1.9 SDi 47kW: spolehlivost,spotreba (hlavne FABIA)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
lorenzlubos 07.05.06 18:45
« ...uz ju mam... (spotreba, zadne zastierky)
Tak, uz je moja. Ak odhliadnem od drobnych chybiciek, kupil som super. Je ale mozne na Fabiu davat pneu "175-ky"?. Mam tam take, no v technicaku nie su pisane ani ako alternativne pneu.
Jazdim s Vivarom 1.9 CDTi (100k) a Fabia SDI (64k) je na tom s dynamikou podobne a to mi staci. Cakal som horsie. Vcerajsia spotreba z miesta kupy domov (s miernymi odbockami), t.j. spolu na 347km vysla na 4,1 l/100km priemerne. To boli este k tomu pneu nedostatocne nahustene. Dnes pri 20km po meste a tesne pri nom 5,0 l/100km (3 studene starty). Zatial stale este k tomu na zimnych pneu. Co dodat? Moze byt! Ozaj, nemam na nej zadne lapace necistot (zastierky). Musia na Fabii byt? Vraj nie a znamy, ktory si kupil pred pol rokom Fabiu, ich tiez nema. Zistil to pri mojej otazke. Ukradli mu ich, ci fakt tam nie su a nemusia byt? -
« Re: tuknutie
Lorenz: JA len hovoirm, aby si daval pozor, kedysi som tiez kupil "lahko" tuknute auto - vtedy som to neriesil, bolo za dobru cenu, pekne spravene... A ked som ho predaval, nadejny kupec mi povedal, ze predok je navareny nanovo... Nuz som si to dal preverit a bola to pravda. A ceste slovo - nedokazal som to volnym okom zistit... :*)
Odvtedy si davam pozor. -
lorenzlubos 28.04.06 09:34
« tuknutie
Nuz, na fotke to nikde nie je vidno a nie je to tam ani napisane, len ked sme sa pytali, ci mu nic nie je, ze stoji tolko, povedal nam, ze bolo v rohu tuknute. Ak to nebude vidno ani ke ho uvidime na vlastne oci, tak to asi kludne mohol zatajit, ak by to bolo take totalne "tuknutie", ci nie?
Predsa len opravit tuknute auto v Rakusku moze stat viac ako na Slovensku a takisto samotne tuknute auto v Rakusku asi vyde na menej, nie? Zda sa mi realne, ze na dovoze takeho auta, po jeho oprave u nas, sa da zarobit a auto moze byt ok. Nechcem sa babrat s dovozom. Neviem nemecky viac nez je potrebne dorozumiet sa rukami-nohami na ceste spat a cele je to potom na "dlhe lakte" (pripadna oprava,COC, STK....). -
« Re:
BEEN: sorry - ale to co hovoris je hlupost. Turbo motor nema mensiu zivotnost ako hladky diesel. Mozno turbo vydrzi menej, ale to sa da vymenit!!! A nejde o plniaci tlak - lebo motor dostane palivo len tolko, kolko efektivne spali a aj SDi uz ma vysokotlakove vsrekovanie. Turbo len doda motoru viac vzduch, aby lepsie dychal!!! -
lorenzlubos 28.04.06 00:31
« Re: Hruza
Nuz, na Fabii (hatchback) jazdim casto v donaskovej sluzbe po Kosiciach a vyhlad z nej je fajn. Fakt. Parkovanie ma normalne bavi...
Hlucnost prezijem (mame TAZ 1500 a predtym aj S 110L a S 1000 MB), ta Fabia v pizzerii je 1.2 47kW (tzv. "naftak na benzin" az na spotrebu). A dynamikou mi staci. Jasne SDI je tazsia, ale tolko zase prezijem... -
« Re: ...apropo, kolko vydrzi?
zalezi ako boli tie kilometre najazdene, ale na tuto motorizaciu to nie je vela, daj si zmerat tlaky a uvidis,....spotreba nafty nebude vyssia, skor moze sa stat, ze bude treba sem tam doliat olej, ale tento motor nie je zatazeny vysokymi plniacimi tlakmi, tak by ani opotrebenie nemalo byt ako v pripade TDI