedno, ako si sa nakoniec rozhodol??? čo máš v pláne kúpiť, prip. už si kúpil ??? -
« Re: Naklady na prevadzku
V cene 11.000 Ecek a možná nějakej drobák ještě navrch je pro příklad naše Toyotka Landcruiser HDJ 80 4,2 TD a jsem s tim teda nadmíru spokojenej. Origo Toyo díly, kterej není potřeba zatím nijak příliš, tak do asi 2-3 dnů. Spotřebák je na to zcela běžně dostupnej a fakt za pár korun... S nejakejma slevkama beznejma me vysly treba predni desticky necelejch 700Kč, zadní tlumiče po 1750Kč, komplet celej vejfuk i se sponama, tesnenima a uchytama cca 13 tis, opravarenska sada brzdice na oba dva zadni brzdice v kompletu za 800 Kč... Filtr olej 350, vzduchovej nejak kolem 400Kč, nepamatuju si přesně, ale provozně je to docela pohoda...
Spotřeba našeho auta v automatu 4,2 turbodiesel, jízda Praha plus okolí - naprosto žádná jízda na spotřebu, ale podle chuti, kolem 14 litrů, víc to nebylo, minulej tejden dokonce padla 12,5 litru spotrebicka... coz je rekord teda!:) A to je auto obutý do hovadskejch bačkor 305/70/16... coz optimisticky spotrebe asi moc nedodá...:)
AUTO DOPORUČUJI!:) Od řady jinejch offů je auto fakt luxusni, žádnej kostitřas plouhavej, a je v plný výbavě.... -
"-- skrytý --" 24.05.06 14:05
« Naklady na prevadzku
Chcel by som k tejto mojej teme uviest este zopar zistenych faktov. Na zaciatku sme diskutovali o velkych Offroad/SUV autach, prisli do rany aj americke - FORD, Chevy.
Niektory ludia (kesk, saco) priniesli argumenty ohladne spotreby a poistenia, ktore vyznievali dost strasidelne. Skusil som si zistit konkretne informacie, mozno budu niekoho zaujimat a pomozu:
Zistoval som si na internete spotrebu Ford Explorer 4.0 V6 - 18l mesto, 12l dialnica (120 km/h), stred niekde okolo 15l. Mam to z viacerych nemeckych for od samotnych vlastnikov tohoto auta (r.v. 95-98 ).
Takisto som si zistoval povinne poistene: Alianz - 12700 Sk (bez zliav), Kooperativa - 13300 Sk rocne.
Ide mi len o to, uviest tieto fakty na pravu mieru (akoze poistka 28000, spotreba 30 litrov). -
« Re:
Tak jezdit kvůli oleji 200 km, to je šílený...To si umí každej druhej jouda vyměnit sám, je to triviální záležistost na 15 minut, kdy je potřeba jen novej olej, filtr, vana do který to vypustim a fošny a špalky....A něco čím povolit filtr (bud klíč na filtr nebo v nouzi jde použít i hasák apod.)..... -
"-- skrytý --" 20.05.06 10:20
« Bez nadpisu
Ja som za 10 rokov co jazdim nebol ani raz v servise, vsetko si robim na bmw 735 sam, ani by som k tomu nikoho nepustil. Jedina vec co som zatial nerobil je generalka automatu. Ale mam kamarata co to robi, takze neni problem.
Lubos1: 200 Km koli oleju?! Neprehanas to nahodou? Alebo byvas niekde na Sibiri? -
Lubos.1 20.05.06 00:25
« Re: Re:
> Mitsi >
Suhlasim. Kvoli dobremu servisu sa opati cestovat. Doteraz som auto servisoval v 200 km od miesta, kde byvam len preto, ze som mohol byt osobne pri vymene oleja. Teraz mi tam servis zrusili a riesim dilemu, kde najst nejaky iny servis, kde mi taketo nieco umoznia, aj ked by to mal byt standard. -
"-- skrytý --" 19.05.06 22:17
« Re:
tomcat1: Pro originální díly na Mitsubishi se mi vyplatí zajet do Rakouska, jelikož stejně jezdím pravidelně do Znojma a v A je pořídím o dost levněji. Kromě toho jsem za poslední dva roky (od skončení záruky) byl v servisu pouze 1x: kvůli výměně rozvodů. A jestliže mi nečiní problém zajet si za účelem pořádného vyvážení hliníkáčů opravdu hódně daleko, pak mne rozhodně nemrzí, že v okruhu 10 km neseženu všechno... Ostatně, značkový servis Renaulta (jezdí s ním syn) mám v dohledu, resp. v pěší dosažitelnosti, a je mi to hov.. platný! -
"-- skrytý --" 17.05.06 15:00
« Bez nadpisu
Podla ucebnice pre automobilovu priemyslovku limuzina musi mat zadny nahon, inac je to len sedan.
Vyfuk sa da aj vyrobit z nerezu alebo niecim naharadit. Ale mas pravdu s dielmi na jaguar asi bude problem.
S tym olietanym Soverginom za 100 tacu to neni az tak zly napad, v mojej garazi uz caka V8 LT1 z Corvetty. V USA sa tieto prestavby robia bezne, dokonca su tam profi firmy co vyrabaju kity na zastavbu smallblocku do hocicoho (aj 911!)
Co mam robit, ked sa mi tie Jaguare tak pacia? -
« RE: tomcat
Jo, Jaguary, hmm. Vejfuk je k mání jen origoš a koštuje 25 táců (zadní díl - muffler). Další parts sou na tom podbně...Díky za nabídku.
Nebo si můžeš koupit jako pár bláznů olítanej Soverign za 100 táců, kterej má velmi dobrou elektriku a fakt povedený motory >:D >:D >:D >:D
Jo, jasně na 300C sem zapoměl....Sportáky nejsou limuzky, o tom sme se nebavili....
Ty ses znalec na tohle, jakej je rozdil mezi Tahoe a Suburbanem? Neni Tahoe vlastne jenom tridverova verze Subyho? Cim se lisej?