malé auto pro manželku - 25 km denně
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
"-- skrytý --" 27.04.06 11:50
Dosud máme corsu 1.5D / 92, máme ji už od roku 97, je to s motorem Isuzu a doteď nemělo chybu. Ale stárne jako my všichni. Asi to dopadne na diesela ( já jezdím v VW 3 1.9 TDi) Teď už možná jen řeším jestli Corsu 1.7 D nebo 1.5 D nebo event Punto 1.7 D ( TD). Co mi z toho poradíte? Jaké máte zkušenosti s diesely u Fiatu ( kromě toho, že jsou hlučnější)? Je některý z těch dieselů u Opela od Isuzu? Já slyšel, že ta 1.7 Díky moc za názory :?: :?: :?: :?: -
« Re: malé auto pro manželku - 25 km denně
Ja osobně bych volil Škodu Felicii ale tohle auto reziví což je moc špatné..ale záleží na jak dlouho dobu to člověk kupuje. Jinak bych šáhnul po Seat Ibiza který měl v nabídce i litrový motor a dá se sehnat bez obtíží. Poviné ručení za babku a servis dostupný a ceny levné. Rozhodně benzín protože pořízovací cena bude nižší a bude možno koupit o něco mladší vůz. A myslím si že kupovat diesel na takové pojížky je zbytečné.
Pokud diesel tak bych volil Opel Corsa s 1.5l dieslovým motorem který mám pocit je původem od Isuzu. Spotřeba nízká povinné ručení taky. -
"-- skrytý --" 27.04.06 08:06
Kolegové, díky za názory, ale maličko mě to zklamalo. V autech se realitivně vyznám, ale i tak se nemůžu rozhodnout - viz. můj 1. dotaz.
Vyjmenovat auta jako to udělal 1. kolega bych asi taky svedl, ale zajímaly mě plusy a mínusy jednotlivých možností. Některé názory co jsem si přečetl ovšem a to několikanásobně překračují cenu těch 60 -65.000. Pro upřesnění - já mám zatím v předběžném výběru Corsu, Punto event Swift, 106, Saxo - to vše v cenové relaci do cca 65.000. Stále však necvím jestli benzín nebo diesel. Díky L. :roll: :P 8) -
"-- skrytý --" 27.04.06 07:58
« Re: Re: Re: Re: malé auto pro manželku - 25 km denně
za tu cenu - tak Felicia či Favorit, a ještě to nebude supr stuck! Takhle obecně se to nedá říct - podívejte se do statiskik TUV a vyberte, co je nahoře, Francouzi to nebudou, spíš nějaká Corsa /kupodivu/, Fiesta bude také docela dobrá. Jde přeci spíš o to, kolik to má najeto, kdo s tím jezdil...než na konkrétní značce. Lze vzít Citroen AX, Saxo apod - nebude to spolehlivé? - jak se kdo k tomu choval, Daewoo - tico - no to vám ulítné podvozek, Fiat Cinquecento - stará rezavá Itálie
Já bych ev. zkusil starou Hondu Civic, Mazdu 121, či Corollu - tu v naftě?, předchozí samo benzín - prostě dle TUV - tedy japonce, za tu cenu lze mít i WV Golf, ovšem něco najeto a prošoupané sedačky a i ojeté Golfy jsou "drahé" -
"-- skrytý --" 27.04.06 07:53
« Re: Re: malé auto pro manželku - 25 km denně
Tak pardon- ptáte se malé auto /mně se osobně líbí - nekamenujte mě Picanto - za 212 s klimatizací - bez konkurence, pověsti KII se navíc dost liší od minulé doby/ ovšem noticku na okraj: všiml jsem si, že manželky ovšem dnes spíše jezdí v RAV4, Cayenne, Grand Vitara apod., čím větší, tím lepší! Tak možná abyste nebyl off topic... :roll: -
"-- skrytý --" 26.04.06 21:59
« malé auto pro manželku - 25 km denně
Jaké mi poradíte auto které bude splňovat : co nejnižší provozní náklady ( tj PHM a případné opravy a malou poruchovost a event. cenu ND) co nejnižší pojistku. R.v. tak od 1996-7, cena do cca 60-65.000. Je určeno pro manželku na denní ježdění do práce 13 km tam, 13 km zpět. Zatím nemám ujasněno ani jestli ) benzín nejlépe do litru ( malá pojistka) nebo diesel ( jaký??) se spotřebou menší než benzín, ale vyšší pojistkou. Díky za názory a zkušenosti. >:-[] >:-[] >:-[]

zatim je spokojenost..