Chip u Xtuning?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

06.05.2006  10:49

Chip u Xtuning?

Jak se na to koukate,nejaky zkusenosti?Podle stranek me tak nejak presvedcili,ze tomu rozumi!.o)
    A cena je taky prizniva!.o)
    Mam pasika 1.9TDi 77kW r.v. 2005 a je to lenoch!?:o(
    www.xtuning.cz
    • 00 Reagovat !

foto

12.05.2006  08:48

« Re: Chip u Xtuning?

Zdarec.
      Ja s nima mam celkem cerstvy zkusenosti.Mam O2 77kW a asi pred mesicem na doporuceni od kamose jsem tam u nich byl a muzu rict ze jsem spokojenej,auto jde mnohem lip od spodu,kdyz chcu predjizdet a seslapnu tak to opravudu jede!.o)
      Delali to pres diagnostickou zasuvku,zadny tahani jednotky ven.
      Ten motor mas stejnej takze by to melo byt v klidu!.o)
      Pak pisni jak to jelo!.o)
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.2006  19:39

« Re: Re: Chip u Xtuning?

Já s nimi nemám žádnou zkušenost. Jen obecně: myslíš si, že existuje na světě člověk, který dokáže nastudovat konstrukci motoru, spočítat únosnost, projít seznam používaných komponentů, namapovat a nabrzdit těch 250 aut, co mají v seznamu? Opravdu si to myslíš? Pak asi vůbec nevíš, o čem je řeč!
        Ta firma může být naprosto seriózním překupníkem zcela seriózních úpravců ECU. Proč ale potom nikde neuvádí zdroj? Jestli je to autorizovaný dealer, stejně je nemůžeš obejít...
        Nebo to může být firma, která vezme PCko a nažene mapy do údajů zkreslujících data ze vstupních čidel pro ŘJ. To ale není úprava, to je prasečina! To se dá udělat na jakémkoliv autě za pár sekund. Chceš-li, klidně ti ten softík gratis pošlu i s nějakými mapami, můžeš si hrát jak chceš.
        Znám pár firem, které seriózně vyvíjí ECU pro ŘJ. Udělají v průměru tak 2-3 ročně a to vždy jen u určitého druhu motoru (většinou jedné značky či koncernu nebo jednoho typu aut). Dokáží třeba napsat ECU i na zakázku, ale nějakou dobu to trvá, musí se to často brzdit a stojí to dost peněz. Výsledky jsou potom až neuvěřitelné, kolik se dá "vyždímat" z motoru jenom úpravou ECU a pár drobnostmi.
        Nechci tvrdit, že firma, kterou sis vybral je špatná, jen se nejdřív zamysli nad tím, co píšu. Než si necháš svoji originální ECU, která splňuje všechna nutná kritéria i parametry, která je přesně napsaná jen a jen pro tvůj motor, jeho časování, vstřiky, vstupní čidla i zpětnou vazbu nějakými jinými mapami, jejichž původ neznáš. Zvaž, co můžeš získat a co můžeš ztratit.
        A mimochodem - jen jsem si namátkou na jejich stránkách nalistoval to, co znám - AR 145/146 1600 16v uvádí použité vstřikování GM/Delco, ale je tam Bosch Motronic M2.10.4 To jen tak pro zajímavost...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.2006  10:38

Bez nadpisu

Ja to od nich mam nafouknuty neco pres rok a jsem spokojenej,kdyz mi to delali,tak jsem se nima bavil a prisli mi ze tomu rozumi,hm a meli tam pekny fara,ale nevim jestli na upravu.
    Uz to mam pres rok a docela dosat km s tim uz mam nalitano a ,vubec mi to nekouri,vadilo by mi furt neco cistit na zadku a jede to jak o moc lip jak seriovka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.2006  10:42

Bez nadpisu

Oni Ty softy nedelaji,upravujou jim je v nemecku na miru,ale uz si nepamatuju jakou firmu mi rikali.Ale je mi to celkem nejak jedno,jede to pekne a nehuli to.Uz mam pres 30tis.km a je to v cajku.
    No kdyz koukas jak ten soft ladi,tak se meni jen neco a ne ze zvednou vsechno o 20 procent.
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.2006  12:10

Bez nadpisu

Nevidím do toho tak do hloubky jako Magic, ale jedno vím jistě. Chiptuning (a vlastně jakýkoliv tuning) považuju za zhovadilost.. Nějak nechápu tu logiku uvažování zákazníků těchto firem. Když kupuju auto, tak si koupím tak výkonné, jak potřebuju a ne něco o čem vím, že budu chtít ještě "doladit"..
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.2006  09:24

Bez nadpisu

Tak uz mam nachipovano!:o)Vcera jsem tam byl a muzu rict ,ze jsem moc spokojenej,jede to krasne odspod,zadny koureni apod.Byl jsem tam asi jen hodinku,delalo se to ve Skodovackym servisu pres diagnostickou zasuvku.
    Tak doufam,ze bude vse ok.
    Chipu zdar!.o)
    • 00 Reagovat !

foto

16.05.2006  22:55

« Re: chip

Přeji ti, aby tvé prvotní nadšení nebylo zkaleno případným ověřením na válcové zkušebně :D
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.2006  22:15

Bez nadpisu

No s farem jsem najezdil pred cipem docela dost,tak mi nerikej,ze po uprave to necitim.
    Dobre kdyz to bude mit o 2 kone min tak ok,ale pro muj pocit to jede ipravdu dobre a to mi staci a nepotrebuju aby mi po par tisiich odesla spojka!:o(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…