1.9 SDi 47kW: spolehlivost,spotreba (hlavne FABIA)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto

07.05.06  19:36

« Bez nadpisu

zadne ani predne zasterky uz nemusia byt, uz ich ani nove auta nemaju....
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 07.05.06  18:45

« ...uz ju mam... (spotreba, zadne zastierky)

Tak, uz je moja. Ak odhliadnem od drobnych chybiciek, kupil som super. Je ale mozne na Fabiu davat pneu "175-ky"?. Mam tam take, no v technicaku nie su pisane ani ako alternativne pneu.
    Jazdim s Vivarom 1.9 CDTi (100k) a Fabia SDI (64k) je na tom s dynamikou podobne a to mi staci. Cakal som horsie. Vcerajsia spotreba z miesta kupy domov (s miernymi odbockami), t.j. spolu na 347km vysla na 4,1 l/100km priemerne. To boli este k tomu pneu nedostatocne nahustene. Dnes pri 20km po meste a tesne pri nom 5,0 l/100km (3 studene starty). Zatial stale este k tomu na zimnych pneu. Co dodat? Moze byt! Ozaj, nemam na nej zadne lapace necistot (zastierky). Musia na Fabii byt? Vraj nie a znamy, ktory si kupil pred pol rokom Fabiu, ich tiez nema. Zistil to pri mojej otazke. Ukradli mu ich, ci fakt tam nie su a nemusia byt?
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.06  18:43

« Bez nadpisu

Been: teba neospravedlnuje nic.
    Ked mas co povedat - povedz, ked nemas co povedat - zdrz sa svojich vylevov.
    Toto je doskusia o autach :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.06  17:30

« Bez nadpisu

Meky: ospravedlnuje Ta len ze si kadrovak z povolania.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.06  11:04

« Predaj

to all: ospravedlnte ma, ze takto na drzku to tu davam, ale:
    Predam svoj Focus, lebo potrebujem vacsie auto (vid. forum "Mercedes-Benz Vito 108 2,3D").
    Kto by mal zaujem o spolahlive auto, napiste mi, diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.06  10:15

« Re: tuknutie

Lorenz: Clovece nechces si priplatit a ja ti predam moj Focus (vid. forum "Mercedes-Benz Vito 2,3D" aby bolo jasne preco ho predavam).
    8)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.06  09:47

« Re: tuknutie

Lorenz: JA len hovoirm, aby si daval pozor, kedysi som tiez kupil "lahko" tuknute auto - vtedy som to neriesil, bolo za dobru cenu, pekne spravene... A ked som ho predaval, nadejny kupec mi povedal, ze predok je navareny nanovo... Nuz som si to dal preverit a bola to pravda. A ceste slovo - nedokazal som to volnym okom zistit... :*)
    Odvtedy si davam pozor.
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 28.04.06  09:34

« tuknutie

Nuz, na fotke to nikde nie je vidno a nie je to tam ani napisane, len ked sme sa pytali, ci mu nic nie je, ze stoji tolko, povedal nam, ze bolo v rohu tuknute. Ak to nebude vidno ani ke ho uvidime na vlastne oci, tak to asi kludne mohol zatajit, ak by to bolo take totalne "tuknutie", ci nie?
    Predsa len opravit tuknute auto v Rakusku moze stat viac ako na Slovensku a takisto samotne tuknute auto v Rakusku asi vyde na menej, nie? Zda sa mi realne, ze na dovoze takeho auta, po jeho oprave u nas, sa da zarobit a auto moze byt ok. Nechcem sa babrat s dovozom. Neviem nemecky viac nez je potrebne dorozumiet sa rukami-nohami na ceste spat a cele je to potom na "dlhe lakte" (pripadna oprava,COC, STK....).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.06  09:02

« Re:

BEEN: sorry - ale to co hovoris je hlupost. Turbo motor nema mensiu zivotnost ako hladky diesel. Mozno turbo vydrzi menej, ale to sa da vymenit!!! A nejde o plniaci tlak - lebo motor dostane palivo len tolko, kolko efektivne spali a aj SDi uz ma vysokotlakove vsrekovanie. Turbo len doda motoru viac vzduch, aby lepsie dychal!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.06  09:00

« Re: Re: Re: ...apropo, kolko vydrzi?

:lol:
    heh ako poznam suflikantsky opravarov v SR - tak to lahke tuknutie bola totlaka... Zozen si merac hrubky laku a daj si pozriet kde bolo striekane a gitovane!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 28.04.06  00:31

« Re: Hruza

Nuz, na Fabii (hatchback) jazdim casto v donaskovej sluzbe po Kosiciach a vyhlad z nej je fajn. Fakt. Parkovanie ma normalne bavi...
    Hlucnost prezijem (mame TAZ 1500 a predtym aj S 110L a S 1000 MB), ta Fabia v pizzerii je 1.2 47kW (tzv. "naftak na benzin" az na spotrebu). A dynamikou mi staci. Jasne SDI je tazsia, ale tolko zase prezijem...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.06  00:16

« Re:

maj sa .....
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 28.04.06  00:10

« Bez nadpisu

..na diesloch mame najazdenych len 10000km :-)
    Opel Vivaro 1.9 CDTI 74kW, este ani rok
    Nejak to uz zvladnem. Dik za info
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.06  00:08

« Re: ..len ci to poznam...

...tak zober niekoho, kto uz ma nejakych par stotisic na diesloch najazdene, nevidim v tom problem...
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 28.04.06  00:04

« ..len ci to poznam...

Bude to moje prve auto. Jazdim na 1.2 47kW v donaskovej sluzbe a to tiez nie je najtichsie a rapci to... Mne hluk nevadi, ale poznam to?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.06  00:01

« Re: Re: Re: ...apropo, kolko vydrzi?

Ak by sa Ti to podarilo skusit nastartovat uplne studene, tak to budes vidiet , pocut a aj citit v akom stave je motor....ale prave ze na takychto autach sa nezavodi,malo by to byt ok...
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 28.04.06  00:00

« Bez nadpisu

ozaj, neviem k novemu tematu pridat hlasovanie, ako to mam urobit. Napisem otazku, vyplnim pole oznacene "mozne odpovedi" (napisem "ano,ne").. a nic. Bez hlasovania. Kde je proble?
  • « 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 27.04.06  23:58

« Re: Re: ...apropo, kolko vydrzi?

Auto bolo jazdene v Rakusku. Ma aj servisnu knizku. Da sa predpokladat, ze si to auto na trhanie asfaltu nekupil nikto...
    Vraj bolo akurat mierne tuknute v rohu vpredu. To snad je ok
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.06  23:50

« Re: ...apropo, kolko vydrzi?

zalezi ako boli tie kilometre najazdene, ale na tuto motorizaciu to nie je vela, daj si zmerat tlaky a uvidis,....spotreba nafty nebude vyssia, skor moze sa stat, ze bude treba sem tam doliat olej, ale tento motor nie je zatazeny vysokymi plniacimi tlakmi, tak by ani opotrebenie nemalo byt ako v pripade TDI
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 27.04.06  23:46

« ...apropo, kolko vydrzi?

Kolko teda znesie? To ma zaujima tiez. Ma totiz najazdenych uz 166000km. Nebude aj spotreba uz vyssia?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…