Ford Escort RS 2000/Cosworth
frantajetel:Škoda,že se přetaly vyrábět.Myslím,že tenhle model měl vždycky co nabídnout za perfektní cenu.At´ už rodinný vůz,combi,cabrio,nebo něco dravějšího v podobě RS,supersport v podobě RS Cosworth.Ty vozy byly jakž takž dosažitelné,ale kdo dnes splaší milion na Focus RS?Kdesi jsem četl,že Focus je vlastně tak trochu zmodernizovaný Escort,koncepce je prakticky úplně stejná,at´ už jde o podvozek,nebo motor.Ale cenový rozdíl je brutální -
Radši piš co jsi neměl,to bude rychlejší. >:D U toho RS2000 4x4 by mělo být stejné rozložení hnací síly jako u Coswortha ne?Zhruba 35:65.Každopádně to musí bejt větší odpych než u předního pohonu,a taky určitě skvělý do zimy.
Mám těd celkem problémy s vonoběhem.Na těch 1000ot. se nedrží a nedrží,občas mu musím pomoct aby nechcíp.Ptal jsem se známých,ti o tom nemaj ani páru.Osobně si myslím že mi někde přisává vzduch.Nevíš,jak zjistit čím by to mohlo být? -
« RS2000 4x4
Cauko,
RS2000 4x4 jsem mel, jezdil s tim v zime a docela ... no jak to rict ... zadokolka :-) Predni kola tam byly fakt jen na otaceni volantem. Mozna se jeste nekde vali k prodeji, pred dvemi lety sla do sveta tusim za 160k, vicemene bez problemu.
Spotreba Cossie 20l neni problem, precijen se s tim jezdi jinak nez s Ochcafkou TDI :-) Ale kdyz lilo a jel jsem z okruhu v Brne domu cca 110 - 120, zralo to osm :)
Na zauceni doporucuju jakekoli slabsi ctyrkolo a kluzky povrch (sterk, mokro, snih, kluzka folie) a hlavne HODNE mista. -
« 2x Cossie
Nazdar,
mam Cossieho uz dva roky, celkem je to treti, ktereho jsem mel cest ridit. Ja ho koupil tady v CR v hodne zubozenem stavu, udelala se komplet repase. Vyhoda = vis presne, co tomu autu je a das si ho do kupy sam. Nevyhoda = stalo to silene penize, jeste vic casu a jeste o moc moc moc vic nervu. Drobnemu "tuningu" jsem se nevyhnul, zcasti byl uz pred koupi proveden. Takze je vymeneny podvozek za stavitelny (IMHO nejvetsi slabina Cossieho spolu s brzdama), zvysen plnici tlak na turbu, jine vstriky, premapovani jednotky. Vymeneny cely vyfuk. Auto jede jako z praku, odhad cca. 300 koni.
Pokud nekdo shanite Cossieho v original stavu, vim o jednom, ktery je na prodej. Ma ho totiz tata :-) Opet po repasi, motor s T35 (ja T25 :-( )
Co se jizdy tyce, tohle auto vyzaduje uplne jiny styl jizdy, nez RS2000. Jednak kvuli velkemu turbo lagu (T35), jednak kvuli ctyrkolu. To, ze se vsecko deje v podstatne vyssi rychlosti snad nemusim dodavat.
Jinak je to slusne, robustni auto. Klasicky zkontrolovat, jestli auto nekouri, po zahrati motor neklepe, netahne (klasika, spatne opravena havarka) a hlavne korozi.
Pokud chce nekdo kouknout, moje auto je na [odkaz] a nejake udaje o nem na [odkaz] -
No právě,četl jsem,že už je prakticky nemožný sehnat Coswo v základní verzi(bez úprav na motoru).A je jasný,že bude asi těžký sehnat Coswo v přinejmenším dobrém stavu.Vzhledem k tomu,jakej poskytuje výkon,nikdo jej asi moc nešetří,a ono to taky pak vypadá.Každopádně,pokud bych jej sehnal za přijatelnou cenu,určitě bych do něj něco málo vrazil.Taky bych nepohrdl RS 1600/2000 MK2,ale tohle si mohou dopřát jenom opravdoví labužníci.No uvidíme,možná postačí RS2000(MK6).Jak říkáš,všechno to jsou exempláře. 8) -
Az bude kupovat Coswortha dej si bacha hlavne na stav vecina exeplaru bude asi boucha, tak ze je dulezite kolikrat, jak dobre opravene, vyhnoul bych se take najakym upravam mimo tovarnu pokud je to kvalitni - najaky racing dily tak to bude drahe, a auto bude urcite nekompromisne pouzivano tak ze asi repase , pokud to bude tuning tak to malo kdy bude v prospech veci a 100% u RS Coswortha je to ta nejveci prasarna a strile bych za to. >:D
Ale zalezi co od toho cekas, RS 2000 ma tu vyhodu ze urcite provoz je levnejsi. Je pravda ze Cosworth je proste legenda ;) ja bych asi volil podle exemplare, delezity je urcite stav, a pak je jedno jetli to je RS 2000,Cosworth, RS 500 atd. -
« Ford Escort RS 2000/Cosworth
Zdravím všechny,zajímaly by mě vaše zkušenosti s těmito vozy.Myslím,že se jedná o hodně kvalitní svezení a konkurenční Octavia RS a spol. se asi na tyto pekáče jen tak nedotáhnou.Mám RS 2000 a do budoucna přemýšlím o Coswu,ale tahle kárka už bude zřejmě vyžadovat trochu jinou péči než dávám RS 2000.Zajímá mě,jestli někdo z vás,vlastní nebo vlastnil Cosiieho.Popřípadě mě zajímají i komentáře okolo RS 2000.Podle mě slušná raketa s parádním zrychlením. >:-[]
Focus RS jinak stal stejne penize, co stal novy Escort RS Cosworth. Co se koncepce techto dvou aut tyce, snad neni nutno srovnavat (2WD vs. 4WD)