Ojazdene auto do 11000 Eur. Velke tazke a bezpecne.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  12:06

« Re: Re: uvazujem podobne

TO DUSAN :
    Ten tvuj nazor ma nekolik logickych problemuL
    a) pet let stare auto, ktere nove stalo 550000 neprodas za pet let za 250000 ani v kreci, ale spise nekde kolem 150.000Kc.
    b) co usetris (mozna) na opravach to vypalis na mnohem vyssim pojisteni
    c) naject 200.000 v novem aute za 550.000Kc je utrpeni, protoze za ty penize clovek nesezene ani novou stredni tridu s rozumnym motorem a vybavou (bez N1)
    a/ za prvé sa tu bavíme o slovenský korunách , keď že zadávateľ príspevku píše o aute za 400000 Sk, 2. za koľko sa predáva napr. 5 ročný FOCUS ?? takže úplne od veci to určite nie je
    b/ to je podľa mňa nezmysel ako si na to prišiel ?
    c/ zvejkal jazdí 80 km do a 80 km z práce, takže 80 km na aute aj nižšej strednej triedy s výkonom okolo 100 k určite nie je nejaké utrpenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:56

« Re: uvazujem podobne

123:
    To tiez nevyzera zle, co hovoris ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saco

tak to mas pekne daleko do prace >:D
    aj to co hovori saco je pravda, ale focus 1.4 je hriech, to si neuzijes ten super podvozok :-!
    pozri si ojazdene SUV na autovia.sk, mozno si nieco vyberies...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.06  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saco

No môj názor, dnes kúpiš 5-6 ročné auto zo 100000 km /tachometrovými/ , nejako zrobíš tých spomínaných 200000 km a možno to auto už bude vážne zrelé do šrotu, alebo ho predáš za pár šupiek. Výsledok = teraz dáš 400 L , predáš za 50 L strata 350 L.
    Nové auto teraz dáš napr. 550 L, predáš za 5 rokov napr. za 250 L / môžeš stočiť km aby to nemalo hrozivých 200000 km a nikto to nepozná ,ako sa to bežne robí / strata 300 L, A ďalej je rádovo oveľa väčšia šanca , že na na jazdenku dáš na opravy a údržbu o 10 tisíce viac.
    A že ti to je jedno, že ho predáš , daruješ a pod ? Tak to nechápem tvoju filozofiu. Je ti jedno či máš 500 L či 700 L, alebo keď budeš kupovať nové auto, či naňho budeš mať o 100 L alebo 200L viac ? Samozrejme čísla , ktoré som tu písal môžu byť mierne od veci, ale približne je to určite tak.

Ten tvuj nazor ma nekolik logickych problemuL
    a) pet let stare auto, ktere nove stalo 550000 neprodas za pet let za 250000 ani v kreci, ale spise nekde kolem 150.000Kc.
    b) co usetris (mozna) na opravach to vypalis na mnohem vyssim pojisteni
    c) naject 200.000 v novem aute za 550.000Kc je utrpeni, protoze za ty penize clovek nesezene ani novou stredni tridu s rozumnym motorem a vybavou (bez N1)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:51

saco: Ked to bude na konci srot, tak mi je docela jedno, ci ho predam za 50 tisic, alebo darujem niekomu z rodiny (pokial o to bude vobec zaujem). Tak som to myslel. Ja som voci rodine taky dobromil ... :)
    Tvojim cislam rozumiem, ale nie je v nich zahrnute to, co kupis za 400 litrov 5-6 rocne a co dostanes za 560 litrov dnes nove. Ten rozdiel je potom tych 50tis+vacsie naklady na servis. Takze rovnica vychadza, podla mna je to len vec nazoru, nejake zasadne pre a proti pre obe varianty nenajdes.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:44

kesk:
    denne je to 160 km. 5 dni v tyzdni, povedzme 45 tyzdnov do roka = 36000 km :(
    Neratam dovcu, nakupy a tak ... cca to vychadza tych 40 litrov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saco

No môj názor, dnes kúpiš 5-6 ročné auto zo 100000 km /tachometrovými/ , nejako zrobíš tých spomínaných 200000 km a možno to auto už bude vážne zrelé do šrotu, alebo ho predáš za pár šupiek. Výsledok = teraz dáš 400 L , predáš za 50 L strata 350 L.
    Nové auto teraz dáš napr. 550 L, predáš za 5 rokov napr. za 250 L / môžeš stočiť km aby to nemalo hrozivých 200000 km a nikto to nepozná ,ako sa to bežne robí / strata 300 L, A ďalej je rádovo oveľa väčšia šanca , že na na jazdenku dáš na opravy a údržbu o 10 tisíce viac.
    A že ti to je jedno, že ho predáš , daruješ a pod ? Tak to nechápem tvoju filozofiu. Je ti jedno či máš 500 L či 700 L, alebo keď budeš kupovať nové auto, či naňho budeš mať o 100 L alebo 200L viac ? Samozrejme čísla , ktoré som tu písal môžu byť mierne od veci, ale približne je to určite tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saco

zvejkal: na ten dojazd do prace si naozaj nemusis kupovat diesel, na tvojom mieste by som si kupil ravku alebo forester, ked chces nieco vacsie, tak sa poobzeraj po nejakom pajere, tiez by nemuselo byt zle.
    ako potom najazdis 40tis. km rocne ked iba na dojazd do prace???
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.06  11:36

« uvazujem podobne

zvejkal: uvazujem podobne ako ty - velke auto, vacsi motor, dobra vybava, bezpecnost... no a pre seba som dosiel k zaveru zeby som kupil nejakeho velkeho japonca, sedan -> napr. honda legend, nejaky lexus atd.. vyhoda je, ze su to velke auta, su bezpecne a extremne spolahlive (robene priamo v jap.), nikto to nekredne, a zaroven cena je ojazdeneho velmi vyhodna kedze ojazdene auta s velkym motorom nikto nechce.
    suv by som urcite nebral. ono je to dobre do mesta ale na dialnicu moc nie... od francuzov mensie auto mozno, velke redsej nie. inak momentalne jazdim na lancia kappa jtd - velke, pohodlne, nakupna cena nizka, relativne bezpecne, urcite to nikto neukradne, celkom spolahlive, spotreba nizka..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:35

« Bez nadpisu

Oddie:
    No v strednej triede je to utopia, to mas pravdu, skoda, ze overeny stav tachometra sa kupit moc neda ...:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:28

« Re: Re: Re: Re: Re: saco

To nejde říct obecně, záleží na tom kterém autě. Jsou některé diesely okolo 98, co jsou ještě plně mechanické a mají neuvěřitelnou výdrž a spolehlivost (ale moc nejedou), a jsou naopak i novější a modernější diesely, které se neuvěřitelně se*ou. Pokud chceš ale větší a těžší auto, a aby taky trochu jelo, na ty starší diesely spíš zapomeň. Jinak 8 let staré auto střední nebo vyšší střední třídy s najetými 100tis km je leda utopie, v naftě kór.
    Co se respektu týče, nevidím moc rozdíl mezi větším kombíkem ala Passat a SUV. Jediné, před čím vidím, že mají řidiči opravdu respekt je, když jedu s odtahovkou :)
    Asi takhle, já bych si koupil toho většího kombíka, např. tu Omegu, 4-5 let starý (to je těch 250-300tis Kč, tzn. okolo 400tis SK), s tím že když bude mít najeto ověřených 200tis km, je to dobré. Necháš si to další 4 roky/160tis km, a prodáš to za zůstatek cca 80tis Kč (delší interval bych nedržel, protože ti naskáče víc na potřebném servisu). Pokud si koupíš SUV nebo offroad, bude za tytéž prachy min. 2x starší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: saco

saco: Ja to nevnimam ako odporovanie si.
    Jedno auto mam. Jazdi a verim, ze bude jazdit este raz tolko.
    Chcem kupit auto druhe a to prve dat zene. Kriteria na druhe auto som si urcil (o tom je tato diskusia), takze to sem teraz pliest nebudem.
    Ja predpokladam, ze auto po (dajme tomu) 300 tis. km bude na tom tak, ze sa mi na nom nebude oplacat dalej jazdit. AK VSAK bude opak pravdou a bude stale dalej v pohode a bude mi stacit, samozrejme, ze ho budem jazdit dalej a nebudem ho davat prec.
    Ja nekupujem auto na to, aby som ho po par rokoch predaval za co najviac penazi. Kupujem auto, aby som ho vyjazdil a potom dal do srotu.... Asi som konzervativny ... myslis, ze to je hovadina?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:14

« Re: Re: Re: Re: saco

oddie:
    Je to cca tak ako pises. Nie su to dlhsie obchodne cesty, je to dojazd do prace a vecer spat. Diesel nie je moja preferencia, takze nemusi byt - zalezi na okolnostiach. Co sa tyka nizsej strednej - praveze hadzem ocko po niecom vacsom, co ma aj respekt na ceste a ma navrch v bezpecnosti. To co si pisal v prvom prispevku, pravdepodobne pojdem tymto smerom. Ale skusim aj nejake SUV.
    Este ma napadlo, ked si spominal ten diesel: mam dojem, ze starsie diesle (cca 1998, 99) nemusia byt technologicky prave najlepsie, je to blbost? je lepsi cca 7-8 rocne auto s benzinom, alebo dieslom? Z hladiska zivotnosti a prevadzky po tych 100 - 120 tis. km az po dozitie (cca 250 tis - 300 tis.)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re: saco

"Tych 200 tisic km - to by malo stacit na tych 5 rokov, dlhsi interval neplanujem. Zhodnotim, ci to stalo za to a auto predam/darujem/dam do srotu a kupim dalsie .... Taka je predstava. Na odkupnu cenu auta potom, co ho vyjazdim nehladim, pre mna to nie je faktor pri kupe .... (to len tak pre informaciu)"
    Tak nič v zlom, ale tu si trocha odporuješ. Na jednej strane nechceš trochu viac zainvestovať do nového, lebo nechceš platiť zbytočne za záruku a pod. a na druhej strane ti je jedno za koľko ho predáš ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:04

« Re: Re: Re: Re: saco

saco: Ano, pri ojazdenom je to riziko o dost vacsie - ohladne minulosti auta. Ale to riziko som ochotny podstupit.
    Tych 200 tisic km - to by malo stacit na tych 5 rokov, dlhsi interval neplanujem. Zhodnotim, ci to stalo za to a auto predam/darujem/dam do srotu a kupim dalsie .... Taka je predstava. Na odkupnu cenu auta potom, co ho vyjazdim nehladim, pre mna to nie je faktor pri kupe .... (to len tak pre informaciu)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  11:03

« barrichello

nevymyslaj si ty chrysler
    kde som tvrdil ze ked s tym vletis do stromu tak neviem co??? to niekto iny, tak neprekrucaj, a bavime sa tu o ojazdenych amerikach, tie maju bubny vsetky
    a aspon vidim ze si v amerike v zivote nebol, ked povies ze sa tam jazdi max. 120., mozno 100 rocne babky v cadilacoch
    plne nalozene kamiony tam jazdia 160
    chod na ambasadu poziadaj o viza, kup si letenku a potom kecaj mudre reci o americkych autach, ktore si v zivote ani nevidel nie to este s nimi jazdil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  10:55

« Re: Re: Re: saco

Jestli to máš vždy 1 cestu v kuse okolo 100km, tak si můžeš vybírat prakticky co chceš, tam je to asi jedno. To jsem jezdil svého času i v P205 :-) Pro tenhle případ bych se v ojetinách podíval klidně i do nižší střední v kombíku, ale obecně větší auta klesají v ceně rychleji a líp se tak kupují jako ojetiny. A pokud budeš koukat po naftě, hodně dobře si to spočítej pro ten uvažovaný nájezd - dost často je nafťák na pořízení o tolik drazší, že se to nesrovná ani po 100tis km... zase ale když se zadaří dobře koupit, je to super.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  10:52

« Re: Re: Re: saco

"Da sa kupit spolahlive ojazdene auto za rozumnu cenu, na ktorom sa 200 tisic km odjazdit da.... "
    - tu si myslím jednoznačne to čo Oddie, keď chceš auto na 200 tis. km a viac neni o čom jasne nové auto, no ale keď si zástancom ojazdeného tak tiež súhlas s Oddiem, ako som už aj písal predtým, niečo čo najnovšie typu Pasat, Avensis, Mondeo, Primera a pod... .
    "Za 2 rocnu zaruku si zaplatim mozno 200 tisic, potom vlozim do udrzby tak ci tak tolko isto penazi ako pri kupe ojazdeneho." -tu by som tiež nesúhlasil, keď sa o nové budeš starať, vieš ako s nim jazdíš atď., je oveľ a menšia šanca , že budeš mať nejaké problémy, na rozdiel od jazdenky, kde je jej minulosť väčšinou lotéria.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  10:47

« Re: Re: saco

Oddie:
    Dik za nazor. S tym najazdom to je tak, ze jazdim denne 80km do prace a 80km spat. Urcite budem o tom, co si pisal v druhej casti uvazovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  10:45

« Re: Re: saco

saco: Mam mierny odpor k novym autam - Mne osobne momentalne prieci dat za Focus (co je tak ci tak dost vzdialene predstave velkeho auta) 560 tisic. Za 2 rocnu zaruku si zaplatim mozno 200 tisic, potom vlozim do udrzby tak ci tak tolko isto penazi ako pri kupe ojazdeneho.
    Da sa kupit spolahlive ojazdene auto za rozumnu cenu, na ktorom sa 200 tisic km odjazdit da....
    Proste ci ojazdene alebo nove velmi riesit nechcem. Skor ake ojazdene, aby sa dalo pouzivat s dorazom na bezpecnost. Ale vdaka za nazor.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…