Ojazdene auto do 11000 Eur. Velke tazke a bezpecne.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
"-- skrytý --" 10.05.06 17:00
« Re: Kesk
nemyslim ze jazdis na zile (ktory je oproti americkym SUV technologicky zazrak) ale nahovaras cloveka ktory ma na auto dost obmedzeny rozpocet na americke SUV. pokazis mu najblizsie roky zivota...
a nemam ochcavku v tdi, ale 1.8 20V T
a ty si daj na chryslera nalepku I voted for JoJo >:D -
« Re: Kesk
Doporučovat někomu kdo chce Patrola RAVku - hihihi, to je skvělej vtip, nešel si ráno okolo stavebnin???
To není ofroad, ale trapnej pokus o cosi co může jen do lehkýho terénu s morkem do sekačky a haldou plastů
Santa Fe. HM. 10 litrů, co je v tom za motor R4 2,5? To hodně pojede..... -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:55
« Re: Re: Re: Re: Ojazdene auto do 11000 Eur. Velke tazke a be
zvejkal: (cit.) "Navyse mam (mozno mylny) pocit, ze vyssie auto (vyssie podvozok, tym padom aj kabina a nohy a telo posadky) ti dava vacsiu sancu prezit deformaciu karoserie pri naraze do nizkeho auta".
- Ano, Tvůj pocit je NAPROSTO MYLNÝ, neboť základním problémem bezpečnosti velkých čtyřkolek je právě ona velká "světlost", tudíž i absence účinných deformačních zón v místech, kde jsou při srážce s "nízkým" vozem nejvíce potřeba!
PS: Pocit bezpeční u těchto vozů je asi tak stejně falešný, jako odhad aerodynamických parametrů, resp. součinitele aerodynamického odporu... -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:49
« Re: Re: Re: Re: Re: ????
Před 4-5 roky jsem měl nějakou dobu příležitost používat Jeep Cherokee Classic. Třebaže se mi to auto do té doby zvenku líbilo a nepřipadalo mi tak úplně blbé (např. díky bezrámové konstrukci), po první jízdě jsem nějak přestal chápat, jak se ještě může vyrábět a prodávat (resp. spíše kupovat) něco, co bych úrovní zařadil tak někam 30 let zpátky!
PS: Tím současně nechci říct, že ohrnuji noc nad všemi amerikami. Ovšem zrovna kupce tohoto typu vozu vůbec nechápu... -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:46
« ss
To zvejkal: Ja sa iba čudujem, že si mal nové auto, s ktorým si asi relatívne nemal žiadne problémy a teraz chceš prejsť na auto, ktoré je staršie ako máš doteraz ? Asi nemáš skúsenosti, čo taká jazdenka obnáša ? Samozrejme môžeš natrafiť na dobrý kus, ale keď budeš mať smolu tak to bude na mašľu. Ja som mal tiež jazdenku a nejaké problémy som viac menej nemal a samozrejme aj veľa ďalších známych, ale niektorý , no škoda reči to bolo vážne dačo hrozné. -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:45
« Re: Re: to: barichelo- sa zobud
chevy tahoe, suburban, equinox...
toyota landcruiser, tundra, sequoia
GMC Yukon
cadillac escalade
lincoln navigator...
vsetky zeru ako sproste, ale keby som bol american tak by som ich kupil manzelke aby som sa nebal o deti >:D
pozri sa aj na subaru forester, ten by ti mohol celkom vyhovovat -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:40
« Bez nadpisu
za 400 litrov kupis santa fe, ma podobne hnusny interier ako americania, ale aj benzin zerie do 10 litrov a su uz aj celkom spolahlive, crdi zerie do 8 litrov a za do 11.000 eur je ich na mobile.de plno, v plnej vybave vratane koze
aj rav4-ka sa za 11.000 eur da kupit, to je suverenne najspolahlivejsia masina na trhu SUV -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:34
« to: barichelo- sa zobud
nenahovaraj ludi na ameriku, lebo si ju kupia a potom ta budu chciet zabit, a budu ta preklinat pri kazdej navsteve benzinovej pumpy.
americke SUV, aj z tych mensich, zerie mimo mesta tak, ze tankujes kazde 2 hodiny 10 galonov/40 litrov.
na rozdiel od teba mam nieco na US autach odjazdene, su dobre v USA, kde liter benzinu stoji v prepocte 15kc/20sk, u nas je to hlupost kupovat, pri zapnutej klime ti to na cervenej na krizovatke za 5 minut zozerie 2 litre... -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:34
« Re: Re: Re: Re: Re: ????
Za velku technicku po 120 tisic som za Thaliu dal 23000 - vela alebo malo? Podla mna nie zrovna malo. Za poondene prditko. Rozvody, vodna pumpa a este nejake malickosti (capy a cojaviemeste - nemam tu fakturu). Podla mna uplne neplati, ze male auto je lacne :-) Takisto ako uz davno neplati, ze ND na skodovky su lacne :-) A napriek tomu tento "argument" stale presviedca mnozstvo ludi na kupu skodovky.... to je dost zaujimave a zial aj dost typicke. Uz sa nechcem rozhodovat tak ako pri kupe Renaulta - kusymi laickymi informaciami a marketingom. Chcem mat vacsi rozhlad a som rad, ze aj toto forum mi k tomu pomoze. -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:31
« Re: Re: Re: Re: ????
"Inak, vies co som ja osobne mal zo zaruky na auto? No ... v podstate velky prd, pretoze vsetko sa zacne kazit az po nej"
No práve to si z nej mal , že si mal minimálne 2,3 roky svätý pokoj a do auta si iba lial benzín a okrem toho si nemal žiadny problém. Teraz si predstav, že by si teraz kúpil svoju Thaliu, tak ako hovoríš teraz by sa všetko začalo kaziť. No a že auto z r.v. 2000 nie je šunka ??? Máš thaliu so 150000 km, neviem koľko má rokov. Po 6 rokoch od r.v podľa teba bude na tom ako? Nebude to šunka ? A keď to budeš predávať koľko bude mať rokov ? No a také auto dovoz z USA za 6 rokov bude mať asi tiež riadny reálny nájazd / nie tacho/ , takže kaziť sa už dávno začalo. Jasne, že aj nové auto sa môže kaziť a pod., no ale práve , je tam aspoň záruka. -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:28
« Bez nadpisu
Saco: Na spatny kus mozes natrafit hocikde. Take argumenty ako "kamarat kupil to a to a potom sa mu to posralo..." to velmi neberiem, pretoze sa ti to moze stat hocikedy a s hociakym autom. A ak to ma byt auto, ktore je nejakym nepodarkom v rade, tak predpokladam, ze pri kupe to bud rozpoznas (o co sa pru kupe ovejtiny musis snazit), alebo na to potom doplatis.
Staci sa porozhliadnut po internete a clovek narazi na tolko nestastnych ludi, ktori maju fatalne problemy aj s NOVYMI autami. Tak si vyber ... Jednoducho za nove vyse melona nedam a iste riziko mi za tie usetrene peniaze stoji. Ak sa okaslem, tak to potom predam ... ta cena u ojetiny nezlezie tak ako ked mas problemy s novym a chces sa ho zbavit. -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:21
« Re: Re: Re: ????
Saco:
Rok vyroby 2000 mi nepride ako stara sunka ... Nebavime sa tu az o takych starych autach ...
Kupa ojazdeneho je riziko vzdy, ci kupujes offroad, SUV, sedan, europsky, azijsky, americky. Vsetko zalezi na kuse, ktory kupis. Investovat do vymeny dielov musis v kazdom pripade. Rozvody, olej atd...
Inak, vies co som ja osobne mal zo zaruky na auto? No ... v podstate velky prd, pretoze vsetko sa zacne kazit az po nej :-) A opotrebovane diely musis vymienat v kazdom aute. Mne sa osobne zda, ze prepad ceny auta po prvych dvoch-troch rokoch (kedy v 99% funguje vsetko bez poruchy a vacsinou si v zaruke) je prilis velka cena za pocit vozenia sa v novom aute. Preto chcem ist do ojazdeneho. -
"-- skrytý --" 10.05.06 16:14
« Re: Re: Re: Re: ????
Asi ne co. 0 litrů, sim tě, zadní tlumiče máš za 6 táců, rozvody neorigoš za 4 tácy, origoš tam 10 ka, gumy - koupí něco co nemá slicky ne???
8 x gumy = 8x napr. 7000= 56000 + zadní tlumiče máš za 6 táců + predné + rozvody, doštičky , kotúče atď. v slovenských cenách je to presne toľko , tak o čom točíš Barrichello???
150000 km je smešná porce no možno na motor, ale nie na všetko ostatné. Kamarát kúpil ročné Grand Cherokee ,po 10000 km prevodovka kaput a za pol roka bol šťastný, že sa ho zbavil. -
« Re: Re: Re: ????
Hele jsel si v tom někdy? Asi ne co. 0 litrů, sim tě, zadní tlumiče máš za 6 táců, rozvody neorigoš za 4 tácy, origoš tam 10 ka, gumy - koupí něco co nemá slicky ne???
Běž se s těma dogmatama zahrabat, cikni si do Simixu kolik stojí rozvodák nebo tlumiče a pak se budem o o něčem bavit, jinak to nemá smysl, nehledě na to že V8 maj většinou rozvod OHV a tudíž řetěz, kterej vydrží.....
150 tisíc KM jen na V6 a V8 směšná porce KM, ty najedou klidně 300-400 tisíc.... -
"-- skrytý --" 10.05.06 15:48
« Re: Re: ????
To zvejkal: No po tvojom vysvetlení by som to už snáď z časti chápal aj keď :shock: môj názor je úplne iný. Chceš dať 400000 za auto a kúpiť jazdenku , dá sa povedať už šunku a keď ho budeš predávať tak už riadne starú šunku , ktorá bude akože bezpečná. Dajme tomu , že kúpiš auto so 150000 najazd. km /realnych/ za 400 L. Určite skoro vymeníš pneu letné ,zimné. tlmiče. rozvody, atď , to už je ďalších napr.100000. To si už na 500000. Za 5 rokov zrobíš ďalších 200000 km. No myslím , že na opravy , náhr. diely a pod. dáš ďalšiu riadnu pálku, pričom o výbornej spoľahlivosti a bezporuchovosti Amerík sa dá asi ťažko hovoriť. K tomu vysoké poistky, spotreba ? Nakoniec ťa to auto môže vísť pekne draho a to či si ušetril na začiatku dáš v ďalších rokoch. Ja osobne by som dačo doplatil a kúpil nové auto s 5* niž. strednej triedy /Focus, C4 a pod./ so zárukou a keď jazdené tak nejaké 2 ročné strednej triedy a nie starú terénnu americkú šunku.
Toď môj názor z druhej strany. -
"-- skrytý --" 10.05.06 15:01
« Re: Pro porovnání kolik stojí Toyota
Toyota je o dost drahsia. MB, BMW, to ani nepozeram, to su snobske veci, prilis drahe.
Inak, ak by som sa riadil rozmarnym vkusom a mal veeeela penazi a veeelku garaz, tak novy Nissan Pickup. Ale take auto nevyuzijem.
Vono to není moderna, ale drží to. Ovšem musí se s tim rozumě jezdit, mít to odpovídající údržbu a nervat toho díly ze škodný....
Voyager má taky vzadu to co evropa ne. Někteří na to čuměj jako puk, pak napíšou v Automobil Revue že poslední verze nafotvýho Voygeru aptří ovladatelností k nejlepším. Tak nevim no.... :D